Fotó MagazinEISA MAESTRO 2018 - 2019 / NATURE - NYERTESEK

Fotó Magazin | 2018. Augusztus 14., Kedd 22:00

Idén is megrendezésre került a Photo Maestro fotópályázat, melynek témája a NATURE - TERMÉSZET volt. A verseny nyertese Máté Bence, aki az Év fotósa díj mellett immár az EISA MAESTRO nemzetközi elismerés boldog tulajdonosa is egyben...

EISA Maestro 2018 Logo original with new logo outline.jpg

 

 

1) MÁTÉ BENCE, MAGYARORSZÁG

LIGHTS AND SHADES / FÉNYEK ÉS ÁRNYAK


Máté Bence természetfotós 1985-ben született Magyarországon. 2010-ben megnyerte a rangos BBC Wildlife Photography of the Year díjat Londonban. Ő a leginkább dekorált fotográfus a verseny 53 éves történetében, mivel ő volt az egyetlen versenyző, aki első és második díjat nyert a fiatal és felnőtt kategóriában is. 2005-ben forradalmasította a rejtett fotózást az egyirányú üveg használatával, amely technikát azóta széles körben máshol is elfogadott a szakma. 2008 óta olyan természetfotográfiai rejteket tervez, amelyeket az egész világon, Európától Dél-Afrikán át egészen Dél-Amerikáig használnak.

 

"A kiemelkedő természetfotók technikailag tökéletesek, innovatívak és megismételhetetlenek. Valóban kell tükröznie a történteket, és az alanyoknak szabadon kell mozogniuk. Miközben a Photoshop használható képjavításra, az utómunkálatok kizárólagos célja, a valóságnak a lehető legpontosabb módon történő tükrözése. "

www.bencemate.com; www.bencemateshides.com

 

BenceMate_Catch.jpg

 

Bence_Mate_Alone.jpg

 

Bence_Mate_Mirror.jpg

 

Bence_Mate_Rainbow.jpg

 

Bence_Mate_Royal_Portrait.jpg

 

Bence_Mate_Shake_It.jpg

 

Bence_Mate_Silhouette.jpg

 

Bence_Mate_Simultaneous.jpg

 

 

2) DARIUSZ BRUHNKE, LENGYELORSZÁG

 

Dariusz Lengyelországban született, és a Pomeranian tartományhoz tartozó Darzlunie faluból származik. Jelenleg Trondheim közelében, Közép-Norvégiában él, és egy étterem szakácsaként dolgozik. Fényképezés iránti szenvedélye néhány évvel ezelőtt született, és most tagja egy helyi fotósok a Norsk Selskap For Photographers (NSFF) csoportjának. Gyakran ott hagyja néhány napra rendszeres életét, hogy fényképeket készítsen Norvégiában.

"A fotózás az életem részévé vált, szeretek időt tölteni a természettel, és bemutatom, ahogy én látom. Ezeket a fényképeket a Norvégia északi részén található Lofoten-szigeteken február és március fordulóján készítettem el egy Workshop keretén belül, amelyet Adam Wawrzyniak együtt tartottunk. A Lofoten-i elképesztően csodálatos éghajlat ebben az évszakban a fotós paradicsoma."

 

www.35photo.ru/darko78/

 

EISA MAESTRO 2018 Natura (1).jpg

 

EISA MAESTRO 2018 Natura (2).jpg

 

EISA MAESTRO 2018 Natura (3).jpg

 

EISA MAESTRO 2018 Natura (4).jpg

 

EISA MAESTRO 2018 Natura (5).jpg

 

 

3) ALFONSO J. EXPÓSITO DÍAZ-ÁLVAREZ, SPANYOLORSZÁG

"ÉLET ÉS SZÍN"

A tengerek és az óceánok mindenféle formájú és színű életnek adnak otthont. Fényképeimnek az a célja, hogy tükrözzék a kék bolygónkat takaró viz gazdagságát, a Vörös-tenger zátonyaitól egészen az egyiptomi Raja Ampat víz alatti paradicsomig. A Bahama-szigetek zátonyi cápái és a Guadalupe-sziget impozáns és fenséges cápái képviselik az óceánok egyensúlyát fenntartó legfontosabb ragadozókat. Lembeh-ben Indonéziában a kékgyűrűs polip leselkedik, amely 5 cm-es méretben és az egyik legmérgezőbb állat a bolygón. Az egyéb csodák közé tartozik egy feltűnően színes nudibranch, egy gyönyörű, édes-szájú hal, amely a Raja Ampat korallzátonyába menekül, és a hawksbill teknősbéka a mélyreható tekintetével, Komodoban fényképezve.

Én egy amatőr fotós vagyok, különösen a víz alatti fotózásban.

"A fotográfiával való első kapcsolatom több mint tíz évvel ezelőtt víz alatt történt. Szükségét éreztem, hogy bemutassam a kék bolygónk csodáit: több mint 1000 merülés alkalmával világszerte, mind az édesvízben, mind a sós vízben, szerencsém volt megérezni és megtapasztalni az egyedülálló pillanatokat, amit mindegyik fotón megpróbáltam közvetíteni.”

 

www.flickr.com/photos/alfonsoexposito

 

1 OK.jpg

 

2 OK.jpg

 

3 OK.jpg

 

4 OK.jpg

 

5 OK.jpg

 

6 OK.jpg

 

7 OK.jpg

 

8 OK.jpg

 

 

EISA-logo-2018.jpg

 

http://www.eisa.eu 

 

 

 

( - )

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 3.195441 másodperc.