Simics BalázsKategóriadíjasok a Sony fotópályázatán

Simics Balázs | 2019. Február 27., Szerda 09:00

A World Photography Organisation bejelentette az idei Sony World Photography Awards Nyílt versenyének tíz kategóriagyőztes fényképét.

1.jpg

( Nemes ‘mettor’ Zoltán, Magyar Nemzeti Díjban részesült, ezt itt olvashatjátok! )

 

A fotóversenyre rekordszámú nevezés érkezett a világ 195 országából. A zsűri tíz kategóriában választotta ki és díjazta a legjobb egy fényképből álló munkákat. A győztes fotósok és képeik a következők:

 

 

  • Építészet: Philippe Sarfati, „Heatwave” (Franciaország)
  • Kultúra (a Culture Trip támogatásával): Pan Jianhua, „Shadow Puppetry” (Kínai Népköztársaság)
  • Kreatív: Martin Stranka, „Dreamers and Warriors” (Csehország)
  • Mozgás: Christy Lee Rogers, „Harmony” (Egyesült Államok)
  • Tájkép: Hal Gage, „Stumps, Alder Lake, Nisqually River, Oregon” (Egyesült Államok)
  • Természet és élővilág: Tracey Lund, „Underwater Gannets” (Nagy-Britannia)
  • Portré: Richard Ansett, „Grayson Perry – Birth” (Nagy-Britannia)
  • Csendélet: Rachel Yee Laam Lai, „Peony and Leaves” (Hongkong)
  • Utcai fotózás: Carole Pariat, „Open-Air Toilet” (Franciaország)
  • Utazás (az Eurostar támogatásával): Nicolas Boyer, „Woman Wearing a Wedding Dress” (Franciaország)

 

 

A díjazottak között számos ország képviselője foglal helyet. A különböző élettörténettel rendelkező győztesek listájában fellelhető professzionális fotós, szakmaváltó és amatőr fotós is. A Nyílt verseny tíz kategóriagyőztesének esélye van megnyerni az Év Nyílt Kategória Fotósa díját is, valamint az elismerés mellé járó 5000 dolláros pénznyereményt. Az Év Nyílt Kategória Fotósa győztesét a Professzionális verseny kategóriagyőzteseivel együtt hirdetik ki 2019. április 17-én a londoni díjátadó ceremónián.

 

A Nemzeti Díj az ország legnagyobb tehetségét díjazza A Sony World Photography Awards bejelentette a Nemzeti Díj győzteseinek névsorát. A World Photography Organisation és a Sony immáron hetedik éve ismeri el és díjazza 62 ország helyi fotós tehetségeinek munkáját és lehetőséget biztosít nekik, hogy fényképeikkel világhírnévre tehessenek szert. A Nemzeti Díj Mianmartól kezdve Perun és Mexikón át egészen Vietnámig biztosít lehetőséget a világ fotósainak, hogy munkájukat szélesebb közönség is megismerje. A Nemzeti Díj győzteseinek listája elérhető a www.worldphoto.org/2019-national-awards weboldalon.

 

 

 

Nyeremények és sikertörténetek


A Nyílt kategóriák díjazottjai és a Nemzeti Díj győztese a Sony legújabb digitális képalkotó eszközeivel gazdagodhatnak. Továbbá nyertes fényképeik bekerülnek a fotópályázat hivatalos évkönyvébe, valamint megtekinthetők lesznek 2019. április 18-tól május 6-ig a Sony World Photography Awards kiállításán Londonban, később pedig Olaszországban, Németországban és Japánban is. A Nyílt versenyben elért helyezés és a Nemzeti díj elnyerése meghatározó mérföldkő lehet egy fotós karrierjében. A 2018-as Nyílt verseny Vadvilág kategóriájának shortlistese és a perui Nemzeti díj győztese, Pedro Jarque Krebs munkája számos nemzetközi elismerésben részesült, valamint kivívta a közvélemény szimpátiáját is. A fotópályázat az idei évben is a legjobbak közé választotta Jarque Krebs munkáját a Nyílt verseny Természet és élővilág kategóriában.

 

A World Photography Organisation által szervezett, nemzetközileg elismert Sony World Photography Awards a világ egyik legfontosabb fotós eseménye. A névadó főszponzorral, a Sony-val közösen már 12. alkalommal rendezik meg a négy versenyt magába foglaló fotópályázatot: Professzionális (több képből álló portfóliót díjaznak), Nyílt (egy képből álló munkát díjaznak), Diák (tudományos intézmények számára kiírt pályázat) és Ifjúsági (12 és 19 év közötti korosztályos verseny). A 12. alkalommal megrendezett fotópályázat célja, hogy kiválassza és elismerje az előző év legjobb kortárs fényképeit. A fotóversenyre 2019-ben rekordszámú, összesen 326 997 nevezés érkezett a világ 195 országából.

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.228801 másodperc.