Simics BalázsOlympus Tough TG-6

Simics Balázs | 2019. Május 23., Csütörtök 08:00

Itt a teljesen új fejlesztésű, masszív Olympus Tough TG-6 fényképezőgép: bármilyen akcióra készen.

1.jpg

2019. május 22, Hamburg – A Tough TG-6 fényképezőgéppel az Olympus a Tough sorozat új csúcsmodelljét mutatja be. A Tough név a teljesen időjárásálló, víz alatti használhatóságot biztosító, illetve az ütésnek és más behatásoknak ellenálló Olympus fényképezőgépeket fémjelzi. Az új TG-6 azonban már nem csak az Olympus népszerű, akciódús kalandokra szánt jellemzőivel – például a Field Sensor System rendszerével – valamint a legkisebb részleteket és ragyogó színeket visszaadó képminőséggel büszkélkedhet, hanem számos új fejlesztéssel és új tulajdonságokkal is. Ezek közül is kiemelkedik az új víz alatti fotózásra optimalizált felvételi módok, a még sokoldalúbb makrófotó-opciók, valamint a megnövelt felbontással szemet gyönyörködtető megjelenítést biztosító kijelző.

 

A TG-6 július elejétől kapható, új és rendkívül praktikus kiegészítőkkel együtt a Tough fotós rendszer lehetőségeinek széleskörű bővíthetőségét kínálva.

 


Lenyűgöző ellenálló képesség mindenféle környezetben: kalandokra tervezve


A Tough sorozat és a TG-6 csúcsmodell fejlesztésének célkitűzése egy kézre álló, megbízható társ megalkotása az embert és gépet próbáló környezetben történő használatra optimalizálva: vízálló 15 méter mélységig, porálló, ütésálló akár 2,1 méter magasságból történő leejtés esetén is, törésálló 100 kg terhelésig, valamint fagyálló -10°C hőmérsékletig, illetve dupla védőlencsés objektív-kialakítást kapott a tökéletesen páramentes használhatóság érdekében. Az új LB-T01 levehető objektívvédő hatékony védelmet kínál a karcolások ellen, valamint a PT-059 búvártok akár 45 méter vízmélység esetén is biztosítja fotók és videók rögzítését (mindkét kiegészítő külön kapható).
A nagy népszerűségnek örvendő Olympus Field Sensor System segítségével helyadatokat, mélységet és magasságot, valamint levegő- és vízhőmérsékletet is menthetünk a fotók és videók kiegészítő adataiként.

 

 

Kiváló képminőség a különösen fényerős objektívnek, a nagysebességű érzékelőnek és az Olympus legújabb fejlesztésű képprocesszorának köszönhetően

 

A kategória élvonalát képviselő F2 zoom objektív, illetve a rendkívül gyors, hátsó megvilágítású, nagyérzékenységű CMOS képérzékelő által a TG-6 fantasztikus képek és videók készítésére alkalmas. Az új digitális telekonverter a 4x optikai zoomfaktort megduplázza – tehát akár 8x zoom használatát teszi lehetővé. A képszenzor üvegén található tükröződésmentesítő (AR) bevonat segít a szellemkép és a becsillanás hatásainak csökkentésében, míg a profi fotósoknak szánt OM-D E-M1X fényképezőgépből származó TruePic VIII képprocesszor a képzaj redukciójában és a gyenge kontraszttal jellemezhető képterületek felbontásának növelésében nyújt hathatós segítséget. A RAW képmentés által a TG-6 biztosítja a szerkesztés lehetőségét az Olympus Workspace, illetve más, a TG-6 RAW fájlokat támogató képszerkesztő szoftverrel.

 

2.jpg

 

Egyedülálló makrórendszer a tökéletes közelképekhez – akár 1 cm tárgytávolsággal

 

A Tough TG-6 a lélegzetelállító közelképek készítéséhez fejlett, sokoldalú makrófelvétel-rendszert biztosít, melynek köszönhetően átléphetünk az emberi szem számára látható világ korlátain. Mindössze 1 cm tárgytávolsággal és 7x legnagyobb nagyítással a fényképezőgép a mikroszkopikus világ csodáiról lenyűgöző minőségű felvételek készítését teszi lehetővé. A makrórendszer négyféle felvételi móddal rendelkezik: a Microscope, Microscope Control, Focus Bracketing és Focus Stacking módokkal. A Focus Stacking felvételi mód 3-10 felvétel készítésével finomhangolja a témák élességét és más beállításokat a sokoldalú felhasználhatóság és a még pontosabb végeredmény elérése érdekében.

 

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 0.102079 másodperc.