Fotó MagazinKlenyánszki Csilla: Víztanulmányok a Valyo kikötőben

Fotó Magazin | 2018. Június 26., Kedd 07:00

Klenyánszki Csilla munkái az egyik legerősebb németalföldi képalkotói gyakorlat, a csendéletábrázolás tizenhatodik században indult történetét folytatják a kortárs fotóművészetben

Klenyánszki fotóin nem látunk arcokat, embereket, csak ismerős, egyszerű objekteket és tárgyként kezelt, elszemélytelenített testeket, testrészeket. Víztanulmányok című sorozatában ezekből a saját környezetéből kiemelt, mindennapi tárgyakból készít a kamera előtt tornyot, hidakat, szökőkutat, buborékot, kiemelve az egyes elemek szimbolikus tartalmait.

 

„A víz témában is benne van az idő és az egyensúlykeresés problémája, hogy hogy lehet a vizet kifeszíteni, a mozgását megállítani, formálni. […] Óriás buborékokat fújtam, amiről fotót és videót csináltam, hidakat építettem, jéggel is játszottam, tehát a víznek minden állapota érdekelt.” 

 

copy-of-10_thebubble.jpg


Capa Kikötő
A Capa Kikötő a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Város és Folyó Egyesület együttműködésében megvalósuló kulturális programhelyszín a Rákóczi híd dél-pesti lábánál. A Duna-parti konténerkomlpexumban áprilistól szeptember végéig történeti és kortárs fotókiállítások váltják egymást, árnyékot adó teteje alatt tematikus bulik, workshopok, kiülős lazulások zajlanak.

 

 

Kurátor: Mucsi Emese
A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2018. június 23-tól augusztus 27-ig, mindennap 14 és 22 óra között.
Külső helyszín: Valyo Kikötő - Fotóutca Fesztivál - Capa Kikötő 
(Budapest, Hajóállomás u. 1, 1095)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 0.086788 másodperc.