Fujifilm APS-C szenzoros hírek

Fotó Magazin | 2021. Szeptember 15., Szerda 07:00

Fujifilm APS-C szenzoros hírek
A Fujifilm a napokban fontos bejelentéseket tett az APS-C szenzoros, X bajonettes sorozata kapcsán is: az X-T30 váz új verzióját és két új, fényerős fix objektívet is bemutattak.

A Fujifilm bejelentette az új FUJIFILM X-T30 II fényképezőgépet

Továbbfejlesztett hátsó LCD-panel, gyors és pontos AF-rendszer, valamint 4K/30P kiváló minőségű videofelvételi képesség kompakt és könnyű testbe csomagolva 

 

TOKYO, 2021. szeptember 2. - A FUJIFILM Válalat (elnök: Teiichi Goto) örömmel jelenti be, hogy a "FUJIFILM X-T30 II" (X-T30 II) 2021 októberében kerül forgalomba. Ez az X szériás tükör nélküli digitális fényképezőgépek új tagja lesz, amely kompakt és könnyű vázáról és a vállalat saját fejlesztésű színvisszaadási technológiáján alapuló kiváló képminőségéről ismert.

Az új termék örökölte a "FUJIFILM X-T30" (az előző modell) kompakt és könnyű kameravázát, de nagyobb sebességű AF teljesítményt és a zászlóshajó modellel, a "FUJIFILM X-T4"-el (X-T4) egyenértékű képminőséget nyújt. Az X-T30 II nagy felbontású, 1,62 millió képpontos LCD-monitorral rendelkezik a hátlapon, amely az előző modellhez képest továbbfejlesztett, hogy mind a hardver, mind a szoftver terén fejlődést érjen el.

 

Kompakt, mindössze 378 grammos testében az X-T30 II az X széria történetének legnagyobb teljesítményével büszkélkedő hardvereivel rendelkezik, nevezetesen a 26,1 megapixeles X-Trans™ CMOS 4 érzékelővel és a nagy sebességű X-Processor 4 képfeldolgozó motorral, hogy a jelentősen továbbfejlesztett zászlóshajó modellel, az X-T4-gyel egyenértékű AF teljesítményt érjen el. A gyors és rendkívül pontos, akár 0,02 másodperces fókuszálási sebességgel rendelkező AF kivételes képességgel egészül ki a mozgó téma követésére, a legkülönbözőbb felvételi helyzetekben megragadva a döntő fotózási lehetőséget. Az új fényképezőgép a fázisérzékeléses AF-et -7,0EV*1 közel sötétben is képes használni, hogy gyenge fényviszonyok között és beltérben is pontosan megörökítse a témát, és támogatja a nagy sebességű videofelvételt sima és tónusgazdag 4K/30P és full-HD/240P üzemmódban.

 

web_X-T30II_back_diagonal_LCDtilt_low-angle_15-45_black.jpg


Az X-T30 II 18 filmszimulációs móddal rendelkezik, köztük a "Classic Neg", amely ideális az utcai fotózáshoz, és az "ETERNA Bleach Bypass", amely hűen szimulálja az azonos nevű filmfeldolgozási technikát. A kibővített választék lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mindig a helyzetnek megfelelő módot válasszanak.

A népszerű "AUTO" üzemmód algoritmusa frissült. A fényképezőgép automatikusan azonosítja a felvételi jelenetek típusát annak alapján, hogy vannak-e emberek a képben, valamint egyéb adatok, például színinformációk és a fényforrás távolsága alapján, és a legújabb képfeldolgozási technológiát alkalmazza a beállítások optimális lehetőségekhez való igazításához, így könnyen gyönyörű képek készíthetők. A felhasználóknak többé nem kell a részletes beállításokkal bíbelődniük, miközben a fényképezőgép tájképeknél tiszta és élénk beállításokra vált, portréknál gyönyörű bőrszínt biztosít, miközben kiemeli a kék eget és a természetet a háttérben, portréknál pedig ellenfényes helyzetekben is szabályozza a csúcsfényes és árnyékos területeket.

 

*1 A -7EV fényerősséghatár akkor érhető el, ha a kamera a FUJINON XF50mmF1.0 R WR objektívvel van felszerelve.

 

1. Termék neve, színváltozatok, megjelenési dátum és ár 

Termék neve

Színváltozatok

Megjelenési dátum

Javasolt bruttó fogyasztói ár

 

“FUJIFILM X-T30 II” digitális fényképezőgép

 

 

 

 

 Fekete / Ezüst

 

 

 

 

  2021 október

 

 

 

 

 

899US$

“FUJIFILM X-T30 II”
“XC15-45mm F3.5-5.6 OIS PZ”

Digitális fényképezőgép és objektíves szett

 

999US$

“FUJIFILM X-T30 II”
“XF18-55mm F2.8-4 R LM OIS”

Digitális fényképezőgép és objektíves szett

 

1,299US$

 

 

2. Fő termék tulajdonságok

(1) Gyors és rendkívül pontos AF-teljesítmény és fejlett sorozatfelvételi képesség a döntő pillanat megörökítéséhez a legkülönbözőbb helyzetekben.

・ Az X-T30 II a 26,1 megapixeles "X-Trans™ CMOS 4" érzékelővel és az "X-Processor 4" nagysebességű képfeldolgozó motorral van felszerelve, amely lehetővé teszi a fejlett fázisérzékelő AF-et a teljes képkockán (kb. 100%). Az X sorozat leggyorsabb, 0,02 másodperces AF-gyorsasága lenyűgöző AF-követési teljesítménnyel párosul a döntő fotólehetőségek megörökítéséhez.

・ A fényképezőgép mechanikus zármódban akár 8 kép/mp, elektronikus zármódban pedig akár 30 kép/mp sebességű, blackout mentes sorozatfelvételt*2 biztosít.

・ A fényképezőgép a fázisérzékeléses AF funkciót -7,0EV*1 közeli sötétben is képes használni, hogy gyenge fényviszonyok és sötét helyiségek esetén is pontosan rögzítse a témát.

・ Az AF-rendszer a legújabb algoritmust használja, hogy az előző modellhez képest jobb AF-képességet érjen el a mozgó téma pontos követéséhez. Pontosan képes követni a fényképezőgép felé mozgó és még a fényképezőgéptől távolodó témát is. Az arc/szem AF funkciója a téma arcát/szemét még a téma mozgásával járó portréfotózásnál is fókuszban tartja.

 

*2 Nagy sebességű sorozatfelvétel, amely mentes az elsötétüléstől, amikor a kereső elsötétül, és a fotós elveszíti a fotó tárgyát. Ez csak akkor érhető el, ha a fényképezőgép elektronikus zár üzemmódban van.

(2) Különböző filmszimulációk és továbbfejlesztett AUTO funkció a kivételes képminőség érdekében

・ Az X-T30 II 18 filmszimulációval rendelkezik, amelyek egyedi színkészleteket, tónusokat és telítettségi szinteket szimulálnak, köztük a "Classic Neg.", amely a mindennapi jeleneteket megörökítő pillanatképeken jellemzően használt színes negatív filmeken alapul, valamint az "ETERNA Bleach Bypass", amely hűen szimulálja az azonos nevű filmfeldolgozási technikát. A kibővített választék lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az egyes helyzeteknek megfelelő üzemmódot válasszanak, mintha a régi időkben más fotófilmre váltanának.

・ A népszerű "AUTO" üzemmód algoritmusát, amely automatikusan az egyes jelenetekhez igazítja a beállításokat, frissítették, tovább javítva a képminőséget az előző modellhez képest. Az üzemmód automatikusan alkalmazza a Color Chrome Effect (kék), a Tisztaság, a Dinamika tartomány prioritás és más beállításokat az adott körülménynek megfelelően, így a tájképek tisztábbá és élénkebbé válnak, a portréknál a kék égbolt és a természetes háttér kiemelése mellett gyönyörű bőrtónusokat ad vissza, valamint ellenfényes helyzetekben szabályozza a fény- és árnyékkivágásokat. A fényképezőgép AUTO funkciója minden eddiginél könnyebbé teszi az egyéni körülményekhez optimalizált, gyönyörű képek készítését.

 

web_X-T30II_left_diagonal_18-55_silver.jpg

 

(3) Kiterjedt videofelvételi funkciók

・ Az X-T30 II 6K-nak megfelelő adatmennyiséget használ a 4K videó létrehozásához a nagy felbontás biztosítása érdekében. A fényképezőgép képes 4K/30P videót 8 bites 4:2:0 arányban SD-kártyára, és 4K/30P videót 10 bites 4:2:2:2 arányban HDMI-re kimeneti. Ezenkívül mostantól támogatja a Full HD/240P nagysebességű videót, amely képes egy gyorsan mozgó téma pillanatnyi akciójának akár 10x-es lassított felvételben történő visszajátszására.

 

(4) Kiváló kezelhetőség az igények széles körének kielégítésére

・ A fényképezőgép a fényképezési stílusok széles skáláját kínálja, beleértve a teljes körű kézi fényképezést a felső panelen található zársebesség tárcsával, valamint a gyors pillanatképeket AUTO módban. A zársebesség tárcsa lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy vizuálisan ellenőrizzék az aktuális beállítást, így akár kikapcsolt fényképezőgép mellett is felkészülhetnek a következő felvételekre. Az AUTO üzemmód a fényképezőgépváz felső paneljén található automatikus üzemmódválasztó kar egy mozdulattal aktiválható.

・ Az új, nagy felbontású, 1,62 millió képpontos LCD kijelző elképesztő tisztasággal jeleníti meg a témát.

 

 

 

 

web_XF23mmF1_4_front_slant.jpgA Fujifilm bejelentette a FUJINON XF23mmF1.4 R LM WR objektívet

Új generációs, nagy felbontású fixobjektív-sorozat gyors és rendkívül pontos AF-fel 

 

TOKYO, 2021. szeptember 2. - A FUJIFILM Válalat (elnök: Teiichi Goto) örömmel jelenti be a "FUJINON XF23mmF1.4 R LM WR" (XF23mmF1.4) objektív 2021 novemberében történő bevezetését. Ez a Fujifilm saját fejlesztésű színvisszaadási technológiáján alapuló, kiemelkedő képminőségéről ismert X szériás tükör nélküli digitális fényképezőgépekhez tervezett cserélhető XF objektívek termékcsaládjának új tagja lesz. A termék a népszerű "XF23mmF1.4 R" (az előző modell) teljes frissítése, az optikai teljesítmény teljes átdolgozásával. Ez egy új generációs nagy rekesznyílású, fix gyújtótávolságú objektív, a FUJINON XF18mmF1.4 R LM WR és a FUJINON XF33mmF1.4 R LM WR objektívek mellett, amely a kivételes élességet biztosít még az F1.4-es rekesznyílás ellenére is, valamint kombinálja ezt a minőséget a gyors és rendkívül pontos autofókuszt biztosító AF teljesítményével, mind állóképeknél, mind videónál, bármilyen felvételi helyzethez alkalmazkodva.

 

  Az XF23mmF1.4 egy új generációs fix objektív, amelyet úgy terveztek, hogy a jövőben még nagyobb felbontású fényképezőgép-érzékelőket is támogasson, és új mércét állítson fel az XF objektívek számára a legmagasabb szintű képfelbontási képességek tekintetében. A rendkívül változatos, 23 mm-es széles gyújtótávolsággal (ami 35 mm-es filmformátumban 35 mm-nek felel meg) az objektív kompromisszumok nélküli optikai teljesítménnyel büszkélkedhet, amely még F1,4-es rekesznyílásnál is hihetetlen élességet biztosít. Gyenge fényviszonyok mellett is kontrollálja a fényképezőgép rázkódását és a digitális zajt, így a felhasználók rugalmasan dönthetnek arról, hogy mikor fényképezzenek. Sekély mélységélessége a hátteret a krémes bokeh érdekében fókuszon kívülre helyezi, és háromdimenziós kiemelést ad a fő témának. A kilenc lamellából álló rekesz használata még a maximális rekeszérték környékén is közel kerek formájú bokeh-effektust biztosít. A fejlett közelponttal párosulva az objektív a felvételi helyzetek széles skáláját teszi lehetővé.

  Az új XF23mmF1.4 kompakt, könnyű és strapabíró kivitelben gyors és rendkívül pontos AF-felszereltséggel rendelkezik, hogy kihasználhassa a teljesen átdolgozott optikai teljesítmény előnyeit állóképeken, videókon és minden felvételi helyzetben. A lineáris motor használata azt jelenti, hogy az AF-rendszer hangtalanul, akár 0,04 másodperc alatt rendkívül pontosan éri el a fókuszt, így minden körülmények között megragadhatja a döntő fotólehetőséget.*1 Az objektív könnyen kezelhető, annak ellenére, hogy nagy rekesznyílású fixobjektív, súlya körülbelül 375 g, hossza 77,8 mm, szűrőmenete 58 mm-es. A hozzáadott, por- és nedvességálló konstrukciót kínáló robusztus kialakítás, valamint a -10 ℃-os hőmérsékleten való működésre való képesség biztosítja az X rendszerre jellemző mobilitást, miközben a nagy rekeszértékű objektívektől elvárt fejlett optikai teljesítményt nyújt minden felvételi körülmények között. Az XF23mmF1.4 átírja a meglévő mércét, hogy az X sorozat fejlődését a következő évtizedben és azon túl is továbbvigye.

 

*1 Megfelel a CIPA iránymutatásoknak, tükör nélküli digitális fényképezőgépre szerelve "FUJIFILM X-T4" fázisérzékelő AF aktiválásával és a Nagy teljesítményű üzemmód bekapcsolásával.

 

web_XF23mmF1_4_left_diagonal_X-T4_hood.jpg

 

1. A termék neve, megjelenési dátuma, ára

Termék név

Megjelenési dátum

Javasolt bruttó fogyasztói ár

FUJINON Lens XF23mmF1.4 R LM WR

November 2021

899US$

 

2.A termék jellemzői 

(1) Új generációs felbontási teljesítmény széltől-szélig tartó élességgel, F1.4 blendenyílás esetén is

・      Az objektív 15 lencsetagból, köztük két aszférikus és három ED-elemből áll, 10 csoportba rendezve, amelyek hatékonyan minimalizálják a kromatikus és a szférikus aberrációt, és még a legtágabb blende ellenére is éles képet biztosítanak. A középen lévő fókuszcsoport szabályozza az aszférikus aberrációt és a kromatikus aberrációt. A kételemes lencsecsoport, beleértve a távoli végén lévő aszférikus lencsét is, csökkenti a fókuszáló elemek mozgása által okozott aberráció ingadozását, biztosítva a kiváló képminőséget a közeli és a végtelen közötti teljes fókusztartományban.

・      Az F1.4 maximális rekeszértékkel büszkélkedő objektív lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiváló minőségű képeket készítsenek minimális fényképezőgép-remegéssel és digitális zajjal még gyenge fényviszonyok között is, például rosszul megvilágított beltérben és éjszakai felvételek esetén. Az F1.4-es értéknél az objektív sekély mélységélességet biztosít, hogy a háttér fókuszon kívülre kerüljön a krémes bokeh érdekében, világos kontrasztot és háromdimenziós kiemelést adva a fókuszsíkon lévő fő témának éles fókuszúvá tételéhez. A kóma aberráció is jól szabályozható, hogy a kis fényforrásokat kerek pontokként rögzítse, elkerülve a háttérben a bokehben megjelenő színárnyalatokat. A kilenc lamella használata biztosítja a közel kerek formájú bokeh-effektust még a legtágabb rekesznyílás esetén is.

 

 

 (2) Népszerű nagy látószögű gyújtótávolság és széles felvételi tartomány

Az XF23mmF1.4 népszerű és rendkívül sokoldalú 23 mm-es gyújtótávolságot kínál (ami 35 mm-es filmformátumban 35 mm-nek felel meg), 19 cm-es közelponttal és 0,2-szeres maximális nagyítással. A közelpont, amely hatalmas előrelépés az előző modellhez képest, lehetővé teszi a nagylátószögű objektívekre jellemző dinamikus komponálást, a fő témát közelképben rögzíti, miközben a háttér nagyobb szórását hozza a képbe. A felhasználók nagyobb rugalmasságot élveznek, mivel nem kell aggódniuk a fő témától való távolság miatt.

 

(3) Csendes, gyors és nagy pontosságú AF

  • Az XF23mmF1.4 fókuszáló lencsecsoportját, a könnyű kialakításának köszönhetően lineáris motor hajtja, ami csendes, gyors és rendkívül pontos AF-et eredményez. Az AF a belső élességállítási rendszerrel valósul meg, amely a fókuszáló lencsecsoport mozgástartományát kicsiben tartja, miközben javítja a tartományon belül szükséges fókuszálás mértékének pontosabb szabályozását. A fókuszálás mindössze 0,04 másodperc alatt érhető el, így biztosítva, hogy a felhasználók ne szalasszák el a döntő fotózási lehetőséget.*1
  • Az objektív még AF-C módban is rendkívül pontosan tartja a fókuszt, és optikailag úgy van kialakítva, hogy a fókuszáláslátószögváltozásokat körülbelül 0,011%-ra csökkenti, így ideális választás videofelvételekhez.
  • A hatelemes fókuszcsoportot együttesen működtető mechanizmus csökkenti a fókuszálás okozta aberráció ingadozását, tiszta és éles képeket eredményezve minden fókuszpozícióban, a közelitől a végtelenig.

web_XF23mmF1_4_left_diagonal_X-T4_LH-XF23II.jpg

 

(4) Kompakt, könnyű és időjárásálló konstrukción alapuló fejlett mobilitás

  • Az XF23mmF1.4 kompakt és könnyű, súlya körülbelül 375 g, hossza 77,8 mm, szűrőmenete 58 mm. A fókuszáló lencsecsoport külső átmérője kicsi maradt, hogy a karcsú kialakítás érdekében kialakított térben lineáris motor is elférjen.
  • Az objektív tubusa 11 helyen szigetelt, így por- és időjárásálló, és akár -10 ℃ hőmérsékleten is használható, így zökkenőmentesen alkalmazkodik az esőben készült pillanatképekhez, a hideg téli éjszakákon végzett asztrofotózáshoz és a külső körülmények változásaihoz.
  • Az élességállító gyűrű továbbfejlesztett, így jobban irányítható, különösen a manuális fókuszálás során, kis mélységélességnél. A fókuszgyűrű belsejében lévő fogaskerék osztását gondosan tervezték a fejlett mozgásérzékelési képesség érdekében, lehetővé téve a lineáris fókuszálást, amely pontosan reagál a legfinomabb ujjmozdulatokra is.
  • Az A (automatikus) pozíciózár megbízható működést biztosít, a rekeszgyűrűt a helyén rögzíti, így elkerülhető a felvételkészítés közbeni véletlen beállítás.
  • A fókuszgyűrű bütyközésének formája gondosan úgy lett kialakítva, hogy a hornyokba ragadt szennyeződések könnyen eltávolíthatók legyenek.

 

3. Választható tartozékok

“LH-XF23 IInapellenző (az XF23mmF1.4 R LM WR és az XF33mmF1.4 R LM WR objektívekhez készült)

Az XF23mmF1.4 R LM WR bevezetésével egy időben a Fujifilm kiadja a téglalap alakú ”LH-XF23 II” napellenzőt. Segít csökkenteni a tükröződéseket és a szellemképeket a tiszta képek rögzítése érdekében. A maratott alumínium kialakítás klasszikus és stílusos megjelenést kölcsönöz neki. Az XF33mmF1.4 R LM WR modellre is felszerelhető.

Javasolt bruttó fogyasztói ár: 69 $

 

 

 

 

web_XF33mmF1_4_front_slant.jpgA Fujifilm bejelentette a FUJINON XF33mmF1.4 R LM WR objektívet

Új generációs, nagy felbontású fixobjektív-sorozat gyors és

rendkívül pontos AF-fel

 

 

TOKYO, 2021. szeptember 2. - A FUJIFILM Válalat (elnök: Teiichi Goto) örömmel jelenti be a FUJINON "XF33mmF1.4 R LM WR" (XF33mmF1.4) objektív 2021. szeptember végén történő bevezetését. Ez a Fujifilm saját fejlesztésű színvisszaadási technológiáján alapuló, kiemelkedő képminőségéről ismert X szériás tükör nélküli digitális fényképezőgépekhez tervezett cserélhető XF objektívek termékcsaládjának új tagja lesz. Ez egy új generációs, nagy rekesznyílású fix objektív, amely még F1.4-es blendén is kivételesen éles képet biztosít. A nagy felbontóképességhez kivételes AF teljesítmény párosul, amely gyors és rendkívül pontos autofókuszt biztosít mind állóképeknél, mind videóknál, valamint a robusztus kialakítás a többi F1.4-es fixobjektív, nevezetesen a "FUJINON XF18mmF1.4 R LM WR" és a "FUJINON XF23mmF1.4 R LM WR" mellett a legkülönbözőbb felvételi körülményeknek is megfelel.

 

  Az XF23mmF1.4 egy új generációs fix objektív, amelyet úgy terveztek, hogy a jövőben még nagyobb felbontású fényképezőgép-érzékelőket is támogasson, és új mércét állítson fel az XF objektívek számára a legmagasabb szintű képfelbontási képességek tekintetében. A rendkívül változatos, 23 mm-es széles gyújtótávolsággal (ami 35 mm-es filmformátumban 35 mm-nek felel meg) az objektív kompromisszumok nélküli optikai teljesítménnyel büszkélkedhet, amely még F1,4-es rekesznyílásnál is hihetetlen élességet biztosít. Gyenge fényviszonyok mellett is kontrollálja a fényképezőgép rázkódását és a digitális zajt, így a felhasználók rugalmasan dönthetnek arról, hogy mikor fényképezzenek. Sekély mélységélessége a hátteret a krémes bokeh érdekében fókuszon kívülre helyezi, és háromdimenziós kiemelést ad a fő témának. A kilenc lamellából álló rekesz használata még a maximális rekeszérték környékén is közel kerek formájú bokeh-effektust biztosít. A fejlett közelponttal párosulva az objektív a felvételi helyzetek széles skáláját teszi lehetővé.

  Az új XF23mmF1.4 kompakt, könnyű és strapabíró kivitelben gyors és rendkívül pontos AF-felszereltséggel rendelkezik, hogy kihasználhassa a teljesen átdolgozott optikai teljesítmény előnyeit állóképeken, videókon és minden felvételi helyzetben. A lineáris motor használata azt jelenti, hogy az AF-rendszer hangtalanul, akár 0,04 másodperc alatt rendkívül pontosan éri el a fókuszt, így minden körülmények között megragadhatja a döntő fotólehetőséget.*1 Az objektív könnyen kezelhető, annak ellenére, hogy nagy rekesznyílású fixobjektív, súlya körülbelül 375 g, hossza 77,8 mm, szűrőmenete 58 mm-es. A hozzáadott, por- és nedvességálló konstrukciót kínáló robusztus kialakítás, valamint a -10 ℃-os hőmérsékleten való működésre való képesség biztosítja az X rendszerre jellemző mobilitást, miközben a nagy rekeszértékű objektívektől elvárt fejlett optikai teljesítményt nyújt minden felvételi körülmények között. Az XF23mmF1.4 átírja a meglévő mércét, hogy az X sorozat fejlődését a következő évtizedben és azon túl is továbbvigye.

 

*1 Megfelel a CIPA iránymutatásoknak, tükör nélküli digitális fényképezőgépre szerelve "FUJIFILM X-T4" fázisérzékelő AF aktiválásával és a Nagy teljesítményű üzemmód bekapcsolásával.

 

web_XF33mmF1_4_left_diagonal_X-T4_hood.jpg

 

1. A termék neve, megjelenési dátuma, ára

Termék név

Megjelenési dátum

Javasolt bruttó fogyasztói ár

FUJINON Lens XF23mmF1.4 R LM WR

November 2021

899US$

 

2.A termék jellemzői 

(1) Új generációs felbontási teljesítmény széltől-szélig tartó élességgel, F1.4 blendenyílás esetén is

・      Az objektív 15 lencsetagból, köztük két aszférikus és három ED-elemből áll, 10 csoportba rendezve, amelyek hatékonyan minimalizálják a kromatikus és a szférikus aberrációt, és még a legtágabb blende ellenére is éles képet biztosítanak. A középen lévő fókuszcsoport szabályozza az aszférikus aberrációt és a kromatikus aberrációt. A kételemes lencsecsoport, beleértve a távoli végén lévő aszférikus lencsét is, csökkenti a fókuszáló elemek mozgása által okozott aberráció ingadozását, biztosítva a kiváló képminőséget a közeli és a végtelen közötti teljes fókusztartományban.

・      Az F1.4 maximális rekeszértékkel büszkélkedő objektív lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiváló minőségű képeket készítsenek minimális fényképezőgép-remegéssel és digitális zajjal még gyenge fényviszonyok között is, például rosszul megvilágított beltérben és éjszakai felvételek esetén. Az F1.4-es értéknél az objektív sekély mélységélességet biztosít, hogy a háttér fókuszon kívülre kerüljön a krémes bokeh érdekében, világos kontrasztot és háromdimenziós kiemelést adva a fókuszsíkon lévő fő témának éles fókuszúvá tételéhez. A kóma aberráció is jól szabályozható, hogy a kis fényforrásokat kerek pontokként rögzítse, elkerülve a háttérben a bokehben megjelenő színárnyalatokat. A kilenc lamella használata biztosítja a közel kerek formájú bokeh-effektust még a legtágabb rekesznyílás esetén is.

 

 (2) Népszerű nagy látószögű gyújtótávolság és széles felvételi tartomány

Az XF23mmF1.4 népszerű és rendkívül sokoldalú 23 mm-es gyújtótávolságot kínál (ami 35 mm-es filmformátumban 35 mm-nek felel meg), 19 cm-es közelponttal és 0,2-szeres maximális nagyítással. A közelpont, amely hatalmas előrelépés az előző modellhez képest, lehetővé teszi a nagylátószögű objektívekre jellemző dinamikus komponálást, a fő témát közelképben rögzíti, miközben a háttér nagyobb szórását hozza a képbe. A felhasználók nagyobb rugalmasságot élveznek, mivel nem kell aggódniuk a fő témától való távolság miatt.

 

(3) Csendes, gyors és nagy pontosságú AF

  • Az XF23mmF1.4 fókuszáló lencsecsoportját, a könnyű kialakításának köszönhetően lineáris motor hajtja, ami csendes, gyors és rendkívül pontos AF-et eredményez. Az AF a belső élességállítási rendszerrel valósul meg, amely a fókuszáló lencsecsoport mozgástartományát kicsiben tartja, miközben javítja a tartományon belül szükséges fókuszálás mértékének pontosabb szabályozását. A fókuszálás mindössze 0,04 másodperc alatt érhető el, így biztosítva, hogy a felhasználók ne szalasszák el a döntő fotózási lehetőséget.*1
  • Az objektív még AF-C módban is rendkívül pontosan tartja a fókuszt, és optikailag úgy van kialakítva, hogy a fókuszáláslátószögváltozásokat körülbelül 0,011%-ra csökkenti, így ideális választás videofelvételekhez.
  • A hatelemes fókuszcsoportot együttesen működtető mechanizmus csökkenti a fókuszálás okozta aberráció ingadozását, tiszta és éles képeket eredményezve minden fókuszpozícióban, a közelitől a végtelenig.

 

(4) Kompakt, könnyű és időjárásálló konstrukción alapuló fejlett mobilitás

  • Az XF23mmF1.4 kompakt és könnyű, súlya körülbelül 375 g, hossza 77,8 mm, szűrőmenete 58 mm. A fókuszáló lencsecsoport külső átmérője kicsi maradt, hogy a karcsú kialakítás érdekében kialakított térben lineáris motor is elférjen.
  • Az objektív tubusa 11 helyen szigetelt, így por- és időjárásálló, és akár -10 ℃ hőmérsékleten is használható, így zökkenőmentesen alkalmazkodik az esőben készült pillanatképekhez, a hideg téli éjszakákon végzett asztrofotózáshoz és a külső körülmények változásaihoz.
  • Az élességállító gyűrű továbbfejlesztett, így jobban irányítható, különösen a manuális fókuszálás során, kis mélységélességnél. A fókuszgyűrű belsejében lévő fogaskerék osztását gondosan tervezték a fejlett mozgásérzékelési képesség érdekében, lehetővé téve a lineáris fókuszálást, amely pontosan reagál a legfinomabb ujjmozdulatokra is.
  • Az A (automatikus) pozíciózár megbízható működést biztosít, a rekeszgyűrűt a helyén rögzíti, így elkerülhető a felvételkészítés közbeni véletlen beállítás.
  • A fókuszgyűrű bütyközésének formája gondosan úgy lett kialakítva, hogy a hornyokba ragadt szennyeződések könnyen eltávolíthatók legyenek.

 

3. Választható tartozékok

“LH-XF23 IInapellenző (az XF23mmF1.4 R LM WR és az XF33mmF1.4 R LM WR objektívekhez készült)

Az XF23mmF1.4 R LM WR bevezetésével egy időben a Fujifilm kiadja a téglalap alakú ”LH-XF23 II” napellenzőt. Segít csökkenteni a tükröződéseket és a szellemképeket a tiszta képek rögzítése érdekében. A maratott alumínium kialakítás klasszikus és stílusos megjelenést kölcsönöz neki. Az XF33mmF1.4 R LM WR modellre is felszerelhető.

Javasolt bruttó fogyasztói ár: 69 $

 

web_XF33mmF1_4_top_Pro3black.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 0.090513 másodperc.