Nagy AnitaKicsi, de erős: megérkezett a Canon ML-105 EF

Nagy Anita | 2020. November 05., Csütörtök 09:00

A Canon Europe bejelentette az ML-105 EF típusú, nagy teljesítményű, multifunkciós kamera megjelenését, amely sötétben 2,07 megapixeles felbontású felvételeket képes készíteni.

Az Emmy-díjas ME20F-SH típus sikerére alapozva a Canon új ML-105 EF modellje gyenge fényviszonyok mellett ugyanolyan teljesítményre képes kisebb és könnyebb kameratestben, amely ily módon ideális „megfigyelő kamerává” teszi ezt a modellt. A diszkrét kameratestet robusztus felépítés erősíti meg, amely ütés-, por- és vízálló, és ellenáll a szélsőséges éghajlati viszonyoknak is. Az ML-105 EF készüléket - négy modellváltozat egyikét - úgy tervezték, hogy az tökéletesen illeszkedjen a már meglévő rendszerekhez. A kamera SDI csatlakozóval és a Canon EF foglalat kínálta előnyökkel rendelkezik, ezáltal nagyobb objektív-választékot biztosítva a rendszerépítők számára igényeik kielégítésére.


Gyenge fényviszonyok mellett is kiváló teljesítmény

 

Az ML-105 EF készülék 4 milliós ISO-érzékenységgel, elképesztően jó fényérzékenységet biztosít gyenge fényviszonyok mellett kevesebb, mint 0,0005 lux fényerővel megvilágított tárgyak rögzítéséhez. A 2,07 megapixeles, teljes képmezős, 35 mm-es CMOS-érzékelő szinte teljes sötétségben is éles képeket készít, alacsony zajszint mellett. E funkciónak köszönhetően az ML-105 EF ideális éles képek készítéséhez, akár éjszaka is, például vadon élő állatokról szóló dokumentumfilmek készítése vagy kritikus fontosságú megfigyelés szükségessége esetén. 

 

Kompakt és masszív

 

A kicsi, mégis robusztus ML-105 EF kamera mindössze 800 grammot nyom, és körülbelül 76 x 76 x 112 mm méretű, így korszerű, hordozható megoldást kínál, amely drónokra vagy járművekre is kényelmesen felszerelhető, s így dinamikusabb és rugalmasabb lehetőségeket kínál a videokészítéshez. Kompakt kialakítása révén 50%-kal kisebb és 30%-kal könnyebb, mint a nagyra értékelt ME20F-SH modell. Víz- és porálló kialakításával ez a zsebben is hordható kamera száraz sivatagban és esőáztatta tájakon egyaránt kényelmesen használható, miközben képes ellenállni akár -20 °C és +50 °C közötti hőmérsékletnek is, valamint rezgés- és ütésálló kialakítású. Ezen kívül az ML-105 EF tartós kivitelű ODU csatlakozóval rendelkezik azon esetekre, amikor nagyon fontos szempont a kamera gyors összecsomagolása és a kábelek kihúzása. 

 

canon ml105.png

Rugalmasság

 

Az EF foglalat lehetővé teszi, hogy az ML-105 EF tökéletesen illeszkedjen a szokásos munkafolyamatokba, és a felhasználók számára teljes objektív-választékot kínál igényeik kielégítésére. Különösen távoli tárgyak megörökítéséhez hasznos ez a kompakt kamera, amely ideális a Canon kiváló EF teleobjektívjeihez olyan megoldásoknál, amelyeknél gyenge fényviszonyok mellett tudunk több száz méterre lévő tárgyakat lefényképezni. A sokoldalúságot szem előtt tartva az ML-105 EF számos más gyártótól származó szűrővel kompatibilis, beleértve az IR Cut szűrőt, a Band Pass szűrőt, az IR Pass szűrőt és az ND szűrőt, hogy minden helyzetben egyformán kiváló képminőséget érhessünk el. Ez a modell SDI csatlakozóval - a leggyakrabban használt video kimeneti interfésszel - rendelkezik, hogy könnyedén integrálható legyen a meglévő infrastruktúrába. 


A hatótávolság megerősítése

 

Az ML-105 EF típus mellett három másik könnyű súlyú kamera csatlakozik a Canon kínálatához; ezek az ML-100 EF, az ML-100 M58 és az ML-105 M58. A még jobb hordozhatóság érdekében minden modell modern, illetve kompaktabb helyigénnyel bír, mint a díjnyertes ME20F-SH. Az ML-100 EF és az ML-100 M58 modellek kombinált CoaXPress kábellel és Canon EF foglalattal rendelkeznek, illetve General M58 foglalattal egyaránt használhatók. Az ML-105 M58 modell SDI-csatlakozóval rendelkezik, miközben a General M58 foglalattal is használható.
További információkkal később tudunk szolgálni.

 

ML-105 EF Főbb jellemzők:

Gyenge fényviszonyok mellett is lenyűgöző felvételek készítése: 4 milliós ISO-érzékenységgel készít felvételeket olyan környezetekben, amelyek mindössze 0,0005 lux minimális fényerővel rendelkeznek. 

Kicsi és kompakt: a kamera mérete 76 mm x 76 mm x 112 mm, súlya pedig 800 gramm

Robusztus és megbízható: por-, ütés-, rezgés- és vízálló, és -20 °C és 50 °C között ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek is 

Kompatibilis az EF objektívek széles választékával: az EF objektívek széles választékával kompatibilis az EF foglalatnak köszönhetően 

Zökkenőmentes munkafolyamat: integrálható a meglévő videórendszerekbe az SDI-csatlakozónak köszönhetően 

Nagy felbontás: Full HD felbontás, 1080p video funkcióval 

Kiemelkedő képminőség: 2,07 megapixeles, teljes képmezős, 35 mm-es CMOS-érzékelő nagy dinamikatartományt kínál

 

www.canon.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 3.130956 másodperc.