Simics BalázsNikon Z Noct Nikkor 58mm f/0.95 – További infó

Simics Balázs | 2018. December 18., Kedd 07:00

A lencse 2019-ben érkezik, addig is itt van pár kép és pár további adat a nagyfényerejű optikáról.

2.jpg

 

A Nikon azt a célt tűzte ki magának, hogy a Noct Nikkor 58mm, teljesítményében felülmúlja a Zeiss Otus-t. Az egyetlen negatívum ami képbe jöhet a Nikon lencséjét illetőleg, az az autofókusz. Az objektív ugyanis csak manuálisan fókuszálható, a Nikon elmondása szerint azért, mert nehéz és költséges lenne, súlyos üvegelemeket mozgatni egy AF motorral. Azt viszont muszáj hozzátennem, hogy bár megértem a gyártó álláspontját, fókuszálni egy f/0.95 fényerejű lencsét, manuálisan nem lesz egyszerű.

 

5.jpg

 

Az új Noct végeredményben a Nikon-nak lesz egy erős bizonyíték arra, hogy az új Z bajonett ténylegesen képes arra ami miatt és amire fejlesztették illetve, hogy képes lesz-e még nagyobb fényerősségű lencsék fogadására is. Ezen kívül az objektív egy újonnan kidolgozott bevonatréteget kap majd. Ez az ARNEO, ami elméletileg jobban teljesít majd a becsillanásokkal és a nem kívánt fényekkel szemben mint a Nikon jelenlegi Nanokristály bevonata.

 

3.jpg4.jpg

 

 

Az optika áráról azonban még mindig nem tudni sokat. Olvashattunk már pletykákat arról, hogy nagyjából $6.000, azaz 1.7 millió Forint körül lesz az ára, azonban ezek alaptalannak és hamisnak tűnnek. Mindent összevetve jövőre már okosabbak leszünk és még az is lehet, hogy már januárban többet tudunk majd a jelenlegi infónál.

1.jpg

 

 

https://www.nikon.hu/hu_HU/

 

https://nikonrumors.com/2018/12/15/nikon-z-noct-nikkor-58mm-f-0-95-lens-additional-coverage-coming-in-january-2019.aspx/

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 0.088033 másodperc.