Fotó MagazinBővülő Sony RX0 fényképezőgép funkciók

Fotó Magazin | 2018. Január 10., Szerda 19:00

A digitális képrögzítés világszinten vezető társaságaként és a világ legnagyobb képérzékelő-gyártójaként számon tartott Sony a mai napon a sokoldalú RX0 fényképezőgépével használható új, vezetékes és vezeték nélküli megoldásokat mutatott be.

Az IFA 2017 kiállításon bemutatott RX0 a Sony nagy elismerésnek örvendő RX fényképezőgép-családjának fejlett képrögzítési minőségét olyan robusztus, vízálló és ultrakompakt vázban kínálja, amelynek a mérete kb. 59 mm x 40,5 mm x 29,8 mm (szél. x mag. x mély.), a tömege pedig mindössze 110 g. Apró méretének és lenyűgöző sokoldalúságának köszönhetően az új fényképezőgép rendkívül hasznos eszköz akkor is, ha csak önmagában használják, de akár különböző szögből és nézetből készülő felvételeknél több másik RX0 kamerával is párosítják. A szűk helyekhez igazodó rugalmas felszerelési lehetőségek részeként az RX0 teljesen szimmetrikusan pozícionált objektívvel és képátfordítási funkcióval rendelkezik. Ezek a jellemzők tovább bővítik a készülék egyébként is széleskörű felhasználhatóságát.

 

ccb-wd1_front-mid.jpg


A kompakt RX0 fényképezőgép két különböző típusú megoldást kínál a többkamerás felvételkészítésre és vezérlésre, amelyből az egyik a tökéletesen pontos kameraszinkronizációt és -vezérlést biztosító vezetékes megoldás, míg a másik a kényelmes és a rugalmas vezeték nélküli opció.

 

ccb-wd1_accessory-mid.jpg


Új, vezetékes, több nézetből való felvételkészítés az RX0 készülékkel a Camera Control Box segítségével
A Sony Camera Control Box (kameravezérlő-doboz, CCB-WD1 modell) néven új kiegészítőt mutatott be, amely vezetékes IP (internetprotokoll) kapcsolaton keresztül csatlakozik az RX0 fényképezőgéphez, és így teszi lehetővé a webböngészőn keresztüli számítógépes vezérlést. A vezérlőjelek IP alapú átalakításával a fényképezőgép beállításai bárhonnan és bármely csatlakoztatott számítógépről megbízhatóan vezérelhetők. Vezetékes kapcsolattal több pár RX0 fényképezőgép és Camera Control Box – összesen akár 100 készülék – is hatékonyan vezérelhető és szinkronizálható; ezzel a fotósok és filmkészítők kiváló minőségű mozis effekteket, pl. „bullet time” effektet vagy virtuális valóságot hozhatnak létre, illetve különleges szögekből fotózhatják a nagy érdeklődésre számot tartott eseményeket.

 

ccb-wd1_rx0_situation10-mid - Copy.jpg


Több pár RX0 és Camera Control Box használatakor a csatlakoztatott fényképezőgépek beállításai egyszerre módosíthatók és a felvétel egy időben történő elindítása/leállítása is beprogramozható. Ezen kívül, a videoszinkronizálás funkcióval az időzítés az összes csatlakoztatott készülékkel szinkronizálható. Ez segít csökkenteni a fényképezőgépek közötti esetleges időeltérést, és a speciális effektek létrehozásánál több kép összefűzését is támogatja.

 

ccb-wd1_rx0_situation05-mid.jpg


A fájlok közvetlenül átmásolhatók a csatlakoztatott számítógépre, és a több kamera használata esetén fellépő keveredés elkerülése érdekében lehetőség van a fájlnevek hozzárendelésére és módosítására is. Élő, többkamerás adatfolyamhoz összesen 100vii különálló RX0 fényképezőgép és CCB-WD1 Camera Control Box összekapcsolására van lehetőség. A Camera Control Boxon keresztül a felhasználó egyszerűen programozhatja az összes csatlakoztatott fényképezőgép felvételkészítési beállításait és módjait.
Forgalomba kerülésAz új CCB-WD1 Camera Control Box várhatóan 2018 februárjában kerül forgalomba.
Továbbfejlesztett többkamerás vezeték nélküli felvételkészítés az új PlayMemories™ Mobile alkalmazással
A Sony PlayMemories Mobile alkalmazásának legújabb 6.2 verziójának és az RX0 készülék közös használatakor további lehetőségek nyílnak a többkamerás vezérlésre.

 

ccb-wd1_cable_protector_right-mid - Copy.jpg

 

A mobilalkalmazás legújabb verziójával a felhasználók egy hozzáférési ponton keresztül akár 50 db RX0 fényképezőgéphez csatlakozhatnak okostelefonjuk vagy táblagépjük segítségével, és így egy időben vezérelhetik ezeket a készülékeket. A jelenleg is elérhető fő beállítások módosítása funkción kívül az összes csatlakoztatott készüléket egyszerre ki és be lehet kapcsolni, de az egyedileg kijelölt „csoportok” segítségével külön is lehet velük felvételeket készíteni.
Az új PlayMemories Mobile alkalmazás 6.2 verziója január hónap folyamán válik elérhetővé.

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 3.362465 másodperc.