Fotó MagazinCanon EOS-1D X Mark II Az új zászlóshajó

Fotó Magazin | 2016. Július 01., Péntek 09:00

Ez a fényképezőgép egy új mérföldkő a sebesség tekintetében – másodpercenként 14 képkockát tud készíteni teljes AF/AE követéssel, és 16 képkocka/másodperces sebességre képes Live View módban.

Az EOS-1D X-et használó profik visszajelzései alapján továbbfejlesztett EOS-1D X Mark II, egy új 20,2MP-es full-frame CMOS érzékelőt kapott, de ki kell emelnünk újdonságként még az új AI Servo AF III+ autofókusz, valamint a 4K video rögzítési tulajdonságokat, ez utóbbit másodpercenként 60 képkockás rögzítési rátával. 

 

Kiemelkedő képminőség és pontos autofókusz

 

Az EOS-1D X Mark II kiváló teljesítményt nyújt szinte bármilyen megvilágítás mellett, a vakító napsütésben és a majdnem a teljes sötétségben egyaránt. ISO tartománya – ISO100 és 51 200 között állítható, illetve ISO 50 és 409 600 közötti értékig terjeszthető ki. 

 

Az új, továbbfejlesztett 61 pontos, precíziós AF-rendszer 41 kereszttípusú érzékelőt tartalmaz, aminek segítségével rendkívül nagy terület befogására képes, és még -3EV fényerő mellett, azaz például teliholdnál is precízen fókuszál. Bizonyos konverterek és teleobjektívek használata esetén az új AF rendszer mostantól f/8-as AF támogatást biztosít, ami mind a 61 pontra vonatkozik, és lehetővé teszi a fotós számára a fókuszpont szabad kiválasztását. A Canon népszerű AF technológiái mellett, mint amilyen az EOS iTR és AF Case beállítások, az EOS-1D X Mark II-ben az új AI Servo AF III+ autofókusz rendszer a hirtelen elmozduló témák esetében még tovább növeli a követési pontosságot, így például egy gyorsan felrepülő madár, vagy egy sportesemény kapcsán is kiválóan teljesít.. 

 

Canon D1xMarkII Beauty NYITO.jpg

 

Az AF rendszerrel összhangban működő új 360k-s RGB+IR fénymérés pontos expozíciót és még jobb témaérzékelést biztosít. Az eredetileg EOS 7D Mark II-nél bemutatott Flicker Detection (Villódzásérzékelés) technológia is bekerült az új gépbe, hogy még mesterséges fényben is egységes megvilágítású fotók készülhessenek, így a kamera például a fedettpályás, műfényes sportesemények alkalmával is hibátlan teljesítményt nyújt. 

 

Ragadd meg a pillanatot 

A sorozatfelvételek sebességhatárait feszegető EOS-1D X Mark II képes másodpercenként 14 RAW képet rögzíteni teljes AF/AE követés mellett, ami egy sportesemény, vagy természeti jelenség szinte minden fontos pillanatát élesen tudja megörökíteni.  Akik még ennél is többre vágynak, azok 16 kép/másodperc sebességgel is készíthetnek sorozatfelvételeket Live View módban AF nélkül. Az új CFast 2.0™ Compact Flash memóriakártya segítségével a fényképezőgép szinte korlátlan JPEG vagy 170 RAW kép készítésére képes folyamatos sorozatfelvétel közben. 

 

canon-eos-1d-x-mark-ii-01.jpg

 

Az EOS-1D X Mark II a jelenleg ismert legnagyobb érzékenységű EOS DSLR kamera részben az új kettős „DIGIC 6+” processzornak köszönhetően, amely az érzékelővel rögzített elképesztő mennyiségű képadat nagy sebességű feldolgozását biztosítja. A továbbfejlesztett tükörszerkezet új mozgató mechanizmust használ ahhoz, hogy minimális tükörvibráció és zaj mellett tegye lehetővé a gyors fényképezést. 

 

card-slots.jpg

 

Professzionális 4K video

A Canon 4K videózás terén meglévő tapasztalatát sikerült belesűríteni az új EOS-1D X Mark II-be, hiszen a géppel 60 kép/másodperc sebességgel rögzítetünk 4K (4096x2160) videókat CFast 2.0™ kártyára. Csak növeli a video teljesítmény értékét, hogy a 60 kép/másodperc sebességgel rögzített 4K felvétel valamennyi ”filmkockája” 8,8MP-es állóképpé alakítható át. A kamera, lassított felvételek készítésére is képes, amit a 120 kép/másodperc sebességű Full HD (1920x1080p) üzemmód garantál. A Canon Dual Pixel CMOS AF technológiája és a Movie Servo AF gyors és egyenletes autófókuszt biztosít a fotós számára, az érintőképernyős LCD kijelzőn pedig gyorsan ki lehet jelölni az AF pontokat filmrögzítés közben is. 

 

highres-4EOS1DXbodyonlytopEUR_1318926301.jpg

 

Optimális képkezelés és megbízhatóság 

A professzionális felhasználók minden szükséges kiegészítőt megkapnak a képkezeléshez, így a felvételeket egyszerűen, másodpercek alatt továbbítani tudják például a szerkesztőségeknek. A beépített GPS EXIF adatként rögzíti a képkészítés helyét, ezzel is segítve a pontos nyilvántartást. Az Ethernet (vezetékes LAN) és a SuperSpeed USB 3.0 is lehetőséget ad a fotók megosztására – FTP vagy közvetlen számítógépes kapcsolaton keresztül. Emellett az új WFT-E8 (Wi-Fi) vezeték nélküli fájltovábbító1 is támogatja a nagysebességű, szabványos 802.11ac-t (5 GHz-es sáv). 

 

nagy zoomal.jpg

 

Ergonómia és formatervezés 

Az EOS formatervezési hagyományait magába sűrítő EOS-1D X Mark II még biztosabb fogása és továbbfejlesztett vezérlőelemei jobb kezelhetőséget biztosítanak. A fényképezőgép természetesen simul a felhasználó kezébe, az időjárásálló kialakítás pedig a szabadtéri használatot is lehetővé teszi. Az intelligens kereső II majdnem 100%-os látómezőjében a képrögzítéssel kapcsolatos információk is megjelennek, így a fotós folyamatosan a keresőn tarthatja a szemét. 

 

Sample Image 5.jpg

 Ez a kép egy Beta 1Dx Mark II-vel készült. Iso 10,000 Fotó: Andy Rouse


TECHNIKAI ADATOK

EOS-1D X MARK II

 

PRO

Elképesztően pontos autofókusz · Nagysebességű képfeldolgozás

  • Magas ISO érzékenység, ami ISO 100 és ISO 51 200 között állítható 
  • · 4K felbontású video

www.canon.hu

 

KONTRA

Nincs

 

KÉPÉRZÉKELŐ: 20,2 megapixeles, teljes képes Full Frame CMOS-érzékelő

 

ÉLESÉGÁLLÍTÁS: AI Servo AF III+ AUTOFOKUSZ

 

KERESŐ: Pentaprizmás optikai kereső

 

PROCESSZOR: Kettős „DIGIC 6+” processzor 

 

FORMÁTUMOK: RAW / JPG

 

ISO ÉRZÉKENYSÉG: ISO 51200 natív ISO 409600

 

FÉNYMÉRÉS: RGB+IR fénymérés-érzékelővel

 

ZÁRIDŐ: legrövidebb 1/8000 mp

 

SOROZATFELVÉTEL: 14 kocka/mp RAW formátumban / 16 kocka/mp JPG

 

MEMORIA KÁRTYA: Dupla Compact Flash memória kártya hely

 

VIDEO:  4K (4096x2160) video 60 f/sec CFast 2.0™ kártyára

MONITOR: 3.2"  ·1,620,000 pixel felbontás

AKKUMULÁTOR: Lithium-Ion  / 1210 kép egy feltöltéssel

ÁRA: 2.074. 900.- BRUTTÓ

 

 

Web

WWW.CANON.HU 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 3.115470 másodperc.