A Canon és a Red Bull együttműködése: Skate the Museum

Nagy Anita | 2023. Június 27., Kedd 13:00

A Canon, a Red Bull és a Red Bull gördeszkacsapata egy hétre birtokba vette a londoni Természettudományi Múzeumot, hogy a múzeum 80 millió műtárgya között gördeszkázzon, és a Canon legmodernebb képalkotó technológiájával rögzítse azt.

A legendás gördeszkapark tervező, Joe Ciaglia segítségével a Red Bull számos gördeszkása, köztük a hatszoros X-Games aranyérmes Leticia Bufoni, a feltörekvő sztár Lore Bruggeman és az argentin Aldana Bertran gördeszkaparkká változtatta az ikonikus teret, és egy egyszeri, kizárólag a Canon kameráival felvett videósorozatot készítettek.

 

RedBull_Museum_Lifestyle_Morse-48-pro.jpg

 

A múzeum kiemelkedő kiállításai, köztük az Ásványok Csarnoka és az ikonikus Hintze-csarnok, Hope bálnával kiegészülve egyik napról a másikra gördeszkabarát területté alakultak át: az épületben rámpákat és korlátokat állítottak fel, hogy kihasználják a tér természetes építészeti adottságait. A gördeszkások triójához csatlakozott Margie Didal gördeszkás legenda, és együtt felderítették az egész múzeumot, hogy olyan helyeken gördeszkázzanak, amelyeken soha senki nem fog többé.

 

Ahhoz, hogy tökéletes pontossággal megörökíthessék ezt a fontos pillanatot, elengedhetetlen volt, hogy a helyszínen dolgozó csapat a Canon legjobb technológiájával rendelkezzen.

 

A filmes stáb a Canon EOS C500 Mark II-vel – amely 5,9K Full Frame érzékelőt tartalmaz egy kompakt és megbízható Cinema EOS vázban –, valamint a következő generációs Canon EOS C300 Mark III-mal dolgozott, amely a Canon 4K Super 35mm DGO érzékelőjét tartalmazza, 4K 120P lassítással, nagy dinamikatartománnyal és Dual Pixel CMOS AF-fel.

 

RedBull_Museum_Lifestyle_Morse-35-pro.jpg 

 

 

Kiefer Passey, a film operatőre így nyilatkozott: "A felszerelés egyik funkciója, amit nagyon élveztem, a Servo Grip volt. Egy olyan cinema objektívvel dolgozni, amely nagyon gyorsan tud zoomolni, egyszerűen csodálatos. Gyors, az autofókusz jó, és tényleg visszarepített a gördeszka-forgatás kezdeti időszakába."

 

A kiegészítő felszerelés a Canon CR-N700 és CR-N500 modelleket is tartalmazta, melyek kategóriaelső automatikus fókusszal és 15-szörös optikai zoommal (30-szoros Full HD-ben) rendelkeznek, amely még éjszakai üzemmódban is kiváló részletességgel rögzíti a produkciókat. Mindkettő kivételes stabilitással rendelkezik a zökkenőmentes PTZ működéshez, ami elengedhetetlen volt a gördeszkavarázslat megörökítéséhez a nap folyamán.

 

A múzeumban megörökített díszletek egyike egy "bullet-time" pillanat volt, amikor Leticia Bufoni, a Red Bull gördeszkása egy Velociraptor csontváza felett kickflip-ezett át. Ezt a technikai produkciós ügynökség, a The Flash Pack csapatával közösen, 64 Canon DSLR fényképezőgéppel örökítették meg.

 

A Canon EOS R5-öt naplemente után használták, mivel a gyenge fényviszonyok mellett a csapat hihetetlen hangulatú felvételeket készíthetett a gördeszkásokról a múzeumban, munkaidő után.

 

A Canon PowerShot V10 egy kicsi és könnyen kezelhető, könnyű, hordozható, éles képet készítő fényképezőgépként működött. A PowerShot V10 beépített sztereó mikrofonnal és nagy látószögű objektívvel rendelkezik, valamint a továbbfejlesztett képstabilizátornak köszönhetően rázkódásmentes felvételek készítésére alkalmas.

 

A kifinomult operatőri munka és az "utcai stílusú" felvételek tökéletes keveréke érdekében a gördeszkás legenda Margie Didal - aki sajnos megsérült, így nem tudott részt venni a forgatáson - vállalta az élő, közeli akciófelvételeket készítését egy Canon XF605 videokamerával. Az egyik operatőr így nyilatkozott: "Nagyon jó felvételeket készített, azt hiszem, ezek után már nem lesz munkánk!"

 

A Canon XF605 a teljesítmény és a vezérlés új szintjét nyújtja az önállóan dolgozó videósok számára, 15-szörös optikai zoommal, professzionális csatlakoztathatósággal és fejlett autofókusszal, beleértve a szemérzékelő AF-et és az intelligens fejkövetést, az XF sorozatban először.  

 

www.canon.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.105486 másodperc.