Fujifilm GFX: új váz és teleobjektív

Fotó Magazin | 2024. Május 17., Péntek 15:00

Fujifilm GFX: új váz és teleobjektív
A Fujifilm középformátumú GFX sorozata a GFX100SII vázzal és a GF500mm-es teleobjektívvel bővült. Sajtóbejelentés.

A Fujifilm bemutatja a "FUJIFILM GFX100S II" tükör nélküli digitális fényképezőgépet. A GFX sorozat legkönnyebb súlyú tagja, 102MP-es nagysebességű érzékelővel szerelve. A nagy teljesítményű IBIS és a nagy pontosságú AF még közelebb hozza a páratlan képminőséget.

 

TOKYO, 2024. május 16. - A FUJIFILM Vállalat (elnök-vezérigazgató, képviseleti igazgató: Teiichi Goto) bejelenti a "GFX széria" tükör nélküli digitális fényképezőgép legújabb modelljének, a "FUJIFILM GFX100S II" (GFX100S II) bemutatását, amely nagy formátumú érzékelővel※1 rendelkezik, amely körülbelül 1,7-szer nagyobb, mint egy 35 mm-es full-frame érzékelő.
A GFX100S II egy újonnan kifejlesztett 102MP-es nagysebességű érzékelővel, a "GFX 102MP CMOS II"-vel és a legújabb nagysebességű képfeldolgozó motorral, az "X-Processor 5"-el van felszerelve, mindez egy kompakt, körülbelül 883g※2 súlyú vázban, ami a legkönnyebb a szériában. Ezzel a tükör nélküli digitális fényképezőgéppel könnyedén élvezheti a rendkívüli képminőséget.

 

A GFX100S II nem csak gazdag tónuskifejezést és háromdimenziós megjelenítési képességeket kínál, amit a nagy formátumú érzékelő egyedi jellemzői tesznek lehetővé, hanem AI-alapú témafelismeréssel is rendelkezik, ami nagyban fejlődött elődjéhez képest※3. A gyors és rendkívül precíz AF-nek és a továbbfejlesztett, akár 7,0 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvételi sebességnek※4 köszönhetően a mozgó témákat olyan pontosan rögzíti, mint még soha. A vázon belüli képstabilizáló funkciót is továbbfejlesztették, így a sorozatban a legjobb, legfeljebb nyolc fényérték előnyt biztosító※5 öttengelyes stabliziátorral rendelkezik. Ezeket a funkciókat egy könnyű és kompakt, körülbelül 883 g súlyú vázba csomagolva élvezheti a GFX rendkívüli képminőségével együtt. Ami a videóteljesítményt illeti, élénk és sima 4K/30P videókat rögzíthet, ami lehetővé teszi a kiváló minőségű videókészítést is.
A GFX100S II nemcsak a profi fotósoknak, hanem a nagy formátumú fényképezés világát felfedezni kívánó hobbifotósoknak is elsöprő képmegjelenítési képességeket és jobb mobilitást biztosít. A felhasználók széles köre számára kínálja a fényképezés örömét és élvezetét.

 

1. 55 mm átmérőjű képérzékelő (43,8 mm x 32,9 mm szélesség x magasság), amely körülbelül 1,7-szer nagyobb területű, mint egy 35 mm-es formátumú érzékelő.
2. Az akkumulátorral és a memóriakártyával együtt
3. FUJIFILM GFX100S 

4. A mechanikus zár használatakor
5. A CIPA szabványnak megfelelő billenési/forduló irányban, "Fujinon GF63mmF2.8 R WR objektívvel" felszerelve.

 


 

web_GFX100SIIback.jpg

 

1. Termék tulajdonságok
(1) A 102 megapixeles, nagy formátumú érzékelővel rendelkező fényképezőgép rendkívüli képminőséget biztosít.
• Az újonnan kifejlesztett 102MP-es nagy formátumú érzékelővel "GFX 102MP CMOS II" és a legújabb nagysebességű képfeldolgozó motorral "X-Processor 5" felszerelt GFX100S II lélegzetelállító felbontást eredményez. Emellett a fotófilmekkel hosszú évek során kialakított színreprodukciós technológia kombinációjával a legapróbb részletekig pontosan ábrázolja a rögzített jeleneteket.
A pixelszerkezet javítása növelte az új érzékelő telített elektronjainak számát, így lehetővé tette az ISO80 szabványos érzékenység használatát. Ha az érzékelő érzékenysége ISO80-ra van állítva, a fényképezőgép nagyobb dinamikatartományú és alacsonyabb zajszintű képeket készíthet, mint az előző modell※6.
Az új érzékelő mikrolencséit továbbfejlesztették, hogy növeljék a fényhasznosítás hatékonyságát az érzékelő széleinél, így javítva a képminőséget és az AF pontosságát a széleken az előző modellhez képest.
A GFX100S II összesen 20 "filmszimulációs" üzemmóddal rendelkezik, köztük a "REALA ACE" üzemmóddal, amely ötvözi a hű színvisszaadást és a jól definiált tónuskifejezést, és a színek széles skálájának kifejezésére képes. A témának vagy jelenetnek megfelelő filmszimulációs mód kiválasztásával a fotófilm kiválasztásához hasonlóan a színkifejezések változatos skáláját élvezheti.
A GFX100S II fel van szerelve a "Pixel Shift Multi-Shot" funkcióval, amely nagy pontossággal vezérli a vázon belüli képstabilizáló funkciót a képérzékelő eltolásához a fényképek rögzítése közben. A 16 felvételből álló RAW-fájl rögzítésével, a képérzékelő minden egyes felvételnél 0,5 pixellel történő eltolásával és a 16 RAW-fájl kombinálásához a dedikált "Pixel Shift Combiner" szoftver használatával egy körülbelül 400 millió pixeles képet lehet létrehozni. Emellett a "Real Color" üzemmódban, amely négy RAW-fájlt rögzít felvételenként egy-egy pixeles eltolással, 102 millió pixel felbontású képeket lehet létrehozni a hamis színek elnyomása mellett, a korábbi modellhez képest mindössze negyedannyi felvételi idő és adatmennyiség mellett.
 

6. 16 bites RAW formátumban történő fényképezéskor

 

 

web_GFX100SIItop.jpg

 

(2) A kompakt testbe épített erőteljes IBIS-mechanizmus közelebb hozza Önhöz a rendkívüli ábrázolást.
Az aprólékosan megtervezett IBIS egységgel, valamint a legkisebb mozgást is pontosan rögzítő giroszkóp- és gyorsulásérzékelők kombinációjával, valamint a képinformációk felhasználásával a rázkódás érzékelésére és a korrekció pontosságának javítására akár nyolc fényérték előnyt biztosító, öttengelyes stabilizációs teljesítményt ér el. Így még gyenge megvilágítású jelenetekben is kényelmesen készíthet felvételeket állvány nélkül.
A funkciók fejlesztése mellett a váz mérete kompakt maradt, a magassága körülbelül 104 mm, a mélysége pedig körülbelül 87 mm, hasonlóan a korábbi modellekhez. A súlya is tovább csökkent az előző verzióhoz képest, így elérve a körülbelül 883 g-os súlyt, ami a legkönnyebb a 102 MP-es nagy formátumú érzékelővel felszerelt "GFX széria" modelljei között.
A GFX100S II a "BISHAMON-TEX"※7 textúrát használja, amely fokozza a fogás erősségét a fényképezőgép különböző szögekben történő tartásakor. A kiváló markolatformával való szinergikus hatás nagymértékben támogatja a kézből történő fényképezést.

 
7. A BISHAMON-TEX a FUJIFILM Corporation védjegye vagy bejegyzett védjegye.

 
(3) Ne maradjon le a döntő pillanatokról a továbbfejlesztett nagy sebességű, nagy pontosságú AF és a sorozatfelvételi teljesítmény segítségével.
Az algoritmusok továbbfejlesztésével elért fejlett arc- és szem AF mellett a mélytanulási technológiával kifejlesztett AI-alapú témafelismerő AF-fel is fel van szerelve. Képes állatok, madarak, autók, motorkerékpárok, kerékpárok, repülőgépek, vonatok, rovarok és drónok észlelésére※8. A kívánt téma automatikus követésének képességével a fókusz fenntartása mellett a tökéletes felvétel és kompozíció megörökítésére összpontosíthat. Ezenkívül a korábbi modellekhez képest továbbfejlesztett AF-előrejelző algoritmussal rendelkezik, amely lehetővé teszi a nagy sebességű mozgáskövető helyzetek hatékony kezelését.
A 102 MP-es nagysebességű érzékelő, a "GFX 102MP CMOS II" új fejlesztésével és a kiolvasási sebesség javításával, valamint az újonnan kifejlesztett zárhajtással együtt 7,0 képkocka/másodperc sorozatfelvételi teljesítményt ér el. Pontosan megörökíti azokat a pillanatokat, amelyekről nem szeretnél lemaradni.
Nagy méretű, nagy felbontású, 0,84x nagyítású és 5,76 millió képpontos elektronikus képkeresővel (EVF) rendelkezik. Elnyomja a szem helyzetének elmozdulásából adódó képtorzítást és -folyást, így kiváló láthatóságot biztosít a kereső használata során.

 
8 * Állítsa a "SUBJECT DETECTION SETTING" értéket "BIRD" értékre, ha rovarokat szeretne érzékelni, és "AIRPLANE" értékre, ha drónokat szeretne érzékelni.

,

 

web_GFX100SII_GF45_100.jpg

 

(4) Fel van szerelve 4K/30P videofelvételi képességgel, amely lehetővé teszi a kiváló minőségű videókészítést.
A "GFX 102MP CMOS II" új fejlesztésének köszönhetően a videós üzemmódban a szabványos ISO100 is elérhető, így még jobb képminőséget biztosít a videofelvételeknél.
Videófelvételek készítése közben követő AF funkcióval van felszerelve. Az AF-C + Wide/Tracking AF funkció használata esetén a követni kívánt témát egyszerűen megérintve könnyedén rögzítheti a kívánt témát még olyan helyzetekben is, amikor több téma is jelen van.
Zökkenőmentes 4K videofelvétel 30 képkocka/másodperc sebességgel. Képes 4K/30P 4:2:2 10bit-ben rögzíteni a kamera belső SD-kártyájára. Emellett Apple ProRes※9 használatával is lehet rögzíteni egy külső SSD USB Type-C kábelen keresztül történő csatlakoztatásával.※10
"F-Log2"-vel van felszerelve, amely széles, több mint 13 fokozatú dinamikatartományt kínál※11 a rögzítéshez, ami nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé az utómunka során. Ezenfelül képes különböző videóformátumok rögzítésére és kimenetére különböző felvételi médiumok és HDMI-kimenet használatával. Például rögzíthet "F-log2"-vel a rögzítő médián, miközben egyidejűleg filmszimulációval videót figyelhet egy külső monitoron, ami alkalmassá teszi a különböző műveletekhez.
Támogatja a Frame.io Camera to Cloud szolgáltatást. Ez lehetővé teszi a videó- és állóképfájlok közvetlen feltöltését a Frame.io-ra, jelentősen felgyorsítva a munkafolyamatot a felvételtől a szerkesztésig.

 

9. Az Apple ProRes az Apple Inc. védjegye, az Egyesült Államokban és más országokban bejegyezve.
10. Előfordulhat, hogy bizonyos felvételi módok nem kompatibilisek bizonyos típusú SSD-kkel. A tesztelt és megerősített kompatibilitású SSD-k listáját megtalálja vállalatunk weboldalán.
11. Cégünk által végzett belső tesztelés.

 

 

 

web_GF500mm_top_.jpg

FUJINON GF500mmF5.6 R LM OIS WR

 

Bemutatunk egy olyan teleobjektívet, amely kiszélesíti a GFX széria képalkotási lehetőségeit.

Könnyű kialakításával, erőteljes képstabilizátorával és gyors, nagy pontosságú autofókuszával új lehetőségeket nyit a szuper teleobjektíves fotózás előtt.

 

TOKYO, 2024. május 16. - A FUJIFILM Vállalat (elnök-vezérigazgató, képviseleti igazgató: Teiichi Goto) bejelenti a "FUJINON objektív GF500mmF5.6 R LM OIS WR" (GF500mmF5.6 R LM OIS WR) 2024 júniusában történő megjelenését. Az új objektív a GF objektívek, azaz a Fujifilm GFX szériához készült cserélhető objektívek sorát gyarapítja a Fujifilm nagyméretű, a 35 mm-es teljes képméretű érzékelőhöz képest körülbelül 1,7-szer nagyobb méretű érzékelővel*1 felszerelt tükör nélküli digitális fényképezőgépekhez.
A GF500mmF5.6 R LM OIS WR egy szuper teleobjektív, amely 500 mm-ig (ami 35 mm-es formátumban 396 mm-nek felel meg) képes képeket készíteni, így ez a leghosszabb objektív*2 a GF objektívek sorában. A Fujinon GF1.4X TC WR telekonverterrel kombinálva, amely megnöveli az objektív gyújtótávolságát, 700 mm-es maximális gyújtótávolságot ér el (ami 554 mm-nek felel meg 35 mm-es formátumban). Annak ellenére, hogy szuper teleobjektív, súlya körülbelül 1375 g*3, és kiváló mobilitást biztosít.

 
A GF500mmF5.6 R LM OIS WR erőteljes telefotós teljesítményének és a GFX széria nagy felbontásának kombinációja olyan kölcsönhatást eredményez, amely lehetővé teszi a finom részletek pontos ábrázolását. Ez az objektív képes pontosan megörökíteni a sportolókról a döntő sportpillanatokban lepergő izzadtságot, a vadállatok bőrének ráncait és a madarak egyes tollait, olyan valósághűséget és részletességet nyújtva, amely szabad szemmel nem érzékelhető. A GFX széria a jellemzően nagy és nehéz szuper teleobjektív miniatürizálásával, valamint a nagy sebességű és nagy pontosságú autofókusz elérésével lehetővé teszi a szuper teleobjektíves fényképezést a sport-, vadvilág- és madárfotózásban, ahol nagyfokú mobilitásra van szükség. Ezenkívül a továbbfejlesztett képstabilizáló érzékenység és az optimális mechanikai kialakítás révén erőteljes képstabilizáló mechanizmust biztosít, akár 6,0 fényérték előnyt biztosító kompenzációval*4. Kényelmesen élvezheti a kézből történő fényképezést a kihívást jelentő szuper-telefotó tartományban, ahol a fényképezőgép rázkódása nagyobb valószínűséggel fordul elő. A GFX széria és a GF500mmF5.6 R LM OIS WR kombinálásával, amelyet általában a 35 mm-es full-frame fényképezőgépek által dominált szuper teleobjektíves fotózáshoz használnak, új lehetőségek nyílnak meg, és példátlan képábrázolást tesz lehetővé.

 
*1 Egy képérzékelő, amelynek átlója 55mm (43.8mm x 32.9mm) és nagyjából 1,7x nagyobb, mint egy 35mm-es full frame képrézékelő
*2 2024 május 16-án
*3 Az objektívsapka, napellenző és állványtartó kivételével.
*4 A CIPA-szabványoknak megfelelően, billenő, legyező irány

 

web_GF500mm_lens.jpg

 

A termék tulajdonságai
1. A leghosszabb teleobjektív a “GF objektívek” sorában
• 500 mm-es gyújtótávolságával (35 mm-es formátumban 396 mm-nek felel meg) a GF objektívek történetének leghosszabb tele-fotó lencséje, amely kiválóan alkalmas a sport-, vad- és madárfotózás területén.
• Az objektív gyújtótávolságát növelő Fujinon GF1.4X TC WR telekonverterrel kombinálva 700 mm-nek megfelelő maximális gyújtótávolságot érhetünk el (35 mm-es formátumban 554 mm-nek felel meg).
• Az objektív 14 csoportból és 21 prémium lencsetagból épül fel, amelyek közül kettő Super ED és öt ED lencsetag, annak érdekében, hogy hatékonyan szorítsa vissza a szupertelefotó objektívekre jellemző kromatikus aberrációt, és nagy felbontású teljesítményt érjen el. Pontosan rögzíti az emberi szám számára szinte láthatatlan részleteket, amely egyedülálló a szuperteleobjektíveknél.

 

2. A könnyű kialakítás és a strapabíróság kombinációjának megvalósításával csökkenti a hosszú ideig tartó felvételek terhelését bármilyen képalkotási helyzetben.
• Az komponensek újratervezésével és az extrém könnyű alkatrésztervezés elérésével kb. 1375 g tömegű lett, ami felborítja a nagyformátumú teleobjektívek hagyományos konstrukcióját. Az egyes lencsetagok könnyű kialakítása mellett az ED-lencsék és a Super ED-lencsék optimális elrendezése minimalizálja a miniatürizálással valószínűleg fellépő kromatikus aberrációt, ami egyszerre teszi lehetővé a kompakt és könnyű kialakítást és a nagy felbontású teljesítményt.
• Annak ellenére, hogy teleobjektív, amely általában nagyobb frontlencsével rendelkezik, az objektív elhelyezésének optimalizálásával kényelmes fogást ér el anélkül, hogy érezné az elülső rész súlyát. Élvezze a kényelmes és kevésbé megterhelő szuper teleobjektíves fényképezést.

 
3. Időjárásálló és akár -10°C-os hőmérsékletnek ellenálló, 18 ponton szigetelt lencsetubust használ. Ezenkívül a lencse elülső elemét fluor bevonattal látták el, amely víztaszító és maszatolásgátló képességet biztosít. Nyugodt szívvel használható hosszú távú felvételek készítéséhez kedvezőtlen időjárási körülmények között.

 
4. Erőteljes, 6 fényérték előnyt biztosító képstabilizátor
• A fényképezőgép rázkódás érzékelési pontosságának javításával és az optimális mechanizmuskialakítás megvalósításával 6,0 fényérték előnyt biztosító képstabilizáló mechanizmust ér el. Kényelmesen élvezheti a kézből történő fényképezést a kihívást jelentő szuper-telefotó tartományban, ahol a fényképezőgép rázkódása nagyobb valószínűséggel fordul elő.

 

 

web_GF500mmF5.jpg

 

 

5. Gyors és pont AF, kényelmes kezelhetőséggel kombinálva
• A nagy felbontású teljesítmény fenntartása mellett egy belső fókuszrendszert alkalmaz, amely kisebb és könnyebb fókuszlencsét tartalmaz, és a fókuszcsoportot lineáris motorral hajtja meg. Ez gyors és csendes autofókuszt (AF) tesz lehetővé, körülbelül 0,31 másodperces minimális késleltetéssel※6. Még szuper teleobjektíves felvételek készítésekor is, ahol precíz fókuszálásra van szükség, lehetővé teszi, hogy gyorsan és pontosan rögzítse a témát anélkül, hogy lemaradna a döntő pillanatokról.
• A Focus Preset funkcióval a fókusz egy előre meghatározott helyre helyezhető át a Focus Preset gombbal※7. Ez könnyíti a felhasználók kezelési munkáját, mivel nem kell újra beállítaniuk a fókuszt a megcélzott témára.
• Az objektív rendelkezik a fókuszkorlátozó*8 funkcióval is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az objektív AF-tartományának korlátozását. Ez hatékonyan lerövidítheti az AF-időt, ha öt méterre vagy annál távolabb lévő témát fényképez.
• A fókuszvezérlő gomb*7 az objektív tubusának elülső szélén található. Ezt a gombot megnyomva azonnal előhívhatja a Fókuszválasztó*7 segítségével hozzárendelt funkciót a zökkenőmentes AF-működés érdekében.

 
*6 AF sebesség a teleobjektív végén, a CIPA irányelveknek megfelelő belső mérési módszerrel, a "FUJIFILM GFX100 II" tükör nélküli digitális fényképezőgépre szerelve, fázisérzékelő AF aktiválásával és a Nagy teljesítményű mód bekapcsolásával.
*7 A FUJIFILM GFX50S váz esetében a "SET gomb", a "fókuszvezérlő gomb" és a "fókuszválasztó kapcsoló" működtetéséhez frissíteni kell a fényképezőgép vázát a 3.10-es vagy újabb verzióra.
*8 A Fókuszkorlátozó funkció a Fókusztartomány-választóval aktiválható.

 

 

GFX100SII:

Javasolt bruttó fogyasztói ár: 2 111 000 Ft  

Nincs pontos információ az indulásra vonatkozóan.  

   

GF500mm:

Javasolt bruttó fogyasztói ár: 1 497 000 Ft  

Várhatóan 2024 június közepétől.

 

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 3.044683 másodperc.