Fujifilm középformátumú GFX hírek

Fotó Magazin | 2021. Szeptember 15., Szerda 07:00

Fujifilm középformátumú GFX hírek
A Fujifilm a napokban fontos bejelentéseket tett a középformátumú GFX sorozata kapcsán: bemutatták a GFX50S váz új verzióját és egy új, kompakt és könnyű zoomobjektívet.

A FUJIFILM bejelentette az új FUJIFILM GFX50S II fényképezőgépet
Kompakt és könnyű test, nagy teljesítményű képstabilizátorral és nagy felbontású, 51,4 megapixeles, nagy formátumú érzékelővel felszerelve

 

TOKYO, September 2, 2021 – A FUJIFILM Válalat (elnök: Teiichi Goto) örömmel jelenti be, hogy a "FUJIFILM GFX50S II" (GFX50S II) 2021 szeptember végén jelenik meg a nagy formátumú érzékelővel*1 felszerelt tükör nélküli digitális fényképezőgépek GFX sorozatának legújabb tagjaként.

A GFX50S II 51,4 megapixeles nagy formátumú érzékelője hihetetlen felbontóképességgel büszkélkedhet, amely minden részletet élesen rögzít az egész képkockán. A fényt a pixelre rögzíti, amely 1,7-szer nagyobb, mint egy teljes képkockás érzékelőé*2, így széles dinamikatartományt és magas jel-zaj arányt ér el. Az így kapott kép mély tónusokat és textúrát reprodukál az árnyékoktól a csúcsfényekig, és minimális zajjal tiszta képet biztosít még gyenge fényviszonyok mellett is. A nagy formátumú érzékelő egyik erőssége, hogy nagyon kis mélységélességre képes. Ezt egészíti ki a GF objektívek élessége, amely kiemeli a fő témát az elmosódott háttérrel szemben, és így még inkább háromdimenziós élességet biztosít.

 

A fényképezőgépet innovatív módon tervezték, hogy még több úttörő, mobilitást erősítő fejlesztést biztosítson, így a felhasználók a fényképezési területek széles skáláján fedezhetik fel kivételes képminőségét. Integrálja a nagysebességű "X-Processor 4" képfeldolgozó motort és a legújabb algoritmust a megnövelt frissítési sebességű autofókuszrendszerrel, hogy megragadja a döntő helyzeteket. Egy másik erőteljes funkció az öttengelyes, vázba épített képstabilizáló mechanizmus(IBIS), amely akár 6,5 stop képstabilizálást*3 biztosít, a GFX sorozat történetében a legmagasabbat, hogy kompenzálja a fényképezőgép rázkódását kézből történő felvételkészítés során, és minimalizálja a mozgásból adódó elmosódását gyenge fényviszonyok között vagy olyan kültéri beállításoknál, ahol nem lehet állványt használni. Annak ellenére, hogy a fényképezőgép lenyűgöző számú kulcsfontosságú tulajdonságot hordoz magában, mégis kompakt formájú és körülbelül 900 g súlyú. Élvezze a kivételes képminőséget a nagyszerű hordozhatóság mellett, amelyet a GFX50S II full-frame fényképezőgépekkel egyenértékű mérete biztosít. A GFX50S II minden eddiginél közelebb hozza a nagyformátumú képminőség prémium világát a fejlett AF-nek, a nagy teljesítményű vázon belüli képstabilizátornak (IBIS) és a kompakt, könnyű váznak köszönhetően, amely minden tekintetben felülmúlja a hagyományos középformátumú fényképezőgépekét.

*1 55 mm átmérőjű képérzékelő (43,8 mm x 32,9 mm), amely kb. 1,7-szer nagyobb, mint egy 35 mm-es teljes képméretű érzékelő.

*2 Egy 50 megapixeles full-frame kamerával összehasonlítva

*3 A FUJINON GF63mmF2.8 R WR objektívvel felszerelve

 

 

 

           web_GFX50SII_back_diagonal_vertical.jpg 

 


1. A termék neve, megjelenési dátuma és ára

Termék név

Megjelenés dátuma

Javasolt bruttó fogyasztói ár

FUJIFILM GFX50S II digitális fényképezőgép

2021 szeptember vége

3,999US$

“FUJIFILM GFX50S II”

“GF35-70mmF4.5-5.6 WR”
digitális fényképezőgép + objektíves szett

 

2021 szeptember vége

 

4,499US$

 

2. A termék jellemzői

(1) Kiváló képminőség az egyedülálló 51,4 megapixeles, nagyméretű érzékelőnek köszönhetően

・ A GFX50S II 51,4 megapixeles nagy formátumú érzékelővel van felszerelve, amely hihetetlen képfelbontást biztosít a GF objektívvel kombinálva.

・ A fényképezőgép olyan speciális kialakítást használ, amely kisebb fénygyűjtő mikrolencséket alkalmaz az érzékelőn, hogy szélesebb rést hozzon létre a szomszédos pixelek között, ezáltal növelve a pixelenkénti fényfelbontást, ami további képélességet biztosít.

・ Az egy pixelre jutó nagyobb fényfelvevő terület kiváló ISO-érzékenységet, dinamikatartományt és tónusosságot eredményez, kontrollálja a fénypontok/árnyékok kivágását, miközben pontos részletességgel közvetíti a téma textúráját, sőt a jelenet hangulatát is meghatározza.

・ A nagyméretű érzékelő képessége, hogy nagyon sekély mélységélességet produkál, gyönyörűen fókuszon kívülre helyezi a hátteret, ezáltal jobban kiemeli témát, amire a fotós a hangsúlyt akarta fektetni.

 

(2) A filmszimulációk sokfélesége


A GFX50S II 19 filmszimulációval rendelkezik, köztük a GFX100S bevezetéséhez kifejlesztett "Nosztalgic Neg.", amelyet magas telítettség és lágy tónus jellemez. Használja a különböző tématípusokhoz és jelenetekhez tervezett Filmszimulációs előbeállításokat, miközben élő nézetben ellenőrizheti, hogy azok hogyan hatnak a végső képre.

 

(3) Kompakt 5 tengelyes vázon belüli képstabilizátor, amely akár 6,5 stop rázkódáscsökkentést biztosít

 

・ A GFX50S II öttengelyes képstabilizáló mechanizmussal rendelkezik, amely akár 6,5 stop előnyt*3 biztosít, ami a GFX sorozat történetében a legmagasabb érték. Ezt egy nagy teljesítményű giroszkópos érzékelő és gyorsulásmérő tette lehetővé, amelyek nagy pontossággal képesek érzékelni a mozgásokat. A giroszkópos érzékelőt úgy alakítottuk ki, hogy növeljük érzékelési pontosságát a precíz képstabilizálás érdekében.

・ Ez a fényképezőgép forradalmasítja a hagyományos középformátumú digitális fényképezőgépek használatának módját. Ahelyett, hogy állványra szerelve lassú és óvatos felvételeket készítene, a GFX50S II képstabilizátorral kézből is kiváló képminőséget tud produkálni.

 

(4) Gyors és nagy pontosságú AF a nagy sebességű feldolgozómotornak és a legújabb algoritmusnak köszönhetően

・ A GFX50S II gyors és nagy pontosságú AF-rendszerét olyan nagy teljesítményű eszközök segítik, mint a nagy formátumú, nagy felbontású érzékelő, a nagy sebességű "X-Processor 4"  képfeldolgozó motor és a legújabb algoritmussal működő képstabilizáló mechanizmus. Az AF kontrasztérzékelési folyamata során a beépített nagy teljesítményű képstabilizáló mechanizmus szabályozza az érzékelő mozgási elmosódását, hogy gyorsabbá és pontosabbá tegye az AF teljesítményét, biztosítva a döntő fotólehetőség megörökítését bármilyen körülmények között.

・ A GFX50S II az X-Processzor 4 és a legújabb algoritmus segítségével javítja az AF frissítési sebességét. Ennek eredményeképpen az arc- / szemfelismerésnél pontosabb autofókusz érhető el az előző modellhez képest.*4 A nagyméretű érzékelő sekély mélységélességel történő használata ellenére a fókusz gyors elérésének képessége nagyban segíti a felhasználókat a mozgással készült portrék fényképezésénél.

 *4 FUJIFILM GFX 50S

 

(5) Innovatív kompakt és könnyű test a fejlett mobilitás érdekében

 

A kompakt és nagy teljesítményű, vázon belüli képstabilizátor (IBIS) mechanizmus és a záregység használata a különböző eszközök optimalizált elrendezésével kombinálva, egy nagy formátumú fényképezőgéphez képest logikát meghazudtolóan kompakt vázat eredményezett, amely körülbelül 900 g súlyú, 104,2 mm magas és 87,2 mm mély.

 

・ A markolatot úgy alakítottuk ki, hogy a fényképezőgép kényelmesen üljön a kézben, biztosítva a kényelmet, jelentősen csökkentve a kéz megerőltetését például nagy zoomobjektív használatakor.

・ A ház rendkívül merev magnéziumötvözetből készült. A különösen a nagyobb terhelésnek kitett objektívtartó alja körül hozzáadott vastagságnak köszönhetően a fényképezőgép váza rendkívül robosztus lett. A GFX50S II 60 helyen időjárásálló szigetelést is kapott, így por- és nedvességálló, és akár -10 ℃-os hőmérsékleten is képes működni. A fényképezőgép kivételes hordozhatósága minden felvételi helyzetben robusztusságával párosul, hogy kiterjessze az ultra nagy felbontású fényképezés világát.

 

web_GFX50SII_front_GF35-70.jpg

 

(6) Könnyű kezelhetőség a zökkenőmentes fotózás élményének érdekében

 

・ A felső panelen található a sok digitális fényképezőgépre jellemző Mode tárcsa, így a felhasználók a megszokott módon kezelhetik a fényképezőgépet. Hat testreszabható C1 - C6 pozíciót kínál, így a felhasználók az egyes pozíciókhoz rögzíthetik a kiválasztott funkciókat, és gyorsan aktiválhatják azokat a zökkenőmentes fotózás érdekében.

・ A felső panelen található egy választó, amellyel azonnal válthat az állókép és a videó üzemmódok között a további kényelem érdekében.

・ A lapos alakú fókuszkar használata csökkenti a fizikai kényelmetlenséget még hosszabb használat után is. Fokozott érzékenységgel reagál a fókuszpont mozgatásakor, így a felhasználók gyorsan elérhetik a fókuszt a kívánt helyen.

・ A felső panelen található a kiváló láthatósággal rendelkező 1,8 hüvelykes al-LCD-monitor, amely a legfontosabb EXIF-beállításokat, például a zársebességet, a rekesznyílást, az ISO-érzékenységet és az expozíciót jeleníti meg. A kijelzőn további információk jelzik az állóképek készítésekor hátralévő képkockák számát és a hátralévő filmezési időtartamot. A kijelző a további kényelem érdekében testre szabható.

・ A hátlapon egy 3,2 hüvelykes, 100%-os lefedettségű fő LCD-monitor található. Három irányban dönthető, hogy lehetővé tegye a nagy és kis szögben történő fényképezést, amelyhez az elektronikus kereső (EVF) nem használható könnyen.

 

(7) "Pixel Shift Multi-Shot" funkció a hamis színektől mentes 200MP-es képek rögzítéséhez és létrehozásához

 

A GFX50S II rendelkezik a Pixel Shift Multi-Shot funkcióval, amely képes 200MP-es, hamis színmegjelenítéstől mentes képek készítésére. Az a képesség, hogy egy fotótéma színeit, textúráját és még a hangulatát is a legapróbb részletekig visszaadja, tökéletes választássá teszi a fényképezőgépet az archiváláshoz. A nagyméretű műalkotások és történelmi műtárgyak, amelyeket korábban méretük miatt nehéz volt részletesen lefényképezni, pontos részletességgel, peremtől peremig tartó tisztasággal rögzíthetők.

・ Ez a funkció a fényképezőgép IBIS-ét használja a képérzékelő 0,5 képponttal történő eltolásához, hogy 16 RAW képet rögzítsen fokozatosan, és egyetlen digitális negatív (DNG) RAW-fájlba egyesítse őket a "Pixel Shift Combiner" szoftverben, így egy ultra-nagy felbontású 200MP-es képet készít. A magas pixelszám elképesztő tónusosságot és háromdimenziós meghatározottságot eredményez a szélektől a széléig tartó tisztaság érdekében.

・ A képérzékelőt nagy pontossággal eltolták, hogy minden egyes pixel vörös, zöld és kék színben rögzítse a képadatokat, teljesen kiküszöbölve a hamis színeket, és pontos színinformációkkal rögzítve a témát.

・ A funkció beállítható úgy, hogy 51,4 megapixeles, könnyebben kezelhető, hamis színektől mentes képeket készítsen.

 

 

 

 

 

web_GF35-70_front_slant.jpg

A Fujifilm bejelentette a FUJINON GF35-70mmF4.5-5.6 WR objektívet

Bemutatjuk a tenyérméretű GF zoom objektívet amely azzal büszkélkedhet, hogy a legkisebb és legkönnyebb méretű objektív a GF zoom sorozatban.

 

 TOKYO, 2021. szeptember 2. - A FUJIFILM Válalat (elnök: Teiichi Goto) örömmel jelenti be a "FUJINON GF35-70mmF4.5-5.6 WR" objektívet. (GF35-70mm). A GFX szériához tartozó objektív várható bevezetése 2021. november vége.

 A GF35-70mm egy kompakt és könnyű, mindössze kb. 390 g tömegű zoomobjektív, amely kiemelkedő képfelbontási teljesítménnyel és a leggyakrabban használt 35 mm-es nagylátószögtől a szabványos 70 mm-ig terjedő gyújtótávolság-tartományig terjed (35 mm-es formátumban 28 mm - 55 mm-nek felel meg). A rendkívül hordozható méretnek köszönhetően ez az objektív kiszélesíti a nagy formátumú érzékelővel*1 felszerelt GFX kamerarendszerek alkalmazási körét.

 

A GF35-70mm egy kompakt és könnyű, nagy formátumú zoomobjektív, amely mindössze 390 g súlyú és 62 mm-es szűrőmenettel rendelkezik, annak ellenére, hogy sokoldalú gyújtótávolságokat fed le nagy felbontás mellett, és nagy sebességű AF teljesítményt nyújt. Még akkor sem jelent megterhelést, ha pillanatképekhez sétáló objektívként használnánk, lehetővé téve a laza kézből történő fényképezést. A visszahúzható tubusszerkezet a hordozhatóság érdekében teljesen összecsukott állapotban körülbelül 73,9 mm-re csökkenti a hosszúságot, így tökéletesen hordozható objektívvé válik utazáskor.*2 A kompakt és könnyű fókuszálóelemeket léptetőmotor hajtja a csendes, gyors és rendkívül pontos AF-teljesítmény érdekében, így a tárgyra való fókuszálás zökkenőmentesen történik, hogy megragadhassa a pillanatban rejlő lehetőségeket. Az objektív a teljes zoomtartományban 35 cm-es minimális közelpontot kínál, így az objektív legelső elemétől kb. 25 cm-re lévő témáról közeli felvétel készíthető. Ezáltal az objektív képes a legkülönfélébb helyzetek ellátására a kívánt látószög mellett, a tárgyfotózástól kezdve a pillanatképeken át a portréfotózásig és a tájképekig.

 Az objektív por- és nedvességálló konstrukcióval rendelkezik, és akár -10 ℃-os hőmérsékleten is képes működni. Eléggé strapabíró ehhez a sokoldalúsághoz, hogy a felhasználók minden körülmények között fotózhassanak, és az eső se zavarja őket. A GF35-70mm egy új koncepciójú hordozható zoom a GFX sorozathoz, amely a kiváló sokoldalúságot a mobilitással és hordozhatósággal ötvözi.

 

 

*1 55 mm átmérőjű képérzékelő (43,8 mm x 32,9 mm), amelynek területe kb. 1,7-szerese a teljes képméretű 35 mm-es érzékelőének

*2 A lencse mérete teljesen kinyújtva kb. 96,4 mm.

 

web_GF35-70_left_diagonal_GFX50R.jpg


1. A termék neve, megjelenési dátuma és ára

Termék neve

Megjelenési dátum

Javasolt fogyasztói ár

FUJINON GF35-70mmF4.5-5.6 WR objektív

2021. november vége

999US$

 

 

 

2. A termék jellemzői 

(1) Fejlett sokoldalúság, amely a mindennapi jelenetek megörökítéséhez szükséges összes fókusztávolságot lefedi

・ A GF35-70mm sokoldalú gyújtótávolsággal rendelkezik a 35 mm-es nagylátószögtől a 70 mm-es standard gyújtótávolságig (ami 35 mm-es filmformátumban 28 mm - 55 mm-nek felel meg), így a legkülönfélébb helyzetekben, például tájképek, portrék és utcai fotózás esetén is használható.

A GFX széeia cserélhető objektívejei közül a második legrövidebb, 35 cm-es minimális közelponttal rendelkezik, így az objektív legelső elemétől kb. 25 cm-re lévő tárgyról tud közeli felvételeket készíteni. Ez azt jelenti, hogy széles felvételi tartományt kínál a dinamikus nagylátószögű képetől kezdve egészen a természetesebb perspektívát nyújtó normál komponálási stílusig.

・ A GF35-70mm objektív 11 elemet tartalmaz, köztük egy aszférikus elemet és két ED elemet, kilenc csoportban. Fejlett képfelbontó képessége a jól kontrollált szférikus és kromatikus aberrációval, pontos visszaadást biztosít minden egyes jelenetről, még akkor is, ha nagylátószögű felvételről van szó, ahol az információ mennyisége nagyobb.

 

(2) A legkompaktabb és legkönnyebb váz a GF zoom objektívek között, amely nagy sebességű AF-et és a mobilitás előnyeit kínálja

・A GF35-70mm objektívet optikailag úgy tervezték, hogy a képminőség és a hordozhatóság közötti egyensúlyt megteremtse, így kivételesen kompakt és könnyű konstrukciót alkot, súlya körülbelül 390 g, mérete 73,9 mm (behúzott állapotban)・96,4 mm (nagylátoszügű tartomány)・95,7 mm (tele tartomány), a szűrőméret 62 mm, ami elképesztő teljesítmény egy nagy formátumú érzékelős fényképezőgépekhez tervezett standard zoom esetében. Még a FUJIFILM GFX100S vagy FUJIFILM GFX50S II készülékre szerelve is csak körülbelül 1300 g az együttes súlya. A minimális terhelés még a fényképezőgépet kézben tartva is kényelmet ígér.

 

・A kompakt és könnyű fókuszáló elemeket léptetőmotor hajtja a gyors és pontos AF teljesítmény érdekében, amely azonnal fókuszál a témára, hogy megörökítse a döntő pillanatot. A fókuszálás közbeni alacsony működési zajnak köszönhetően nemcsak állóképek, hanem videofelvételek készítésére is alkalmas.

 

・Az objektív támogatja a fényképezőgépek arc- és szemfelismerő AF módját is. A gyors és rendkívül pontos AF mindössze 0,13 másodperc alatt, csendben és azonnal a fő téma arcára/szemére fókuszál.*3 Ez különösen hatékony a téma mozgásával járó portréfotózásnál, az arckifejezés pillanatnyi változásának megörökítésénél.

 

・Az objektív tubusa 9 helyen időjárásálló, így por- és nedvességálló, és akár -10 ℃ hőmérsékleten is használható. Az objektív még akkor is ellenáll az esőnek, amikor kézből történő fényképezéshez a fényképezőgépre van szerelve, így a legnehezebb körülmények között is megragadja a fényképezés lehetőségét.

*3 A FUJIFILM GFX100S fázisérzékelős AF üzemmódjában; Megfelel a CIPA irányelveknek

 

(3) Támogatási információ            

Ez az objektív kézzel behúzható tubusszerkezetet használ. Felvételkészítés előtt kézzel forgassa el a zoomgyűrűt, hogy a tubust a 35 mm-es nagylátószögű pozícióba húzza ki, amely a tubus alapértelmezett pozíciója.

 

web_GF35-70_front_W.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 0.081100 másodperc.