Simics Balázs37. Magyar Sajtófotó Kiállítás

Simics Balázs | 2019. Április 11., Csütörtök 08:00

A 2019-es kiállítást és díjátadást a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban rendezték meg.

hirdetés

Körösi Orsolya, a rendezvény házigazdája nyitotta meg a 2019-es sajtófotó kiállítást, díjátadót. A 2018-ban alapított Életműdíjat adott át a megjelent közönség előtt Szebeni András, Balog Rudolf díjas, érdemes művésznek.

 

 

1.jpg

 

Telt ház előtt Keleti Éva,  Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar fotográfus tartotta a laudációt, amelyben hangsúlyt kapott a fotóművész komoly életműve, fotószakmai teljesítménye. A közönség így közelebb került Szebeni András alkotói munkásságának tág skálájához. Számos könyvet alkotott meg olyan írókkal, mint Eszterházy Péter, vagy Csaplár Vilmos. Számos egyéni és csoportos kiállítása volt kül- és belföldön. Alkotói pályafutására jellemző a rendkívül magas technikai felkészültség, kivitelezés és egyéni témaválasztás. 2015-ben hozta létre a Szebeni Műhely nevű fotóművészeti alkotócsoportot. Közel 15 alkotó készít képeket minden évben egy 2 hetes -a Hunguest szállodalánc által szponzorált- összejövetelen különböző városokban, amelyekből aztán kiállítás nyílik.

 

 

2.jpg

 

 

A kiállított sajtóanyag színvonala bizonyítja a hazai fotóriporter szakma komoly felkészültségét, magas színvonalát.

 

 

3.jpg

 

A Magyar Sajtófotó 2019 kiállítás alkalmával díjakat nyert fotósok listáját és fotóikat mellékelt linken találhatóak: https://capacenter.hu/a-37-magyar-sajtofoto-palyazat-nyertesei/

 

 

4.jpg

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.126305 másodperc.