BUDAPEST FOTÓFESZTIVÁL: Reiner Reidler kiállítás

Nagy Anita | 2024. Április 24., Szerda 09:00

A BUDAPEST FOTÓFESZTIVÁL ötödik hetében ismét egy nemzetközi sztárt köszönthetünk.

Reiner REIDLER: Fake Holidays című kiállítása fantasztikus nemzetközi sikerek után először látható Budapesten a BPF 2024 programjában.

 

Az osztrák fotós, Reiner Riedler 2004-ben elindított sorozata a „Fake Holidays" a kortárs társadalom konzum szokásairól, azon belül a szabadidő eltöltéséről, a vakációról szól.

 

Astronaut_Kremlin_Turkey.jpgReiner Redler: Astronaut

A minél egzotikusabb és fantasztikusabb, annál jobb elve alapján készült szabadidőközpontok giccses építészeti világa ál-desztinációk létrehozásához vezetett, a valós helyek szürreális másolataihoz, amelyeket Riedler játékos és olykor harsány, ironikus látásmódjával örökíti meg. Ha a vágyaink elérhetetlenek, gyakran a szimuláció veszi át szabadidőnk és nyaralásunk helyét. Képzeletbeli teremtett világok jönnek létre, hogy az élményt, reprodukálható árucikként kínálják nekünk. Bár ezeknek az igény szerinti kalandoknak a minősége néha meglehetősen kétesnek bizonyul, egy dologra mégis rávilágít: az emberek mindennapi életének alapjául szolgáló vágyakra és álmokra.

 

Wild_River_Florida_Reiner Riedler.jpg
Reiner Redler: Wild River

 

 

Reiner Riedler, osztrák fotográfus küldetésének tekinti, hogy feltárja a vidámparkok és az őket látogató emberek új világát. "Fake Holidays" című dokumentarista projektje mint egy tanulmány rávilágít a mai fogyasztói kultúra vívmányaira, tele ironikus ellentmondásokkal.
Kurátor: MUCSY Szilvia

 

Osztrák Kulturális Fórum
1068 Budapest, Benczúr u. 16.
Hétfő – Péntek 9:00 – 16:00


FB event:https://fb.me/e/yupl4ztdQ

 

budapestphotofestival.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 3.320781 másodperc.