EOS -1DX Mark III, az új csúcsmodell

Fotó Magazin | 2020. Március 14., Szombat 09:00

Múlt hét csütörtökön lehullott a lepel. Sajtótájékoztató keretében mutatta meg a Canon Magyarország a Canon új csúcsmodelljét az EOS-1DX Mark III-at.

A helyszínválasztás nem volt a véletlen dolga, ugyanis a Budapesti Tüskecsarnokban egy élvonalbeli jégkorong csapat edzésén vehettek részt a szaksajtó meghívott újságírói, fotográfusai. A szakfotósok itt mindjárt kipróbálhatták a számos technikai újdonsággal jelentkező új csúcskamerát és annak új, kiemelkedő tuljadonságait. Az első benyomás az volt, hogy külsőleg alig változott valami a váz kialakításán.

 

A24I0154.jpg

 

Hamar kiderült viszont, hogy a Canon hozzáadott egy „Smart Controller”-t (okos szabályzót), ami hasonlóképpen működik, mint egy optikai egér és főleg az élesség állításnál jelent nagy előnyt. A fotós az ujjával átcsúszik a gombon és ezzel szabályozza, hová kerüljön a fókuszpont.A sportfotósoknak 20 kép/ másodperc áll most rendelkezésre, hogy elkapják mozgásban a megfelelő pillanatot. Az adatok tárolása egy újfajta CF-express kártyára történik, amelyik szenzációs 1400 mb/s sebességet enged meg. Az autófókusz kereső most már 191 mérőpontot használ, ami gyors és precíz fokuszálást tesz lehetővé.

 

A24I0139.jpg

 

Az EOS 1DX Mark III egy új 20 megapixeles érzékelőt használ, amelyiknek dinamikatartományát megnövelték és egy újfajta 4 réteges alúláteresztő szűrőt használ több képrészlet elérésére.Az újításokból nem maradhatott ki a videó funkció sem. Az EOS 1DX Mark III RAW -videókat készít (12 bit) 5,5k/60p (5472x2886) felbontással. Az optikai képstabilizálásra az optika stabilizátoron kívül egy 5-tengelyes digitális Movie-IS stabilizátor áll rendelkezésre.Remélhetőleg szerkesztőségünk hamarosan fog kapni egy tesztgépet, hogy benyomást szerezhessünk teljesítményéről.  Olvasóinknak szívesen fogunk majd beszámolni az új Canon csúcskamera képminőségéről, kezeléséről és a tapasztalatokról is.

 

(- Benkő Sándor -)

 

www.canon.hu

 

A24I0005.jpg

 

A24I0016.jpg

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.218376 másodperc.