Fotó MagazinEISA Maestro 2021 NYERTESEK

Fotó Magazin | 2021. Augusztus 14., Szombat 22:00

Sokszor írtuk korábban, hogy az EISA MAESTRO nemzetközi fotópályázat ötlete Budapestről származik és ennek megfelelően most büszkén írom ezeket a sorokat, melyben újabb magyar sikerről számolhatok be.

A pályázat fennállása óta a magyar fotográfia két első és most elért harmadik helyezéssel, magasan az „éremtáblázat” vezetőjeként foglal helyet. Következő oldalainkon bemutatjuk az EISA Maestro Nemzetközi Fotópályzat ide nyerteseit.

(Soltész Rezső)

 

EISA-Maestro-2021-Logo 500x260.jpg


EISA MAESTRO 2021/22 

KÉPEK MEGTEKINTHETŐEK A CIKK VÉGÉN

 

1. Willem Kuijpers/ Hollandia – Appassionato

 

1. Portrait Willem Kuijpers.jpg

 

Willem Kuijpers az 1970-es évek elején kezdett el hobbiból fotózni. Az amszterdami Fotovakschoolban eltöltött négy év után a fotózást hivatásává tette. Sok éven át saját stúdiója volt Udenben, miközben személyes munkákat is készített. Az elmúlt két évben Willem nyugdíjas lett, és a fotózás ismét hobbivá vált.

 

"Ez a szicíliai I Misteri di Trapani 24 órás körmenet, amelyet a húsvét előtti nagyhéten tartanak. Ez egy nagyon intenzív és érzelmes esemény. A 24 óra alatt 18 nehéz szobrot, amelyek a keresztutat (Krisztus szenvedését) ábrázolják, végigvisznek Trapani óvárosán. Az ebben a sorozatban szereplő képek mind a templomba való visszatéréskor készültek. Számomra a sorozat nem annyira a keresztény aspektusról szól, hanem amit különösen meg akarok mutatni, az a kultúra, a folklór és a sokszínűség keveredése. Gyakran mélyen átélt érzelmekkel, de mosolyogva és mindenekelőtt büszkeséggel is".

 

 

www.fotowillemkuijpers.nl

 

 

2. Pauline Petit/Franciaország – The Graphic Portrait

 

2. Portrait Pauline Petit.jpg

 

Pauline Petit 1986-ban született. A franciaországi Normandiából származik, ahol a Studio 22 nevű műtermében él és dolgozik. Pauline-t gyermekkora óta érdekli a művészi pálya. Ezért írt és illusztrált egy gyermekkönyvgyűjteményt, mielőtt 2007-ben hivatásos fotóssá vált.

2019-ben Pauline multidiszciplináris megközelítést alakított ki személyes munkájában, amelyben az illusztrációt és a festészetet a fotográfiával kombinálja. Humoros jeleneteket készít olyan esztétikával, amelyre nagy hatással van a grafikai tervezés.

 

A GRAFIKAI PORTRÉ

A The Graphic Portrait című sorozat több tucat szorosan keretezett, fehér alapon, négyzet alakban bemutatott monokróm portrékból áll. Képzeletbeli, humoros és meglepő karaktereket mutat be, akik kihívást jelentenek és megkérdőjeleznek minket, miközben megnevettetnek gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Úgy tervezték, hogy egyszerű és hozzáférhető legyen, így mindenki számára értékelhető.

Pauline inspirációi a gyermekirodalomból, valamint a festészet és a rajzolás iránti szeretetéből származnak. Egy olyan univerzumot mutat be, amely egyszerre gyermeki és könnyed, ugyanakkor szigorú és precíz, és intelligensen ötvözte ezt a két szenvedélyt, hogy olyan képeket készítsen, amelyek félúton vannak a fotózás és a rajzolás között.

Az összes smink és frizura mellett a különböző kiegészítőket is ő maga készíti, majd a fotókat és az utómunkálatokat a stúdiójában végzi. És egy kis árulkodás: az itt bemutatott nyolc kép mindegyike önarckép. Remek példa arra, mi mindent lehet egyetlen arcból létrehozni!

 

KÖZÖSSÉGI HÁLÓZATOK

Honlap : https://pauline-petit.fr

Instagram : @paulinepetitphotographie

 

 

 

3. Farkas Barbara, Magyarország - Arcok

 

3. Portrait Barbara_Farkas.jpg

 

Jelenleg a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának fotográfia szakos hallgatója vagyok. A fotózást 14 éves koromban fedeztem fel, amikor középiskolai tanulmányaim során ezt a tantárgyat választottam.

 

Az "Arcok" című sorozatomban a legfontosabb, és talán a legsúlyosabb globális környezeti válságokat vizsgáltam. Képeim alapjául önarcképeket választottam, kiemelve azt a tényt, hogy mi magunk is tehetünk valamit e problémák megoldása érdekében. Képeim felhívják a figyelmet a nagy kiterjedésű erdőtüzekre, a globális felmelegedésre, az olajszennyezésre, a légszennyezésre, az ózonréteg csökkenésére és a hulladékszennyezésre.

 


DÍJNYERTES FOTÓK:

 

1. HELYEZETT FOTÓK

Willem Kuijpers

"Appassionato"


110423-2750 Sicilie Trapani Processione dei Misteri Focus Eisa Selectie.jpg110423-2920 Sicilie Trapani Processione dei Misteri Focus Eisa Selectie.jpg140419-1657 Sicilie Focus Eisa Selectie.jpg140419-1745 Sicilie Focus Eisa Selectie.jpg150331-0609 Sicilie Focus Eisa Selectie.jpg150331-1053 Sicilie Focus Eisa Selectie.jpg160326-1377 Sicilie 2016 Focus Eisa Selectie.jpg170412-1034 Sicilie 2017 Focus Eisa Selectie.jpg

 

 

2. HELYEZETT FOTÓK

Pauline Petit

 "The Graphic Portrait"

01 Pauline Petit.jpg02 Pauline Petit.jpg03 Pauline Petit.jpg04 Pauline Petit.jpg05 Pauline Petit.jpg06 Pauline Petit.jpg07 Pauline Petit.jpg08 Pauline Petit.jpg

 

 


3. HELYEZETT FOTÓK

Barbara Farkas

"Arcok"

 

f1.jpg

f2.jpgf3.jpgf4.jpgf5.jpgf6.jpg

 

 

---------  

 

További információk a www.eisa.eu oldalon.

 

 

--

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 3.311425 másodperc.