Nagy AnitaCanon pályázat diákok számára

Nagy Anita | 2020. Április 20., Hétfő 21:00

A Canon a történetmesélés erejét ünnepli diákokkal és profikkal a Visa pour l’Image 2020 fesztiválon.

Immár 31-ik éve partnere a Canon a világ vezető fotózsurnaliszta fesztiváljának, a franciaországi Perpignan városában évente megrendezésre kerülő Visa pour l’image programnak. Idén augusztus 29. – szeptember 13 között utazhatnak a kiválasztott diákok, hogy kreativitásukat és szaktudásukat fejlesszék az inspiráló közegben. Magyarországról minden évben sikerrel pályáztak tehetséges alkotók, és idén is bátorítunk minden elhivatott diákot, hogy jelentkezzen pályázatával a tartalmas programra.

Canon Diák Program:

Idén negyedik éve, hogy a Canon Diák Programot az ifjú tehetségek fejlesztése céljából az Európa, Közel-Kelet és Afrika térségre elindítottuk. A diákok három napos oktatási programon vehetnek részt, ahol elismert szakemberektől, profi fotósoktól tanulhatnak, vetítéseken, képtárlatokon inspirálódhatnak és munkáikat szakmai szemmel véleményeztethetik a Canon európai márka nagyköveteivel és fotós szerkesztőkkel.  
A jelentkezés módja: Maximum két projekt fotó portfólióját lehet beadni a regisztráció során. A pályázatokban a projektek szinopszisát kell leadni, projektenként maximum 20 fotóval, melyeket képaláírással kell ellátni. 48 országból várjuk a pályázatokat, melynek beadási határidejét meghosszabbítottuk 2020. május 31-ig. Szeretnénk bátorítani a magyarországi diákokat a jelentkezésre, hiszen komoly tehetségeket adtunk mindig is a világnak. Büszkék vagyunk arra, hogy eddig minden évben több magyar résztvevője is volt a programnak, ahol olyan kiemelkedő alkotásokat mutattak be és készítettek, melyeket a Canon későbbi szakmai programjain is megmutathattak. 

 

canon-student-programme-2020-banner-lp2.jpg


A pályázati kiírást itt találják: www.canon-europe.com/student 
A Canon és a Visa pour l’image együttműködéséről további információt itt olvashatnak: https://www.canon-europe.com/pro/events/visa-pour-l-image/?a=b


A program idén több külön versennyel és díjjal bővül:


Canon Video Díj: 
Idén különleges programmal bővül a repertoár: egy külön pályázat keretében a zsűri kiválaszt egy tehetséges résztvevőt, aki 8.000 euro támogatást nyer. A project keretében be kell mutatni, hogyan dolgozna fel egy rövid dokumentumfilmben valamilyen érzékeny kulturális, szociális vagy gazdasági témát.  kell kidolgozni és a zsűrinek bemutatni rövid dokumentumfilm formájában. A zsűri a prezentáció és a korábbi munkák ismeretében fog nyertest választani. A fő értékelési szempont az újságírói gondolatok és a történet relevanciája lesz. A szeptemberi fesztivál vetítési programjában a nyertes alkotás előzetesét is bemutatják, a kész dokumentumfilmet pedig a következő évi Visa pour l’image fesztiválon vetítik majd le.A jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk 2020. május 31-ig.  

 

További információért kérjük látogassa meg a program honlapját: https://www.canon-europe.com/pro/news/video-grant-short-film-documentary-2020/ 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 0.090973 másodperc.