Fotó MagazinLUMIX G9: hihetetlen képminőség és 80 mpixeles mód

Fotó Magazin | 2017. November 08., Szerda 08:00

A Panasonic büszkén mutatja be új, csúcskategóriás, cserélhető objektíves, tükör nélküli digitális fényképezőgépét, a LUMIX G9-et, amely nagyszerű hordozhatóságot és ultragyors válaszidőt biztosít.

A GH5 remek teljesítményének továbbfejlesztésével a LUMIX G9 minden eddiginél kiválóbb képminőséget nyújt a felbontás, a gradáció és a színhűség növelésével, amit az aluláteresztő szűrő nélküli, 20,3 megapixeles Digital Live MOS érzékelő tesz lehetővé. A nagyfelbontású üzemmód 80 megapixellel egyenértékű JPEG vagy RAW formátumú képeket hoz létre. A Venus képfeldolgozó Multipixel Luminance Generation és Intelligent Detail Processing technológiájával rendkívül pontos, mégis természetes képeket állít elő.
A LUMIX G9 Body I.S. képstabilizációja jelentős fejlődést jelent, ami lehetővé teszi a 6,5 fokozattal hosszabb záridőt. Ezt a különböző körülmények között fellépő rázkódásoknál a giroszenzorból, a képérzékelőből és a gyorsulásmérő érzékelőből nyert szögsebességből és irányszögből végzett még precízebb számítások teszik lehetővé.

 

G9_BODY_front_K.jpg


Az 5-tengelyes B.I.S. (váz képstabilizátor) és a 2-tengelyes O.I.S. (optikai képstabilizátor) egyesítéséből létrejövő 5-tengelyes Dual I.S. 2  a LUMIX G9-nél olyan elmozdulásokat is képes semlegesíteni, amelyeket hagyományos módszerekkel nem lehetett kiszűrni. Az O.I.S. és a B.I.S. képességeinek maximális kihasználása rendkívül előnyös a teleobjektíves képek készítésénél és kedvezőtlen körülmények között, mint például az éjszakai vagy az egy kézzel készített felvételeknél. 
Az 5-tengelyes Dual I.S. képstabilizáció fényképeknél és videofelvételeknél is működik, beleértve a 4K videó üzemmódot is. 

 

G9_BODY_top_K.jpg


A DFD technológiával működő, kiemelkedő gyorsaságú és pontosságú autofókusz a világ leggyorsabb, 0,04 másodperces autofókusz sebességét érte el, amellyel egyben a kategória leggyorsabbjává vált. Kiváló témakövetési sebességével a LUMIX G9 sosem veszíti szem elől a kép alanyát.
A LUMIX G9 rendelkezik kategóriája leggyorsabb 20 képkocka/másodperc (AFC) / 60 képkocka/másodperc (AFS) sorozatfelvétel-sebességével a 20,3 megapixeles legnagyobb felbontás mellett, hogy egyetlen pillanatról se maradjon le. A 6K/4K Fotó elvárásainak is megfelelő üzemmódban a felhasználók a megszokott, egyenkénti képkészítés mellett az adott szituációhoz legjobban illő sorozatfelvételi módot is választhatják. 
A LUMIX G9 fényképezőgépen található a kategória legnagyobb élőképes keresője (Live View Finder - LVF), amely elképesztő, körülbelül 1,66x / 0,83x (35 mm-es rendszer egyenértéke) nagyítási arányt biztosít. Még a gyors sorozatfelvételeknél sem sötétedik el a kereső, ami éjszakai üzemmóddal és autofókuszpont-nézővel is rendelkezik.

 

G9_LKIT_backslant_K_LCD.jpg


Az OLED technológiával az LVF folyamatos, 120 képkocka/másodperc sebességű képpel, kimagasló érzékenységgel, minimális, 0,005 másodpercnél kisebb időeltolódással, valamint 10 000:1 arányú nagy kontraszttal biztosít kiemelkedően jó láthatóságot.

 

Image_G9_LKIT_SplashProof.jpg


A terepi igénybevétel miatt a LUMIX G9 első és hátsó váza magnéziumöntvényből készült és nem csak cseppálló, de a pornak és -10 Celsius fokig a fagynak is ellenáll. A fényképezőgép tetején található kategóriájának legnagyobb LCD állapotkijelzője, amely egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a fényképezést. A hátsó kijelző egy 3,0 hüvelykes, bármilyen szögben elforgatható LCD kijelző 3:2 képaránnyal és 1 040K képpontos felbontással. A G9 kettő SD memóriakártya-foglalattal rendelkezik, amelyek kompatibilisek a nagy sebességű és kapacitású UHS-II szabvánnyal. 

 

BenceMatte_Sample10.jpg

Tesztfotó: Máté Bence


A LUMIX G9 Bluetooth és Wi-Fi® kapcsolattal is rendelkezik, hogy rugalmasabban lehessen megosztani a fotózási élményeket, valamint azonnal és egyszerűen lehessen képeket továbbítani. A Bluetooth 4.2 kompatibilitás (az ún. BLE: Bluetooth Low Energy) lehetővé teszi az okostelefonhoz vagy tablethez történő azonnali csatlakozást minimális energiafogyasztás mellett. A hagyományos 2,4GHz-es (IEEE 802.11b/g/n) Wi-Fi kapcsolaton felül a még biztonságosabb és stabilabb 5GHz-es (IEEE802.11ac) Wi-Fi kapcsolat is rendelkezésre áll.

 

www.lumix.hu

 

LUMIX G9 Joakim Odelberg_LS3.jpg

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.100383 másodperc.