Fotó MagazinA Sony bemutatta legújabb termékeit az idei IFA-n

Fotó Magazin | 2018. Augusztus 31., Péntek 07:00

A Sony az idei évben is bemutatta legújabb termékeit és élvonalbeli fejlesztéseit az augusztus 31-én kezdődő berlini IFA szórakoztató elektronika kiállításon.

Digitális képalkotás

 

 

A Sony bemutatta a a Cyber-shot® termékcsalád két legújabb tagját, a DSC-HX99 és a DSC-HX95 fényképezőgépeket, amelyek 2018 októberétől érhetők el Európában. Mindkét modell a világ legkisebb*9, vázával rendelkezik, amelyekben egy ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-720mm*10 nagyítású zoomobjektív foglal helyet. Ultra kompakt méretük ellenére képesek a széles látószögtől egészen a szuper telefotó tartományig felvételeket készíteni, így ezek a fényképezőgépek tökéletes kiegészítők lehetnek utazásokhoz vagy a mindennapi élet megörökítéséhez. A beépített belső memóriára 4K felbontású videofelvételek*11 menthetők, valamint a legújabb képfeldolgozó rendszer gyors sorozatfelvételt tesz lehetővé, akár 10 képkocka/másodperces*12 sebességig. A rendkívül pontos Fast Intelligent AF mellett a fényképezőgépek támogatják az Eye AF technológiát, a RAW felvételi formátumot, az érintő fókuszt és exponálást*13, valamint képesek GPS adatokat elküldeni*14 Bluetooth® kapcsolaton keresztül.

 

TLEDURfcsFFLLYPr3SjVZU-650-80.jpg

 

ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-720mm nagyítású zoommal és kiváló képminőségű lencsével 

 

A HX99 és a HX95 fényképezőgépek széles zoomtartományra képesek ezért ideálisak lehetnek az utazások, valamint a mindennapi élet megörökítésére. A képstabilizálásról az Optical SteadyShot™ gondoskodik, amely hatékonyan semlegesíti a kézi- vagy telefotó-fotózáskor létrejövő elmosódásokat. A Zoom Asszisztens funkció szabályozza az ideiglenes kizoomolást, ezáltal a felhasználó előtt szélesebb területen jelennek meg a témák a telefotó tartományban is. 


Kiváló teljesítmény kompakt házban

 

A HX99 és a HX95 teljes pixelkiolvasással, pixel binning nélkül rögzíti a lenyűgöző 4K videókat, így azokban nem csak a legfinomabb részletek is pontosan kivehetők lesznek, de jelentősen csökken a mintavételezési hibák és a pixelezettség esélye is. Az új modellek a gyorsan mozgó tárgyakat is HD formátumban, akár 100 fps sebességgel képesek rögzíteni, amelyekből egy magával ragadó, lassított sorozatfelvétel készíthető az utómunka során.

 

hx99.jpg


A fotósoknak egy megbízható és gyors fényképezőgépre van szükségük, ha a tökéletes felvételre törekszenek. Erről gondoskodik a gyors és intelligens AF, amely csupán 0,09 másodpercvi alatt megtalálja a tökéletes fókuszt, valamint a fejlett BIONZ X képfeldolgozó processzor. A front-end LSI-vel is felszerelt HX99 és a HX95 gyors sorozatfelvételi módja elérheti akár a 10 képkocka/másodperc sebességet (a puffer korlát elérheti akár a 155 felvételt)v. Az új modellek többek között megörökölték az α™ sorozatban is megtalálható, a fotósok által közkedvelt Eye AF technológiát, akik pedig képszerkesztő szoftverrel szeretnék módosítani felvételeiken, azok RAW formátumban is rögzíthetik témáikat. Aggódik az alacsony fényerő okozta esetleges képminőség romlás miatt? A maximum ISO6400 beállításnak köszönhetően kevés fény mellett is kitűnő felvételeket készíthet.   

 

Felhasználóbarát kezelőfelület

 

A felhasználók visszajelzéseinek eleget téve a Sony a HX90 sorozat esetében is lehetővé tette az érintő fókusz és az érintő exponálás funkciókat, amelyekkel csupán egy érintéssel elérhető a megfelelő fókusz és képrögzítés. A Touch Pad segítségével könnyedén kiválaszthatók a fókuszpontok az OLED Tru-Finder™ fókuszkereső használata közben is. A HX99 irányítógyűrűjével a beállítások nem csak könnyedén testreszabhatók, de olyan funkciók is gyorsan elérhetővé válnak, mint a manuális fókusz vagy a zoomléptetés. A My Menu segítségével a HX99 és a HX95 képes megjeleníteni a legutóbb használt funkciókat, amelyeket akár más, személyre szabott menükhöz is hozzáadhat.

 

sony-hx-95-99-4k-video-2018-08-31-03.jpg


A 180 fokban elforgatható LCD kijelzőnek, valamint a magabiztos fogást és nagyobb stabilitást biztosító markolatnakx köszönhetően könnyedén készíthet szelfit vagy csoportképeket. Bluetooth® kapcsolaton keresztül elérhető a földrajzi adatok begyűjtése funkció is, amely rögzíti az aktuális helyadatokat a csatlakoztatott mobileszközről vii, valamint a Proxy adatátvitel segítségével gyorsan továbbíthatja azokat okostelefonjára, vagy feltöltheti a felhőbe. 
Az új Sony Cyber-shot HX99 és HX95 2018 októberétől kapható Európában.
Részletes információkért látogasson el a termékek weboldalára: HX99 / HX95 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 3.165352 másodperc.