Fujifilm X - itt az X-T50 és egy új standard objektív

Fotó Magazin | 2024. Május 17., Péntek 16:00

Fujifilm X - itt az X-T50 és egy új standard objektív
A Fujifilm bemutatta az új X-T50 vázat és a Fujinon XF16-50mmF2.8-4.8 R LM WR zoom objektívet. Sajtóbejelentés.

Kompakt és könnyű váz, kb. 40,2 megapixeles érzékelővel és a legújabb képfeldolgozó motorral.
FUJIFILM X-T50 tükör nélküli digitális fényképezőgép
Újonnan felszerelt Filmszimulációs tárcsával, hogy még könnyebben élvezhesse a "színt".

 

FUJIFILM Vállalat (székhely: Minato-ku, Tokió; elnök-vezérigazgató, képviseleti igazgató: Teiichi Goto) bejelenti a FUJIFILM X-T50 tükör nélküli digitális fényképezőgépet ("X-T50"), az X széria legújabb modelljét, amely egyedülálló színvisszaadási technológiával kiemelkedő képminőséget biztosít egy kompakt, könnyű vázban. Megjelenése 2024. június közepén lesz.

 

Az X-T50 kompakt és könnyű, körülbelül 438 g ※1 súlyú vázzal rendelkezik, és a hátulról megvilágított 40,2 megapixeles "X-Trans™ CMOS 5 HR" érzékelővel, a nagy sebességű képfeldolgozó motorral "X-Processor 5※2 és az 5 tengelyes, akár 7,0 stopos※3 vázon belüli képstabilizáló funkcióval. Ez egy sokoldalú modell, amely magas képminőséget, nagy teljesítményt és nagy mobilitást ér el. A ma bejelentett "FUJINON XF16-50mmF2.8-4.8 R LM WR" új standard zoomobjektívvel kombinálva minden helyzetben használható állóképek készítésére.
Ezen túlmenően, most először, a felső panelen található a Filmszimulációs tárcsa, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy könnyen váltson a "Filmszimulációk" között, ami a vállalatnál egyedülállóan fontos funkció, amely a színtónusok széles választékát teszi lehetővé. Az X-T50 egy új, kerek formájú kialakítást is tartalmaz, amely egyszerre ér el nagy tartási teljesítményt és kompakt méretet.
Az X-T50 egy olyan digitális fényképezőgép, amely a fényképezés egyszerűségét kompakt és könnyű felépítéssel és filmszimulációs tárcsával, valamint kiemelkedő funkciókkal ötvözi, amelyek kivételes képminőséget biztosítanak, így a fényképezés öröme még inkább fokozódik.

 

1 Akkumulátorral és memóriakártyával együtt.
2 Az X-Trans™ a FUJIFILM Corporation védjegye vagy bejegyzett védjegye.
3 A CIPA szabvány alapján, dőlés/nyílás irányban, "FUJINON XF35mmF1.4 R" objektívvel rögzítve".

 
 

web_X_T50_left_diagnal_up_XF50F2_charcoal.jpg

 

Termék tulajdonságok
(1) Kiemelkedő képminőség és teljesítőképesség a nagy teljesítményű érzékelő és a nagysebességű képfeldolgozó motor révén
• Az X széria ötödik generációja a 40,2 megapixeles X-Trans™ CMOS 5 HR hátulról megvilágított 40,2 megapixeles érzékelővel van felszerelve. A legújabb képfeldolgozó algoritmus nagy felbontást biztosít, miközben magas jel-zaj arányt garantál.
A továbbfejlesztett pixelszerkezetnek köszönhetően több fényt lehet hatékonyan rögzíteni, és az ISO 125-öt választották normál érzékenységként, amelyet korábban a fényképezőgépek kiterjesztett érzékenységeként használtak.※4 Ezen kívül az elektronikus zár a leggyorsabban 1/180000 mp. záridőre állítható, így az expozíciós idő rendkívül pontos szabályozása érhető el. A nagy rekesznyílású objektívvel nagy rekesznyíláson történő felvételkészítés a jelenetek széles skáláján végezhető.
Mély tanulási technológiával kifejlesztett, mesterséges intelligencia alapú témafelismerő AF-fel van felszerelve. A kamera mostantól képes felismerni az állatokat, madarakat, autókat, motorkerékpárokat, kerékpárokat, repülőgépeket, vonatokat, rovarokat és drónokat※6 . Emellett a fényképezőgépet a korábbi modelleknél fejlettebb AF-előrejelző algoritmussal szerelték fel. Ez lehetővé teszi a témák széles körének, köztük a gyorsan mozgó autóknak és állatoknak a kényelmesebb fényképezését.
Az X-T50 kamerában összesen 20 "Filmszimulációs" üzemmód áll rendelkezésre, köztük a "REALA ACE", amely a hű színvisszaadást és az éles tónusátmeneteket ötvözi. A színkifejezés széles skáláját élvezheti, mintha egy fotófilmet választana a témának vagy a jelenetnek megfelelően.
A nagy, körülbelül 40,2 megapixeles pixelszámot a digitális telekonverter funkció használja ki. A képek 1,4x és 2x nagyíthatóak.

 

4 Az X-T30 II tükör nélküli digitális fényképezőgép. 

5 A felvételi módtól függően előfordulhat, hogy a digitális telekonverter nincs kikapcsolva vagy nincs kiválasztva.

 

 

web_X_T50_top_XF35F2_silver.jpg

 

 

(2) Továbbfejlesztett funkciók a fényképezési lehetőségek további bővítése érdekében・A fényképezőgép 5 tengelyes, vázon belüli képstabilizáló funkcióval is fel van szerelve, amely maximálisan 7 fényérték előnyt biztosít. Miközben megőrzi a korábbi modellek jellemző mobilitását, kényelmes kézből történő fényképezést tesz lehetővé sötét jelenetekben, például éjszakai jelenetekben is, jelentősen kibővítve a fényképezési területet.・ 6.2K/30P videofelvétel lehetséges. A kiváló minőségű videofelvételek rögzítéséhez a videofelvétel közbeni követő AF funkció is rendelkezésre áll.・A fényképezőgép AUTO üzemmódban is készíthet felvételeket, amely érzékeli a jelenetet és automatikusan kiválasztja az optimális felvételi beállításokat, egyszerűen a kameraváz felső felületén található AUTO üzemmódváltó kar működtetésével. A fényképezőgép automatikusan felismeri a témát, és követi azt, miközben fókuszban tartja, megkönnyítve ezzel a kiváló minőségű állóképek és filmek készítését.

 

6 Állítsa a témaérzékelés beállítását "Madár" értékre a rovarok érzékeléséhez vagy "Repülőgép" értékre a drónok érzékeléséhez.

 

 

web_X_T50_back_Left_diagnal_LCD45__up_silver.jpg

 

(3) Kifinomult termékdesign a legmagasabb funkcionális szépséggel
・A lekerekített forma újonnan került bevezetésre. Az új markolatforma kényelmesen illeszkedik a kézbe, miközben kompakt mérete megmarad, ami kiváló fogási teljesítményt eredményez.
・A felső lemezen teljesen új "Filmszimulációs tárcsa" található. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy intuitív működéssel váltsanak a Filmszimulációs üzemmódok között a témának vagy a jelenetnek megfelelően, így könnyedén élvezhetik a különböző színtónusokat álló és mozgóképeken egyaránt.
・A keresővel egybeépített felugró vaku van a felső lemezre szerelve. Automatikusan szabályozza a fény mennyiségét, és sötét jelenetekben és ellenfényes portrékon megmutatja erejét .
・Az új modell 1,84 millió képpontos, dönthető hátsó LCD-monitorral rendelkezik. Ezenkívül a markolat formáját és a fényképezőgép hátoldalán lévő gombok elrendezését finomhangolták, hogy kényelmesebb legyen az állóképek és mozgóképek készítése egyaránt.

 

 

 

 

web_XF16_50mm_lens_side_leftDiagnal.jpg

 

FUJINON XF16-50mmF2.8-4.8 R LM WR

 

 

Az XF objektívek új standardja Az XF objektívek új standardja

A nagy felbontású képminőséget kompakt és könnyű kialakítással ötvözi, így minden felvételi helyzetben kiválóan teljesít.

 

TOKYO, 2024. május 16. - A FUJIFILM Corporation (elnök-vezérigazgató, képviseleti igazgató: Teiichi Goto) bejelenti a FUJINON XF16-50mmF2.8-4.8 R LM WR (XF16-50mmF2.8-4.8 R LM WR) objektív bevezetését. Az új objektív az X szériás tükör nélküli digitális fényképezőgépekhez tervezett cserélhető XF objektívek széles választékához csatlakozik, amelyek a kompakt és könnyű kialakításukról, valamint a Fujifilm saját fejlesztésű színreprodukciós technológiájával nyújtott kiváló képminőségükről híresek.


Az XF16-50mmF2.8-4.8 R LM WR egy standard zoomobjektív, amely a 16 mm-es nagylátószögű (35 mm-es formátumban 24 mm-nek megfelelő) és a közepes 50 mm-es (35 mm-es formátumban 76 mm-nek megfelelő) gyújtótávolság-tartományt fedi le. Egyesíti a 40,2 millió pixeles X-Trans™ CMOS 5 HR※1 érzékelővel kompatibilis nagy felbontású teljesítményt a teljes zoomtartományban, valamint az XF objektívek közül a legkönnyebb※2 súlyt (kb. 240 g) egy zoomobjektív esetében. Ezenkívül nagy sebességű és nagy pontosságú autofókuszt, 0,3-szoros nagyítást kínál a teleobjektív végén (ami 35 mm-es formátumban 0,45-szörös nagyításnak felel meg), valamint időjárásálló és -10°C-os alacsony hőmérsékletnek ellenálló szerkezetet, ami sokoldalú használatot tesz lehetővé a legkülönbözőbb jelenetekben.

 

Az XF16-50mmF2.8-4.8 R LM WR sokoldalú fókusztartományt képes lefedni, így a széles látószögű tájkép- és építészeti fotózástól kezdve az utazásokon történő széles látószögű fotózástól a közép-telefotót kihasználó portréfotózásig sokféle felhasználásra alkalmas. Nagy felbontású teljesítménye mellett a 35 mm-es formátumú fél makrófotónak megfelelő közelkép-képességgel is rendelkezik, így hatékonyan használható élelmiszerek, kézműves termékek, növények és különféle hétköznapi jelenetek fotózásához. Állandó jelleggel a fényképezőgépen, több objektív szerepét is betölti.

 
Az XF16-50mmF2.8-4.8 R LM WR megjelenésével párhuzamosan vállalatunk tervezi a FUJIFILM X-T50, FUJIFILM X-T5 és FUJIFILM X-S20 fényképezőgépekhez való objektívkészletek bevezetését, amelyek rendelkeznek beépített képstabilizátorral az objektív teljesítményének maximalizálása érdekében.

 
*1 Az X-Trans a Fujifilm Corporation bejegyzett védjegye vagy védjegye.
*2 2024. május 16-án.
*3 Teleobjektíves használat esetén. Széles látószögben 0,1x (ez 35 mm-es formátumban 0,15x-nek felel meg).

 
 

web_XF16_50mm_lens_side_leftDiagnal_hood.jpg

 

A termék tulajdonságai
1. Sokoldalú felvételi tartomány és kiváló képminőség.
• A 9 csoportból és 11 lencsetagból, köztük 3 aszférikus lencséből és 3 ED lencséből álló lencsekonfigurációval csökkenti a kromatikus aberrációt, és az egész zoomtartományban megőrzi a nagy felbontású képminőséget.
• Sokoldalú gyújtótávolság-tartományt fed le, a 16 mm-es széles látószögtől (ami 35 mm-es formátumban 24 mm-nek felel meg), amely kiválóan alkalmas tájképek és csoportképek készítésére, egészen a közép-telefotó 50 mm-ig (ami 35 mm-es formátumban 76 mm-nek felel meg), amely ideális portréfotózáshoz.
• A maximális fényképezési nagyítás 0,3-szoros a telefotó végén (ami 35 mm-es formátumban 0,45-szörös maximális nagyításnak felel meg). A zoomtartomány teljes tartományában akár 24 cm-es minimális fókusztávolsággal, az objektív elejétől pedig akár 15 cm-re is megközelítheti a témát.

• 9 csoportból és 11 elemből álló lencsekonfiguráció, beleértve 3 aszférikus lencsét és 3 ED lencsét is

• Nagy felbontás a teljes zoomtartományban és közeli felvételek készíthetők

 

2. Könnyű kialakításával csökkenti a hosszú időtartamú felvételek készítésének terhét, függetlenül a jelenettől.
• A lencse optimalizálásával körülbelül 240 g-os súlyt ér el, így az XF objektívcsalád legkönnyebb zoomobjektívje, miközben a nagy felbontás megmarad. A könnyű kialakítás lehetővé teszi a könnyű hordozhatóságot, és jelentősen javítja ennek a sokoldalú standard zoomobjektívnek a kényelmét.
• Az állandó hosszúságú kialakítás, ahol az objektív nem nyúlik ki zoomolás közben, kényelmesebb zoomolást biztosít az Ön számára.
3. Gyors és pontos AF
• A belső élességállítási rendszer egy kompakt és könnyű fókuszlencse-csoportot lineáris motorral hajt meg. Emellett a nagy sebességű és nagy pontosságú autofókuszrendszer, amelyet a fókuszlencse-csoport miniatürizálásával ért el, biztosítja, hogy a döntő pillanatokat körülbelül 0,015 másodpercen belül rögzítse.
※4 Autofókuszsebesség a nagylátószögű végponton, a CIPA irányelveknek megfelelő belső mérési módszerrel, a "FUJIFILM X-T4" tükör nélküli digitális fényképezőgépre szerelve, aktivált fázisérzékelő AF és bekapcsolt nagy teljesítményű üzemmód esetén.
4. Praktikus használat, időjárás álló kialakítással.
• Időjárásálló és alacsony hőmérsékleten is használható (-10°C) szerkezetet alkalmaz, a lencseház 13 pontján alkalmazott tömítéssel. Nyugodt szívvel használhatja a legkülönfélébb felvételi helyzetekben, az enyhe esővel vagy porral terhelt környezetben való fotózástól kezdve a havas mezőkön vagy a tengerparton készült tájképek megörökítéséig.


 

web_XF16_50mm_Lifestyle_2_20.jpg

 

 

 

X-T50:

Javasolt bruttó fogyasztói ár:                         

  • X-T50 Body - 575 000 Ft  
  • X-T50 / XF16-50mmF2.8-4.8 R LM WR - 729 000 Ft  
  • X-T50 / 15-45mm Kit - 614 000 Ft  

Várhatóan 2024 június közepétől.  


XF16-50mm:

Javasolt bruttó fogyasztói ár: 307 000 Ft  

Várhatóan 2024 június közepétől.

 

 

 

 

web_X_T50_right_diagnal_up_16_50_black.jpg

 

 

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 3.081313 másodperc.