Firmware-frissítés a Panasonictól

Nagy Anita | 2024. Április 23., Kedd 13:00

A Panasonic bejelentette a LUMIX S5II és S5IIX fényképezési élményét és megosztási funkcióit javító firmware-frissítést.

A Panasonic jelentős firmware-frissítést jelentett be a full frame tükör nélküli LUMIX S5II és S5IIX fényképezőgépekhez, amely javítja a fényképezési élményt és bővíti fényképek és videók megosztási funkcióit.

 

Az alkotók igényeire hallgatva az S5II Firmware V3.0 és az S5IIX Firmware V2.0 nagyobb hatékonyságot biztosít a gyártási és az utómunkafolyamatokban, és ezzel időt és költséget takaríthat meg.

 

A LUMIX elkötelezett, hogy folyamatos támogatást nyújtson az alkotóknak, ezért a firmware 2024. április 22-étől ingyenesen letölthető lesz a LUMIX Global Customer Support weboldaláról.

 

Új natív fényképezőgép-felhő integráció az Adobe Frame.io-val 

Mostantól támogatott az Adobe Camera to Cloud kompatibilitás, amely lehetővé teszi a képek és videók automatikus feltöltését, biztonsági mentését, megosztását és közös feldolgozását a felhőn keresztül. A rögzített tartalmak Wi-Fi vagy USB-kapcsolat segítségével, interneten keresztül kerülnek a Frame.io platformra, lehetővé téve a rögzített fényképek (JPEG/RAW) és Proxy videók zökkenőmentes megosztását. Az alkotók így a rögzítés során távoli, valós idejű visszajelzést kaphatnak, és a produkciós csapatok közösen szerkeszthetnek a kívánt kreatív szoftverek segítségével. A Frame.io Camera to Cloud gördülékenyebbé teszi a munkát a felvételtől a szerkesztésig, és ezzel növeli a kreatív folyamatok hatékonyságát.

 

27c02b29-515d-bfef-fcf1-ba54ab6c1310.jpg

 

Proxy videofelvétel 

Ez az új funkció egyidejűleg egy alacsony bitrátájú proxy fájlt is rögzít videofelvétel készítésekor. Az eredeti videofelvétellel összekapcsolt proxy-fájl felvétele gyorsabb és zökkenőmentesebb adatátvitelt, szerkesztést és egyéb utómunkálatokat tesz lehetővé.

 

Javított alapteljesítmény 

 

Valós idejű autofókusz felismerés (állatszem-, autó-, motorkerékpár-felismerés) 

A továbbfejlesztett, valós idejű, automatikus fókuszrendszer magasabb szintre emeli az S5II és S5IIX rendkívül pontos fázis hibrid automatikus fókuszát, és képes hatékonyan felismerni az embereket több téma között. Emellett rendelkezik egy állatszem-felismerő funkcióval, amellyel az állatok szemére fókuszálhat és követheti azokat, valamint egy autó- és motorkerékpár-felismerő funkcióval, amely ideális a motorsportok fotózásához.

 

Megnövelt E.I.S. teljesítmény 

A Standard beállítás mellett a High mód újdonsága az E-Stabilization (Video) funkció, amely elektronikusan korrigálja a nagy rázkódásokat mozgás közbeni felvételeknél. A funkció kiegészült egy perspektivikus torzításkorrekcióval is, amely ellensúlyozza a nagylátószögű objektív használatakor videókészítés közben jelentkező torzítást. Az aktív I.S. technológiával kombinálva mostantól még stabilabb felvételek készíthetők mozgás közben is. 

 

Kreatív lehetőségek bővítése 

 

SH elősorozat-felvétel 

Az újonnan bevezetett SH elősorozat-felvétel funkció a felvétel megkezdése előtt rögzíti a sorozatfelvételeket. Az SH PRE üzemmódba állítva a fényképezőgép attól a pillanattól kezdve kezdi meg a sorozatfelvételt, amikor a felhasználó félig lenyomja az exponálógombot, lehetővé téve a visszamenőleges sorozatfelvételt egészen az exponálógomb teljes lenyomásáig.

 

www.panasonic.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 2.995556 másodperc.