Megérkeztek Canon új RF-foglalatos objektívjei

Nagy Anita | 2021. Szeptember 15., Szerda 08:00

A Canon Europe bejelentette két új, RF-foglalatos objektívjét, amelyeket azzal a céllal terveztek, hogy segítséget nyújtsanak a lelkes fotósok és tartalomkészítők számára egy alacsony költségű, ám annál nagyobb potenciált képviselő készletcsomaggal.

Ez a két, könnyűsúlyú, kompakt objektív magában foglalja a Canon első, ultra széles, rögzített gyújtótávolságú, az EOS R sorozat részét képező lencséit, az RF 16mm F2.8 STM-et és az RF 100-400mm F5.6-8 IS USM-et – ezen telefotó zoom objektívek közelebb hozzák a fotóst a fotó tárgyához. A sokoldalú RF 16mm F2.8 STM a vlogkészítéshez kapcsolódó, egyre növekvő igényeket igyekszik kielégíteni, ám egyúttal tökéletes objektívnek minősül tájképek készítéséhez, valamint építészeti és csillagfotózáshoz is. Mivel áthidalja a fotósok és a távolban lévő tárgyak közötti távolságot, az RF 100-400mm F5.6-8 IS USM ideális választás sport- és természetfotózáshoz.

Ezen két új objektívvel kiegészülve, a Canon EOS R rendszere egy újabb előrelépést tett afelé, hogy minden igényt kielégítő képalkotási megoldásokat hozzon létre.

 

RF 16_Front_Slant_with_hood.jpg

 

Új gyújtótávolság feltörekvő fotósok és tartalomkészítők számára

Az új objektívek számára előnyt jelentenek az EOS R rendszerre jellemző nagy átmérőjű csatlakozó elemek és a rövid peremtávolság – ezzel létrehozva az új gyújtótávolsággal és kompakt mérettel rendelkező kiváló minőségű objektívek választékát. Az RF 16mm F2.8 STM és az RF 100-400mm F5.6-8 IS USM olyan áron nyújt lenyűgöző optikai teljesítményt, amely minden fotózást kedvelő számára elérhetővé teszi ezeket az objektíveket. Az RF 16mm F2.8 STM rögzített gyújtótávolságú objektív, amelyet a tartalomkészítők igényeihez igazítottak, hiszen a full frame-es ultra széles látószögű objektívekkel egy következő szintre emelhetik az általuk készített tartalom minőségét. Az RF 100-400mm F5.6-8 IS USM a hihetetlen 400 mm-es zoom funkció segítségével lehetővé teszi az amatőr fotósok számára, hogy a profi fotósokéhoz hasonló képeket készítsenek. Mindkettőnél igénybe vették a Canon által továbbfejlesztett optikai technológiákat, beleértve a Super Spectra Coating nevű bevonatot, amellyel csökkenthető a szellemkép kialakulásának és a bevillanásnak az esélye, és amely éles, és kiváló részletezettségű képeket eredményez. Ezen modelleket aszférikus lencsetaggal látják el a kiváló képminőség elérése érdekében, valamint, hogy csökkentsék a kép torzulását okozó aberrációk megjelenésének esélyét, nem alkalmaznak azonban tömegnövelő hatással rendelkező, többszörös lencsetagokat.

 

RF 16mm CINC_LIFESTYLE 054A3888.jpg

 

RF 16mm F2.8 STM: Kapj átfogó képet

Mivel széles látószöggel és rekesszel rendelkezik, az RF 16mm F2.8 STM sokoldalú objektívnek minősül, ami tökéletesen illeszkedik a vlogkészítés, valamint számos fotózási műfaj igényeihez, mint például csoportképek, szabadtéri portrék és építészeti felvételek. Az EOS R rendszer első ultra széles látószögű objektívjeként, az RF 16mm F2.8 STM 16mm-es gyújtótávolsággal rendelkezik, amely extraszéles látómezőt és túlméretezett mélységet biztosít. A széles f/2,8 rekesznek köszönhetően, ez az objektív nagyszerűen használható alacsony fényszint mellett történő fotózáshoz, például csillagfotózáshoz és nagy zársebességgel történő fotózáshoz. A vloggerek esetében, ez a funkció lehetővé teszi számukra, hogy gyenge fényviszonyok között is kiváló minőségű képeket készítsenek, továbbá még széles látószög esetén is sekély mélységű képek készíthetők, ennek hatására a fotó tárgya lágyított háttér előtt jelenik meg. Könnyűsúlyú, rögzített gyújtótávolságú objektívként, kiváló társként viselkedik a vloggerek számára akár menetközben is. Ha videófelvétel készítésekor szűkebb látószögre van szükség, a felhasználók az EOS R fényképezőgépekkel együtt használhatják az RF 16mm F2.8 STM objektívet APS-C vágási módban, hogy ezáltal 25,6mm-es objektívként használhassák. A Canon STM fókuszmotor használatával, az RF 16mm F2.8 STM videófelvétel készítésekor finom, szinte hangtalan fókuszálást tesz lehetővé. A rendelkezésre álló minimális 0,13 méteres fókusztávolság mellett, a fotósok és tartalomkészítők egyaránt éles képeket készíthetnek, még akkor is, ha közelről készül a felvétel.

 

RF 100-400_Front_Slant_with_hood.jpg

 

RF 100-400mm F5.6-8 IS USM: Kerülj közelebb a történésekhez

Mivel kezdő sport- és természetfotósok részére tervezték, ez a telefotó zoom objektív 100-400 mm közötti rugalmas fókusztartományt biztosít, azaz nagyszerűen lehet vele távoli tárgyakról is felvételt készíteni. Ha egy futballmeccsen az oldalvonalon állunk, az RF 100-400mm F5.6-8 IS USM például ugyanazt a hihetetlen közelítést biztosítja, mint a profi fotósok által használt teleobjektívek, így könnyedén megörökíthetők az események és a játékosok érzései is. A telefotó-teljesítmény mellett, az RF 100-400mm F5.6-8 IS USM 0,88m[i] minimális fókusztávolsággal és 0,41x[ii] maximális nagyítással rendelkezik, vagyis a fotósok egy közelebb elhelyezkedő téma minden egyes részletét könnyedén megörökíthetik. Az RF 100-400mm F5.6-8 IS USM 5,5 fokozatú védelmet nyújt az objektívbe beépített optikai képstabilizátornak köszönhetően, amely akár 6-fokozatúra is növelhető, ha koordinált vezérlést alkalmaznak, vázba épített képstabilizátorral (In-Body Image Stabilisation, IBIS) rendelkező fényképezőgép használata esetén. Mivel gyorsaságra és pontosságra tervezték, az RF 100-400mm F5.6-8 IS USM Nano USM fókuszmotorral rendelkezik a finom és gyors fókuszálás érdekében, továbbá objektívvezérlő gyűrűvel, amely fokozott vezérlési lehetőséget biztosít az AV, Tv, expozíciós és az ISO beállításokat illetően. Az EOS R fényképezőgép váza esetén megismert fényes kereső és a kiterjesztett ISO képességek, ha Dual Pixel CMOS AF funkcióval kombinálják azokat, lehetővé teszik a fotósok számára egy olyan objektív használatát, amely szakít a hagyományosan megszokott méretekkel, súllyal és fókusztávolsággal annak érdekében, hogy kényelmes körülmények között készülhessenek el a kívánt képek.

 

RF 16mm CINC_LIFESTYLE VLOG 025A1412.jpg

 

Hozz létre egy kompakt, ám sokoldalú készletcsomagot

Ezen objektívek segítségével, a lelkes fotósok és videókészítők könnyűsúlyú készletcsomagot állíthatnak össze maguknak, amely számos lehetőséget nyit meg előttük. Az új RF 100-400mm F5.6-8 IS USM és RF 16mm F2.8 STM, változatos, számos fotózási műfaj területén alkalmazható gyújtótávolságot kínál.  Az RF 16mm F2.8 STM, mindössze 165 grammos súlyával, pehelysúlyú objektívnek számít – kiváló választás vloggerek számára, akik menet közben kívánnak felvételt készíteni, illetve természetfotósok számára, akik hordozható, ám ugyanakkor teherbíró széles látószögű objektívet keresnek. Mivel mindössze 635 gramm súlyú, az RF 100-400mm F5.6-8 IS USM felesleges tömeg nélkül is képes kivételes telefotó jellegű gyújtótávolságot biztosítani. Kivételesen hasznos eszköz bármely természetrajongó számára, mivel hosszabb, természetfotózáshoz kapcsolódó gyaloglás esetén is kényelmesen vihető.

 

 www.canon.hu 

 

 

Az RF 16mm F2.8 STM főbb jellemzői:

 • Ultra széles látószögű, rögzített gyújtótávolságú objektív, 16mm-es gyújtótávolsággal
 • Széles, fényes F2.8 rekesz
 • Finoman működő, csendes STM fókuszmotor
 • Súlya mindössze 165g
 • 0,13 méteres minimális fókusztávolság
 • Maximális nagyítás mértéke: 0,26x

 

Az RF 100-400mm F5.6-8 IS USM főbb jellemzői:

 • Rugalmas 100-400mm zoomtartomány
 • Súlya mindössze: 635 g, könnyebb a hasonló specifikációval rendelkező objektíveknél
 • 0,88 méteres minimális fókusztávolság, 200 mm-es zoomtartomány esetén
 • Nano USM fókuszmotor a finom és gyors fókuszáláshoz
 • 5,5 fokozatú optikai képstabilizátor/ kompatibilis a vázba épített képstabilizátorral való együttes használatra (In Body Image Stabilizer, IBIS)


[i] A minimális fókusztávolság 200 mm-es zoomtartomány esetén érhető el.

[ii] A maximális nagyítás 400 mm-es zoomtartomány esetén érhető el.

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.125771 másodperc.