Simics BalázsNikon Photo Contest 2018-2019

Simics Balázs | 2019. Augusztus 03., Szombat 07:00

Kihirdették a Nikon Photo Contest nyerteseit!

 

2.jpg

 

Amszterdam, Hollandia, 2019. július 29.: A Nikon Corporation örömmel jelenti be a Nikon Photo Contest 2018-2019 nyerteseit. Az először 1969-ben megrendezett Nikon Photo Contest idén ünnepli 50 éves évfordulóját. Ez a világ egyik legnagyobb fotós versenye, amelyre a 2018-19-es idényben rekordszámú, 97 369 fotót küldött be 170 ország és régió 33 ezer nevezője. A versenyen három kategóriában vártak képeket: Open (nyílt), Next Generation (következő generáció) és Short Film (rövidfilm).

 

 

A Nikon Photo Contest 2018-2019 nyertesei

 

Open Award Gold Prize (Nyílt kategória aranyérmes): Jason Parnell-Brookes (Egyesült Királyság) Alma and Alzheimer’s (Alma és Alzheimer-kór)

 

3.jpg

 

 

Open Award Gold Prize (Nyílt kategória aranyérmes): Thaib Chaidar (Indonézia) Hope (Remény)

 

6.jpg

 

Next Generation Gold Prize (Következő generáció kategória aranyérmes): Sara De Antonio Feu (Spanyolország) Ayimpoka

 

5.jpg

 

Next Generation Gold Prize (Következő generáció kategória aranyérmes): Tu Jinghan (Kína) Fanghua – (Pillanatok fiatalságunk napjaiból)

 

4.jpg

 

 

Short Film Gold Prize (Rövidfilm kategória aranyérmes): Sara Crochet (USA) Exulansis

 

7.jpg

 

A nyerteseket egy független nemzetközi bírálóbizottság választotta ki, amelynek elnöke az előző évben is az elnöki tisztséget betöltő, világszerte elismert művészeti igazgató, Neville Brody volt.

 

Az idei Nikon Photo Contest versenyről Neville Brody a következőt mondta:

 

„Ez a verseny sok kérdést vet fel, többek között azt, hogy milyen szerepet is fog betölteni a fotográfia a jövőben. A fényképezés megváltoztatja az életünket. Mindenhol jelen van, és napjainkban világot a szavak helyett sokkal inkább képeken keresztül látjuk. Ez egy olyan nemzetközi nyelv, amely befolyásolja, hogy emberként hogyan látjuk a társadalmat, és egyre csak fontosabb lesz. A díjazott képek sokfélesége – a narratívák, a kapcsolatok és a meglepetések – lenyűgözően érdekes vitát fog generálni a világunkról és arról, hogyan is látjuk.”


Az egyes kategóriák arany-, ezüst- és bronzérmeseit nyerteseit különböző kritériumok alapján választottuk ki – többek között az alapján, hogy mennyire igazodnak a témához, mennyire erős az üzenetük, illetve mennyire kreatívak. Az öt aranyérmes mellett egy pályázó megkapta a Participants’ Choice (Résztvevők választása) díjat, valamint egy másik különleges díjat is kiosztottunk a Nikon Photo Contest 50. évfordulójának alkalmából. Összesen 47 pályamunkát díjaztunk.

 

A Grand Prize díj nyertesét a hivatalos díjátadó ünnepségen jelentjük be Tokióban, 2019. augusztus 23-án.

Minden nyertes fotó és videó a beküldés részleteivel együtt megtekinthető a Nikon Photo Contest 2018-2019 webhelyén.

 

A Nikon Photo Contest célja, hogy a professzionális és amatőr fotósoknak egyaránt lehetőséget nyújtson a fényképezési kultúra gazdagítására. Az első versenyt 1969-ben rendezték, és azóta több mint 440 000 fotós 1 710 000-nél is több pályamunkát küldött be, igazán nemzetközivé szélesítve a versenyt.

 

https://www.nikon-photocontest.com/en/

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.242728 másodperc.