Olympus M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO sajtóhír

Fotó Magazin | 2020. Február 12., Szerda 06:00

Olympus M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO sajtóhír
Új Olympus zoomobjektív kivételesen kompakt méretben és könnyű kivitelben: az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO. Kiemelkedő gyorsaság és agilitás, bármilyen fotós feladat esetén.

2020. február 12, Hamburg – A márka ígéretéhez híven, miszerint minden fotóst meg kell szabadítani a nehéz felszerelés béklyóitól, az Olympus ma bemutatja a világ legkompaktabb és legkönnyebb csúcsteljesítményű standard zoom objektívjét fix rekeszértékkel.1

Az új M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO kiemelkedő optikai teljesítményt kínál minden gyújtótávolságnál – így éles képeket garantál a képszélekig – emellett időjárásálló, rendkívül kompakt és könnyű kivitellel büszkélkedhet.

 

M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO

• A világ legkompaktabb és legkönnyebb standard zoom objektívje fix rekeszértékkel1

• Egyedülálló mobilitás és a híres időjárásállóságot biztosító tömítésrendszer – felvételkészítés bárhol és bármikor

• Kiváló optikai teljesítmény minden gyújtótávolság mellett

• Éles képek a képszélekig

• Kevesebb szellemkép és becsillanás

• Látványos háttér-életlenítés a teljes zoomtartományban

• Gyors és pontos élességállítás mozgó téma esetén is

• Lenyűgöző makró felvétel a legkisebb témák esetében, illetve fantasztikus mélységélességgel

• Méretek: legnagyobb átmérő: Ø63,4 mm x hosszúság: 70 mm

• Tömeg: kb. 254 g

 Elérhető fekete színben, 2020 márciusának végétől, 214.990.- HUF ajánlott fogyasztói áron

 

Az átlagos cserélhető objektíves rendszerekhez képest fele akkora mérettel és tömeggel jellemezhető Olympus rendszer hatalmas előnye a lenyűgöző mobilitás. A nagyfelbontású és nagyteljesítményű objektívek, valamint a rendkívül hatékony képstabilizátor rendszer tűéles, csúcsminőségű fotók és videók készítését teszi lehetővé a legkülönfélébb helyeken és helyzetekben. Kategóriájában a világ legkompaktabb objektívjeként1 az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO tökéletesen illik az M.Zuiko PRO sorozat lenyűgöző kínálatába.

 

OM-D_PEN_EZ-M1245_PRO_030.jpg

 

Nagyteljesítményű standard zoom-objektív, amely a világ legkompaktabb és legkönnyebb kivitelével büszkélkedhet – a nagyszerű mobilitás érdekében

Az új M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO optikai konfigurációját az ED 12-40mm F2.8 PRO objektívből örökölte, mely kiváló felbontásáról ismert.  Az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO speciális lencséinek hatékony elrendezésével a világ legkompaktabb és legkönnyebb kivitelét érte el, mely a (35mm ekvivalens értékek szerint) 24mm nagylátószögtől a 90mm gyújtótávolságig kiváló teljesítményt nyújt. A könnyű kis objektív gyors és precíz autofókuszt biztosít bármilyen téma esetén. A por-, csepp- és fagyálló konstrukció 9 tömítésből álló rendszerrel véd a környezeti hatások és az időjárás viszontagságai ellen – így akár esőben, vagy zord körülmények között is nyugodtan, csak a felvételek kompozíciójára összpontosítva készíthetünk fotókat és videókat2.

 

Fix rekeszérték a teljes zoomtartományban és nagy felbontás a képszélekig

Az aszférikus lencsék hatékony elrendezése, valamint a ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) bevonat alkalmazása – mely kiváló képalkotó teljesítményt garantál – látványosan küszöböli ki a torzítás, a szellemkép és a becsillanás hatásait, így éles, kiváló rajzolatú és nagy felbontású felvételek készítését teszi lehetővé. A képszélek fényveszteségének csökkentésével a kép sarkaiban is tiszta részleteket kapunk. Mivel a legnagyobb rekeszérték a teljes gyújtótávolság-tartományban azonos, így az expozíció vezérlése jóval egyszerűbb zoom használata és videofelvételek készítése közben is.

 

Nagyszerű makrók 0,25x legnagyobb nagyítás mellett (35mm ekvivalens érték: 0,5x)

Az objektívet használó fotós intenzív makró-élményt élhet át 0,25x legnagyobb nagyítás mellett (35mm ekvivalens érték: 0,5x) a teljes zoomtartományban! A legkisebb fókusztávolság 12 cm nagylátószög mellett és 23 cm a tartomány tele-végénél, így a makró felvételi lehetőségek széles skáláját biztosítja – például a nagylátószögű makrófelvétel lehetőségét, mely széles háttérrel hangsúlyozza a különleges perspektíva hatását, vagy a telemakrót, mely jelentős háttér-életlenítéssel segít az elképzeléseink megvalósításában. A változatos makró effektek sorát gyarapítja a Focus Stacking3 funkció, mely egyetlen képet készít - még a fényképezőgépben - a kompozíció előterétől a háttérig lenyűgöző mélységélességgel, éles részletekből. A részletek több, eltérő élességállítással rögzített felvétel kombinációjával alkotnak egy tökéletes képet.

 

Elérhetőség – árak

Az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO objektív március végétől, fekete színben, 214.990.- HUF ajánlott fogyasztói áron4 érhető el.

Mint minden Olympus fényképezőgép és objektív, az ED 12-45mm F4.0 PRO is ingyenes hat hónapos jótállási idő-hosszabbítással kapható5 – ehhez mindössze a MyOlympus rendszerébe kell regisztrálnunk: http://my.olympus.eu

 

OM-D_PEN_EZ-M1245_PRO_Cutmodel__Product.jpg

 

Olympus kiegészítők kínálata (opcionálisan elérhető)

Az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO egy több mint húsz M.Zuiko objektívből álló sorozat legújabb tagja. Ezek az objektívek bármilyen Olympus OM-D és PEN fényképezőgéppel kompatibilisek, továbbá minden olyan, más gyártótól származó fényképezőgéppel is, melyek a Mikro-NégyHarmad (Micro Four Thirds) rendszer szabványainak megfelelnek. Az Olympus ezen kívül a kiegészítők igen széles és változatos skáláját kínálja, a pontosan méretre szabott tokoktól és objektívzsákoktól kezdve az elektronikus vakukon át a hangrögzítőkig, mikrofonokig és az ingyenes képszerkesztő, illetve munkafolyamat-menedzsment programokig – mint például az okostelefonokra fejlesztett OI.Share, vagy az Olympus Workspace.

 

További információ: https://www.olympus.hu/site/hu/c/cameras_accessories/index.html.

 

1 2020. február 12-i adatok alapján. A világ legkompaktabb és legkönnyebb standard zoom objektívje, fix rekeszértékkel

2 Por-, csepp- és fagyálló OM-D váz esetén.

3Támogatott fényképezőgépek: OM-D E-M1 Mark III. Firmware frissítés szükséges a következő fényképezőgép modellek esetén: OM-D E-M1X, OM-D E-M1 Mark II, OM-D E-M5 Mark III

3 Ajánlott fogyasztói ár

4 A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal

 

 

 

 

 

 

 

 

(-) 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.169413 másodperc.