Fotó MagazinFaur Zsófi Galéria bemutatja - Life As It Seems

Fotó Magazin | 2011. Augusztus 29., Hétfő 13:00

Faur Zsófi Galéria bemutatja - Life As It Seems
Life as it seems - Fabricius Anna, Molnár Ágnes Éva, Buda Gábor, Magyar Ádám, Szatmári Gergely csoportos fotókiállítása a Faur Zsófi Galériában

2011. augusztus 30. 19 órakor.

 

A Faur Zsófi Galéria most nyíló csoportos fotókiállításán életképek jelennek meg: öt alkotó, öt megközelítés, és ahogyan az élet egy-egy szegmensét látják. Miközben kiindulási pontjuk, munkamódszerük eltérõ, a sorozatok által izgalmas kép rajzolódik ki a korról, melyben élünk.  A globális szemléletmódot jól mutatja, hogy a fotósorozatok többségének már maga az alkotó adott angol elnevezést, esetleg külföldön is készült: ez inspirálta a kiállítás címét is.

Buda Gábor fotói szubjektív nézõpontból rögzítik egy-egy pillanat élményét, s emelik át e múlandó állapotot, egy örökké abban a formában létezõ valóságba. Mindezt érzelmekkel vagy hétköznapi közönnyel, s így válnak ezek a pillanatok személyes vallomásokká. A test mint absztrakció, mint élõ organizmus, jelenség, a természet része, a lélek földi hordozója jelennek meg a képeken. Jelent-e még intimitást a meztelenség?

Egy-egy tulajdonság vagy foglalkozás mentén létrejövõ csoportokat ábrázolnak Fabricius Anna fotói. A Techné sorozat felvételein a technikai tudás és a munkafolyamatban résztvevõ emberek magasztos képei jelennek meg.

Magyar Ádám Urban Flow képei a nagyvárosi élet, mozgás vizuális leképezései, ahol az emberek, mint egy folyamat alkotóelemei vannak jelen.  Ezeken a felvételeken megszûnik a perspektíva, s maga az idõ múlása válik térré: csak a mozgó alakok felismerhetõek, a környezet többi, mozdulatlan eleme, mint a kirakatok vagy ablakok vízszintes sávok formájában jelennek meg.

Egy extrémsport táborban készült Molnár Ágnes Éva In-Between fotósorozata, melyeken önmagukból kiforduló fiatalok képeivel találkozunk. A gyermekkortól távolodó, de a felnõttkort még nem elérõ korcsoport élete a határokról szól: vakmerõ tetteik határozzák meg megítélésüket, hogy a határok között meddig mernek elmenni, s az extrémitás által érzik az életet.

Egy amerikai ösztöndíj során készült Szatmári Gergely American Idler címû sorozata. Az emberi jelenlét nélkül fotózott közösségi helyek, mint az iroda vagy az étterem az idõtlenség állapotát sugallják, miközben ürességük nyomasztó hangulata a hétköznapok kínzó állandóságának szimbólumai.

 
Megnyitó: 2011. augusztus 30. 19 óra

A kiállítást megnyitja: Csizmadia Alexa mûvészettörténész

Kurátor: Somosi Rita

 
A kiállítás megtekinthetõ:

2011. augusztus 31. és szeptember 25. között

Bartók Béla út 25.

 

 

www.raday-galeria.hu

raday.galeria@gmail.com

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 3.142589 másodperc.