Manfrotto Manhattan Speedy-10 messenger táska

Uzseka Norbert | 2019. Május 10., Péntek 09:00

Manfrotto Manhattan Speedy-10 messenger táska
A Manfrotto múlt évben dobta piacra új, Manhattan nevű fotós táska sorozatának első három darabját. A Mover-50 egy megtermett hátizsák, a Changer-20 háromféleképpen használható táska, míg a Speedy-10 oldaltáska, avagy messenger. Utóbbit teszteltük.

Ahogy a Manhattan név sugallja, ezt a termékcsaládot a városi körülményekhez, viseléshez tervezték. Mindegyik táska olyan, enyhén vízlepergető, szürke anyagból készült, mely szolíd és már-már elegáns külsőt kölcsönöz nekik.

 

Első látásra

A Speedy-10-ről sem ordít, hogy fotóstáska, ami nagyvárosi környezetben előnyös is, bár persze a Manfrotto védjegyszerű pirosa felbukkan rajta kívül is – belül a kedvünkre áthelyezhető elválasztók egy része olyan színű. De így is elmegy akár modernebb kivitelű aktatáskának is, és a belső laptop rekeszbe, ahova leginkább illenek holmi akták, be is fér egy pakknyi A/4-es lap. Laptopból úgy 12"-es fér, nagyobb nem, viszont a táska hátoldalán van még egy zipzáras zseb, ahova tabletet tehetünk.

880 grammos súlyával és 27 cm x 36 cm x 14 cm-es méreteivel ez tehát egy relatíve kisebb messenger. A táska specifikációi szerint egy MILC vagy DSLR váz objektívvel és mellé két-három objektív fér a fő tartóba, de nekem sikerült két micro 4/3-os vázzal és összesen három objektívvel is megtömni.

 

manfrottomanhattanspeedy10_tripod.jpg

 

Multifunkciók

Munkábajárós, mindennapos táskának azért is remek a Speedy-10, mert a fő fotós tároló könnyedén kivehető, illetve a három részre osztható tárolóba más holmikat is tehetünk. Amit pedig beletettünk, azt a fölső zipzár elhúzásával könnyen elérhetjük, de a tépőzárral működő fedőrészt egészében fel kell nyitni, hogy a fotós tárolót kivehessük. Ezen a fedő részen van egy rejtett zseb, ahova biztonsággal tehetjük például a pénztárcánkat is.

A táska pántjának egyik végén van egy zipzárazható külső zseb, oda esernyőt vagy vizes palackot tehetünk – ez is olyasmi, ami városban nagyon hasznos.

Nem szólva a vállpántra tett plusz vállvédőről, bármi legyen is a hivatalos neve. Magam nagyon szeretem a messenger táskákban, hogy könnyű belőlük előkapni a fényképezőt, de azt már kevésbé, hogy hosszú távon még egy könnyebb felszerelés is nagyon tudja húzni a vállat. Emiatt jön jól ez a plusz párnázás.

 

Extra tulajdonságok

Van még egy további pánt a táska hátsó részén, ami nem látszik, mikor viseljük, viszont érdemes elővenni, ha mondjuk kerékpárral vagy motorral megyünk valahova, és biztosabban szeretnénk magunkon rögzíteni a táskát.

A Speedy-10 anyaga vízlepergető, de sűrűbb esőben elő lehet kapni a plusz esővédőt.

Ha pedig állványt is vinnénk magunkkal, ahhoz egy ritkábban látott megoldást ajánl a Speedy-10: az alján van egy zipzár, az rejti az előhúzható fület, ami a táska elején lévő két csatlakozóhoz rögzítve tudja megtartani a statívot. Ez azért klassz, mert nem lifegnek folyton különféle plusz pántok a táskán, viszont ha már előszedtük, de épp nincs benne az állvány, elég furán bír kinézni. De ami a lényeg: rögzítőként remek megoldás.

 

manfrottomanhattanspeedy10_open.jpg

 

Összegzés

A Manhattan Speedy-10 oldaltáska avagy messenger, a Manfrottóra jellemző minőségi anyagoknak és okos megoldásoknak köszönhetően akár mindennapos használatra is jó, különösen, ha kisebb fotós felszerelést hordunk magunkkal. Elsősorban városi fotósoknak készült, de megvan benne minden, hogy mostohább körülmények között is megvédje, amit belepakoltunk, és ha nincs túltömve, kényelmes is viselni.

 

A termék honlapja

 

manfrottomanhattanspeedy10_tripod2.jpg

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 3.151323 másodperc.