Fotó MagazinEgy Sony α7s fényképezőgéppel filmezték az űrállomást

Fotó Magazin | 2017. Március 17., Péntek 21:00

2017. február 4-én Thierry Legault hobbi csillagász egy Sony α7s fényképezőgéppel filmezte le a Nemzetközi Űrállomás (International Space Station, ISS) útját, ahogy végighaladt az első negyed fázisban lévő hold közepén.

Thierry Legault

© Thierry Legault

 

Legault az eseményt a dél-franciaországi Rouen közelében kapta lencsevégre, amely a francia asztronauta és jelenlegi űrállomás-lakó Thomas Pesquet szülővárosa.

A gyönyörű felbontású videón közelről látszódnak a Holdon lévő hatalmas kráterek és érdekes hegyvonulatok. Ezzel olyan látvány tárul elénk, amelyet általában csak az űrállomáson tartózkodó asztronauták láthatnak. A fő moduljairól és nagy napelemeiről maga az űrállomás is egyértelműen beazonosítható a lassított felvételeken - miközben ne felejtsük el, hogy egy mintegy 28.000 km/h sebességgel keringő tárgyról van szó.

 

A felvételt rendkívül nagy felbontásban csodálhatjuk meg, köszönhetően a Sony α7s kamerának, amely egyedi és kreatív lehetőségeket biztosít a fotósok és videósok számára, különösen gyenge fényviszonyok melletti fotózás során. Az ultramagas ISO érzékenységükkel, minimális zaj és látványos 4K képminőségükkel (3840 x 2160 pixel), a Sony α7s / α7s II fényképezőgépek ideálisak még a csillagászati eszközök követésére és az ég titkainak kifürkészésére is.  

 

Ez a vizuális ritkaság teljes egészében megtekinthető Thierry Legault YouTube oldalán, honlapján pedig még sok más látványos kép látható.


Thierry Legault 1

© Thierry Legault


Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 0.088891 másodperc.