Simics BalázsAz S szériával egyidejűleg, három lencse is érkezett

Simics Balázs | 2019. Február 04., Hétfő 09:00

A Panasonic büszkén mutatja be három cserélhető objektívjét, amelyek a tükör nélküli, full-frame LUMIX S fényképezőgép sorozathoz készültek.

A Leica L bajonettel (L-Mount) csatlakoztatható és kifejezetten professzionális felhasználásra készült LUMIX S sorozat kompromisszumok nélkül elégíti ki a fényképezőgépekkel és objektívekkel szemben támasztott igényeket. A LUMIX S sorozat valamennyi cserélhető objektívje magas teljesítményt nyújt, de a „LUMIX S PRO” jelzésűek még magasabb optikai elvárásoknak is megfelelnek, hogy a Leica szigorú szabványainak követelményeit is teljesítsék.

A Panasonic elkötelezte magát, hogy 2020-ig legalább tíz objektívet tervezzen és fejlesszen a LUMIX S PRO modellekhez és tovább bővítse az S sorozat objektívjeinek választékát.

Mindhárom S objektív por- és cseppálló, hogy mostoha körülmények között, akár -10 fokban is tökéletes párost alkossanak az S1 és S1R professzionális fényképezőgép vázakkal.

Az objektívek fókuszmechanizmusát egy kifinomult motor mozgatja, amely támogatja az S-rendszer magas, akár 480 képkocka per másodperces sebességét is.

A tökéletes szabályozhatóság érdekében az objektívek fókusz tengelykapcsolóval rendelkeznek (focus clutch mechanism), amellyel bármikor azonnal lehet váltani az automata és a manuális fókuszálás között.

A LUMIX S objektívek videofelvételnél is kiválóan teljesítenek, mert úgy tervezték őket, hogy filmezés közben elnyomják a nemkívánatos „focus breathing” hatást, azaz az élességállítás következtében megváltozó gyújtótávolság jelenségét.

 

1.jpg

 

LUMIX S PRO 50mm F1.4


A LUMIX S sorozatú objektívcsalád központi modellje a LUMIX S PRO 50mm F1.4. A nagy rekesznyílású objektív a full-frame formátumnál standardnak tekinthető gyújtótávolsággal rendelkezik, és lenyűgözően nagy felbontást és elképesztő képélességet biztosít a kép közepétől egészen a sarkokig, még teljesen nyitott blendeállásban is. Az optikai kialakítás és a 11 lamellás írisz gyönyörű fókuszátmenetet és megragadó bokeh hatást nyújt.

A 11 csoportban 13 tagot tartalmazó objektív 2 aszférikus és 3 extra alacsony fényszórású lencsét alkalmaz a kromatikus aberráció kiküszöbölésére és a kimagasló felbontás biztosítására.

 

 

2.jpg

 

LUMIX S PRO 70-200mm F4 O.I.S.


A LUMIX S PRO 70-200mm F4 O.I.S. teleobjektív nagy felbontást és kontrasztot biztosít a teljes zoomtartományban. Az objektív a portréfotózástól kezdve a sporteseményekig széles körben felhasználható és kompatibilis a Panasonic 5-tengelyes Dual I.S. 2 rendszerével, amellyel a tükör nélküli, full-frame fényképezőgépek között először akár 6 fokozattal hosszabb záridő használatát is lehetővé teszi.

A 9 rekeszlamella körkörös nyílást alkot, amellyel vonzó elmosódott hatást lehet létrehozni. A LUMIX S PRO objektívek kimagasló optikai teljesítményt érnek el, hogy megfeleljenek a Leica szigorú elvárásainak.

A szerkezet 17 csoportban 23 tagot tartalmaz, és 1 aszférikus lencsével, valamint 3 extra alacsony fényszórású lencsével tartja minimális szinten a kromatikus aberrációt miközben maximális élességet ad. Ezzel éri el a gyönyörű bokeh hatást és biztosítja a vignettálás minimális szintre szorítását.

 

 

3.jpg

 

LUMIX S 24-105mm F4 MACRO O.I.S.


A LUMIX S 24-105mm F4 MACRO O.I.S. egy sokoldalú standard zoomobjektív, amely lefedi a széles látószögtől a közepes teleobjektív gyújtótávolságokig terjedő tartományt. Kiváló élességet biztosít a teljes zoomtartományban, és a tájképektől kezdve a portrékig számos felhasználási módban alkalmazható. Tökéletes a közeli és makró képekhez is, mivel 0.5x nagyításra képes és a legkisebb fókusztávolsága mindössze 0,3 m.

Az optikai képstabilizátort (O.I.S.) a LUMIX S1 és S1R fényképezőgép vázak stabilizációs rendszerével ötvözve (Body Image Stabilization) jön létre az 5-tengelyes Dual I.S. képstabilizátor technológia, amelynek köszönhetően akár 6 fokozattal is növelhető a záridő.

Az objektív 13 csoportban 16 tagot tartalmaz és 2 aszférikus valamint 2 extra alacsony fényszórású lencsét alkalmaz a kromatikus aberráció kiküszöbölésére és a nagyfokú részletfelbontás elérésére.

 

 

www.panasonic.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.112984 másodperc.