Fotó MagazinCreateYourLight kampány a Nikon Hungaryval

Fotó Magazin | 2020. Május 01., Péntek 11:00

Érdemes követni a Nikon Hungary Instagram oldalát, hiszen a CreateYourLight kampány keretein belül hasznos tippeket osztanak meg és közös fotós játékra hívnak minden fotózás iránt érdeklődőt!

Ragadd meg a fényt ezekben a nehéz időkben is!

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy valaha megtapasztalták a történelem eme pillanatát.
Fotós közösségként, a Nikon Hungary közösségi oldalain kéthetente  tippeket és trükköket osztanak meg szakértőiktől egy olyan témában, amit ti is ki tudtok próbálni otthon. 

 

A Nikon Hungary bejelentette a #CreateYourLightHU kampány 3. témáját, ami segít megragadni a fényt ezekben a nehéz időkben is. Ezen a héten a portré fotózásról osztottak meg tippeket, a jövő héten pedig a kreatív portrék között szemezgetnek, amiket ti készítettetek. Kísérletezzetek, és küldjétek el a Nikon Hungarynak a végeredményt Facebook privát üzenetben, vagy pedig osszátok meg a fotókat Instagram-on, használjátok a #CreateYourLightHU hashtaget, és tageljétek be a @nikon.hungary oldalát!

 

createyourlight_theme_03.jpg

 

"Portréfotózás – A #CreateYourLightHU kampány 3. fordulójának témája
 

 

Fotós tipp 1: Neil Freeman osztotta meg tippjeit a témával kapcsolatban, és kezdjük rögtön egy olyannal, ami új perspektívát hozhat a portréfotózásba: Absztrakt portrék.
Azt mindenképp tartsátok észben, hogy egy portrén nem kell kötelezően arcot megjeleníteni, ugyanis ha ráközelítetek egy részletre, mint például a csecsemő apró lábujjaira vagy egy kezén lévő karaktervonalra, az ugyanolyan hívogató lehet. Illetve nem kell minden esetben teljes arcot se megjeleníteni. Gondoljatok például arra, mikor divatfotózásnál úgy vágják meg a képet, hogy a fotóalany szemén legyen a hangsúly, ezzel kiemelve azt.
Izgalmas képkivágásokat használni vagy ráközelíteni egy apró részletre megdöbbentő képeket eredményezhet. Az absztrakt és a kényszerített kompozíciós technikák együttes használatával is érdekes képek születhetnek, gondoljatok csak René Magritte híres festményre, amelyiken egy férfi látható keménykalapban és egy alma van az arca előtt.
Ezeken kívül még a napszemüveg- vagy a tükrök tükröződései is érdekes absztrakt képeket eredményezhetnek. Egy jó trükk lehet például, ha két tükröt egymással szembe helyezitek el, és így egy végtelen tükröződést kaptok. Izgalmas végeredményért fotózhattok még üveggömbön keresztül, egy ferde üveg széléről, vagy akár egy másik lencsét is tarthattok a kamera elé.

Fotós tipp 2:Koncentráljunk két területre: a kompozícióra és a háttérre

A fotózásban a kompozíció nem egy általános tudomány. Ami az egyik képen működik, az a másikon lehet, hogy nem fog. Az objektív választás és a kiválasztott nézőpont is befolyásolja a kompozíciót és a kép végeredményét. Plusz ne felejtsétek el, hogy a fény helyes használata szintén egy kulcseleme a kompozíciónak, hiszen ha megnézel egy fotót, ösztönösen a kép legfényesebb részét pillantjátok meg először. Ennek tudatában viszont, ha ügyesen használjátok a fényt, akkor tudjátok irányítani az embereket, hogy azt nézzék meg először a képen, amit ti szeretnétek.
És ezzel el is érkeztünk a háttér fontosságához is. Ügyelni kell arra, hogy a háttérrel ne vonjuk el a figyelmet a fotó témájáról, illetve figyeljetek a lámpákra, ágakra vagy más tárgyakra, amik esetleg a fotóalany fejéből ’nőhetnek ki’. Amint azt a #CreateYourLightHU első fordulójából megtanulhattátok, egy fényes háttér akár sziluettet is eredményezhet a tárgynak. Ha pedig bokeh effektet szeretnétek létrehozni az előtérben és a háttérben, akkor használjatok olyan objektívet, amivel elérhetitek az f/1.8 vagy az f/1.4 értékeket.
 

 

A héten aNikon Hungary további tippeket oszt meg portréfotózás témában. Osszátok meg velük a már elkészült képeket Facebook privát üzenetben, vagy használjátok Instagram-on a #CreateYourLightHU hashtaget, és tageljétek be a @nikon.hungary oldalát! 

 

Instagram: https://www.instagram.com/nikon.hungary

Facebook: https://www.facebook.com/nikon.hu

www.nikon.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 0.101114 másodperc.