Fotó MagazinFESZTIVÁLKÖZPONT - Láthatatlan városok

Fotó Magazin | 2018. Január 30., Kedd 20:00

A Paulo Nozolino és José Manuel Rodrigues munkáiból összeállított válogatás a modern portugál fotográfia lírai narratíváját mutatja be.

A Portuguese Center of Photography gyűjteményéből kiállított 39 fekete-fehér és színes fotográfiát, a portugál szépirodalom kiemelkedő alakjának, Al Berto lírai szövegei kísérik.

 

 


Paulo Nozolino: Milano, Italia

 

 

 

Paulo Nozolino a kortárs portugál fotográfia központi alakja, sötét-szimbolizmusa a nagyvárosok magányos világával, a modern társadalom elszigetelő, destruktív jelenével szembesíti a nézőt. Éles kontrasztok, vakító fények és fekete színek személyes útinaplójának képi jegyzetei. José Manuel Rodrigues munkáinak fókuszában szintén a szimbólum világa áll, az idő és időtlenség aspektusa, a változó természeti tájkép és a szépség fogalmának kérdései, a látható és láthatatlan összefüggései. A kiállítás a Camões Intézet – Budapest és a The Portuguese Center of Photography együttműködésében valósult meg.
Kurátor: Mucsy Szilvia

A Camões Intézet célja a portugál nyelv, kultúra, történelem és irodalom népszerűsítése a kulturális terület helyi képviselőinek együttműködésével. 2018-ban a Camões Intézet budapesti jelenlétének 20. évfordulóját ünnepli.

 

FESZTIVÁLKÖZPONT / Budapest Projekt Galéria
2018.03.03. – 03. 31.

1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16.
Nyitva tartás: kedd – szombat: 14.00-20.00

 

www.budapestphotofestival.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 0.098100 másodperc.