Fotó MagazinBemutatjuk: PANASONIC LUMIX FZ82 fényképezőgép

Fotó Magazin | 2017. Július 21., Péntek 13:00

Legyen amatőr vagy profi, előbb-utóbb minden fotós szembesül azzal a problémával, hogy olyan kamerára van szüksége, ami minden igényt kielégíthet, akár tájképet, akár portrét szeretne fotózni.

Az új LUMIX FZ82 tökéletes eszköz a távoli és közeli pillanatok megörökítésére.


Lépjünk közelebb

 

A Lumix okosan megtervezett fényképezőgépe, a 18 Mpixeles felbontású DMC-FZ82 kamera, elődjéhez képest, ami a 2013-as megjelenésű DMC-FZ72 kamera volt, ugyan nagyobb felbontást kapott, de objektívje változatlan maradt, ami a gép egyik legnagyobb erőssége. Számtalanszor előfordul, hogy meglátunk valamit, amit azonnal megörökítenénk, de éppen nincs nálunk megfelelő objektív vagy a fényképezőgépünknek nem elég nagy az átfogása. A 20-1200 mm ekv. gyújtótávolságú, 60×-os zoomobjektív f/2,8-5,9 fényerővel társult és ezáltal gyakorlatilag minden helyzetben kiválóan helytáll. A 20 mm-es ultraszéles látószöggel gyönyörű tájképeket készíthetünk, majd egy mozdulattal, hála a 60-szoros optikai zoomnak, a távol repülő madarakat is megörökíthetjük. A 20 mm-es ultraszéles látószögű objektív hozzávetőlegesen 140 százalékkal szélesebb látószöget rögzít a 24 mm-es látószöghöz viszonyítva. 

 

 

428400363.panasonic-dc-fz82.jpg

 

 

Active Mode funkció

 

Szinte minden fotós megtapasztalja milyen kellemetlen az a helyzet, amikor a kép életlen lesz a kézremegés miatt. Erre nyújt megoldást az optikai képstabilizátor, a POWER O.I.S., ami Active Mode funkcióban hatékonyan kompenzálja ezt a problémát mind fotó-, mind videófelvételek készítésekor.  

 

Intelligens zoom funkció

 

A kamera intelligens zoom funkciója a nagyítási arányt akár 120-szorosra is képes növelni. Mindezt úgy teszi, hogy az nem megy a képminőség rovására. Ezúttal is több manuális és félautomata módot választhatunk. Az újonnan beépített 18,1 megapixeles nagy érzékenységű MOS szenzor és a fejlett Venus Engine képfeldolgozó nagy sebességű reagálást és kiváló minőségű képek készítését teszik lehetővé, még magas érzékenységgel készült felvételeknél, rossz fényviszonyok között is. 

 

 

658091.panasonic-dc-fz82.jpg

 

 

Élesítő technológia (DFD)

 

A gyors autofokusz mellé társult a DFD (Depth From Defocus) élesítő technológia, ami két, különböző élességi szinttel rendelkező kép 240fps sebességgel történő értékelésével kiszámítja a tárgy távolságát. Ez azt jelenti, hogy 0,09 másodperc alatt képes a kamera az autofokusz beállítására, a fókusztávolság növekedésével pedig a sebesség és a pontosság tovább javul. 

 

Új érintőképernyő és EVF kereső

 

Ahogy szinte minden új kamera, a DMC-FZ82 is érintőképernyőt kapott és ezáltal még felhasználó barátibbá vált, 1.040K képpontos hátsó érintőképernyővel és 0,5 mm-es, 1.170K képpontos EVF (Electronic View Finder) elektronikus keresővel rendelkezik. Ha gyorsan mozgó a témánk, akkor sem kell kétségbe esnünk, hiszen a fényképezőgép nagy sebességű 10 fps (AFS) / 6 fps (AFC) sorozatfelvételre képes, könnyebbé téve a sportfotók, akció képek készítését. Ami nagyon fontos az utómunka szempontjából, hogy bár bridge gépről beszélünk, az új Lumix nemcsak jpg, hanem raw formátumú képek készítésére is alkalmas, ami sokkal nagyobb szabadságot és lehetőséget ad a fotós számára a képek szerkesztésénél. 

 

 

658093.panasonic-dc-fz82.jpg

 

Wi-Fi kapcsolat

 

A LUMIX GF9 Wi-Fi csatlakozási képességgel rendelkezik, hogy rugalmasabb fotózási élményt és azonnali, könnyű képmegosztást biztosítson. A kimagasló tartozékokkal rendelkező és több különböző opcionális kiegészítővel kompatibilis LUMIX FZ82 jóval több, mint egy szokványos fényképezőgép, mivel magas minőségű fényképek és rendkívüli 4K videók készítésének élményét is nyújtja.

 

A világ 4K minőségben…

 

Lumix FZ82 kamerával nemcsak kiváló minőségű fotókat készíthetünk, hanem videón is megörökíthetjük élményeinket. A 18,1 megapixeles nagy érzékenységű MOS képérzékelő újonnan került a LUMIX FZ82-be. A nagy teljesítményű képfeldolgozó LSI a Venus Engine-nel kombinálva még magasabb szintre emeli a válasz sebességét, az érzékenységet és a képminőséget. A nagy sebességű digitális jelkimeneti technológiának köszönhetően az FZ82 mechanikus zárral képes 10 fps (AFS) / 6 fps (AFC) felvételi sebességre, 18,1 megapixeles felbontás mellett. 

 

 

658099.panasonic-dc-fz82.jpg

 

4K UHD videófelvételek

 

A LUMIX FZ82 tiszta, nagy felbontású QFHD videóképet rögzít 3840×2160 méretben, 4K formátumban. Az erős 60x optikai zoom és a POWER O.I.S. (optikai képstabilizátor) Active Mode funkcióban videófelvételek esetében is megakadályozza az életlen részek keletkezését. A 4K technológiának köszönhetően élvezheti a 4K PHOTO felvételeket és a különböző járulékos funkciókat is, mint például az új fókuszhalmozás (Focus Stacking), utófókusz (Post Focus), fénykompozíció (Light Composition) és 4K Live Cropping. A nagyobb kreatív szabadság érdekében a Creative Control és Creative Panorama opciók is alkalmazhatók. A 4K technológiának köszönhetően a LUMIX FZ82-vel 30 fps sebességgel ragadhatjuk meg a pillanatot, a 4K sorozatfelvétel képkockáiból pedig kiválaszthatjuk a legjobbat, és fényképként menthetjük el. Ezen felül több 4K PHOTO formátumban készített fénykép is elmenthető egyszerre. Maximum 150 képkocka menthető el öt másodpercen belül a kijelölt paramétereknek megfelelően. A LUMIX FZ82 tiszta, nagy felbontású QFHD videóképet rögzít 3840×2160 pixel méretben, 4K formátumban, valamint Full-HD 1920×1080 felbontású képet AVCHD Progressive vagy MP4 (MPEG-4 / H.264) formátumban, praktikus AF-funkcióval. A LUMIX FZ82 Live Cropping funkciója lehetővé teszi, hogy a videókép svenkelés és zoomolás közben is stabil maradjon. A digitális működés következtében a svenkelés és zoomolás közben az átmenet egyenletes, mivel az objektív nem végez fizikai mozgást. 

 

Az okos kamera

 

Az erős 60x optikai zoom és a POWER O.I.S. (optikai képstabilizátor) Active Mode funkcióban videófelvételek esetében is megakadályozza az életlen részek keletkezését. A 4K technológiának köszönhetően élvezheti a 4K PHOTO felvételeket és a különböző járulékos funkciókat is, mint például az új fókuszhalmozás (Focus Stacking), utófókusz (Post Focus), fénykompozíció (Light Composition) és 4K Live Cropping. A nagyobb kreatív szabadság érdekében a Creative Control és Creative Panorama opciók is alkalmazhatók. Különböző videórögzítési lehetőségek is a felhasználók rendelkezésre állnak, mint például a High Speed Video, a Time Lapse és a Stop Motion animáció. A High Speed Video funkcióval gyorsan mozgó tárgyakat rögzíthetünk.

 

658101.panasonic-dc-fz82.jpg

 

 

 

Fókuszállítás exponálás után

 

Szintén a sokoldalúságot erősíti a kamera beépített utófókusz funkciója, ami azt jelenti, hogy minden egyes képkockához külön kiválasztható a fókuszterület a fényképezés után is. Ez különösen makro fényképezés esetén bizonyulhat hasznosnak, amikor igen pontos fókuszálásra van szükség. Az utófókusz és a fókuszhalmozási funkció is gyorsan beállítható a kamera tetején található gomb segítségével. A funkció kifejlesztése a nagysebességű és nagy precizitású DFD (Depth From Defocus) autofokusz technológia és a 4K technológia kombinációjának eredménye. 

 

Opcionális kiegészítők

 

A még nagyobb kreativitás érdekében a LUMIX FZ82 kimagasló tartozék választékkal rendelkezik és kompatibilis több különböző opcionális kiegészítővel:

 

Telekonverziós objektív (1.7x): DMW-LT55

 

 Teleobjektív: DMW-LC55

 

 Konverziós objektívadapter: DMW-LA8

 

 MC védő: DMW-LMCH55

 

 ND szűrő: DMW-LNDH55

 

 PL szűrő: DMW-LPL55

 

 Külső vaku: DMW-FL200L (GN20) / DMW-FL360L (GN36) / DMW-FL580L (GN58)

 

 Akkumulátor: DMW-BMB9

 

 Hordtáska: DMW-BAG2, DMW-CG2, DMW-CZ18


Wi-Fi® csatlakoztatási lehetőség okostelefonra

 

Miután csatlakoztatta a kamerát és installálta a Panasonic Image App for iOS / Android applikációt az okostelefonján vagy tabletjén, távirányítással is fényképezhet, böngészhet és megoszthat képeket. Mindemellett a felhasználók azonnal feltölthetik képeket a különböző közösségi oldalakra.

 

AC/USB töltés

 

A fényképezőgép akkumulátora feltölthető hálózati adapter vagy USB csatlakozás segítségével, a felhasználó választásának megfelelően.


( - )

 

www.panasonic.hu

 

Lapozz a következő oldalra összehasonlító táblázatunkért!

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 0.087750 másodperc.