Fujifilm bejelentés: X-S20 váz és 8mm objektív

Fotó Magazin | 2023. Május 24., Szerda 15:00

Fujifilm bejelentés: X-S20 váz és 8mm objektív
A Fujifilm ma egy új tükörnélküli fényképezőgépet és egy ultranagy látószögű objektívet is bejelentett.

A Fujifilm bemutatja a "FUJIFILM X-S20" tükör nélküli digitális fényképezőgépet.

 

• Kompakt és könnyű all-in-one modell nagy kapacitású akkumulátorral, nagy teljesítményű AF és videofelvételi funkciókkal.

• Kb. 800 képkocka felvételére képes, ami több mint kétszerese az előző modellnek, így egész napos fotózásra alkalmas utazás közben is

 

TOKYO, 2023. május 24. -- A FUJIFILM Vállalat (elnök-vezérigazgató, képviseleti igazgató: Teiichi Goto) örömmel jelenti be a "FUJIFILM X-S20" (X-S20) tükör nélküli digitális fényképezőgép 2023. június xx-i megjelenését. Ez az X széria új tagja a tükör nélküli digitális fényképezőgépek sorozatának, amely kompakt és könnyű felépítéséről, valamint a vállalat saját fejlesztésű színvisszaadó technológiáján alapuló kiváló képminőségéről ismert. Az X-S20 kompakt és könnyű vázában, amely az előző modell*1 népszerű tulajdonsága, AI-alapú témaérzékelő AF funkcióval és 6.2K/30P videófelvétel készítésére való lehetőséggel rendelkezik. Az újonnan bevezetett nagy kapacitású akkumulátor használatának köszönhetően a fényképezőgép kb. 800 képkockát képes rögzíteni, és hosszabb ideig üzemképes marad, így ideális utazó kamerának bizonyul.

 

Az X-S20 prémium képminőséget és fejlett hordozhatóságot biztosít, és a legkülönfélébb fotózási stílusoknak felel meg, az alkalomszerű önarcképektől a teljes értékű fotózásig és videózásig.

 

Az X-S20 egy tükör nélküli digitális fényképezőgép, amely a kiváló minőségű képek készítéséhez a hátulról megvilágított 26,1 megapixeles "X-Trans™ CMOS 4"*2 érzékelővel és a nagy sebességű "X-Processor 5" képfeldolgozó motorral van felszerelve. Az X-S sorozatra jellemző nagyméretű markolattal rendelkezik a kézben tartás stabilitása érdekében. Az új, nagy kapacitású akkumulátor használata több mint kétszeresére növelte a képkockák számát az előző modellhez képest (kb. 800*3). A kompakt és könnyű, mindössze 491 g*4 súlyú váz miatt még a hosszú órákon át tartó fotózások során is kényelmesen használható. A fényképezőgép öttengelyes, vázba épített képstabilizáló (IBIS) mechanizmussal is rendelkezik, amely akár 7,0 fényértékes előnyt is kínál*5. Az AI-alapú témaérzékelő AF, amely képes az állatok és autók felismerésére, tovább növeli az AF teljesítményét, ami egyenértékű az ötödik generációs X szériás fényképezőgéppel, a FUJIFILM X-T5-össel, és növeli a mobilitást.

 

Az X-S20 támogatja a 6.2K/30P 4:2:2 10 bites videófelvételt belsőleg, és rendelkezik egy 3,5 mm-es mikrofon / fülhallgató csatlakozóval külső tartozékok csatlakoztatásához a teljes értékű videófelvételek készítéséhez. Ezenkívül az új Vlog mód megkönnyíti a Vlog készítését, ha a fényképezőgépet az állványmarkolattal, TG-BT1-gyel kombináljuk.

 

A Fujifilm továbbra is folytatja a fotózás örömének közvetítését és terjesztését az APS-C érzékelővel rendelkező tükör nélküli fényképezőgépek X szériájával, a prémium minőségű objektívek széles választékával, beleértve a szintén ma bemutatott FUJINON XF8mmF3.5 R WR objektívet, valamint a FUJIFILM XApp alkalmazást.

 

*1: Tükör nélküli digitális fényképezőgép "FUJIFILM X-S10"

*2: Az X-Trans a FUJIFILM Corporation védjegye vagy bejegyzett védjegye.

*3: Gazdaságos üzemmódban

*4: A mellékelt akkumulátorral és memóriakártyával együtt.

*5: Ha a FUJINON XF35mmF1.4 R objektív fel van szerelve.

 

web_X-S20_backNANAME_LCDopen_XF18-55mm.jpg

 

2. A termék tulajdonságai

(1) Magas képminőség és nagy teljesítményű AF elérése a 26,1 megapixeles képérzékelővel és a legújabb nagysebességű képfeldolgozó motorral

    Az X-S20 a hátulról megvilágított 26,1MP-es "X-Trans™ CMOS 4" érzékelővel és a nagy sebességű "X-Processor 5" képfeldolgozó motorral van felszerelve, amely kiváló minőségű képeket készít, miközben az energiafogyasztás alacsonyabb, mint az előző modellnél.

    A fényképezőgép a Deep Learning technológiával kifejlesztett témaérzékelő AF funkcióval rendelkezik. A mesterséges intelligencia az állatok, madarak, autók, motorkerékpárok, kerékpárok, repülőgépek, vonatok, rovarok és drónok felismerésére szolgál*6. Az AF rendszer automatikusan követi a kívánt témát, miközben fókuszban tartja azt, így a felhasználók a záridőre és a képkivágásra koncentrálhatnak. A továbbfejlesztett AF-előrejelző algoritmus stabil fókuszálást tesz lehetővé AF-C módban is.

    Az AUTO üzemmód, amely a jeleneteknek megfelelően automatikusan kiválasztja az optimális beállításokat, kiegészül az új AUTO témafelismerő funkcióval. Ez automatikusan felismeri a témát, és követi azt, miközben fókuszban tartja, így könnyedén készíthet kiváló minőségű állóképeket és videókat..

Az X-S20 19 filmszimulációs üzemmóddal rendelkezik, köztük a " Nosztalgic Neg.", amelyet magas telítettség és lágy tónus jellemez. A felhasználók a különböző tématípusokhoz és jelenetekhez tervezett Filmszimulációs előbeállításokat úgy használhatják, mintha fotófilmeket választanának.

 

 

*1:      Válassza ki a "Madarak" vagy a "Repülőgépek" opciót a rovarok és a drónok tárgyérzékelésének beállításánál a rovarok és a drónok mesterséges intelligencia alapú felismeréséhez..

 

(2) Nagy kapacitású akkumulátor és nagy teljesítményű IBIS mechanizmus beépítése a kompakt és könnyű vázba az egyszerűség és a kényelem érdekében

    Az X-S20 az X-S széria jellegzetes nagyméretű markolatával rendelkezik a kézben tartás stabilitása érdekében, miközben a váz kompakt és könnyű, mindössze 491 g súlyú.

   A nagy kapacitású NP-W235 akkumulátor használata több mint kétszeresére, kb. 800 képre növelte a képkockák számát az előző modellhez képest. A meghosszabbított akkumulátor-üzemidőnek köszönhetően a felhasználók anélkül élvezhetik a fényképezést, hogy aggódnának a hátralévő töltöttségi szint miatt, így a fényképezőgép tökéletes választás a hosszabb, egész napos fényképezéshez vagy utazás közben.

    A kamera öttengelyes, testbevázba épített képstabilizáló (IBIS) mechanizmussal van felszerelve, amely akár 7,0 fényértékes előnyt kínál. Ez megkönnyíti a kézből történő fényképezést éjszaka vagy gyenge fényviszonyok között.5

    Az X-S20 2,36 millió képpontos EVF-fel van felszerelve 0,62-szeres nagyítással, valamint egy 1,84 millió képpontos hátsó LCD-monitorral a vari-angle szerkezettel, amely többféle szögben is elhelyezhető, így az önarcképek készítése egyszerűvé válik. A fényképezőgép a TG-BT1 állványmarkolattal is kombinálható a Vlog-készítéshez.

 

web_X-S20_top_XF18-55.jpg

 

(3) 6.2K/30P videofelvétel és más széleskörű videofunkciók

    Az X-S20 képes 6.2K/30P 4:2:2 10 bites videófelvételek belső rögzítésére, és széleskörű videofunkciókat is támogat, beleértve a 4K/60P és 1080/240P képességet.

    A fényképezőgép F-Log2 funkcióval rendelkezik a kibővített 13+ stopos dinamikatartományban történő videofelvételhez, ami növeli a kreativitás szabadságát az utómunka során.

    Egy ATOMOS HDMI eszközzel kombinálva az X-S20 RAW videokimenete 12 bites Apple ProRes RAW formátumban rögzíthető akár 6.2K felbontással és akár 29.97fps képkockasebességgel. A Blackmagic Design Video Assist 12G-vel kombinálva a fényképezőgép RAW videokimenete Blackmagic RAW-ként rögzíthető akár 6,2K felbontással és akár 29,97 képkocka/mp képkockasebességgel.

    A kamera 3,5 mm-es mikrofon / fülhallgató csatlakozóval rendelkezik, így kompakt és könnyű felépítése ellenére nagymértékben bővíthető. Továbbá bevezetésre került az új Vlog üzemmód a Vlog produkcióhoz. Állítsa a felső panelen található üzemmód tárcsát "Vlog" állásba, hogy egy gombnyomással megváltoztassa a kamera beállításait az önarcképek készítéséhez.

    USB-C típusú kábellel csatlakoztassa a fényképezőgépet egy számítógéphez, hogy webkameraként használhassa anélkül, hogy egy olyan szoftvert kellene használnia, mint a FUJIFILM X Webcam*8. A filmszimulációs módok még élő közvetítés vagy online megbeszélés közben is elérhetők. A fényképezési beállítások akkor is módosíthatók, amikor a fényképezőgép számítógéphez van csatlakoztatva.

*2:       Apple ProRes is a trademark of Apple Inc., registered in the United States and other countries.

*3:       4K output requires a 4K-compatible monitor, a USB-C cable of USB 3.0 or greater, and supported software.

 

 

web_XF8mm_lensFrontFUKAN.jpg

A Fujifilm bemutatja a FUJINON XF8mmF3.5 R WR objektívet

• Objektív, amely olyan látószögeket rögzít, amelyeket a hagyományos objektívek nem tudnak lefedni.

• Az emberi szemnél szélesebb látómező megragadására alkalmas objektív

 

TOKYO, 2023. május 24. -- A FUJIFILM Vállalat (elnök-vezérigazgató, képviseleti igazgató: Teiichi Goto) örömmel jelenti be a "FUJINON objektív XF8mmF3.5 R WR" (XF8mmF2.5 R WE) 2023 júniusában történő bevezetését. Az objektív csatlakozik az XF objektívek sorához, a könnyű és kompakt X szériás tükör nélküli digitális fényképezőgépek cserélhető objektívjeihez, amelyek a Fujifilm saját fejlesztésű színvisszaadási technológiáján alapuló kiemelkedő képminőségükről híresek.

 

Az XF8mmF3.5 R WR egy ultraszéles látószögű (UltraWideAngle) fix objektív, amelynek gyújtótávolsága 8 mm (ami 35 mm-es filmformátumban 12 mm-nek felel meg), a Fujifilm XF objektívek közül a legszélesebb. Átlósan 121 fokos, vízszintesen pedig 112 fokos betekintési szöggel büszkélkedhet. Míg az emberi látásról azt mondják, hogy széles látószögű látómezővel rendelkezik, de az ember által tisztán látható megfigyelhető terület hatékony látómezeje mintegy 60 foknál korlátozódik (*1). Az UWA 8 mm-es objektív látószöge (ami 35 mm-es filmformátumban 12 mm-nek felel meg) az effektív látómező kétszeresének megfelelő területről rögzíti az információt, ami túlmutat azon, amit az emberi látás képes felismerni. A Fujifilm egyedi optikai kialakításának alkalmazása lehetővé teszi a széltől a széléig tartó vizuális tisztaságot. Az UWA objektív hatalmas mennyiségű információt közvetít bonyolult részletességgel, például faágakat és leveleket a kiterjedt vadonban, vagy díszítő részleteket egy fenséges katedrálisban vagy templomban. Az objektív kompakt kialakítása hordozhatóságot biztosít, így a felhasználók lazán élvezhetik az Ultraszéles látószögű-fotózás világát.

 

Az XF8mmF3.5 R WR egy kiemelkedő képfelbontási teljesítményű UWA objektív, amely kilenc csoportban 12 lencsetagból, köztük három aszférikus és két ED-elemből áll. A 8 mm-es UWA gyújtótávolság (ami 35 mm-es filmformátumban 12 mm-nek felel meg) a 121 fokos átlós látószöggel tökéletes a hatalmas információk megörökítéséhez a tájképek fotózásakor, vagy az UWA egyedülálló perspektívájának kihasználásához a drámai befejezéshez. Az objektív kivételes képfelbontási teljesítményének köszönhetően a világ nagy kiterjedésű területeit szélétől a széléig tartó tisztasággal örökíti meg.

 

Az XF8mmF3.5 R WR 52,8 mm hosszú, 215 g súlyú és 62 mm-es szűrőmenettel rendelkezik, annak ellenére, hogy UWA objektív. A kompakt és könnyű kialakítás ideális sétáló objektívvé teszi, amely széleskörűen alkalmazható, többek között tájképek, építészet, pillanatképek és utazások fotózására. Emellett a 62 mm-es sokoldalú szűrőmenetes méret lehetővé teszi a gazdag tájképfotózást, amely az UWA objektívek népszerű műfaja, és különböző szűrők használatát teszi lehetővé a hosszú expozíciójú pillanatképek és az utazási fotózás során.

 

*1: Akadémiai szempontból többféle meghatározás létezik.

 

 

web_XF8mm_leftNANAME_X-H2S.jpg

2. A termék jellemzői

(1) Széles látószögű fix objektív, amely bővíti a Fujifilm széles látószögű objektívek sorát

●     Ez egy 8 mm-es gyújtótávolságú (35 mm-es filmformátumban 12 mm-nek megfelelő) fix objektív, a Fujifilm XF objektívcsaládjának legszélesebb látószögű (*2) objektívje. Átlósan 121 fokos, vízszintesen pedig 112 fokos látószöget fed le, ami sokkal szélesebb, mint az emberi szem hatékony látómezeje, amely állítólag 60 fok körüli. Ezáltal ideális választás kiterjedt tájképekhez és olyan fotózási helyzetekhez, amelyekben nagy információmennyiséggel rendelkező témáról van szó.

 

●     A lencse 12 lencsetagból áll kilenc csoportban, köztük három aszférikus és két ED-elemmel, ezáltal szabályozva a lencse torzulását, a gömbi aberrációt és az asztigmatizmust a fejlett képfelbontási teljesítmény érdekében. A nagylátószögű képkockát kitöltő témáról a legapróbb részletességgel képes teljes információt rögzíteni.

 

●     A nagylátószögű objektívre jellemzően rövid mozgási távolság a fókuszáló lencse és a Belső fókusz rendszer használatával együtt akár 0,02 másodperces (*3) AF-sebesség is elérhető. Ez különösen hasznos az UWA perspektívát kihasználó dinamikus akciófotók készítésekor. Széles látószögű objektívként, amely jellemzően a szokásosnál nagyobb mélységélességgel rendelkezik, a rekesznyílása lefelé csökkenthető a pásztázó fókuszálás megkönnyítése érdekében. A fejlett képfelbontási teljesítménnyel párosulva az objektív a képkocka minden információját élességgel és tisztasággal oldja fel.

*2: 2023. május 24-től kezdődően

*3: A CIPA irányelveknek megfelelő belső mérési módszerrel, a "FUJIFILM X-T4" tükör nélküli digitális fényképezőgépre szerelve, aktivált fázisérzékelő AF és bekapcsolt nagy teljesítményű üzemmód esetén.

 

(2)   Kompakt kialakítás, amely az UWA világát elhozza a sétálós használathoz 

●          Az aszférikus és ED elemek hatékony elhelyezése lehetővé tette a megfelelő aberráció-korrekciót, valamint a kompakt és könnyű kialakítást, dacolva a tipikusan nagy UWA objektív formájú objektívekkel. Mindössze 52,8 mm hosszú és 215 g súlyú, így az UWA világát hozza el a mindennapi sétálós használatba.

●          A torzítás-szabályozó aszférikus elemek elhelyezése az elülső részen hatékonyan csökkentette a

teljes méretet, és a szűrőmenet méretét a sokoldalú 62 mm-es méretben tartotta, megkönnyítve a tájképfotózást, az UWA objektívek népszerű műfaját, és lehetővé téve a különböző szűrők használatát.

 

(3) Por- és időjárásálló, és akár -10 hőmérsékleten is képes működni.

▪   A lencseház 10 helyen rendelkezik időjárásálló szigeteléssel a por- és időjárásállóság, valamint a -10 ℃-os hőmérsékleten való működés érdekében. Az elülső lencsetagot fluorbevonattal látják el, amely taszítja a vizet és védelmet nyújt a foltok ellen. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók nyugodt szívvel élvezhetik az objektívet, hogy minden felvételi körülmények között készíthetnek fényképeket, beleértve a tájképfotózást enyhe esőben vagy poros helyen, valamint a kompakt és könnyű kialakításának köszönhetően a pillanatfelvételeket és az utazási fotózást.

 

web_XF8mm_lensLeftSide_hood.jpg

 

 

 

 

 

(-)

 

 

 

 

 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 3.312301 másodperc.