Nagy AnitaMegnyitott a World Press Photo kiállítás!

Nagy Anita | 2017. Szeptember 25., Hétfő 12:00

A World Press Photo budapesti kiállítása már harmincnyolc éve mutat tükröt az elmúlt évnek.

hirdetés

Díjnyertes fotókon át láthatjuk az elmúlt év eseményeit, hétköznapjait, sportját, azokat az embereket, akik a hírekben szerepelnek. Olyan bepillantást tesz lehetővé, ami sehol máshol nem található. Óriási mértékben járul ahhoz, hogy tisztábban lássuk a világ eseményeit, hogy megértsük mi zajlik körülöttünk.

 

KÍSÉRŐ KIÁLLÍTÁS
Máté Bence: Láthatalanul
"Az év természetfotósa” (Wildlife Photographer of the Year) világverseny történetének legeredményesebb fotógráfusának gyűjteményes kiállítása.

 

AZ ÉV KÉPE


Vezető hír
1. díj, sorozat
Burhan Ozbilici
Törökország, The Associated Press
Andrej Karlov orosz nagykövet egy fotókiállítást nyitott meg Ankarában december 19-én, amikor lelőtte egy szolgálaton kívüli török rendőr, Mevlut Mert Altintas. “Allahu akbar” (Isten a leghatalmasabb), kiabálta a merénylő,  majd törökül folytatta: “Ne feledjétek  Aleppót! Ne feledjétek Szíriát!” A török terrorelhárítás különleges alakulata tűzharcban megölte a támadót. Oroszország és Törökország szembenálló feleket támogatott a szíriai polgárháborúban: az oroszok a kormányhű erők, a törökök a felkelők mellé álltak. A merényletet megelőző hónapokban a két ország stratégiai partnerséget alakított ki: mérsékelték a szíriai felek támogatását a saját távlati  érdekeiknek megfelelően. 

Altintas kiabál, miután rálőtt a nagykövetre.

 

001_Burhan Ozbilici_The Associated Press.jpg

 

Korunk kérdései
1. díj, egyedi
Jonathan Bachman
USA, Reuters

Iesha Evans (27 éves) állja a sarat a tüntetésen, amit a feketéket sújtó rendőri erőszak ellen szerveztek július 9-én az amerikai Louisiana állam fővárosa, Baton Rouge rendőrkapitánysága előtt. Evans azért utazott a helyszínre, hogy tiltakozzon Alton Sterling halála miatt, akit a földre teperve közelről lőtt le két fehér rendőr július 5-én. Amerikában már Sterling lelövését megelőzően is fokozott volt a feszültség amiatt, hogy a rendőrök több fekete férfit megöltek. A brit The Guardian napilap "A megszámláltattak. Akiket rendőrök öltek meg Amerikában" kezdeményezése szerint 2016-ban a 15-34 éves fekete férfiak egyéb honfitársaiknál kilencszer nagyobb eséllyel váltak rendőri erőszak áldozatává. A tiltakozó Evanst letartóztatták, de még aznap este szabadon engedték.

 

002_Jonathan Bachman_Thomson Reuters.jpg

 

Még több kép és információ: www.worldpressphotohu.info

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Fontosnak tartod-e az épületről készített fotókat?

Impresszum
Betöltés: 0.113777 másodperc.