Megrendezik a világ legnagyobb mobilfotós versenyét

Nagy Anita | 2021. November 02., Kedd 19:00

November 30-ig lehet jelentkezni a világ legnagyobb mobilfotós versenyére, a Huawei NEXT-IMAGE 2021-re.

A megmérettetés idei témája a „Better Together”, amire 10 kategóriában küldhetik be a felhasználók HUAWEI mobiltelefonokkal készített képeiket, vagy videóikat. A legjobb alkotásokat szakértő zsűri bírálja. A kategóriák győztesei Watch 3 okosórát, FreeBuds 4 fülhallgatót, 1000 dolláros pénzjutalmat nyerhetnek, a három fő győztes pedig fejenként 10.000 dollárral lesz gazdagabb.


Idén is megrendezik a világ legnagyobb mobilfotós versenyét. A Huawei NEXT-IMAGE Awards-ra 2017-es indulása óta több mint 2 millió nevezés érkezett. 2018-ban egy magyar páláyzó, Pávó Réka „Art & Leukemia” című alkotásával nyerte el a verseny nagydíját.  A beérkezett képeket szakértői zsűri bírálja el: az ítészekhez idén a kanadai extrémsportfotós, Reuben Krabbe, Karen Smith, az Egyesült Királyság neves művészeti kritikusa, Olivier Chiabodo francia rádió- és tévéproducer is csatlakozik. Szintén a zsűrit erősíti a Pulitzer-díjas fotós és a Shanghai Photography Center alapítója, Liu Heung Shing, valamint a NEXT-IMAGE Awards 2020 egyik fődíjasa, Lin Haiyin. A legjobb képekről emellett a BNU Újságírói és Kommunikációs Iskola professzora, Yu Guoming és a HUAWEI Consumer Business Group fogyasztói stratégiai marketing osztályának alelnöke, Li Changzhu dönt.

 

huawei_nextimage_2021.jpg

 

10 kategóriában lehet nevezni


A HUAWEI arra ösztönzi a pályázókat, hogy több kategóriában is nevezzenek, és fedezzenek fel különböző nézőpontokat, beállításokat és fényviszonyokat, valamint az élet sokszínűségét és szépségét. A NEXT-IMAGE Awards 2021 tíz különálló témában várja az alkotásokat.

Idén a versenyzők 10 különböző kategóriában nevezhetik alkotásaikat. A „Portré” témakörben a legjobb arcképekkel lehet pályázni. Az egyszínű „Monokróm” kategória alkotásai nélkülözik a színeket, ezzel segítve koncentrálni a témára, a textúrákra, a formákra, a mintákra és a kompozícióra. A Huawei okostelefonok híresek élettel teli fényképek készítéséről. A „Szín” kategória pont ilyen alkotásokat vár. A „Pillanatkép” kategória lehetővé teszi, hogy a felhasználók elcsípjék a pillanatot, és megörökítsenek meghatározó mozzanatokat és jeleneteket.

A mesterséges intelligenciának köszönhetően a Huawei okostelefonok vaku nélkül is hihetetlen éjszakai képeket rögzítenek, kihasználva a sötétség kreatív erejét. Az „Éjszaka” alkotni hív.  A „Teleobjektív” kategóriába olyan pályaműveket várnak, amiben nagy hangsúlyt kapnak a fontos részletek és a nagyított felvételek tisztasága. Míg a „Szuper széles látószög” módban készült képekkel a lehető legközelebb kerülhetnek a témához anélkül, hogy a háttérben lévő fontos elemeket kizárnák. A „Szupermakró” módban – akárcsak az életben – az apró részletek a legfontosabbak.

A korábbi versenyekhez hasonlóan idén is lehet videóval nevezni a megmérettetésre. A „Story Creator” (Történetalkotó) kiírásra olyan, legfeljebb 15 perces mobilfelvétellel lehet nevezni, mely kifejezi a pályázó kreativitását. Eltérően a többi kategóriától, amelybe csak egyetlen fényképpel lehet nevezni, a „Storyteller”-ben (Történetmesélő) egy fotósorozattal (3-9 fotó) lehet kifejezni az érzéseket, elmesélni történetet, vagy bemutatni a változásokat.

 

Díjak és nyeremények


A Huawei NEXT-IMAGE Awards 2021 díja az alkotás szabadságára ösztönzi a mobilfotózás szerelmeseit. Egy jól elkapott pillanattal a felhasználók HUAWEI Watch 3 okosórát és akár 10 000 dollár értékű pénzjutalmat nyerhetnek.

A legjobb három fotós „Az év fotósa” cím mellett 10.000 Dollárt, valamint elektronikus oklevelet nyer, a 27 kategória győztes 1000 dollárral lesz gazdagabb. További 30 nyertes az oklevél mellett HUAWEI Watch 3 okosórát kap ajándékba.

 

Együtt lenni öröm


A verseny idei szlogenje, a „Better Together” a sok hónapos bezártság utáni találkozások örömére, a társadalmi együttlét fontosságára utal. Erre mutatott rá a Huawei és az IPSOS 10 európai országban nemrég végzett online felmérése is, mely szerint a magyarok több mint fele úgy érzi, mindenképpen változtatna a pandémia és a korlátozások mentális és fizikai állapotukra gyakorolt negatív hatásain. A legtöbbek szerint a barátokkal és családdal töltött idő segíthet a mentális egyensúlyuk helyreállításában. Minden negyedik honfitársunk pedig úgy véli, a sport és fitnesztevékenységet támogató okosórák és okoskarkötők – mint a NEXT-IMAGE versenyen is megnyerhető HUAWEI Watch GT3 is – segíthetnek az egészségük mindkét aspektusának javításában.

 

Nevezés a Community-n keresztül


A NEXT-IMAGE versenyre nevezni legegyszerűbben a Huawei Community oldalán keresztül lehet az alábbi linkre kattintva:

https://consumer.huawei.com/hu/community/gallery/?forumId=20404

Az alkotások feltöltésének végső időpontja: 2021. november 30.

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.082229 másodperc.