Fujifilm X-S10 és Fujinon XF10-24mm F4 bejelentés

Fotó Magazin | 2020. Október 22., Csütörtök 07:00

Fujifilm X-S10 és Fujinon XF10-24mm F4 bejelentés
A Fujifilm bemutatja az új X-S10 tükörnélküli fényképezőgépét és a Fujinon XF10-24mm F4 R OIS WR objektív új verzióját.

Tokió, 2020. október 15 – A Fujifilm vállalat (Elnök: Kenji Sukeno) örömmel jelentette be a Fujifilm X-S10 bevezetését, amely a legújabb kompakt és könnyű tagja a Fujifilm X széria tükörnélküli cserélhető objektíves fényképezőgépeinek. Az egyedülálló képminőséget biztosító fényképezőgép november közepétől lesz kapható különféle objektívekkel szettesítve is.

 

A legfőbb funkciókkal felszerelve, úgy mint a 26,1MP X-TransTM CMOS 4 szenzor, a nagy sebességű X-Processzor 4 képfeldolgozó motor és a vázon belüli képstabilizátor (IBIS), az X-S10 maximális teljesményt kínál kompakt testben.

 

Az X-S10 tökéletesen megfelel mindazoknak, akiknek könnyű képalkotási megoldásra van szükségük, professzionális funkciókkal a fotózáshoz és a videózáshoz egyaránt. Az AUTO/SP mód autómatikusan módosítja a kamera beállításait, szükséges finomhangolás nélkül, hogy a lehető legtökéletesebb képeket készítse el. A fejlett videó képességek lehetővé teszik éles 4K / 30P 4: 2: 2 10 bites vagy nagy sebességű full-HD videó készítését 240 kép / mp sebességgel. A változtatható szögű LCD akár 180 fokban előre is dönthető. A kamera mindenki számára biztosít szerethető funkciókat kezdve a profi fotósokkal, a videósokon át egészen a hobbistákig!

 

topstory_XS10.jpg

(1) Újonnan kifejlesztett kisebb IBIS a kompakt vázhoz

A vázon belüli képstablizátor (IBIS) szerkezete körübelül 30%-kal let kisebb térfogatban és tömegben, mint az előző modellé.*  A mindössze 450 grammos súly és kis méret ellenére az X-S10 akár 6,0 fényértékes**, öttengelyes képstabilizációt biztosít. Ez egyben az első középkategóriás X sorozatú kamera, amely mozgásérzékelő visszatartó mechanizmust használ, amely egy mechanikus lengéscsillapító, amely megvédi a redőnytől esetlegesen fellépő enyhe rezgéseket, ezzel is további stabilitásszintet biztosítva a kép tisztasága és felbontása érdekében.

・A kézi stabilitás további elősegítése érdekében az X-S10 nagy, ergonomikus magnéziumötvözetből készült markolattal rendelkezik, amely megkönnyíti a kamera stabilan tartását, ha nagyobb objektívek vannak felszerelve. A kialakítás magnéziumötvözetből készült elülső és felső lapot is tartalmaz, hogy a test merev és robusztus maradjon.

* A “FUJIFILM X-T4” tükör nélküli digitalis fényképezőgépben használt IBIS funkciójával összehasonlítva

** 6,0 fényértékes képstabilizálás a 30 cserélhető objektívből 20 esetében (XF / XC objektívek) jelenleg elérhető

 

web_X-S10_back_LCD.jpg

(2) Legendás filmszimulációk és frissített AUTO funkciók a kiemelkedő képminőség érdekében

・A FUJIFILM filmszimulációs módok annak okán keltek életre, hogy megünnepeljük az analog filmek történelmét azzal, hogy digitalizáltuk az iparág legismertebb analog filmjeit. Az X-S10 18 exkluzív filmszimulációs móddal rendelkezik, köztük az ETERNA Bleach Bypass funkcióval, amely gyönyörű, telítetlen, nagy kontrasztú képi világot hoz létre.

・Az X-S10 egy frissített [AUTO SP (Jelenethelyzet)] módot kínál, amely automatikusan állítja a fényképezőgép beállításait a tökéletes kép elérése érdekében anélkül, hogy további finomhangolásokat kellene végeznünk a beállításokban. Most már a tájak letisztult és élénk színekkel történő fényképezése, a gyönyörű bőrtónusú portrék vagy a minden tekintetben jól exponált képek készítése a fotográfiai tudás szintjétől függetlenül is lehetséges.

 

web_X-S10_front_flashOpen.jpg

 

(3) Megbízható AF és nagy sebességű sorozatfelvételi mód a fontos pillanatokban

・Az X-S10 nagysebességű AF és AF-követési teljesítményének, az X-TransTM CMOS 4 érzékelő 2,16 millió fázisérzékelő képpontjának és az X-Processor 4 számítási teljesítményének kombinációja gyors és pontos autofókusz eredményt biztosít, és akár 0,02 másodperc alatt éri el a fókuszt bizonyos esetekben akár -7,0 EV* mellett is.

・Az X-S10 nagy pontosságú követő AF-el van felszerelve a mozgó témák követésére, valamint Arc / Szemfelismerő AF funkcióval a személy arcának és szemének követésére.

・Sötétedés nélküli nagysebességű sorozatfelvétel* 8 kép / mp a mechanikus zár esetén és 30 kép / mp az elektronikus zár esetén

*Ha az XF50mm F/1.0 van felszerelve a vázra.

* Nagy sebességű sorozatfelvétel sötétedés nélkül, amelyben a kereső sötétedik felvételkészítés közben, aminek következtében a felhasználó elvesztette a témát; Ez csak az elektronikus zár használatakor érhető el.

 

(4) Változtatható szögű LCD kijelző és kereső, amely 3 boost módot támogat

・Az X-S10 rendelkezik egy változtatható szögű LCD-monitorral, amely akár 180 fokban is elfordítható, így nemcsak szelfik, hanem állóképek és videók készítésére is alkalmas különféle kameraállásokból.

・A kijelző élő nézet funkciójának három elérhető Boost módja van, úgy, mint a gyenge megvilágítás prioritás, a felbontás prioritás és a képfrissítési prioritás.

 

web_X-S10_top_XC50-230.jpg

(5) Kiterjedt videófelvételi funkciók

・Az X-S10 4K videót állít elő a 6K-nak megfelelő adatmennyiségből, hogy a felvételek nagy felbontásúak legyenek, alacsony zajszint mellett. Támogatja a 4K / 30p 4: 2: 0: 8 bites videók rögzítését a kamerába helyezett SD kártyára, valamint a 4K / 30p 4: 2: 2: 10 bites videó kimenetet a HDMI porton keresztül.

・A kamera nagy sebességű full-HD felvételre is képes 240p-vel, és akár 10-szeres lassítású felvételt készíthet gyorsan mozgó témáról.

・Az X-S10 IBIS-én kívül digitalis képstabilizáció is dolgozik a vázban, amely erősen korrigálja a fényképezőgép esetleges remegéseit, ha például kamerával a kézben sétálva készít felvételeket. Az IS Mode Boost funkció megléte gyakorlatilag teljesen kiküszöböli a kézben tartásból adódó remegést.

・Az X-S10 tetején elérhető dedikált filmrögzítő gomb lehetővé teszi a videófelvétel automatikus elindítását állókép készítése közben is. Az expozíció és fókusz beállítások automatikusan rögzítődnek AUTÓ módban.*

* Az AF mód folyamatos AF-re vált.

 

 

 

web_REVISED_XF10-24mmF4-R-OIS-WR-front.jpg

A Fujifilm bemutatta a FUJINON XF10-24mm F4 R OIS WR objektívet

Új, ultraszéles látószögű zoom, időjárásállósággal 

 

Új kiadás

A Fujifilm vállalat (elnök: Kenji Sukeno) örömmel jelentette be a Fujinon XF10-24mmF4 R OIS WR (XF10-24mmF4 R OIS WR) objektívet, a Fujifilm X széria digitális tükörnélküli fényképezőgépeihez tervezett 36. lencsét, amely a Fujinon XF10-24mm F4 R OIS objektív frissítése is.

 

Az XF10-24mm F4 R OIS WR egy ultraszéles látószögű zoomobjektív, amely 10 és 24mm közötti gyújtótávolságot fed le (35mm-es formátumban 15-36mm-es gyújtótávolságnak felel meg), és az eredeti XF10-24mm OIS objektív optikai felépítését használja ugyanazon képfelbontási teljesítmény elérése érdekében, valamint elődjéhez hasonlóan maximáls F4-es rekesznyílásra képes a teljes zoomtartományban. Az optikán újonnan feltüntetett blende skálával, az automatikus pozíciózárral és az időjárásálló kialakítással együtt ez az objektív tökéletes választás lesz azoknak a táj- és természetfotósoknak, akik az időjárási elemeknek ellenálló ultraszéles látószögű objektívvel szeretnének fotózni. Az előbb felsorolt extrákon kívül a belső felépítés is változott az elődhöz képest, hogy a fókusz és zoom gyűrűk karcsúbbak legyenek. Ennek köszönhetően az objektív teljes súlya 25 grammal lett kevesebb, mint az első kiadás. Végül, de nem utolsó sorban az objektív képstabilizátora is frissítésre került, így a teljes stabilizáció hatása immár 3,5 fényértékre nőtt.

 


(1) Új időjárásálló kialakítás és néhány használhatósági frissítés

  1. 1. Frissített rekeszgyűrű blende skálával és automatikus pozíciózárral 
    A rekeszgyűrűt blende skálával frissítették, hogy a fotósok vizuálisan ellenőrizhessék, milyen rekeszre van állítva az objektív, így nincs szükség az EVF-en vagy LCD-n keresztül történő ellenőrzésre. A blendegyűrű rendelkezik egy automatikus pozíciózárral is, hasonlóan a GF lencsékéhez, amely megakadályozza a gyűrű nemkívánt mozgását, így hatékonyabbá teszi a felhasználást.

  1. 2. Időjárásállóság

Ez az új objektív immár por- és nedvességálló, és képes akár -10 Celsius fok hőmérsékleten is működni, és ennek a funkciónak a hozzáadása ellenére mégis 25 grammal kisebb súlyú, mint az előző modell.

 

  1. 3. Javított optikai képstabilizálás

Az ebben az objektívben használt új, kifinomult giroszkóp érzékelő a képstabilizációt az előző modellhez képest +1,0 fényértékkel, 3,5 fényértékre javítja. Ha egy aktuálisabb X sorozatú fényképezőgéppel, például a FUJIFILM X-T4-el használják, az objektív és a kamera együttesen körülbelül 5,5 fényértékű 5 tengelyes képstabilizációt eredményez.

 

  1. 4. Vékonyabb és stílusosabb kialakítás

A fókuszgyűrűt és a zoomgyűrűt 3, illetve 2 mm-rel csökkentették az előző modellhez képest, ezzel  kompaktabb és stílusosabb kialakítást eredményezve.


 

(2) Optikai tervezés, amely fejlett képfelbontási teljesítményt nyújt

  1. Az új lencse 14 lencsetagból áll, köztük négy aszférikus és négy extra alacsony szórású elemből, 10 csoportban. Az aszférikus elemek használata csökkenti a szférikus aberrációt, a mező görbületét és a torzulást, míg az extra alacsony szórású elemek használata korrigálja a kromatikus aberrációt, fokozva széltől szélig az élességet. A kompakt forma ellenére az objektív képes az F4.0 maximális rekesznyílás biztosítására a fókusztávolságtartományban, az ultraszéles 10 mm-től a 24 mm széles látószögig (ami 35 mm-es formátumban 15 mm-nek ill. 36 mm-nek felel meg), ugyanakkor lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy állandó blende értéket tartsanak bármilyen gyújtótávolságon. Az elülső lencsetagot gondosan bevonják, hogy minimalizálják a szellemképet, amely általában az ultraszéles látószögű zoomobjektívben található rendkívül homorú elemek miatt fordul elő, így magasabb képélességet és tisztaságot biztosít.

  2. Az objektív csak 24 cm (9,5 hüvelyk) közelponton alkalmas makró stílusú fényképezésre. Használja az objektívet közelről egy témához, miközben egyidejűleg a háttérben lévő elemeket is megörökítí, így olyan erőteljes képeket hozhat létre, amelyek maximálisan kihasználják az ultraszéles látószögű gyújtótávolság előnyeit.


(3) Gyors és szinte teljesen csendes autofókusz

Az objektív belső élességállítási rendszert (6*) használ a gyorsabb AF sebesség elérése miatt. A könnyű fókuszáló elemek és a nagy pontosságú motor használata lehetővé teszi a gyors és szinte csendes AF-t, még akkor is, ha az X széria kameráinak  Arc / Szem AF funkcióival használja.

 

web_XF10-24mmII_X-S10_left.jpg

 

 

Fő specifikációk

Típus

FUJINON XF10-24mmF4 R OIS WR

Objektív felépítés

14 lencsetag 10 csoportban (4 aszférikus és 4 alacsony szórású lencsetagot tartalmaz)

Gyújtótávolság

f=10-24mm (15-36mm 35mm-es formátumon)

Látószög

110° - 61.2°

Maximális rekesznyílás

F4

Minimum rekesznyílás

F22

Blende vezérlés

Lamellák száma

7 (lekerekített rekesznyílás)

Lépés mértéke

1/3EV (16 lépés)

Fókusztartomány

Standard:0.5m~∞
Makró: 24cm~∞

Miximális nagyítás

0.16x (Telefotó végállásban)

Külső méretek: Átmérő × hosszúság (kb.)
(Távolság a kamera bajonetjétől számítva)

φ78mm × 87mm (Nagylátószögű végállásban) / 87mm (Telefotó végállásban)

Súly (kb.) (objektívsapka nélkül)

385g

Szűrő méret

φ72mm

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 3.365208 másodperc.