Nagy AnitaBudapest csúcsán tesztelték a Canon fényképezőgépeit

Nagy Anita | 2015. Május 28., Csütörtök 08:00

A Canon már az év első felében tucatnyi új terméket dobott piacra, ezért a gyártó különleges eseményt szervezett az újságíróknak, hogy a gyakorlatban is kipróbálhassák az új digitális tükörreflexes és kompakt fényképezőgépek, valamint az objektívek k

Az Országház mellett a főváros legmagasabb épületének számító Szent István-bazilika csúcsáról, a Körszálló legfelső szintjéről, illetve a József-hegyi kilátóból fotózhattak először az érdeklődők, többek között a Canon vadonatúj, belépő szintű tükörreflexes csúcsmodelljeivel, az EOS 750D-vel és a 760D-vel. A rendezvényen a Canon bemutatta a legújabb PRO-10s fotónyomtatót is, melynek 10 pigmenttintából álló rendszere mélyebb feketéket, és gazdagabb színeket ad vissza.

 

anitanagy.com -9823-2.jpg

 

Az esemény fénypontja, a Szent István-bazilika ugyanolyan magas, mint a nem messze lévő, egyébként egy évvel korábban, 1904-ben felépült Országház: mindkét épület csúcsa 96 méteres. A bazilika tetején lévő kilátót hétköznapi turisták nem látogathatják, mivel oda csak a kupola belsejében lévő meredek fémlépcsőn, majd az abból induló szűk csigalépcsőn lehet kijutni, egy szűk ajtón keresztül. A több mint kilencven méteres magasságból tökéletes panoráma nyílik a belváros és a Budai Várnegyed felé.

 

anitanagy_720x480.com -9973-2

anitanagy_720x480.com -9823-2

 

Hasonlóan optimális fotós helyszínnek bizonyult az 1967-ben felépített, 64 méter magas Körszálló: a hivatalosan Budapest Hotel nevet viselő szálloda felső két szintjén lehetett körbe fotózni a teljes környéket a Pasaréttől a Városmajorig, míg a József-hegyi kilátóból a Margitszigetet és az Országházat örökíthették meg szokatlan szemszögből.

 

 

anitanagy_720x480.com -9979-2

 

A különleges helyszíneket azért választotta ki a Canon, hogy mód legyen kompromisszumok nélkül tesztelni legújabb termékeit. A fotós újdonságok iránt érdeklődők a helyszínen többek közt a Canon EOS 7D Mark II DSLR modellel is fotózhattak akár az új  EF 100-400 f/4.5-5.6L IS II USM teleobjektívet, akár a nagylátószögű EF 11-24 mm F4L USM objektívet használva. A tükörreflexes modelleken kívül tesztelték még a PowerShot SX710HS-t, melynek 30× zoomja hihetetlen közel hozta még a távoli épületeket is, illetve a lelkes amatőr fotósoknak szánt, kompakt kivitelű, de cserélhető objektívvel szerelt EOS M3 fényképezőgépet is kipróbálhatták a tesztelők.

 

www.canon.hu

 

Fotók: www.anitanagy.com

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 0.080079 másodperc.