Fujifilm hírek

Fotó Magazin | 2022. Június 16., Csütörtök 06:00

Fujifilm hírek
A Fujifilm bemutatta új X-bajonettes zászlóshajóját, az X-H2s-t, valamint két zoom objektívet. A sajtóbejelentések itt olvashatók.

Az X széria történetének legkiemelkedőbb sorozatfelvételi / AF teljesítménye és videóteljesítménye

 

“FUJIFILM X-H2S” Tükör nélküli digitális fényképezőgép

Nagy teljesítményű zászlóshajó modell rendkívül robusztus felépítéssel és széleskörű kezelőfelületi opciókkal a különféle szakmai igények kielégítésére

 

TOKYO, 2022. május 31. - A FUJIFILM válalat (elnök-vezérigazgató, képviseleti igazgató: Teiichi Goto) örömmel jelenti be a "FUJIFILM X-H2S" (X-H2S) tükör nélküli digitális fényképezőgép 2022 júliusában történő bevezetését. A fényképezőgép az X széria tükör nélküli digitális fényképezőgépeinek sorához csatlakozik, amelyek a Fujifilm saját fejlesztésű színvisszaadási technológiájával vannak ellátva, valamint kiváló képminőségükről híresek mind az állóképek, mind a videók terén.

 

Az X-H2S egy új zászlóshajós modell, amely az X széria történetének legnagyobb teljesítményével büszkélkedhet mind állókép, mind video készítés terén. Ezt az új, egymásra épülő rétegű, hátulról megvilágított 26,16MP-es "X-TransTM CMOS 5 HS "*2 érzékelő alkalmazása tette lehetővé, amely az előző modellnél*1 4-szer gyorsabb jelkiolvasásra képes, valamint a nagy sebességű "X-Processzor 5", amely az előző modellnél*3 kétszer nagyobb feldolgozási sebességgel büszkélkedhet.

Az X-H2S továbbfejlesztett AF-rendszerrel rendelkezik, amely akár 40 képkocka/másodperc sebességű felvételek készítésére is képes, és újonnan kifejlesztett témafelismerő AF-technológiát kínál, valamint 6.2K/30P és 4K/120P videók rögzítésére is képes.

 

További jellemzői közé tartozik az öttengelyes, akár 7,0 stopos előnyt*4 nyújtó, beépített képstabilizátor, a rendkívül robusztus magnéziumváz, az előző modellhez képest továbbfejlesztett kezelhetőséget biztosító hardver, valamint a széleskörű interfész-lehetőségek, beleértve az új CFexpressTM Type B kártyát*5 és az opcionális fájlküldő (külön megvásárolható) új foglalatát. Az új fényképezőgép a professzionális fotósok és videósok változatos fotózási igényeit elégíti ki mind az állóképek, mind a videók terén olyan kategóriákban, mint a sportfotózás, a madárfotózás és az egyszemélyes helyszíni munka.

 

A Fujifilm 2012-ben kiadta a "FUJIFILM X-Pro1" tükör nélküli digitális fényképezőgépet, amely saját fejlesztésű képérzékelővel és processzorral rendelkezik. Azóta a vállalat a fejlett képminőségre és hordozhatóságra törekedve továbbfejlesztette az X szériát, és az elmúlt évtizedben négy generációt adott ki a készülékekből. A legújabb, "X-H2S" modell megjelenésével az X széria az ötödik generációs készülékek, az X-TransTM CMOS 5 HS és az X-Processzor 5 érkezését hirdeti.

 

 

web_X-H2S_front_top_XF16-80mm.jpg

 

【Az új eszközről】

 

  1. X-Trans™ CMOS 5 HS: Ez a 26,16 megapixeles képérzékelő megörökölte az előző modell hátsó megvilágítású felépítését, de emellett egymásra épülő rétegszerkezetet is alkalmaz, így az első olyan egymásra épülő APS-C érzékelővé válik, amely a jelenlegi modellhez képest megnégyszerezi a jelek olvasási sebességét. Jelentősen javított teljesítményt nyújt, beleértve az akár 40 kép/mp sebességű blackout-mentes sorozatfelvételi módot*6 és a jelentősen jobb AF sebességet sorozatfelvétel közben. Ami a videóteljesítményt illeti, az érzékelő képes 4K/60P videót rögzíteni vágás nélkül, jelentősen csökkentett rolling-shutter-effektussal.

 

  1. X-Processzor 5: A teljesen új processzor a jelenlegi modellhez képest kétszeres feldolgozási sebességgel rendelkezik. Javított a képfelbontás alacsony ISO-érzékenységnél és csökkentette a zajt nagy ISO-érzékenységnél az állóképeknél, miközben jelentősen javult az AF pontossága és sebessége. Az AI processzor használata lehetővé teszi a témaérzékelő AF-et, amely nagyobb pontossággal követi a megcélzott témát. Videók esetében a processzor lehetővé teszi a 4:2:2 10 bites videók rögzítését 6,2K/30P és 4K/120P felbontásban, és számos kodeket támogat, köztük az Apple ProRes 422 HQ*7-et is. Emellett alacsonyabb energiafogyasztással rendelkezik, így meghosszabbítja a maximális videofelvételi időt, és támogatja a CFexpressTM B típusú memóriakártyát.

 

Az X-H2S teljes mértékben kihasználja az ötödik generációs eszközök képességeit, hogy jelentős teljesítménynövekedést érjen el.

(1)     A sorozatfelvételi képesség jelentős növelése: A fényképezőgép akár 40 képkocka/másodpercnél is képes AF/ AE-követést alkalmazni az blackout nélküli sorozatfelvételek során, és több mint 1000 képkockát képes folyamatosan felvenni, ha a nagy sebességű sorozatfelvételi módban 30 képkocka/másodperc (JPEG) vagy 20 képkocka/másodperc (RAW) értékre van beállítva. *8

(2)     Drámaian fejlődött az AF teljesítmény: A másodpercenként elvégzett AF-számítások megnövekedett száma javította az AF pontosságát, témafelismerő AF-funkciót kínál, és javítja a predikciós algoritmust, hogy drámaian javuljon a zóna AF és a mozgó téma követésének képessége alacsony kontrasztú környezetben.

Javított videoteljesítmény: A kamera támogatja a 4:2:2 10 bites videó rögzítését 6,2K/30P és 4K/120P belső felbontásban. Az érzékelő kiolvasási sebessége a videofelvétel során 1/180 másodpercre javult, ami elnyomja a rolling shutter effektust. Három Apple ProRes kodeket támogat: ProRes 422 HQ, ProRes 422 és ProRes 422 LT. ProRes felvételek készítésekor az X-H2S támogatja a proxy felvételeket is, például a ProRes 422 Proxy-t. Egy másik újdonság az F-Log2 képesség, amelynek dinamikatartománya 14+ lépésig bővült, ami sokkal simább tónuskifejezést tesz lehetővé.

 

*1 Összehasonlítva a jelenlegi fényképezőgép-modellekben található X-TransTM CMOS4-hez képest

*2 Az X-TransTM a FUJIFILM Corporation védjegye vagy bejegyzett védjegye.

*3 Összehasonlítva a jelenlegi fényképezőgép modellekben hosználatos X-Processzor 4-el

*4 A FUJINON XF35mmF1.4 R objektívvel felszerelve

*5 A CFexpress™ a CompactFlash Association védjegye vagy bejegyzett védjegye.

*6 Nagy sebességű sorozatfelvétel, amely mentes a kereső elsötétülésétől, megakadályozva a felhasználókat abban, ne hogy lássák a témát; Ez csak az elektronikus zár használatakor érhető el.

*7 Az Apple ProRes az Apple Inc. védjegye, az Egyesült Államokban és más országokban bejegyezve.

*8 Ez csak az elektronikus zár használata esetén érhető el.

 

1. A termék neve, megjelenési dátuma és árazása

 

A termék neve

Megjelenési dátuma

Ajánlott kiskereskedelmi ár (adóval együtt)

Digitális fényképezőgép

“FUJIFILM X-H2S”

 

2022 július

2,499US$

 

 

2. Termék jellemzők

 

【Az X-H2S fő jellemzői】

1. Az X széria elérhető legalkalmasabb eszköze a mozgás közbeni témák követésére, hogy megragadhassuk azokat a bizonyos döntő pillanatokat

(1) A fényképezőgép hátulról megvilágított, egymásra rétegzett 26,16MP-es "X-TransTM CMOS 5 HS" érzékelővel van felszerelve, amely az X széria képérzékelőinek 5. generációja. A jelkiolvasás sebessége körülbelül 4-szer gyorsabb, mint a jelenlegi modellé, így akár 40 képkocka/másodperc sebességű, képsötéedés mentes sorozatfelvételt tesz lehetővé. A fényképezőgép a sorozatfelvételi üzemmódban a fázisérzékelő pixeleket a képmegjelenítéstől függetlenül vezérli. Ez megháromszorozza a fázisérzékelési információk számításainak számát a jelenlegi modellhez*9 képest, és lehetővé teszi a nagy sebességű fókuszálást még a nagy sebességű, másodpercenként 40 képkockás sorozatfelvétel során is, ezáltal jelentősen javítva az AF pontosságát sorozatfelvételi módban.

 

*9 Tükör nélküli digitalis fényképezőgép “FUJIFILM X-T4”

 

 

(2) Az új érzékelő és a processzor használata a megnövelt beépített memóriakapacitással párosul, ami drámaian megnöveli a sorozatfelvételi módban folyamatosan rögzíthető képkockák számát. Az elektronikus zár használata esetén a fényképezőgép több mint 1000 képkockát képes folyamatosan*10 rögzíteni, akár 30 kép/mp sebességgel JPEG-ben és 20 kép/mp sebességgel RAW-ban. 

 

*10 Hidegindítás esetén

 

 

(3) Az EVF nagy felbontású, 5,76 millió képpontos panelt használ, 0,8x-os nagyítással. A kb. 120 képkocka/másodperc képkockasebességgel rendelkező sima kereső a használata közben a szem pozíciójának elmozdulásakor fellépő parallaxis és torzítás erőteljes visszaszorításának köszönhetően jobb láthatóságot is biztosít, lehetővé téve ezzel a téma mozgásának pontos követését.

 

web_X-H2S_frontVariangle_XF16-80mm.jpg

 

2. Jelentősen továbbfejlesztett AF-teljesítmény az új eszközök és a továbbfejlesztett algoritmus használatával

(1) Az új eszközök és a továbbfejlesztett AF-előrejelző algoritmus használata jelentősen javította a fényképezőgép képességét a mozgó téma követésére és az autofókusz pontos követésére zóna AF-ben vagy alacsony kontrasztú körülmények között. Ez azt jelenti, hogy a folyamatosan mozgó téma, például a sportolók és a vadállatok pontosan követhetők.

 

(2) Az új képfeldolgozó motor a Deep Learning technológiával kifejlesztett témafelismerő AF funkcióval rendelkezik. Az autofókusz követése érdekében nemcsak az emberi arcot/szemeket, hanem az állatokat, madarakat, autókat, motorkerékpárokat, kerékpárokat, repülőgépeket és vonatokat is felismeri és automatikusan követi. A felhasználók koncentrálhatnak az exponálási lehetőségekre és a keretezésre, mivel a fényképezőgép folyamatosan fókuszban tudja tartani a megcélzott témát.

 

3. Fejlett videóteljesítmény a különböző igények kielégítésére

(1) Az új érzékelő / új processzor használata lehetővé tette a 4:2:2 10 bites videó mentését 6.2K/30P belső felbontásban, nagyfelbontású videó rögzítését, miközben megőrizte a kiterjesztett színinformációkat. A kamera támogatja a nagy sebességű 4K/120P videók rögzítését is, így egy gyorsan mozgó téma pillanatnyi akciója finom részletességgel, sima lassított felvételben is bemutatható.

 

(2) Az érzékelő kiolvasási sebessége a videofelvétel során 1/180 másodpercre csökkent. A rolling-shutter effektus jól szabályozható a mozgó téma természetes bemutatásához.

 

(3) Az X-H2S három Apple ProRes kodeket támogat: ProRes 422 HQ, ProRes 422 és ProRes 422 LT. ProRes felvételek készítésekor az X-H2S támogatja a proxy felvételt is, például a ProRes 422 Proxy-t, ami egyszerűsíti a teljes munkafolyamatot a filmezéstől az utómunkálatokig.

 

(4) A videofelvételek AF-teljesítménye javult. A fényképezőgép támogatja az AF+MF funkciót videó üzemmódban, és a videofelvételek készítése közben is elérhető a témaérzékelő AF funkció, amely a gyorsan mozgó témát követi mind az állóképeken, mind a videókon.

 

(5) Egy másik újdonság az F-Log2 képesség, amelynek dinamikatartománya 14+ lépésre bővült. A jelenlegi F-lognál nagyobb dinamikatartomány kiszélesíti az utómunka lehetőségeit.

 

(6) A professzionális fotósok igényeinek kielégítése érdekében a kamera új hőelvezető szerkezettel rendelkezik, amely jelentősen megnöveli a maximális videofelvételi időt, és lehetővé teszi 240 perc 4K/60P videó rögzítését*11. Csatlakoztassa az opcionális "FAN-001" hűtőventilátort, hogy még magas hőmérsékletű körülmények között is hosszabb videofelvételt lehessen készíteni.

 

*11 Hidegindításkor, 25 ℃ fokos hőmérsékleten történő videofelvétel készítésekor, az automatikus kikapcsolási hőmérséklet "Magas" értéken, 100Mbps bitrátával, VG-XH akkumulátoros markolattal és három akkumulátorral. A felvétel időtartama az akkumulátor hátralévő töltöttségétől és a használt memóriakártya típusától és kapacitásától függ. Ha a főegység felmelegszik, a filmezés automatikusan befejeződhet.

 

4. Hardver / kialakítás / kezelhetőség a felhasználók fényképezési élményének elősegítése érdekében

(1) A fényképezőgép teljesen új, öttengelyes, vázon belüli képstabilizáló mechanizmussal rendelkezik, amely az új processzornak és az új érzékelővezérlő funkciónak köszönhetően akár 7,0 fényértékes előnyt is biztosít. A felhasználók kényelmesen választhatják, hogy kézben tartják-e a fényképezőgépet, ha aktív helyzetekben, például sportoláskor vagy gyenge fényviszonyok között, például éjszakai tájképeknél szeretnének fényképezni.

 

(2) Az új fényképezőgép örökölte az X-H1 népszerű tervezési jellemzőit, például a nagyméretű markolatot, amely jól működik a nagyméretű objektívekkel, a felső panelen található LCD kijelzőt, amelyen a felhasználók bármikor ellenőrizhetik a beállításokat, valamint a rendkívül robusztus fényképezőgép-vázat, amely ellenáll a komoly professzionális használatnak. Ezenkívül a felhasználói visszajelzések is figyelembevételre kerültek a kezelhetőség további javítása érdekében:

 

 

・Az exponálógomb működési érzetét úgy állítottuk be, hogy a gomb félig lenyomva is jobban működjön, így segítve a felhasználókat abban, hogy az exponálógombot pontosan a kívánt módon lehessen kioldani.

・A nagyméretű markolat kialakítása, az X-H1 egyik népszerű tulajdonsága, amely fel lett javítva, hogy még könnyebb legyen tartani, ha hosszabb vagy nagy fényerejű objektívet használ.

・Az 1,62 millió képpontos, változtatható látószögű LCD-monitorhoz egy különálló videofelvételi gomb is tartozik, amely a hatékonyabb videó-működtethetőséget szolgálja.

・A korábbi modellekhez képest az új fényképezőgép jobb kezelhetőséget kínál a gombjaival és tárcsáival, például a jobb gombanyagokkal és az AF ON gomb terhelésének beállításával, így a felhasználók pontosan úgy kezelhetik a fényképezőgépet, ahogyan szeretnék.

 

(3) A redőny zár tartóssága tovább javult, a vállalat tesztje során 500 000 működtetést bírt ki.

 

(4) A fényképezőgép két memóriakártya-foglalat rendelkezik, amelyek támogatják a CFexpressTM Type B és az SD kártyákat. Használja a nagy sebességű adatfeldolgozási teljesítményű CFexpressTM B típusú kártyát az X-H2S gyors sorozatfelvételi és videofelvételi teljesítményének teljes kihasználásához, és a kényelmes felvételkészítéshez*12.

 

*12 Az ellenőrzött kompatibilis kártyák listáját a Fujifilm weboldalán találja.

 

web_X-H2S_vertical_back_VG_XHbatteruGrip_XF16-80mm.jpg

 

3. Opcionális tartozékok

 

(1) “VG-XH” akkumulátor tartó portrémarkolat (for the X-H2S) 

A portrémarkolat por- és nedvességálló, és akár -10 Celsius-fokos hőmérsékleten is működik. Két nagy kapacitású "NP-W235" akkumulátor fér bele.

・A markolat a megfelelő helyeken különböző gombokat tartalmaz az állóképek készítéséhez, hogy a horizontális fényképezéssel azonos szintű kezelhetőséget biztosítson.

 

(2) Adattovábbító "FT-XH" (az X-H2S-hez / 2022 szeptemberében jelenik meg)

   ・Ez az adattovábbító egység vezetékes LAN-csatlakozással és nagy sebességű vezeték nélküli kommunikációs képességgel rendelkezik, ami elengedhetetlen a stúdióban történő tethered felvételek vagy sport-/médiafelvételek készítéséhez. Portrémarkolatként is használható. Két darab nagy kapacitású "NP-W235" akkumulátor fér bele.

・Az X-H2S készülékkel kombinálva a következő kommunikációs specifikációkat támogathatja:

 

     1 FTP átvitel vezetékes LAN / vezeték nélküli LAN / USB okostelefon tethering segítségével

2 Tethered fényképezés vezetékes LAN / vezeték nélküli LAN segítségével

3 Távfelvétel funkció vezetékes LAN / vezeték nélküli LAN-on keresztül; Egyidejűleg akár 4 X-H2S kamera vezérlésére is képes egy böngészőből.

 

(3) Hűtőventilátor "FAN-001" (az X-H2S-hez)

Ez egy hűtőventilátor, amelyet kifejezetten az X-H2S fényképezőgéphez terveztek, hogy megkönnyítse a hosszabb ideig tartó fényképezést és videofelvételt magas hőmérsékleten.

A ventilátor kábel és tápellátást nélküfel szerelhető a kameraváz hátuljára, meghosszabbítva a folyamatos videofelvételi időt magas hőmérsékleten, és kiküszöbölve a kamera hő okozta leállásával kapcsolatos aggodalmakat.

 

(4) "CVR-XH" borító-készlet (az X-H2S-hez)

・Ez egy borító készlet a fényképezőgép különböző csatlakozóinak védelmére

<A készletben található elemek>

・1 x Vakuszinkron csatlakozó terminál fedele

・1 x Vakupapucs fedele

・1 x Adatküldő / portrémarkolat akkumulátor markolat csatlakozófedé

・1 x Hűtőventillátor csatlakozófedél

・1 x Memóriakártya foglalat fedél

 

 

 

 

web_XF18-120mmF4_frontFUKAN.jpg

Hibrid lencse teljesen elektromos meghajtású vezérlőmechanizmussal 

Bemutatjuk a FUJINON XF18-120mmF4 LM PZ WR objektívet 

Sokoldalú zoomobjektív, amely minden helyzetben megfelel mind állóképek, mind videók készítésekor

 

A FUJIFILM Vállalat (elnök-vezérigazgató, képviseleti igazgató: Teiichi Goto) örömmel jelenti be a "FUJINON XF18-120mmF4 LM PZ WR" objektív (XF18-120mmF4 LM PZ WR) 2022 szeptemberében történő bevezetését. Az új objektív az X szériás tükör nélküli digitális fényképezőgépekhez tervezett cserélhető XF objektívek széles választékához csatlakozik, amelyek híresek kompakt és könnyű kialakításukról és a Fujifilm saját fejlesztésű színvisszaadó technológiájával nyújtott kiváló képminőségükről.

 

Az XF18-120mmF4 LM PZ WR objektív a 18 mm-es nagylátószögtől a 120 mm-es telefotóig terjedő gyújtótávolságokat fedi le (ami 35 mm-es formátumban 27 mm - 183 mm-nek felel meg). A rendkívül sokoldalú, 6,7-szeres teljesítményű zoom kompakt kivitelben megkönnyíti a legkülönbözőbb fényképezési körülményeket, beleértve a tájképeket (nagy látószögű) és a portréfotózást (teleobjektív). Az objektív emellett prémium minőségű videók készítésére is képes, köszönhetően a fejlett videós képességeknek, amelyeket a vállalat hosszú évek során a broadcast leasing és a cine objektívek területén ápolt. Ez az objektív önmagában is kiváló minőségű képalkotást tesz lehetővé, mind állóképek, mind videók esetében, változatos jelenetekben.

 

Az XF18-120mmF4 LM PZ WR objektív egy nagy teljesítményű zoomobjektív, amely a 18 mm-es nagylátószögű és a 120 mm-es teleobjektív közötti gyújtótávolságokat fedi le (ami 27 mm - 183 mm-nek felel meg 35 mm-es filmformátumban). Állandó F4.0 maximális rekeszértéket kínál a teljes tartományban, a nagylátószögtől a teleobjektívig, és x0,2 maximális nagyítási arányt a közeli felvételek készítéséhez. Az egyetlen objektív, amely a legkülönfélébb fotózási helyzetekhez alkalmazkodik, beleértve a nagy látószögű tájképeket, a telefotó végen F4-es fényerővel készített portréfotókat, amelyek gyönyörűen elmosódott hátteret eredményeznek, valamint a virágok és más növények közeli felvételeit az x0,2-es maximális nagyítási aránnyal.

 

Az XF18-120mmF4 LM PZ WR objektív jól használható videófelvételek készítéséhez, mivel tompítja a látószög változását fókuszáláskor és az optikai tengely elmozdulását zoomoláskor. A felhasználók nyugodt szívvel zoomolhatnak és fókuszálhatnak videózás közben, így megkönnyítve a prémium minőségű videókészítést. A szokásos zoom- és fókuszgyűrűk mellett az objektív további videós funkciókkal is fel van szerelve, azaz egy változtatható zoom/fókusz vezérlőgyűrűvel és egy zoomgombbal az állandó zoomoláshoz. Ezek a sokoldalú videofunkciók csak a FUJINON objektívmárka szakértelmének köszönhetően váltak lehetővé, amely már számos broadcast és cine objektívet gyártott.

Élvezze a hibrid fényképezés élményét, amely bármilyen jelenetet képes megörökíteni állóképek és videók formájában egyaránt.

 

 

 

1. A termék neve, megjelenési dátuma és árazása

A termék neve

Megjelenés dátuma

Ajánlott kiskereskedelmi ár (adóval együtt)

XF18-120mmF4 LM PZ WR

Szeptember 2022

899 USD

 

2. A termék jellemzői

 

(1) Széles gyújtótávolság-tartomány a kiváló állóképekhez és videókhoz

・       Az objektív 15 lencsetagból áll 12 csoportban, köztük három aszférikus és három ED-elemmel, amelyek hatékonyan tompítják a szférikus aberrációt, a torzulást és a kromatikus aberrációt a kiváló képfelbontási teljesítmény érdekében. A felhasználók precízen rögzíthetik a finom részleteket az információigényes tájképek nagy látószögű fotózásakor, valamint a téma teleobjektíves közelképekor, például portréfotózáskor.

・       A fókuszlencse optimális elhelyezése optikailag tompítja a fókuszlégzést. A fejlett technológia, amelyre a FUJINON cine objektívek épülnek, csökkenti a látószög változását a fókuszálás során a videofelvételeknél, hogy kiváló filmezési élményt nyújtson.

・       Az aszférikus elemek és az ED-elemek hatékonyan vannak elhelyezve a 6,7x zoomarány és a kompakt kialakítás elérése érdekében, miközben a teljes zoomtartományban F4,0 fényerejű maximális rekeszérték érhető el.

 

・       Az aszférikus elemek optimális elhelyezése a teljes zoomtartományban lehetővé teszi a közeli fényképezést a maximális x0,2-es nagyítási arány mellett, a legelső lencsetagtól mindössze 46 cm-es minimális tárgytávolságon. A 120 mm-es gyújtótávolságig (ami 35 mm-es formátumban 183 mm-nek felel meg) terjedő teleobjektív-tartományban az objektív képes olyan közel kerülni a témához, hogy kitölti a teljes képkockát. A kompakt objektív kialakítása lehetővé teszi, hogy a telefotótartományban is egészen közel kerüljön a témához mind az állóképek, mind a videók esetében.

 

web_XF18-120mmF4_diagonal_X-T4silver.jpg

 (2) Gyors és rendkívül pontos AF

  • Az objektív belső fókusz rendszert használ, amely a kompakt és könnyű fókuszáló lencsecsoportot lineáris motorral hajtja meg. A fókuszáló lencsecsoport kompakt kialakítása megkönnyíti a kb. 0,02 másodperces (*1) precíziós AF-et, így a felhasználók nem szalasztják el a döntő fényképezési lehetőségeket.

  • Az objektív fókuszkövetési teljesítménye drámaian javul, ha a szintén ma bejelentett FUJIFILM X-H2S fényképezőgépre szerelik. Az objektív támogatja a fényképezőgép nagysebességű fókuszmeghajtó mechanizmusát, hogy még videózás közben is természetes fókuszt tudjon tartani a mozgó témára.

 

*1 A CIPA irányelveknek megfelelő belső mérési módszerrel, a "FUJIFILM X-T4" tükör nélküli digitális fényképezőgépre szerelve, aktivált fázisérzékelő AF és bekapcsolt Nagyteljesítményű üzemmód esetén.

 

 

(3) Változatos videofelvételi-funkciók az egyszerű videókészítéshez

  • A rekeszmeghajtás vezérlése frissítésre került, hogy sikeresen visszaszorítsa a rekeszbeállításokhoz kapcsolódó expozíciós eltolódást. Amikor a fényerősség szintje változik, a rekesz simán átvált, így a felhasználók kényelmesen filmezhetnek olyan jelenetet, amelynek fényereje gyorsan változik.

  • Az objektív zoom/fókusz vezérlőgyűrűvel rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a zoomolás vagy a fókuszálás változó sebességű vezérlését. A videókészítés során a felhasználók pontosan szabályozhatják a zoomolás vagy a fókuszálás ütemét, így nagyobb szabadságot kapnak a videofelvételeken keresztül történő önkifejezésében.

  • Az objektívhez tartozik a zoomgomb is, amely a zoomolást állandó sebességgel (*2) vezérelheti, így bárki elsajátíthatja a zoomolással járó videókészítést.

 

*2 A FUJIFILM X-H2S fényképezőgéppel a zoomolás és a fókuszálás között lehet váltani, valamint 8 fokozatú gyorsasági beállítást lehet használni.  A FUJIFILM X-T4, FUJIFILM X-T3 és FUJIFILM X-S10 esetében a jövőbeli firmware frissítések lehetővé teszik a funkciókat is..

 

 

  • A "FUJIFILM X-H2S" tükör nélküli digitális fényképezőgéppel és a szintén ma bejelentett "FT-XH" opcionális tartozékkal kombinálva ez az objektív távolról is használható videófelvételek készítésére. Az objektív és a vele együtt használt kamera online vezérelhető egy böngészőben, így több kamerás felvételek készíthetők korlátozottan rendelkezésre álló személyzet mellett is.

 

(4) Kompakt és könnyű kialakítás a fejlett mobilitás érdekében 

  • Az aszférikus elemek és az ED-elemek hatékonyan vannak elhelyezve a mindössze 460 g súlyú, 123,5 mm hosszú és 72 mm-es szűrőmenetes átmérőjű kialakítás elérése érdekében. Fejlett hordozhatósággal büszkélkedhet a fókusztávolságok széles lefedettsége ellenére, hogy megkönnyítse a rugalmas filmkészítést.

  • A belső zoom rendszer használata azt jelenti, hogy az objektív tubusa egyszerű, nem változ méretű. Az eredmény egy könnyű objektív, amely könnyedén zoomol, a súlyeloszlás eltolódása nélkül. Ezenkívül a hagyományos bütykös tubus helyett, amelyben a lencseház forog, ez az objektív egy sima power zoom mechanizmust használ, amely a zoomobjektív csoportot lineárisan hajtja meg egy léptetőmotorral, így kiváló minőségű zoomolást ér el optikai tengelyeltolódás nélkül a teljes zoomtartományban, a nagylátószögtől a teleobjektívig.

 

(5) Por- és időjárásálló szerkezet, amely alacsony hőmérsékleten is képes működni 

  • A lencseház 13 helyen időjárásálló, hogy biztosítsa a por- és időjárásállóságot, valamint azt, hogy akár 10 Celsius-fok alatti hőmérsékleten is működőképes legyen. Ellenáll a hirtelen időjárásváltozásnak vagy a poros helyszínnek, így a felhasználók bármilyen helyzetben nyugodtan fényképezhetnek.

 

 

 

 

 

web_XF150-600mm_leftSide_diagonal_XF1.jpg

Szuper-telefotó képességek az X bajonetthez
Bemutatjuk a FUJINON XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR objektívet

Szuper-telefotó zoom, amely prémium képminőséget, könnyű kialakítást és kiemelkedő sebességet kínál

 

A FUJIFILM Válalat (elnök-vezérigazgató, képviseleti igazgató: Teiichi Goto) örömmel jelenti be a "FUJINON XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR objektív (XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR) 2022 júliusában történő bevezetését. Az új objektív az X szériás tükör nélküli digitális fényképezőgépekhez tervezett cserélhető XF objektívek széles választékához csatlakozik, amelyek híresek kompakt és könnyű kialakításukról és a Fujifilm saját fejlesztésű színvisszaadó technológiájával nyújtott kiváló képminőségükről.

 

Az XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR a 150 mm-es telefotótól a 600 mm-es szuper-telefotóig terjedő gyújtótávolságokat fedi le (ez 35 mm-es formátumban 229 mm - 914 mm-nek felel meg). Támogatja a telekonvertereket, és ha az XF2X TC WR-rel van felszerelve, a tartománya 1200 mm-ig terjed (ami 35 mm-es formátumban 1828 mm-nek felel meg), így a felvételi távolság által nem korlátozott, szabad beállítási lehetőséget biztosít a vadon élő állatok és vadmadarak megörökítéséhez, vagy a sportfotózás során a sportolók követéséhez egy hatalmas stadion minden sarkában. Az objektív emellett könnyű kialakítással valamint gyors és rendkívül pontos AF-felismeréssel büszkélkedhet, így tökéletes kezelhetőséget és fejlett témakövetési teljesítményt kínál még a szuper-telefotó tartományban is.




 

 

Az XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR egy szuper-telefotó zoomobjektív, amely 600 mm-ig terjed (ami 914 mm-nek felel meg 35 mm-es formátumban). A szuper-telefotó tartomány hajlamos a képromlásra a tengelyirányú kromatikus aberráció miatt, de az objektív kihasználja a 17 csoportban 24 lencsetagból, köztük három ED-elemből és négy Super ED-elemből álló konstrukció előnyeit, hogy a teljes zoomtartományban széltől-szélig kiemelkedő képfelbontást biztosítson.

 

Az XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR objektív tervezésénél a könnyű súly megtartására helyezték a hangsúlyt. Az eredmény egy nem váltóz méretű, belső zoomos objektív, amely mindössze 1605 g súlyú (napellenző, objektívsapka és tripod rögzítő nélkül), és minimális súlyeltolódással rendelkezik a súlyeloszlásban, ami stabil fogást biztosít a kisebb teher mellett. A felhasználók számára biztosított a könnyű használat még a vadon élő állatok, vadon élő madarak fotózása, sportfotózás vagy hosszabb fotótúrák során is, amikor a kritikus pillanatát keresik a fotósok. A lineáris motor által hajtott gyors AF-rendszer gyorsan és pontosan éri el a tökéletes fókuszt még a szuper-telefotó tartományban is, ahol a fókuszálás a sekély mélységélesség miatt nehézkes, így biztosítva a döntő fotóhelyzet megörökítését.

 

1. A termék neve, megjelenési dátuma és árazása

A termék neve

Megjelenés dátuma

Ajánlott kiskereskedelmi ár (adóval együtt)

XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR

July 2022

1,999USD

 

2. A termék jellemzői

 

(1) A Fujifilm kínálatának leghosszabb szuper-telefotó tartományát lefedő zoom objektív amely a prémium képminőségre törekszik

・     Az új objektív a Fujifilm termékcsalád leghosszabb gyújtótávolság-tartományát fedi le, a 150 mm-es telefotótól a 600 mm-es szuper-telefotóig (ami 35 mm-es formátumban 229 mm - 914 mm-nek felel meg), így tökéletes választás a vadvilág, madarak és sportfotózáshoz.

 

・     A 17 csoportban 24 lencsetagból, köztük három ED-elemből és négy Super ED-elemből álló objektív alaposan elnyomja a szuper-teleobjektíveknél jellemző tengelyirányú kromatikus aberrációt. Magas szintű képfelbontási teljesítményt nyújt a teljes zoomtartományban.

・     A 24 lencsetag ellenére magas fényáteresztő képesség és alacsony fényvisszaverő képesség elérése érdekében az összes lencsetagra a HT-EBC bevonatot alkalmazták, amelyet jellemzően a televíziós objektíveknél használnak.

・     Az objektív ámogatja az "XF2X TC WR" és az "XF1.4X TC WR" telekonvertereket. Az XF2X TC WR objektívvel párosítva ez az objektív 300 mm és 1200 mm közötti gyújtótávolság-tartományt fed le (ami 35 mm-es formátumban 457 mm - 1828 mm-nek felel meg).

 

web_XF150-600mm_left_diagonal_X-T4black.jpg

 

 (2) Robusztus, mégis könnyű kialakítás a felhasználó terhelésének csökkentése érdekében, lehetővé téve a különféle helyzetekben történő hosszabb ideig tartó fényképezést.

・       Súlya mindössze 1605 g (napellenzp, lencsevédő sapka és tripod rögzítő nélkül), annak ellenére, hogy szuper-telefotó zoomja 600 mm-ig terjed (ami 914 mm-nek felel meg 35 mm-es formátumban). Két Super ED elemet használnak elülső elemként, hogy az objektív tubusa kicsi maradjon, miközben a képfelbontási teljesítménye kiváló szinten marad. Az Belső zoom rendszer használata azt jelenti, hogy az objektívtubus egyszerű, nem változó méretű. Az eredmény egy könnyű objektív, amely könnyedén zoomol, a súlyeloszlás eltolódása nélkül.

・       Az objektív váza matt ezüst színű, hogy mérsékelje a működés közbeni hőmérsékletnövekedést. Ez csökkenti az objektív felmelegedésének kockázatát még a rekkenő hőségben történő vad-, madár- vagy sportfotózás során is, így a felhasználók nyugodtan dolgozhatnak.

・       A lencseszerkezetet tartó belső alapkerethez magnéziumötvözetet használnak, hogy a súlyt alacsonyan tartsák, ugyanakkor robosztus legyen.


・       A lencsetubus 19 helyen időjárásálló, hogy biztosítsa a por- és időjárásállóságot, valamint azt, hogy akár 10 Celsius-fok alatti hőmérsékleten is működőképes legyen. Ellenáll a hóesésben vagy a trópusokon történő természetfotózásnál, illetve a zord időjárás közepette végzett sportfotózásnak is.

 

(3) 5 lépéses képstabilizáló mechanizmus

  • A Fujifilm kínálatának leghosszabb, 600 mm-es szuper-telefotó gyújtótávolságánál (ami 35 mm-es formátumban 914 mm-nek felel meg) (*1) a fényképezőgép rázkódásának mértéke túl nagy lesz ahhoz, hogy a vázon belüli képstabilizátorral szabályozni lehessen. Ezért szükségessé válik az optikai tengely finom beállításának alkalmazása az objektívben, mielőtt a kép az érzékelőn kialakulna. Az XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR objektív nagy pontosságú érzékelő és vezérlő rendszerrel rendelkezik, amely 5 lépéses (*2) optikai képstabilizáló mechanizmust biztosít, amely a szuper-telefotó zoomoknál az egyik legerősebb, így minden eddiginél könnyebb a fényképezőgép rázkódására leginkább érzékeny szuper-telefotó tartományban fényképezni. A felhasználók teljes mértékben kihasználhatják a kompakt X bajonet mobilitását, amikor kézből készítenek szuper-telefotó felvételeket.

*1 2022. május 31-én

*2 Megfelel a CIPA-nak a dőlés / görbülés irányokban

 

(4) Különböző funkciók a gyors és csendes AF-hez és az egyszerű AF-működéshez

  • Az objektív belső fókusz rendszert használ, amely a kompakt és könnyű fókuszáló lencsecsoportot lineáris motorral hajtja meg a gyors és csendes AF elérése érdekében. A fókuszálás gyorsan és pontosan, mindössze 0,25 másodperc alatt (*3) érhető el még a nehezen fókuszálható szuper-telefotótartományban is, így biztosítva a döntő fotóhelyzet megörökítését.

  • A Focus Preset funkció úgy működik, hogy az objektív megjegyzi a SET gombbal (*4) előre meghatározott helyhez tartozó fókuszt. A felhasználók anélkül folytathatják a fényképezést, hogy újra be kellene állítaniuk a fókuszt a megcélzott témára.

  • A Focus limiter egy másik funkció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az objektív AF-tartományának korlátozását. Ez hatékonyan lerövidítheti az AF-időt, ha legalább 5 méterre lévő témát fényképez. A Focus limiter a fókusztartomány-választóval aktiválható.

  • A fókuszvezérlő gomb az objektív tubusának elülső szélén található (*4). Használja a Fókuszválasztó kapcsolót az AF és a fókuszrögzítés további kezelhetőségéhez.

*3 AF sebesség a CIPA irányelveknek megfelelő belső mérési módszerrel mérve, a "FUJIFILM X-T4" tükör nélküli digitális fényképezőgépre szerelve, aktivált fázisérzékelő AF és bekapcsolt nagy teljesítményű üzemmód mellett. Az AF sebessége a nagylátószögű végponton azonos körülmények között kb. 0,15 másodperc.

*4 A fényképezőgép firmware-jét frissíteni kell a Focus Preset funkció és a Focus Control gomb aktiválásához. A frissítés később jelenik meg a FUJIFILM X-T4, FUJIFILM X-T3 és FUJIFILM X-S10 modellekhez.

 



 
 

 

 

 

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 3.199654 másodperc.