Fotó MagazinApotop Wi-Copy (DW21) multifunkciós és mobil eszköz

Fotó Magazin | 2016. Június 24., Péntek 08:00

A multifunkciós Apotop Wi-Copy (DW21) szolgáltatása nagyon bőkezű. Hasznos a mobil eszközök töltésére, de kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor ez az 5200 mA tárolt energia akár életet is menthet.

Napjainkban már odahaza is szükségünk lehet egy szerver üzemeltetésére, főleg ha már egy számítógépnél több van a lakásban – nem beszélve az okostelefonok, tabletek bővülő számáról, a média- és zenelejátszókról –, mert elég hamar szembesülünk a kérdéssel, hogy hol tároljuk, hogyan érjük el fájljainkat, és hogyan gondoskodjunk azok biztonsági mentéséről. Ebben segít az Apotop, mindezt beépített akkumulátora révén, hosszú és szünetmentes működéssel.

 

 

Kialakítás

 

A gumiborítású Apotop Wi-Copy (DW21) burkolata kellemes tapintású és karcálló kivitelű. A két oldalon lekerekített élén kívül feltűnő hosszúkás LED-ek (4 darab) tájékoztat a működésről, sorban: akku. állapot, SD kártyaüzemelés, WI-FI aktivitás, és üzemkész állapot. Az egy darab háromállású kapcsoló az egyetlen közvetlenül hozzáférhető fizikai kapcsoló a Wi-Copy-n, ezzel állíthatjuk be az akkumulátortöltés funkciót, Wi-Fi kapcsolatot, illetve kikapcsolhatjuk a készüléket vele. Ezen a részen van az SD foglalat és az egy USB port, és a szemben lévő oldalon pedig a vezetékes NET és mikro USB terminál, a beépített akku. töltést szolgáló csati és még egy pici furat is van. A tűvel elérhető Reset, akkor lehet hasznos, ha valamiért elakad és megállnak a folyamatok, de ez a mi tesztünk alatt sosem fordult elő.

 

APOTOP 01.jpg

 

Funkciók

 

A Wi-Fi adattovábbítás és adatok megosztását és másolását, mentését támogató kütyü nagyon hasznos a mai örökmozgó mobil világunkban. Az USB és SD kártyaolvasója segítségével, bármikor tudunk felé fájlokat továbbítani a mobilunkról, akár vezeték nélkül is, vagy letölteni róla. A tartalmak megosztását, rendszerezését, törlését mobil applikációval is kivitelezhetjük, ezzel függetleníthetjük magunkat a Windows-tól. Lehet internetes Wi-Fi Hotspot-ot is kreálni segítségével és megosztani a hálózatunkat másokkal, mindezt hálózati vezeték nélkül, csupán a beépített akkumulátorról üzemeltetve.

 

APOTOP 02.jpgAPOTOP 03 dobozban.jpg

 

Az otthoni hálózati eszköznek is alkalmas tenyérnyi készülék Wi-Fi Router feladatot is el tud látni és apró NAS szerverként, leginkább médiaszerverként is üzemeltethetjük, mivel külső wincsesztert is rádughatunk és az azon lévő adatokat bármikor elérhetjük. Egyaránt megbirkózik a FAT16; FAT32; exFAT; NTFS-ra formázott tárolókkal is.

Szerverkénti használatkor a: SAMBA/FTP/HTTP/DLNA protokollokat ismeri és a titkosítások terén, a WEP, WPA/WPA2 között választhatunk a biztonság érdekében.

 

Apotop 04.jpgAT-DW17.jpg

 

Működés

 

A próbánk során a hálózati funkciókat és a mobil operációs rendszerrel való lehetőségeket Androiddal teszteltük, de ugyanolyan könnyen használható a kütyünk iOS rendszerrel is. Az Android Op. rendszerhez való kapcsolatot egy vezérlő applikáció letöltésével kell kezdenünk, amely nem meglepően a Wi-Copi néven található meg az áruházban. Ezt telepítve, és meglátva a bíbor témahatást rögtön a nemrég eltávozott énekes, Prince jutott eszünkbe. A bíbor szín, a bordó beállítások virtuális választó kapcsolóival, mit is mondjak, elég feltűnő látvány. Az alsó navigációs sáv négy opciójával: a kapcsolatot, a beállításokat, a fájlok kezelését, és az aktuális státus állapotot változtathatjuk.

 

AT-DW17_4.jpg

 

A gyártó az akkumulátorról való működtetéshez 14 órát adott meg, míg a Wi-Fi-t is használva 8 órás üzemidőt adott meg feltöltésenként. (A Lítium-Polymer telep gyorsan tölthető és az élettartama hosszú.)

A fájlokkal való műveletek telefonnal való távoli elérhetősége, másolása és a benne lévő SD kátyára vagy USB-be csúsztatott memóriára írása kellemesen és logikus séma szerint teljesíthető. Nagy hasznot jelenthet az Apotop használata egy nagyobb utazás során felhalmozódott kép vagy videó anyag válogatásánál és mentésénél.

 

Előnyök

 

Kicsi és mobil, mindamellett nagyon könnyen használható és nagyon hasznos segítséget adhat veszélyes helyzetekben, olyanokban, mint az adataink biztonságos tárolása és védelme, valamint szükség esetében a tartalék energia utánpótlást is hathatósan megoldja, amire már utaltunk a bevezetőnkben is. ( x )

 

 

www.pdb.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 2.996651 másodperc.