Fotó MagazinNikon COOLPIX P900: 83x-os optikai zoom

Fotó Magazin | 2015. Március 02., Hétfő 10:00

A természet és az éjszakai égbolt szépségeit megörökítő fotósok számára bizonyára örömhír az új Nikon COOLPIX P900 mai megjelenése, hiszen a készülék elképesztő, 83x-os optikai zoommal rendelkezik.

A valóban lenyűgöző, rendkívül nagy tudású optikai zoom tartománya 24–2000 mm, amely a Dynamic Fine Zoom funkcióval 4000 mm-esre bővíthető, így a fényképezőgép még közelebb hozza a természetet, és azt lenyűgöző részletgazdagsággal örökíti meg állóképeken és full HD videókon egyaránt. A nagy felbontású, f/2.8–f/6.5-ös, nagy fényerejű objektív borotvaéles, látványos képeket készít még maximális zoom mellett, azaz 2000 mm-es telefotók készítésekor is (35 mm-es formátumban kifejezve).

A gyors AF funkciónak és a kisebb fényképkészítési késedelemnek köszönhetően a készülék reakcióideje gyors, a kézzel történő telefotózás pedig a Dual Detect optikai VR (rázkódáscsökkentés) funkció révén rendkívül stabil, mivel hatékonyan csökkenti az elmosódásokat, és így 5,0 lépésközzel rövidebb záridő használatával egyenértékű fényképezést tesz lehetővé. Az új, kiváló teljesítményű VR hatékonyabban nyeli el a rázkódást, mivel a lencsén (szögsebességmérő), illetve a képérzékelőn (mozgásvektor-adatok) keresztül egyszerre érzékeli a mozgást, így képes a képelmosódás pontos kiszámítására, és ezzel még inkább csökkenti az elmozdulásokat.

 

nikoncoolp900 (1).jpg

 

A gyorsan mozgó témák könnyedén befoghatók a nagyméretű, 7,5 cm-es, 921 ezer képpontos, elforgatható (RGBW) LCD monitoron, az elektronikus keresővel pedig gyerekjáték az egyes fényképezési stílusok közötti váltás, mivel a szemérzékelő automatikusan átvált a kijelzős fényképezésről, ha Ön ismét a keresőbe néz.

A felvétel helyszíne tűpontosan rögzíthető, mivel a beépített GPS/GLONASS/QZSS nemzetközi műholdrendszer a világ minden pontján gyors és részletes adatokat közöl.

A kiváló minőségű képek azonnal megoszthatók a beépített Wi-Fi® és NFC funkcióknak köszönhetően; ehhez mindössze meg kell nyomni az egyérintéses Wi-Fi® gombot, illetve egy okoseszközhöz kell érinteni az NFC-kompatibilis fényképezőgépet.

 

Rendkívüli részletgazdagság, lenyűgöző megvalósítás 

A 83x-os, a Dynamic Fine Zoom funkcióval 166x-osra bővíthető optikai zoommal korábban elképzelhetetlen részletességű képeket készíthet egy szemvillanás alatt – köszönhetően a gyors AF funkciónak és a kisebb fényképkészítési késedelemnek. A gyorsan mozgó témákról a természetben sem fog lemaradni: erről a zoomvezérlő melletti zoomvisszaállító gomb gondoskodik, amelyet megnyomva visszatér a nagy látószög, és a téma ismét könnyen megtalálható. A nagyméretű, 7,5 cm-es, elforgatható monitor (és a beépített elektronikus kereső) rugalmas képkomponálást tesz lehetővé, és a kihívást jelentő fényképezési helyzetekhez is rugalmasan alkalmazkodik. Ezenkívül az 5,0 lépésközű Dual Detect Optical VR funkció pedig még teljes telefotózás mellett is kiegyenlíti a fényképezőgép rázkódását, és állóképek, valamint full HD (1080/60p) videók kézzel történő rögzítésekor is egyenletes képminőséget biztosít. A full HD videók kiváló minőségű, irányfüggő hanggal rögzíthetők, mivel az iránymikrofon a zoom funkcióval összhangban változtatja a felvétel irányát.

 

Helyszínrögzítés, megosztás útközben 

A beépített GPS/GLONASS/QZSS-támogatásnak köszönhetően a felvétel helyszínének naplózásához szükséges adatok azonnal és pontosan rendelkezésre állnak a világ minden pontján. A képek már útközben azonnal megoszthatók a beépített Wi-Fi®-nek és az NFC-támogatásnak köszönhetően, így könnyű kapcsolatban maradni a nagyvilággal: mindössze az egyérintéses Wi-Fi® gombot kell megnyomni, vagy egy okoseszközhöz kell érinteni az NFC-kompatibilis fényképezőgépet.

 

www.nikon.hu

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 3.430293 másodperc.