Simics BalázsNikon és Canon - MILC Felhasználóbarát összehasonlítás

Simics Balázs | 2018. November 07., Szerda 15:00

Egy videó mely nem a paraméterekre fókuszál, hanem egy talán fontosabb dologra: kezelhetőség, ergonómia és használhatóság!

 

A videót Michael The Maven készítette azzal a felszólalással, hogy sok vásárló csak a specifikációit hasonlítja össze a két új tükörnélküli fényképezőnek, és ez alapján dönt, miközben kihagyja a nagyon is fontos pontot: a kezelhetőséget. Persze a Canon használók megszokták a specifikus gombok elhelyezkedését és elmondhatom mint Nikon felhasználó, hogy először mikor kézbe fogtam a Z7-t nekem is ismerős volt a leosztás. De! Vannak új kezelőszervek, új és régi gombok és olyanok is melyek szimplán eltűntek így kell egy kis idő amíg az ember hozzászokik a géphez, főleg hogyha mondjuk először van a kezében az adott márka kamerája.

 

Érdemes megnézni Michael videóját, mert sok olyan dologra kitér ami egy alap felhasználónak talán eszébe sem jutna. Hány gombnyomással juthatunk el az egyik beállítástól a másikig vagy például milyen nehézségeket szülhet, ha az ember a bal szemével néz a keresőbe. Egyszóval egy nagyon jól összerakott és hasznos videó.

 

 

 

 

https://nikonrumors.com/2018/11/05/canon-eos-r-and-nikon-z7-usability-comparison.aspx/  

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.122299 másodperc.