Fotó MagazinA Nikon bemutatja az új Z-bajonettes rendszert

Fotó Magazin | 2018. Augusztus 28., Kedd 08:00

A Nikon örömmel jelenti be új, FX-formátumú, teljes képes, tükör nélküli Z 7 és Z 6 fényképezőgépeinek, valamint új, nagyobb átmérőjű bajonettel rendelkező NIKKOR Z objektíveinek forgalomba hozatalát.

A Nikon Z bajonett-rendszer forradalmasítja a tükör nélküli rendszert 

 

A Nikon Z-bajonettes rendszere új, nagyobb átmérőjű bajonettel rendelkező tükör nélküli fényképezőgépekből, valamint kompatibilis NIKKOR Z objektívekből és tartozékokból áll. Ezt a rendszert az optikai teljesítmény új szintje iránti igény keltette életre. A Nikon digitális SLR fényképezőgépeinek hagyományosan kiváló minőségét, kiemelkedő képalkotó technológiáját, nagyszerű kezelhetőségét és magas szintű megbízhatóságát örökölte – innovatív formában.

 

Az új Z-bajonettes rendszer lelke az új, nagy átmérőjű bajonett, amely további lehetőségeket nyit meg az objektívtervezés és ezáltal elérhető optikai tejlesítmény területén. A Z-bajonettes rendszer nagy teljesítményű objektívek széles választékát* fogja kínálni, köztük a Nikon történetének legnagyobb, f/0,95 fényerejű objektívét. Emellett, az F-bajonettes NIKKOR objektívekkel való kompatibilitásról gondoskodó új bajonettadapter még több lehetőséget biztosít a fotósok számára.

 

A „Z” sorozat új fejezetet nyit. A Nikon Z a Nikon tökéletes minőségre való törekvését testesíti meg. Újradefiniálja a lehetőségek körét, és biztosítja a fotósok számára a kreativitásuk kiteljesítéséhez szükséges eszközöket.

 

Z7_front.png

 

A Nikon tovább növeli a tükör nélküli fényképezőgépek használati értékét az optikai teljesítmény új dimenziója által. Termékeinek hagyományosan magas minőségét fenntartva együtt halad a képalkotási technológia fejlődésével. Fotósok számára készült, új, inspiráló termékeivel a Nikon továbbra is megőrzi vezető szerepét a fényképezés világában. 

 

A Z 7 és Z 6 termékjellemzőinek áttekintése 

 

A Z 7 és a Z 6 új, hátsó megvilágítású, teljes képméretű, Nikon FX formátumú CMOS-érzékelővel van ellátva, amely beépített képsíkban lévő fázisérzékelő AF funkcióval és a legújabb, EXPEED 6 típusú képfeldolgozó rendszerrel rendelkezik.

 

A Z 7 45,7 millió tényleges pixellel rendelkezik, és ISO 64–25 600 közötti szabványos érzékenységtartományt támogat. A NIKKOR Z objektívekkel együtt a fényképezőgép kiemelkedő élességet és részletességet biztosít, egészen a képszélekig.

 

A Z 6 egy általános célú, FX formátumú fényképezőgép 24,5 millió tényleges pixellel, amely ISO 100–51 200 közötti szabványos érzékenységtartományt támogat. A Z 6 nagy ISO-érzékenység mellett is kitűnő teljesítményt nyújt, valamint teljes képes 4K UHD-videofelvételre és teljes képpontkiolvasásra is alkalmas, így a kedvezőtlen fényviszonyok melletti fényképezéstől a videofelvételek készítéséig több igényt is kielégít.

 

 

Z7_Z6_top.png

 

A Z 7 és a Z 6 fő funkciói 

 

1. Új, beépített, képsíkban lévő fázisérzékelő AF funkcióval ellátott, hátsó megvilágítású, Nikon FX formátumú CMOS-érzékelővel rendelkezik

 

A beépített, képsíkban lévő fázisérzékelő AF-pontokkal rendelkező, hátsó megvilágítású CMOS-érzékelő a Z 7 és a Z 6 esetében is alkalmazásra került. A Z 7 típus 45,7 millió tényleges pixellel rendelkezik, és ISO 64–25 600 közötti szabványos érzékenységtartományt támogat (ISO 32 egyenértékre szűkítésre és ISO 102 400 egyenértékre kiterjesztésre is lehetőség van). A Z 6 típus 24,5 millió tényleges pixellel rendelkezik, és ISO 100–51 200 közötti szabványos érzékenységtartományt támogat (további ISO 50 egyenértékre szűkítésre és ISO 204 800 egyenértékre kiterjesztésre is lehetőség van).

 

Z6_front.png

 

2. Hibrid AF-rendszer a képalkotási terület 90%-át lefedő élességpontokkal

 

A Z 7 típus 493*, a Z 6 pedig 273 élességponttal rendelkezik, amely nagyjából 90%-os lefedettséget biztosít a képalkotási területen mind vízszintes, mind függőleges irányban. A hibrid AF-rendszer FX formátumú érzékelőkre optimalizált algoritmust használ a képsíkban lévő fázisérzékelő AF és a kontrasztérzékelő AF közötti váltáshoz az élességállítás során. A NIKKOR Z objektívek használata még pontosabb automatikus élességállítást biztosít az állóképek és a videók esetében egyaránt.

 

 

3. Éles és tiszta képeket biztosító, új EXPEED 6 képfeldolgozó rendszer innovatív funkciókkal a kreatív megoldásokhoz 

 

A Z 7 és a Z 6 az EXPEED 6 képfeldolgozó rendszerrel van felszerelve. A NIKKOR Z- és NIKKOR F-bajonettes objektívek kiváló felbontásának köszönhetően a témák soha nem látott élességgel jelennek meg. A képek zajossága is jelentősen csökken.

 

Emellett a Picture Control élességi paraméterek egy közepes távú élesítési opcióval bővültek. Ez az opció a meglévő élesítési és tisztasági paraméterekkel együtt lehetővé teszi a felhasználók számára a képernyőn látható különféle textúrák élesítését vagy lágyítását az állóképek és a videók esetében egyaránt. A fényképezőgépek a kreatív önkifejezés támogatásához 20 Creative Picture Control (Kreatív Picture Control) opciót is kínálnak. Az effekt szintje 0 és 100 között állítható.

 

4. A Nikon kiváló optikai és képalkotási technológiáit hasznosító elektronikus kereső tiszta és természetes képet biztosít

 

A Z 7 és Z 6 esetében alkalmazott elektronikus kereső az optikai keresőkhöz hasonlóan kényelmes és könnyen használható. Mindkét fényképezőgép elektronikus keresővel van felszerelve, amely egy kb. 3 690 000 képpontos OLED-panelt tartalmaz. Az elektronikus kereső kb. 100%-os képfedéssel, 0,8× nagyítással, valamint megközelítőleg 37,0°-os átlós látószöggel rendelkezik. A Nikon kiváló optikai és képalkotási technológiáin alapuló kereső az optikai keresőkhöz hasonlóan kényelmes és tiszta képet biztosít, alacsony torzítás és minimális szemfáradás mellett, még hosszabb használat esetén is. A szemlencse védőüvege emellett fluor bevonatot kapott, amely hatékonyan gátolja meg a szennyeződés megtapadását. Az elektronikus keresőben az menü is megjeleníthető, amelyben a felhasználók gyorsan áttekinthetik és módosíthatják a különféle fényképezési beállításokat, többek között az ISO-érzékenységet, az AF mező módot és a Picture Control opcióit – mindezt a keresőbe tekintve.


5. Egyedi Nikon ergonomikus kialakítás, amely intuitív használatot tesz lehetővé


A Z 7 és a Z 6 megörökölte a Nikon által hosszú évek alatt kifejlesztett kiváló kezelhetőséget. A váz kompakt, a markolat mégis erős, a gombok, például az AF-ON, ISO és expozíciókompenzáció gombok elhelyezése pedig olyan, hogy gyorsan és könnyen használhatók legyenek. Ezenkívül egy kijelző került a fényképezőgép felső részére is, ahol a felső kategóriás digitális SLR-fényképezőgépekhez hasonlóan megjeleníthetők a beállítási információk.

 

one-adapter.png

 

6. A professzionális igényeknek is megfelelő videófunkciók, például széles dinamikatartomány használatát lehetővé tevő 10 bites N-Log és időkódolás

 

A Z 7 és a Z 6 nemcsak az FX-alapú videoformátumot alkalmazó teljes képes 4K UHD (3840 × 2160)/30p videók, hanem Full HD/120p videók rögzítését is támogatja. A teljes képpontkiolvasás segítségével élesebb 4K UHD videók készíthetők. A 4K UHD és Full HD videofelvételek készítése során emellett Aktív D-Lighting, elektronikus rázkódáscsökkentés és kiemelés is alkalmazható. A Nikon eredeti N-Log funkciója 10 bites HDMI-kimenettel is használható. A fényképezőgépek a nagy színmélység és a tizenkét lépésközzel állítható, 1300%-os dinamikatartomány segítségével a csúcsfényes és árnyékos részek tónusinformációinak tömegét rögzítik, amelyek hatékonyabb színgradációt tesznek lehetővé. Az időkódolás támogatása megkönnyíti a több eszközzel rögzített felvételek video- és hangsávjainak szinkronizálását. Emellett a NIKKOR Z objektívek beépített vezérlőgyűrűje segítségével csendesen és gördülékenyen módosíthatók a beállítások, például a rekesz és az expozíciókompenzáció.

 

7. A Nikon első*1 fényképezőgépbe épített rázkódáscsökkentési funkciója kb. 5,0 lépésköznek megfelelő hatékonysággal

 

A Z 7 és a Z 6 fényképezőgépbe épített rázkódáscsökkentés (VR) funkcióval van ellátva. A VR-egység öt tengely mentén biztosítja a bemozdulások ellensúlyozását. A rázkódáscsökkentés hatásai nagyjából 5,0 lépésközzel rövidebb záridő használatának felelnek meg. Ez a funkció hatékonyan használható a NIKKOR F objektívekkel, köztük a VR funkcióval nem rendelkezőkkel is, az FTZ bajonettadapter használata esetén (külön megvásárolható).

 

www.nikon.hu

 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 3.266259 másodperc.