FUJIFILM X100VI bejelentés

Fotó Magazin | 2024. Február 20., Kedd 15:00

FUJIFILM X100VI bejelentés
A Fujifilm bejelentette az APS-C érzékelős, fix objektíves X100 széria új modelljét.

Az "Egy és egyetlen" kompakt digitális fényképezőgép kifinomult dizájnnal és intuitív kezelhetőséggel.

Amellett, hogy az X100VI a Fujifilm legújabb érzékelőjével és processzorával büszkélkedhet, az X100VI az első X100 szériás digitális fényképezőgép, amely vázon belüli képstabilizátorral rendelkezik.

 

2024. február 20.

 

A FUJIFILM Vállalat (elnök-vezérigazgató, képviseleti igazgató: Teiichi Goto) örömmel jelenti be a FUJIFILM X100VI digitális fényképezőgép ("X100VI") bevezetését. A Fujifilm X szériás digitális fényképezőgép termékcsaládjának legújabb modellje, az X100VI kiemelkedő képminőséget, kompakt méretet és könnyű felépítést biztosít, a Fujifilm legendás színreprodukciós technológiájával együtt.

 

2011-ben a Fujifilm piacra dobta a FUJIFILM X100-at, az X100-as széria első modelljét. Azóta az X100 széria egyedülálló pozíciót vívott ki magának, a vásárlók pedig világszerte nagyra értékelik a trendteremtő hibrid képkereső, a kifinomult kialakítás, az intuitív kezelhetőség és az egyedülálló színvisszaadással rendelkező magas képminőség miatt.

 

Az X100VI az X100 széria hatodik generációs modellje. A népszerű kialakítás és a kompakt méret megtartása mellett az X100VI az új, 40,2 megapixeles X-Trans™ CMOS 5 HR *1 érzékelővel és a

nagysebességű X-Processor 5 képfeldolgozó motorral rendelkezik a kiváló képminőség és a nagy teljesítmény érdekében. Továbbá, az újonnan kifejlesztett, akár 6 fényérték előnyt biztosító*2 képstabilizátor funkció most először került beépítésre egy X100 szériás termékbe, miközben megmaradt a sorozatra jellemző kompakt méret és csekély súly, amely csak minimálisan nőtt az előző modellhez, az X100V-hez képest, így a felhasználók az X100VI-vel rendkívül változatos környezetben és helyzetekben is élvezhetik a fényképezést.

 

X100VI_1.jpg

 

Az X100VI egy olyan digitális fényképezőgép, amely ötvözi a "Egy és Egyetlen" dizájnt és kezelhetőséget 

a kivételes képminőséget biztosító kiemelkedő funkciókkal, így a felhasználók széles körének - a profi fotósoktól a szenvedélyes kreatívokig - biztosítja a fényképezőgép birtoklásának örömét és a fotózás csodáját.

 

A Fujifilm 2024-es, 90 éves jubileumi évének megünneplésére egy limitált példányszámú X100VI kerül kiadásra, világszerte korlátozott számban, összesen 1934 példányban. Ezek a limitált kiadású, számozott X100VI egységek egy különleges dobozba vannak csomagolva, amely tartalmaz egy speciális szíjat, egy puha kioldógombot és történeti kártyákat. A fényképezőgép vázára a Fujifilm 1934-es alapításának vállalati márkalogóját gravírozzák, valamint egy egyedi sorozatszámot. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Fujifilm helyi értékesítési vállalatával a vásárlás lehetőségének felmérése érdekében.

 

A termék jellemzői

 

(1) Az X-Trans™ CMOS 5 HR és az X-Processor 5 kiváló képminőséget és nagy teljesítményt biztosítanak

Az X100VI hátulról megvilágított X-Trans™ CMOS 5 HR érzékelővel van felszerelve, amely kb. 40,2 megapixeles. Az érzékelő lenyűgöző pixelstruktúrával rendelkezik, amely minden korábbi X100 szériás fényképezőgépnél hatékonyabb fényfelvételt tesz lehetővé, továbbá az ISO 125, amely az X100V-nél csak egy kiterjesztett érzékenységi opció volt, most már natívan elérhető az X100VI-nél. Emellett a 23mm F2.0 objektívvel együtt használva, a nagyobb felbontású érzékelők felbontására képes X100VI éles, nagy felbontású képeket biztosít.

 

Az X100VI összesen 20 filmszimulációs üzemmóddal rendelkezik, köztük az új "REALA ACE" üzemmóddal, amely a képek jellegzetes tónusainak változatos skáláját adja. A "REALA ACE" mód hű színvisszaadást és nagy kontrasztú tónusokat eredményez, így bármilyen témához és helyzethez alkalmas.

 

Az X100VI lenyűgöző autofókusz-előrejelző algoritmust tartalmaz a megbízható fókuszálás érdekében, a még folyamatosan mozgó témák rögzítésekor is. Az X100VI az X-Processzor 5 témaérzékelő AF funkcióját használja a különböző témák pontos követéséhez. A mélytanuló AI-technológiával épített eszköz felismeri az állatokat, madarakat, autókat, motorkerékpárokat, kerékpárokat, repülőgépeket, vonatokat, rovarokat és drónokat. *3

 

*3 A rovarok észleléséhez a "Madár", a drónok észleléséhez pedig a "Repülőgép" beállításon kell lennie.

 

X100VI_2.jpg

 

(2) Megnövelt teljesítmény a felvételi lehetőségek további bővítése érdekében

Az X100VI az első olyan fényképezőgép az X100 szériában, amely 5 tengelyes, akár 6 fényérték előnyt biztosító, vázon belüli képstabilizátorral rendelkezik. Az újonnan kifejlesztett rendszer a korábbi X100-as sorozatú modellekhez képest némileg megnövelt súlyt és méretet jelent, de a mobilitás veszélyeztetése nélkül.

 

A " fejlett hibrid képkereső" lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy szabadon váltson az optikai képkereső (OVF) és az elektronikus képkereső (EVF) között, követve az X100 sorozat egyik védjegyének számító távmérő stílusú fotózást. Az EVF nagy felbontású, körülbelül 3,69 millió képpontos OLED panellel van felszerelve, ami fokozza a magával ragadó fényképezési élményt.

 

Az "Elektronikus távmérős kereső" (ERF) funkció lehetővé teszi egy kis EVF egyidejű megjelenítését az OVF-en, lehetővé téve a fotós számára, hogy a témát az OVF-en rögzítse, és a fókuszban lévő területet a kis EVF-en nagyítsa fel, ezáltal növelve a kereső képességeit. Az ERF funkció rendkívül kényelmes pillanatképek stb. készítéséhez.

 

Az X100 szériában először az X100VI képes 6.2K/30P filmfelvétel készítésére. A fényképezőgépet filmfelvétel közben követő AF funkcióval is felszerelték a kiváló minőségű tartalomkészítés érdekében.

 

Az X100VI támogatja a Frame.io Camera to Cloud szolgáltatást, további tartozékok nélkül. A kamera lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy vezeték nélkül csatlakozzanak egy aktív internetkapcsolathoz, hitelesítsék magukat a Frame.io-hoz, és az elkészítés után pillanatokkal automatikusan feltöltsék a fényképeket és videókat, jelentősen felgyorsítva a munkafolyamatot a felvételtől a végső szerkesztésig.

 

(3) Kifinomult formatervezés a funkcionális szépség legmagasabb szintjén

A hagyományos, korábbi X100V modellhez hasonlóan az X100VI készülékház felső és alsó felületén is alumíniumot használnak. Az alumíniumot, amelynek alakítása nagyfokú szabadságot biztosít, sajtolják és megmunkálják az éles peremek kialakításához, a felületet pedig finoman csiszolják a sima textúra érdekében. Ezenkívül eloxált alumíniumot használnak a felületen a kiváló minőségű megjelenés érdekében.

 

Az X100VI ultravékony, dönthető LCD monitora teljesen lapos helyzetben is tárolható, ezt a kialakítást az X100V-től örökölte. A stílusos, integrált vázkialakítás lehetővé teszi a különböző fényképezési stílusok alkalmazását, a magas és az alacsony szögek között. Az X100VI nagyfokú érintésérzékenysége és intuitív kezelhetősége emellett rendkívül funkcionálissá és széppé teszi.

 

A markolat formáját úgy alakítottuk ki, hogy a megfelelő tapintást biztosítsuk. Az X100VI fényképezőgép hátoldalán található gombok pozíciója olyan helyzetbe került, hogy a jobb kézzel is könnyen kezelhető legyen, így rendkívül kényelmes fényképezést tesz lehetővé, miközben a keresőbe néz.

 

X100VI_3.jpg

 

(4) Gazdag kiegészítők bővítik a fotózás lehetőségeit
Az X100VI időjárásálló, ha az opcionális AR-X100 adaptergyűrűt és a PRF-49 védőszűrőt az X100VI objektívjével együtt használja. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kihívást jelentő időjárási körülmények között is készíthessen képeket, és nyugodt legyen, ha a természet váratlanul fordul a fejében..

A Fujifilm opcionális LH-X100 napellenzője az X100VI objektívvel is kompatibilis. Amellett, hogy könnyű és precízen megmunkált fémből készült, a napellenzőt okosan úgy tervezték, hogy rés található rajta, így nem akadályozza a látómezőt, amikor a keresőbe néz, és így is fényárnyékolási teljesítményt ér el.

 

A kétféle átalakító objektív*5 lehetővé teszi a felhasználó számára a gyújtótávolság megváltoztatását anélkül, hogy az X100VI optikai teljesítménye megváltozna, ezáltal növelve a fotózás lehetőségeit.
 1) Nagy látószögű konverziós objektív (WCL-X100 II)
A WCL-X100 II egy dedikált nagy látószögű konverziós objektív, amely a rögzített gyújtótávolságot kb. 0,8x-os szorzatával 28 mm-re (35 mm-es formátummal ekvivalens) alakítja át.
 2) Telekonverziós objektív (TCL-X100 II)
A TCL-X100 II egy dedikált telekonverziós objektív a látómező szűkítésére a rögzített gyújtótávolság kb. 1,4x-es szorzatával, 50 mm-re (35 mm-es formátummal egyenértékű) alakítja át.
*5 Külön megvásárolható

 

A külön kínált LC-X100V valódi bőr tok használatával az X100VI luxus megjelenést kap. A memóriakártya és az akkumulátor behelyezhető és kivehető anélkül, hogy a fényképezőgépet ki kellene venni a tokból.

 

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 3.417289 másodperc.