Fotó MagazinEisa Maestro pályázat: a hazai győztesek

Fotó Magazin | 2014. Augusztus 19., Kedd 11:00

Eisa Maestro pályázat: a hazai győztesek
example_group example_group example_group example_group example_group example_group example_group example_group example_group example_group example_group example_group example_group example_group example_group example_group example_group example_group example_group example_group

2014-ben is megrendezésre került az Eisa Maestro fotópályázat, ismerjétek meg a hazai forduló helyezetteit.

 

 

 

 

A téma ezúttal az Építészet volt, amire fotósorozatokat, 5-8 képből álló egységes anyagot várt Magazinunk. A nemzetközi forduló eredményéről már itt olvashattatok, ezúttal ismerjétek meg a magyarországi verseny dobogósait. A harmadik helyet Farkas Imre érte el, aki néhány mondatban be is mutatkozott lapunknak:

 

 

 

 

 

 

"Építész vagyok, annak mérnök és csavargó változata. Sok helyen megfordultam és még sok helyre szeretnék eljutni - magam és mások örömére. Mert remélem, hogy a képek másoknak is örömére vannak, lesznek. Tulajdonképpen olyan vagyok mint a hegymászók - Ők miért is másszák a hegyet? Mert ott van. Na ezért fotózok én is . Mert a téma ott van a szemem előtt. És igyekszem, hogy minél változatosabb dolgok kerüljenek a szemem elé. Korábban filmre és diára fényképeztem, a filmet magam laboráltam - most szkennelni kellene azokat. A kompakt gépek rövid kitérője után most ismét tükörreflexes masinákat használok - úgy adódott, hogy a Canon lett a kiválasztott."

Imre képei magukért beszélnek, ívek, formák, boltívek...egy igazán szép és egységes anyagot láthatunk, tekintsétek meg galériánkat és gyönyörködjetek Ti is....

 

 

További képek: www.facebook.com/UtazzPixelekkel

 


 

10441401_573532016098980_3914996325582169964_n.jpg

 

 

Második helyezettünk Kömöz Gergely, akit a fotózás szeretete 2007 tavaszán érintette meg. Csodálatos dolognak tartja a fényképezést, teljesen megnyugtatja, kikapcsolja, a vidéket, az utcát járva folyamatosan a témát keresi. Leginkább a vízparti témákat, a tájképeket kedveli, de más területeken, így városokban elő emberekről, épületekről, különböző rendezvényekről és eseményekről is készít képeket. Fényképeit többnyire digitális technikával készíti, a különlegesebb hatások eléréséhez szűrőket használ. Számos hazai és nemzetközi fotópályázaton ért el sikereket, fényképei kiállításokon, magazinokban szerepeltek. 

 

kg1.jpg

 

Eredményei közül a XXVII. Sajtófotó pályázaton elért első helyezésére, és az EISA Photo Maestro 2009-2010 fődíjára a legbüszkébb. Jelenleg alkalmazott fotográfusnak tanul, szeretné, ha később a fotózás munkájává is válna. 

 

További képek: www.komozgergely.com

 

Első helyezettünk Kolossa Tamás, aki négyes metróról készített sorozatával vívta ki Magazinunk elismerését. Tamás 1952-ben született és pályája során az IT, illetve az újságírás iránt érdeklődött. Tavaly kezdett el komolyabban foglalkozni a fényképezéssel, egyelőre autodidakta módon, de tervezi hogy egy tanfolyamot is elvégez. Győztes képei a metro átadás első néhány napján, kora reggel készültek, amikor még szinte senki nem járt arra.

 

0003_Kolossa_Tamas_Budapest-Metro4.jpg

 

A természetesség híve, így Lightroomban csak a legalapabb módosításokat végezte el rajtuk. Komoly terveket dédelget: 2-3 éven belül szeretne profivá válni. Kedvesnc műfaja a természet és tájfotó, kétszer járt Máté Bence workshopjain.

 

További képek: www.kolossa.net/_flashphoto

 

 

(Nagy Anita)

 

www.eisa.eu


Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.566929 másodperc.