Fotó Magazin400mm, F2.8 Master™ fix objektív a Sonytól

Fotó Magazin | 2018. Július 03., Kedd 14:00

Az új, nagy rekesznyílású szuper teleobjektív kategóriája legkönnyebbje, kiemelkedő autofókusszal, újszerű optikai dizájnnal és kivételes képminőséggel.

A Sony bejelentette a FE 400mm F2.8 GM OSS nagy rekesznyílású, fix gyújtótávolságú szuper teleobjektívjét (SEL400F28GM).

 

Hosszan tartó kutatás és tesztelés eredményeként megszületett a Sony új FE 400mm F2.8 GM OSS fix lencsés, nagy rekesznyílású szuper teleobjektívje, elsőként az E-bajonettes terméksorozatban. Az új objektív kivételes képminőséggel, kiemelkedő fókuszgyorsasággal és pontossággal rendelkezik, miközben kiegyensúlyozott kialakítása miatt kategóriájának legkönnyebb modellje[i]. Ideális választás lehet profi sport- és természetfotósoknak, valamint remek kiegészítő eleme a Sony nagy sebességű E-bajonettes vázainak, mint például az a9, az a7R III és társaik.

 

A világ legkönnyebb 400mm gyújtótávolságú, F2.8 fényerejű fix lencsés objektívje, ideális egyensúllyal kézi vagy egylábú állványos fotózáshoz

Mindössze 2897 grammos tömegével az új FE 400mm F2.8 GM OSS objektív kategóriájában eddig nem látott hordozhatóságot és kezelhetőséget biztosít. Rendkívül alacsony tömege a három fluorit elemet tartalmazó optikájának köszönhető, amely kevesebb optikai elemet tartalmaz az optikai cső elején. További súlycsökkentő tényező a cső anyagát képező, ellenálló magnéziumötvözet.

 

Az ismételt tereptesztek és a profi fotósok által adott értékelések egy olyan kivitelhez vezettek, mely nem orrsúlyos, és mintegy 50%-kal csökkenti a forgatást akadályozó tehetetlenségi nyomatékot az SAL500F40G-hez képest. A pásztázás gyorsabb és pontosabb kézi és egylábú állványos felvételek esetén is.

 

Gyors és pontos autófókusz

Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozzák ki a Sony legújabb fényképezőgépeinek gyorsan növekvő sebességéből, az FE 400mm F2.8 GM OSS objektív két új fejlesztésű, nagysebességű XD (extra dinamikus) lineáris motorral van felszerelve, amelyek együttesen mozgatják a fókuszobjektív-csoportot, így akár 5-ször nagyobb teljesítményre[iii] képesek a mozgó témák követésekor. Az XD motorokat új algoritmusok is támogatják, amelyek csökkentik a késést, az instabilitást és zajszinteket, valamint gyors, pontos és csendes autofókuszálást biztosítanak. Ez azt jelenti, hogy a fejlett kameravázak teljes sebessége kihasználható a legdinamikusabb sportesemények vagy természetfelvételek készítésekor.

 

Természetes, gyönyörű G Master bokeh

A Sony zászlóshajójának számító G Master szériához tartozó új, nagy rekesznyílású fix lencsés szuper teleobjektív kitűnő minőség és részletgazdagság mellett kiváló felbontásról és kontrasztról gondoskodik egészen a kép széléig. Az egyedülálló optikai kialakítás három fluorit elemet tartalmaz, melyek segítenek minimalizálni a tengelyirányú kromatikus aberrációt és a színátfolyást. Az objektívet a Sony eredeti Nano AR bevonatával látták el, amely hatékonyan kiküszöböli a becsillanást és a szellemképet, így jelentősen javítja a kép tisztaságát és kontrasztját.

 

sel400f28gm_sony_objektiv.png

 

A lenyűgöző felbontás mellett az objektív egy 11 lamellás körkörös blendemechanizmussal rendelkezik, amely lehetővé teszi az elmosódott hátterű vagy gyönyörű bokeh effekttel rendelkező felvételek készítését. A gyártási fázis alatt minden objektívet egyenként letesztelnek és beállítanak, hogy a lehető legjobb bokeh-minőséget biztosítsák.

Az új FE 400mm F2.8 GM OSS kompatibilis a Sony 1.4x és 2.0x E-bajonettes telekonvertereivel, amelyekkel együttesen kiemelkedő képkészítési teljesítményt érhet el meghosszabbított gyújtótávolság mellett[iv], megőrizve a gyors és precíz AF teljesítményt.

 

Tartósság, megbízhatóság és irányítás

Hogy megbirkózzon a sportesemények és természetfotózás zord körülményeivel, a Sony új FE 400mm F.28 GM OSS modellje tartós magnézium ötvözettel és egy erős, de könnyű szénszálas napellenzővel készült. Az objektív por- és nedvességálló kialakítással[v] rendelkezik, az elülső objektívelem pedig fluorbevonatot kapott, ami meggátolja a por és az ujjlenyomatok megtapadását.

 

Mindemellett számos vezérlőgomb található az objektíven, köztük a teljes idejű DMF kapcsoló, amellyel bármikor bekapcsolhatja a manuális fókuszt. Az objektívcsövön négy helyen található fókuszrögzítő gomb, amelyek segítségével a felhasználó olyan funkciókhoz férhet hozzá közvetlenül, mint például az Eye AF. A fókuszgyűrű lineáris válaszú manuális fókuszt tartalmaz, mellyel finom manuális fókuszvezérlés valósítható meg.  Az új objektívben található egy beépített optikai képstabilizátor is a dinamikus sportesemények felvételéhez. A három új különböző üzemmód, köztük a 3-as mód[vi] speciális algoritmusa egyszerűbb képkomponálást tesz lehetővé mozgó témák felvétele esetén.  A Sony objektívjei közül elsőként a SEL400F28GM tartalmazza az új funkciógyűrűt, amelyen egy kapcsolóval kiválaszthatók a PRESET és a FUNCTION[vii] beállítások.

 

Az FE 400mm F2.8 GM OSS tartalmaz egy ejtős szűrőfoglalatot[viii] melybe ø 40,5 mm-es ND és más típusú szűrők, valamint az opcionális VF-DCPL1 beejthető cirkuláris polárszűrő helyezhető.  Az objektívbe helyezett VF-DCPL1 cirkuláris polárszűrő forgatásával a kívánt polarizálást lehet elérni.

 

Az új α9 rendszerfrissítés támogatja az FE 400mm F2.8 GM OSS objektívet[ix]

Az α9 (ILCE-9) legújabb rendszerfrissítése (3.00 verzió) támogatja az új FE 400mm F2.8 GM OSS (SEL400F28GM) objektívet, telepítése optimalizálja az optikai képstabilizátor teljesítményét és lehetővé teszi a sorozatfelvételezést AF-követéssel F11-nél nagyobb rekeszméret beállítása esetén is. 

A frissítés telepítse után a professzionális sportfotósok és riporterek régi nagy vágya is elérhetővé válik, hiszen mostantól a fényképezőgép sorozatszáma beleszerkeszthető az Exif adatokba. A firmware további számos újításokat tartalmaz az α9 fényképezőgéphez, köztük javult az autofókusz sebessége rossz megvilágítási körülmények között is, továbbfejlődött a sorozatfelvétel AF teljesítménye mozgó témák követésekor és csökkent az exponálási idő vaku használata közben. 

 

Termék elérhetőség

Az új FE 400mm F2.8 GM OSS objektív 2018 szeptemberétől, az opcionálisan megvásárolható beejthető cirkuláris polárszűrő pedig (VF-DCPL1) 2018 decemberétől érhető el Európában.

 

A Sony YouTube csatornáján a termékbemutató videó mellett egyéb beszámolók tekinthetők meg Nick Didlick és Bob Martin kommentárjával.

 

További információkért látogasson el a

https://www.sony.hu/electronics/fenykepezogep-objektivek/sel400f28gm

weboldalra.

 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.141847 másodperc.