Fotó MagazinEISA Photography Awards 2022-2023

Fotó Magazin | 2022. Augusztus 14., Vasárnap 22:00

Negyven év óta minden év augusztus 15-én kerülnek nyilvánosságra az EISA díjak, köztük a kitüntetett legjobb fotográfiai termékek is. A Profi FOTO magazin bemutatja 2022 év, az elmúlt esztendő legsikeresebb fototechnikai újdonságait.

hirdetés

EISA-Award-Nikon-Z-9.png

 

EISA CAMERA OF THE YEAR 2022-2023

Nikon Z 9

 

Nikon-Z-9_web.jpg

 

A Nikon Z 9 a legfejlettebb és legjobb fényképezőgép, amelyet jelenleg megvásárolhat. Rétegelt 45,7 millió pixeles, teljes képkockás CMOS-érzékelője és gyors EXPEED 7 processzora kiemelkedő képminőséget és nagy felvételi sebességet biztosít, akár 30 kép/mp JPEG-ben és 20 kép/mp nyersképben, teljes felbontásban. A gyors autofókusz-rendszer a Nikon Advanced 3D Tracking (fejlett 3D követés) funkcióval könnyedén rögzíti a mozgó témákat. A videósok számára a Z 9 a képfelbontások és képkockasebesség széles skáláját kínálja, akár 12 bites nyers 8K/60 kamerán belüli felbontásig. A Z 9 kettős markolatú formavilágával és masszív felépítési minőségével egy úttörő és nagyon hatásos eszköz.

 

EISA-Award-OM-System-OM-1.png

 

EISA MICRO FOUR THIRDS CAMERA 2022-2023

OM System OM-1

 

OM-System-OM-1_web.jpg

 

A Micro Four Thirds kamerák nagyot léptek előre az OM Digital Solutions új zászlóshajójával. Ez a nagy teljesítményű kamera úgy épült, mint egy tank, és IP53-as besorolással rendelkezik a por- és fröccsenés elleni védelem érdekében. Újonnan kifejlesztett 20 millió pixeles BSI-CMOS érzékelővel rendelkezik, amely Quad Pixel AF funkciót biztosít, gyors és precíz AI-asszisztált autofókusz rendszerrel, amely akár 50 kép/mp sebességgel képes követni a vadon élő állatokat és a gyorsan mozgó témákat. Az OM Rendszer OM-1 a számításos fényképezést alkalmazza a fejlett kézi hosszú expozíciókhoz, és lenyűgöző vázba épített képstabilizációval büszkélkedhet, miközben kiváló minőségű 4K DCI filmfelvételt is kínál.

 

 

EISA-Award-Canon-EOS-R7.png

 

EISA APS-C CAMERA 2022-2023

Canon EOS R7

 

Canon-EOS-R7_web.jpg

 

A Canon EOS R7 egy nagy teljesítményű, mégis megfizethető fényképezőgép, amely egy 32,5 millió pixeles APS-C CMOS érzékelő köré épül, a Canon rendkívül érzékeny Dual Pixel CMOS AF autofókusz-rendszerével, amely kiváló témaérzékelési képességekkel rendelkezik. A fényképezőgép a mechanikus zárral 15 kép/mp, az elektronikus zárral pedig akár 30 kép/mp sebességgel is képes fényképezni. A gyenge fényviszonyok melletti munkavégzéshez 5 tengelyes, vázba épített képstabilizátorral rendelkezik, amely akár 7 fokozatú rázkódáskorrekciót kínál. A fényképek és filmek rögzítése kettős UHS-II SD memóriakártya-nyílásra történik. A videó 4K felbontásban (7K-ról minta vételezve) érhető el, a rögzítés időbeli korlátozása nélkül.

 

EISA-Award-Sony-Alpha-7-IV.png

 

EISA FULL-FRAME CAMERA 2022-2023

Sony Alpha 7 IV

 

Sony-Alpha-7-IV_web.jpg


Ez a teljes képkockás tükör nélküli fényképezőgép szinte minden területen jelentős fejlesztéseket tartalmaz elődjéhez, az Alpha 7 III-hoz képest. Az új 33 millió pixeles BSI CMOS Exmor R BSI CMOS érzékelő és a legújabb BIONZ XR processzor biztosítja a ragyogó képminőséget, míg a csuklós érintőképernyő megkönnyíti a munkát, különösen a filmkészítők és vloggerek számára. A sorozatfelvételi mód nagyon hosszú sorozatfelvételeket tesz lehetővé 10 kép/mp sebességgel, míg a gyors és megbízható, valós idejű követéssel rendelkező autofókusz felismeri az emberek és állatok szemét. Ami a videókat illeti, az Alpha 7 IV képes UHD 4K/30p felvételek készítésére az érzékelő teljes felületérőlről, vagy 4K/60p felvételek készítésére Super 35mm módban.

 

 

EISA-Award-Fujifilm-X-T30-II.png

 

EISA BEST BUY CAMERA 2022-2023

Fujifilm X-T30 II

 

Fujifilm-X-T30-II_web.jpg

 

Azoknak a fotósoknak, akik vonzóan alacsony áron szeretnének egy jó képességű fényképezőgépet vásárolni, a Fujifilm X-T30 II egy kiemelkedő választás. Ugyanolyan kiváló képminőséget nyújt, mint a Fujifilm drágább modelljei, különösen vonzó JPEG színvisszaadással közvetlenül a fényképezőgépből. A kompakt és könnyű fémváz jó külső kézi vezérlőkészletet kínál. Az eredeti X-T30-hoz képest néhány üdvözlendő fejlesztést is kínál, beleértve a nagyobb felbontású képernyőt, a frissített autofókusz rendszert, valamint a fényképezéshez és videózáshoz külön beállításokat és menüket. A legfontosabb, hogy öröm vele fényképezni, és kiváló eredményeket produkál.

 

 

EISA-Award-Canon-EOS-R3.png

 

EISA PROFESSIONAL CAMERA 2022-2023

Canon EOS R3

 

Canon-EOS-R3_web.jpg

 

A Canon EOS R3 egy igazán professzionális eszköz mind az állókép-, mind a videókészítéshez, miközben elrendezése a korábbi EOS fényképezőgépekből ismerős, mind az analóg, mind a digitális fényképezőgépekből. 24 millió pixeles, rétegelt CMOS full-frame érzékelőt alkalmaz, a Canon Dual Pixel CMOS AF autofókusz-rendszerével, és akár 30 kép/mp sebességgel is képes fényképezni. A felhasználó háromféle módszer közül választhat a fókuszálás helyének meghatározásához: joystickkel, érintőgombbal, vagy az Eye Control AF segítségével, amely egy innovatív funkció, amely követi a fotós szemének mozgását. A fényképezőgép 6K/60p és 4K/120p felbontásban is rögzít videót. A készüléket professzionális felhasználásra szabták híradós és sporteseményekre.

 

 

EISA-Award-Sony-ZV-E10.png

 

EISA VLOGGING CAMERA 2022-2023

Sony ZV-E10

 

Sony-ZV-E10_web.jpg

 

A két évvel ezelőtt EISA-díjat nyert ZV-1-hez hasonlóan a ZV-E10 is a tartalomkészítőknek készült, azzal a plusz előnnyel, hogy cserélhető objektíveket használhat. Ez egy kiváló fényképezőgép fotózáshoz és videózáshoz egyaránt, gyors és pontos autofókuszt kínál, amelyet a valós idejű szem AF egészít ki. A változtatható látószögű LCD-monitor mind a fotó-, mind a videómódban, beleértve a szelfiket is, nagy segítség, míg videómódban a kiváló minőségű mikrofon a mellékelt szélszűrővel kristálytiszta hangot biztosít. A ZV-E10 emellett támogatja a legújabb videotechnológiát, a 4K-tól az élő közvetítésig, valamint számos olyan funkciót, amelyekkel a vlogok készítése és megosztása mindenféle helyzetben nagyon egyszerű.

 

 

EISA-Award-Panasonic-Lumix-DC-GH6.png

 

EISA PHOTO/VIDEO CAMERA 2022-2023

Panasonic Lumix DC-GH6

 

Panasonic-Lumix-DC-GH6_web.jpg

 

Bár a Panasonic Lumix DC-GH6 lenyűgöző állóképeket készít az új, 25,2 millió pixeles CMOS-érzékelőnek köszönhetően, a fényképezőgép igazi előnye a lenyűgöző multimédiás tartalmak létrehozásában rejlik. Miközben a fényképezőgép a funkcióihoz képest kompakt, rendkívül felhasználóbarát ergonómiával rendelkezik, különálló videó- és fényképezőgép-vezérlőkkel. A kategória legjobb videokészítési eszközei közé tartozik a 10 bites 5,7K/60p felvételkészítés a teljes érzékelőszélességet kihasználva, valamint az 5,8K anamorfikus felvétel teljes 4:3 formátumban. Korlátlan felvételi idő, kettős kimeneti erősítés, V-Log és belső ProRes tároló csak néhány azok közül a funkciók közül, amelyek a Lumix GH6-ot a legjobb fotó/videokamerává teszik.

 

 

EISA-Award-Sony-FE-24-70mm-F2.8-GM-II.png

 

EISA LENS OF THE YEAR 2022-2023

Sony FE 24-70mm F2.8 GM II

 

Sony-FE-24-70mm-F.jpg

 

Ezt a gyors alapzoomot full-frame fényképezőgépekhez fotósoknak és filmeseknek egyaránt tervezték. Nagyon jó képminőséget kínál, valamint négy gyors és megbízhatóan vezérelt XD lineáris motort az autofókuszhoz. Ez a második generációs G Master objektív kisebb méretével és súlyával nyűgöz le, miközben elődjéhez képest extra funkciókat kapott. A fokozatmentes vezérlésre állítható rekeszgyűrű mellett egy zoomnyomaték-kapcsolóval is rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a fotós a fotózási helyzetnek megfelelően választhasson a laza és a szoros között. A két állítható fókusztartó gomb kényelmes vezérlést biztosít.

 

 

EISA-Award-SIGMA-20mm-F2-DG-DN--Contemporary.png

 

EISA WIDE ANGLE LENS 2022-2023

SIGMA 20mm F2 DG DN | Contemporary


 SIGMA-20mm-F2-DG-DN_web.jpg

 

A Sigma L-bajonettel vagy Sony E-bajonettel rendelkező fényképezőgépekhez készült teljes képkockás nagylátószögű objektívje kiváló minőséget kínál megfizethető áron. A nagy F2-es maximális rekeszérték ellenére kompakt felépítésű. Az objektív nagyon masszív felépítésű, alumínium csővel rendelkezik, és por- és nedvességvédelemmel van ellátva. Hagyományos és praktikus rekeszgyűrűt tartalmaz, amely automatikus állásba is állítható, míg a speciális FLD és SLD üvegelemek és a többrétegű bevonat magas képminőséget biztosít. A sagittális kóma hatékony korrekciója még a széleken is nagy élességet biztosít, ami rendkívül hasznos az éjszakai égbolt fotózásakor.

 

EISA-Award-Fujifilm-FUJINON-XF33mm-F1.4-R-LM-WR.png

 

EISA STANDARD LENS 2022-2023

Fujifilm FUJINON XF33mm F1.4 R LM WR

 

Fujifilm-XF-33mm-F1.jpg

 

A Fujifilm ezzel az APS-C X-rendszeréhez készült fényerős alap objektívvel egy olyan objektívet kínál, amelynek nincsenek igazi gyenge pontjai. A fényerős rekesznyílásnak köszönhetően minden fényviszonyok között szuper éles fotókat és videókat készíthet, miközben a digitális, fényképezőgépen belüli feldolgozás korrigálja a maradék aberrációkat. A kilenc lamellás rekesz segít a tökéletes bokeh elérésében, míg a gyors és csendes lineáris autofókuszmotor és a fókuszlégzés hiánya miatt az objektív éppúgy alkalmas videózásra, mint állóképek készítésére. Az olyan részletek, mint a reteszelhető manuális rekeszgyűrű és az átfogó időjárásszigetelés együttesen teszik a FUJINON XF 33mm F1.4 R LM WR-t tökéletes standard objektívvé.

 

 

EISA-Award-Nikon-NIKKOR-Z-800mm-F6.3-VR-S.png

 

EISA TELEPHOTO LENS 2022-2023

Nikon NIKKOR Z 800mm F6.3 VR S

 

Nikon-NIKKOR-Z-800mm-F6.jpg

 

Az ultrateleobjektíveket általában hatalmas mérettel, nagy súllyal és borsos árral társítják. A Nikon új 800 mm-es teleobjektívje ezért kellemes meglepetést jelent kompakt méreteivel, kis súlyával és megfizethető árával. A Nikon mindezt a Phase Fresnel-elem segítségével érte el, amely lehetővé teszi az objektív hosszának nagymértékű csökkentését. Ezenkívül több lencsetagot úgy helyeztek el, hogy a súlypontot a vázhoz közel tolják el, így a kézből történő fényképezés valódi lehetőséggé válik. Csökkentett mérete ellenére is kiváló képminőséget biztosít, így ez az új teleobjektív a természetfotósok körében bestseller lesz.

 

 

EISA-Award-Nikon-NIKKOR-Z-400mm-F2.8-TC-VR-S.png

 

EISA PROFESSIONAL TELEPHOTO LENS 2022-2023

Nikon NIKKOR Z 400mm F2.8 TC VR S

 

Nikon-NIKKOR-Z-400mm-F2.jpg

 

A 400mm F2.8-as objektív a szakma alapobjektívje a sportfotózáshoz, és gyakran használják telekonverterrel együtt. A Nikkor Z 400mm F2.8 TC VR S az első a maga nemében, amely beépített 1,4x-es telekonverterrel rendelkezik, amely egy kényelmesen elhelyezett kapcsolóval aktiválható. Ez lehetővé teszi a fotósok számára, hogy a gyújtótávolságot gyorsan 560 mm-re növeljék. Ennek ellenére az objektív 20%-kal könnyebb, mint F-bajonettes elődje. Ahogy az egy professzionális használatra készült objektívtől elvárható, ez a sokoldalú teleobjektív kiváló építési minőséget, gyors autofókuszt és kiváló optikai teljesítményt kínál.

 

 

EISA-Award-Tamron-35-150mm-F2-2.8-Di-III-VXD.png

 

EISA ZOOM LENS 2022-2023

TAMRON 35-150mm F2-2.8 Di III VXD

 

Tamron-35-150mm-F2-2.jpg

 

A Tamron egy egyedülállóan gyors, minden igényt kielégítő objektívet fejlesztett ki a Sony E-bajonettes, teljes képkockás tükör nélküli fényképezőgépekhez. Kiemelkedő optikai minőséget és kibővített zoomtartományt kínál. Az egész zoomtartományban nagy rekesznyílásának köszönhetően potenciálisan több premium objektív kiváltására is alkalmas. A VXD fókuszáló motor nagyon gyorsan és feltűnően pontosan működik, és remekül együttműködik a Sony fényképezőgépek Eye AF-ével. Az optikai kialakítás és a nano bevonat kiemelkedő élességet és kontrasztot biztosít - ez egy figyelemre méltó objektív helyszíni portrék és dokumentumfotózás számára, de stúdióban is tökéletesen használható. Végül egy csatlakozó port lehetővé teszi a felhasználók számára a funkciók testreszabását és a firmware frissítését.

 

 

EISA-Award-Tamron-28-75mm-F2.8-Di-III-VXD-G2.png

 

EISA STANDARD ZOOM LENS 2022-2023

TAMRON 28-75mm F2.8 Di III VXD G2

 

Tamron-28-75mm-F2.jpg

 

A Tamron korábbi, Sony E-bajonettes 28-75mm-es standard zoomobjektívjének képminősége már eddig is nagyon jó volt, az új 28-75mm F2.8 Di III VXD G2 pedig még jobb. Az optikai konstrukciót alapvetően átdolgozták, beleértve az új tükröződésgátló bevonatot, amely tovább csökkenti a becsillanásokat és a szellemképeket. Elődjéhez képest az autofókusz kétszer olyan gyors a Tamron VXD lineáris motorjának köszönhetően, és most már a minimális fókusztávolság mindössze 18 cm 28 mm-es gyújtótávolságnál, ami 1:2,7-es nagyítást eredményez. Emellett javult az ergonómia, és az objektív a "Tamron Lens utility" szoftver segítségével testre szabható.

 

 

EISA-Award-SIGMA-150-600mm-F5-6.3-DG-DN-OS--Sports.png

 

EISA SUPERZOOM LENS 2022-2023

SIGMA 150-600mm F5-6.3 DG DN OS | Sports

 

SIGMA-150-600mm-F5-6.jpg

 

A Sigma ultratelefotó zoomobjektívje a Sony E és Leica, Panasonic és Sigma L-bajonettes fényképezőgépekhez olyan gyújtótávolság-tartományt kínál, amely ideális a természetvilág, a sport és az akciófotózáshoz. Emellett a minimális fókusztávolság 1:2.8-as maximális nagyítást biztosít a közeli felvételek készítéséhez. A kültéri használathoz az objektív környezetvédelmi tömítéssel rendelkezik, az elülső elem pedig fluor bevonattal rendelkezik, amely taszítja a szennyeződéseket és a cseppeket. Az optikai rendszer speciális elemeket és bevonatokat tartalmaz, amelyek korrigálják a kromatikus aberrációt és a becsillanásokat, a beépített optikai stabilizátor pedig akár négy fokozatú rázkódáscsökkentést kínál. Az optikai minőség lenyűgözően jó, még teljes rekesznyílásnál is.

 

EISA-Award-Sony-FE-70-200mm-F2.8-GM-OSS-II.png

 

EISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2022-2023

Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

 

Sony-FE-70-200mm-F2.jpg

 

Ez a gyors teleobjektív a Sony első FE 70-200mm F2.8 G Master objektívjének teljes átalakítása. Az új optikai kialakítás a teljes zoomtartományban saroktól sarokig tartó élességet biztosít. Az autofókusz rendszer két pár XD 'Extreme Dynamic' lineáris motorra épül, amelyek két fókuszcsoportot hajtanak, ami gyorsabb fókuszálást és jobb fókuszkövetést biztosít. A videósok értékelni fogják a rekeszgyűrűt, amely kattintásos vagy kattintás nélküli módban is működtethető, valamint a csökkentett fókuszlégzést és fókuszeltolódást. Mindezen fejlesztések ellenére az objektív közel egyharmaddal könnyebb, mint az eredeti változat

 

 

EISA-Award-Tamron-18-300mm-F3.5-6.3-Di-III-A-VC-VXD.png

 

EISA TRAVEL ZOOM LENS 2022-2023

TAMRON 18-300mm F3.5-6.3 Di III-A VC VXD

 

Tamron-18-300mm-F3.5-6.jpg

 

Ez egy fantasztikus objektív a Fujifilm és Sony APS-C tükör nélküli fényképezőgépek felhasználói számára, akik egy táska tele objektívek nélkül szeretnének utazni. A széles zoomtartomány, amely 27-450mm-nek felel meg teljes képkocka méretben, lehetőséget ad fényképek készítésére és filmek rögzítésére mindenféle helyzetben, a tájképektől a távoli részletekig vagy a vadon élő állatokig. Továbbá a hatékony "rezgéskompenzációs" mechanizmus segít az éles fényképek készítésében gyenge fényviszonyok mellett is. A 18 mm-es nagylátószögnél 0,15 m-es minimális fókusztávolsággal és nagy nagyítással (1:2) ez az objektív a közeli fényképezéshez is nagyon hasznos.

 

 

EISA-Award-Sony-FE-PZ-16-35mm-F4-G.png

 

EISA PHOTO/VIDEO WIDE ANGLE ZOOM LENS 2022-2023

Sony FE PZ 16-35mm F4 G

 

Sony-FE-PZ-16-35-mm-F4-G_web.jpg

 

A Sony legújabb nagylátószögű zoomobjektívje a hagyományos mechanikus vezérlés helyett motoros zoommechanizmust alkalmaz. Ez vonzóvá teszi a videósok számára, akik felvétel közben szeretnének egyenletes, precíz zoomolást végezni. Azt is értékelni fogják, hogy fókuszálás közben nem változik a látószög, és zoomoláskor nem változik a fókusz. Ez az objektív azonban nem csak videózásra alkalmas. Kompakt, könnyű, időjárásálló kialakításának és kiváló minőségű optikájának köszönhetően a kis súllyal járó utazást kedvelő tájképfotósok számára is kiváló választás. Mind a fotósok, mind a videósok számára előnyösek az objektív kiterjedt kezelőszervei is, beleértve a dedikált rekeszgyűrűt.

 

 

EISA-Award-Panasonic-Leica-DG-Vario-Summilux-25-50mm-F1.7-ASPH.png

 

EISA PHOTO/VIDEO ZOOM LENS 2022-2023

Panasonic Leica DG Vario-Summilux 25-50mm F1.7 ASPH

 

Panasonic-Leica-DG-Vario-Summilux-25-50mm-F1.jpg

 

Ez a Leica márkájú, ultragyors Panasonic zoom a gyújtótávolság-tartományában a legtöbb primer objektív teljesítményével vetekszik, így több objektív kiváltására is alkalmas. A normál és rövidtávú telefotó zoom tökéletes dokumentum- és utazási objektív állóképek és videók készítéséhez egyaránt. Minden fókusztávolságon és rekesznyíláson tűéles, és rendkívül jól korrigált az optikai aberrációkkal szemben. Tökéletesen kiegészíti a Leica DG Vario-Summilux 10-25mm F1.7 ASPH nagylátószögű és normál zoom közötti objektívet is. Az intuitív kézi rekesz- és fókuszvezérlő gyűrűk teszik teljessé ezt az egyedülálló fotó/videó zoomobjektívet.

 

EISA-Award-Nikon-NIKKOR-Z-MC-105mm-F2.8-VR-S.png

 

EISA MACRO LENS 2022-2023

Nikon NIKKOR Z MC 105mm F2.8 VR S

 

Nikon-NIKKOR-Z-MC-105mm-F2.jpg

 

Ez egy szinte tökéletes makró objektív. Teljesen új optikai kialakításával lényegesen élesebb, mint F-bajonettes társa. A teljesítmény már maximális rekesznyílásnál is kiváló, a torzítás hiányzik, a vignettálás pedig szinte észrevehetetlen. A fókuszálás gyors a két lencsecsoportot mozgató kettős STM autofókuszmotornak köszönhetően, a 4,5 fokozatú rezgéscsillapítás pedig megkönnyíti a kézből történő fényképezést. Az objektív rövid, 0,29 m-es minimális fókusztávolságot kínál, és tartalmaz egy korlátozó kapcsolót, amellyel a munkatávolság legfeljebb 0,5 m-re csökkenthető. Végül az objektív időjárásálló, így kedvezőtlen körülmények között is használható.

 

 EISA-Award-Laowa-90mm-F2.8-2x-Ultra-Macro-APO.png

 

EISA MANUAL LENS 2022-2023

Laowa 90mm F2.8 2x Ultra Macro APO

 

Laowa-90mm-f-2.jpg

 

Ez a full-frame tükör nélküli fényképezőgépekhez készült, teljesen manuális makró objektív kiegészíti a már nyolc speciális makró objektívet tartalmazó termékcsaládot. Megkülönbözteti magát a versenytársaktól a 2:1 reprodukciós arányával, amely lehetővé teszi az apró részletek nagyon jó minőségű megörökítését. A felhasználók értékelni fogják a nagy F2.8 rekeszértéket, a kiváló, teljesen fémből készült szerkezetet és a sima, könnyen kezelhető kézi fókuszálógyűrűt. Az élesség jó, az apokromatikus optikai képlet pedig korlátozza a kromatikus aberrációt. Kompakt kialakításával és könnyű súlyával ez az objektív jó társ, ha kiviszed magaddal a szabadba, és a természet legapróbb részleteit is felfedezed vele

 

 

***Combined with Mobile Expert Group***

 

 

 EISA-Award-Sony-Xperia-1-IV.png


EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2022-2023
Sony Xperia 1 IV

 

Sony-Xperia-1-IV_web.jpg

 

A Sony sokoldalú okostelefonja már az első pillanattól kezdve lenyűgöz a modern, elegáns dizájnjának és a hátoldalának robusztus üvegfelületének köszönhetően - de a felhasználóknak a szolgáltatás még vonzóbb. Az Xperia 1 IV rendelkezik a valaha volt első folyamatos optikai zoomos kamerarendszerrel egy okostelefonon, a 85-125 mm-es telefotó kamerával és a fejlett, 120 kép/mp sebességű kiolvasó érzékelőkkel az összes lencsén. A 24 mm-es nagylátószögű objektívvel kombinálva, a 16 mm-es ultraszéles objektívvel és a 3D iTOF -fel a Sony új mércét állít fel a professzionális fényképezésben, vagy 4K HDR 120fps videofelvétellel. A nagy teljesítményű Qualcomm Snapdragon processzor és az 5000mAh kapacitású akkumulátor teszi teljessé a specifikációját annak, amit valóban a multimédia királyának nevezhetünk az okostelefonok között.

 

 

 

( - )

 

 

xxEISA-Logo_40th-Anniversary.jpg

 

 

 

2022-2023 EISA DÍJAS TERMÉKEI - A DÍJAZOTTAK TELJES LISTÁJA

 

Photography Expert Group

 

EISA CAMERA OF THE YEAR 2022-2023
Nikon Z 9

 

EISA MICRO FOUR THIRDS CAMERA 2022-2023
OM System OM-1

 

EISA APS-C CAMERA 2022-2023
Canon EOS R7

 

EISA FULL-FRAME CAMERA 2022-2023
Sony Alpha 7 IV

 

EISA BEST BUY CAMERA 2022-2023
Fujifilm X-T30 II

 

EISA PROFESSIONAL CAMERA 2022-2023
Canon EOS R3

 

EISA VLOGGING CAMERA 2022-2023
Sony ZV-E10

 

EISA PHOTO/VIDEO CAMERA 2022-2023
Panasonic Lumix DC-GH6

 

EISA LENS OF THE YEAR 2022-2023
Sony FE 24-70mm F2.8 GM II

 

EISA MACRO LENS 2022-2023
Nikon NIKKOR Z MC 105mm F2.8 VR S

 

EISA MANUAL LENS 2022-2023
Laowa 90mm F2.8 2x Ultra Macro APO

 

EISA PHOTO/VIDEO WIDE ANGLE ZOOM LENS 2022-2023

Sony FE PZ 16-35mm F4 G

 

EISA PHOTO/VIDEO ZOOM LENS 2022-2023
Panasonic Leica DG Vario-Summilux 25-50mm F1.7 ASPH

 

EISA PROFESSIONAL TELEPHOTO LENS 2022-2023
Nikon NIKKOR Z 400mm F2.8 TC VR S

 

EISA STANDARD LENS 2022-2023
Fujifilm FUJINON XF33mm F1.4 R LM WR

 

EISA STANDARD ZOOM LENS 2022-2023
Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2

 

EISA SUPERZOOM LENS 2022-2023
SIGMA 150-600mm F5-6.3 DG DN OS | Sports

 

EISA TELEPHOTO LENS 2022-2023
Nikon NIKKOR Z 800mm F6.3 VR S

 

EISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2022-2023

Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

 

EISA TRAVEL ZOOM LENS 2022-2023

Tamron 18-300mm F/3.5-6.3 Di III-A VC VXD

 

EISA WIDE ANGLE LENS 2022-2023
SIGMA 20mm F2 DG DN | Contemporary

 

EISA ZOOM LENS 2022-2023
Tamron 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD

 

Combined Award with Mobile Expert Group
 

 

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2022-2023
Sony Xperia 1 IV
 

 

 

Hi-Fi Expert Group

EISA FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2022-2023

Paradigm Founder 120H

 

EISA WIRELESS FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2022-2023
KEF LS60 Wireless

 

EISA WIRELESS ON-WALL LOUDSPEAKERS 2022-2023
System Audio legend 7.2 silverback

 

EISA ALL-IN-ONE LOUDSPEAKER 2022-2023
Sonus faber Omnia

 

EISA HIGH-END STEREO SYSTEM 2022-2023
MOON Voice 22 & ACE

 

EISA BEST VALUE WIRELESS LOUDSPEAKERS 2022-2023
SVS Prime Wireless Pro Powered Speakers

 

EISA HEADPHONE SYSTEM 2022-2023
EarMen CH-Amp, Tradutto & Staccato

 

EISA STREAMING AMPLIFIER 2022-2023
Roksan Attessa Streaming Amplifier

 

EISA SMART AMPLIFIER 2022-2023
Marantz Model 40n

 

EISA BEST VALUE STEREO SYSTEM 2022-2023
Denon PMA-900HNE & DCD-900NE

 

EISA STEREO SYSTEM 2022-2023
Rotel RA-6000 & DT-6000

 

EISA VINYL SYSTEM 2022-2023
Pro-Ject X2 B & Phono Box S3 B 

 

EISA TURNTABLE 2022-2023
Thorens TD 1500

 

EISA BEST VALUE TURNTABLE 2022-2023
Argon Audio TT-4

 

EISA DAC 2022-2023

Musical Fidelity M6x DAC

 

EISA STREAMER 2022-2023

Primare NP5 Prisma MK2

 

EISA HEADPHONE AMPLIFIER 2022-2023
Ferrum Audio OOR

 

EISA HIGH-END HEADPHONES 2022-2023
Meze Audio Elite

 

Combined Award with Home Theatre Audio Expert Group
EISA POWER AMPLIFIER 2022-2023

Primare A35.8

 

Combined Award with Mobile Devices Expert Group
EISA MOBILE DAC 2022-2023
iFi Audio xDSD Gryphon  

 

Combined Award with Home Theatre Audio Expert Group
EISA LOUDSPEAKER SERIES 2022-2023
Perlisten S Series 

 

 

Home Theatre Audio Expert Group

EISA COMPACT SOUNDBAR 2022-2023

Polk Audio MagniFi Mini AX

 

EISA HIGH-END SOUNDBAR 2022-2023
Devialet Dione

 

EISA BEST BUY SOUNDBAR 2022-2023

TCL C935U

 

EISA HOME THEATRE SOLUTION 2022-2023

Loewe klang system

 

EISA INTEGRATED SOUNDBAR 2022-2023

Philips Fidelio FB1

 

EISA HOME THEATRE SOUNDBAR 2022-2023

Hisense U5120GW

 

EISA HOME THEATRE PROCESSOR 2022-2023

Anthem AVM 90

 

EISA HOME THEATRE AMPLIFIER 2022-2023

Trinnov Amplitude16

 

EISA HOME THEATRE AV RECEIVER 2022-2023

Denon AVR-X1700H

 

EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2022-2023

Perlisten D215s

 

Combined Award with Hi-Fi Expert Group
 

EISA POWER AMPLIFIER 2022-2023

Primare A35.8

 

EISA LOUDSPEAKER SERIES 2022-2023
Perlisten S Series

 

Combined Award with Home Theatre Video & Display Expert Group
EISA MEDIA PLAYER 2022-2023

Zidoo NEO S

 

 

Home Theatre Video & Display Expert Group

EISA PREMIUM MINI LED TV 2022-2023
TCL 65C835

 

EISA HOME THEATRE TV 2022-2023
Philips 65OLED+937

 

EISA BEST BUY OLED TV 2022-2023
Philips 55OLED807

 

EISA BEST BUY LCD TV 2022-2023
TCL 55C735         

 

EISA FAMILY TV 2022-2023
Philips 55PUS8807

 

EISA PREMIUM LCD TV 2022-2023

Hisense 65U8HQ

 

EISA PREMIUM OLED TV 2022-2023

Sony XR-65A95K

 

EISA GAMING TV 2022-2023
LG OLED42C2

 

EISA GAMING PROJECTOR 2022-2023

BenQ X3000i

 

EISA UST PROJECTOR 2022-2023

XGIMI AURA

 

EISA HOME THEATRE PROJECTOR 2022-2023

Epson EH-LS12000B

 

EISA MEDIA PLAYER 2022-2023
Zidoo NEO S

 

Combined Award with Mobile Devices Expert Group

EISA MOBILE PROJECTOR 2022-2023

Philips GoPix 1

 

 

Mobile Devices Expert Group

EISA ADVANCED SMARTPHONE 2022-2023
OPPO Find X5 Pro

 

EISA BEST BUY SMARTPHONE 2022-2023
Honor 70

 

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2022-2023
Sony Xperia 1 IV

 

EISA SMARTWATCH 2022-2023
Huawei Watch GT 3 Pro

 

EISA WIRELESS HEADPHONES 2022-2023
Sony WH-1000XM5

 

EISA MOBILE SPEAKER 2022-2023
JBL Flip 6

 

EISA IN-EAR HEADPHONES 2022-2023

OPPO Enco X2

 

EISA TABLET INNOVATION 2022-2023

TCL NXTPAPER 10s

 

Combined Award with Home Theatre Video & Display Expert Group

EISA MOBILE PROJECTOR 2022-2023
Philips GoPix 1

 

Combined Award with Hi-Fi Expert Group

EISA MOBILE DAC 2022-2023

iFi Audio xDSD Gryphon

 

EISA WIRELESS HEADPHONES 2022-2023
Sony WH-1000XM5

 

EISA MOBILE SPEAKER 2022-2023
JBL Flip 6

 

 

In-Car Electronics Expert Group

EISA IN-CAR AMPLIFIER 2022-2023

HELIX P SIX DSP ULTIMATE

 

EISA IN-CAR SOUND PROCESSOR 2022-2023
ESX QL812SP

 

EISA IN-CAR PREMIUM UPGRADE 2022-2023
Audison AF M12.14 bit

 

EISA IN-CAR DSP SOFTWARE 2022-2023
DSP PC-Tool 5 by Audiotec Fischer

 

EISA IN-CAR SPEAKER SYSTEM 2022-2023
Ground Zero GZ ULTRA T-30 + GZ ULTRA K-165

 

EISA IN-CAR SUBWOOFER 2022-2023
Hertz MPS 250 S2/S4

 

EISA IN-CAR HIGH-END COMPONENT 2022-2023
Ground Zero GZ ULTRA A-2

 

EISA IN-CAR DASHCAM 2022-2023
Nextbase 622GW

 

EISA IN-CAR OEM PREMIUM AUDIO SYSTEM 2022-2023
Maserati Grecale with Sonus faber High Premium Audio System 

 

 

EISA IN-CAR CAMPER VAN COMPONENT 2022-2023
Eton UG FIAT SUB 6A

 

 

További információk a www.eisa.eu oldalon.

 

 

 

--

 

EISA AWARDS 2021-2022:

CITATIONS FOR PHOTO EXPERT GROUP

 

EISA CAMERA OF THE YEAR 2021-2022

Sony Alpha 1

 

A Sony Alpha 1-gyel a fotósoknak többé nem kell választaniuk a nagy felbontás vagy a nagy sebesség között. A kamera 50 millió pixeles képeket készít akár 30 kép/mp sebességgel, megszakítás nélküli, elsötétítésmentes nézettel az elektronikus keresőben, köszönhetően az egyedülálló, teljes képkockás, stacked Exmor RS CMOS érzékelőnek, amely beépített memóriával és nagy teljesítményű BIONZ XR processzorral rendelkezik. A gyors érzékelőkiolvasás lehetővé teszi a pontos fókusz- és expozíciókövetést sorozatfelvételek készítése közben, míg a kettős meghajtású zárrendszer akár 1/400 mp-es vakuszinkronizálást, az elektronikus záras vakuszinkronizálás pedig akár 1/200 mp-es szinkronizálást tesz lehetővé. A videósok számára az Alpha 1 akár 8K (7680x4320) 30p-s filmfelvételt is kínál. Ez tényleg az a fényképezőgép, amely mindent tud.

 

 

EISA BEST BUY CAMERA (APS-C) 2021-2022

Fujifilm X-S10

 

A Fujifilm X-S10 egy könnyű és kompakt tükör nélküli fényképezőgép könnyű kezelhetőséggel és rengeteg kreatív beállítással. Képérzékelője 26 millió pixeles képeket, 4K videót 30 kép/mp sebességgel és ISO 160 és 12 800 közötti érzékenységi tartományt biztosít. A gyors és érzékeny autofókusz-rendszer még gyenge fényviszonyok között is megbízható és pontos. Az X-S10 fényképezőgép testbe épített képstabilizátorral (IBIS) rendelkezik, amely öt tengelyen keresztül ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódását, így biztosítva az éles képeket. Emellett a fényképezőgép belső stabilizátora képes szinkronizálni az optikailag stabilizált X-bajonettes objektívekkel a még jobb eredmények érdekében. Mindent egybevetve a Fujifilm X-S10 egy kiváló fényképezőgép megfizethető áron.

 

 

 

EISA BEST BUY CAMERA (FULL FRAME) 2021-2022

Nikon Z 5

 

A Nikon Z 5 egy kompakt és könnyű fényképezőgép, amely 24,3 millió pixeles, mechanikus stabilizáló rendszerrel szerelt teljes képkockás érzékelővel rendelkezik. Használata nagyon kellemes, hála a nagyméretű markolatnak, az opciók gyors váltását lehetővé tevő joysticknek, az érintőképernyőnek és az éles, 3,6 millió képpontos elektronikus keresőnek köszönhetően. Az ISO 51 200-as maximális érzékenységgel a Nikon Z 5 nehéz fényviszonyok mellett is képes a fényképezést minőségi eredménnyel folytatni. A 273 pontos autofókusz-rendszer nagyon hatékony és automatikusan felismeri az emberi szemeket és arcokat, valamint egyes háziállatokét is. A fényképezőgép 4K videót is képes készíteni, igaz 1,7-szeres vágással. Összességében ez a legjobb ár-érték arányú full-frame fényképezőgép a piacon.

 

EISA ADVANCED CAMERA 2021-2022

Nikon Z 6II

 

A Nikon Z 6II egy sokoldalú fényképezőgép 24,5 millió pixeles BSI-CMOS full-frame érzékelővel, amely akár 4K Ultra HD videót is képes rögzíteni 60 kép/mp sebességgel. Új generációs autofókusz rendszere akár -4,5EV fényerősségnél is képes dolgozni, míg két EXPEED 6 feldolgozómotorja gyorsabb képfeldolgozást és nagyobb pufferkapacitást biztosít a sorozatfelvételhez az elődjéhez képest. A Z 6II két kártyahelyet is kapott, egyet a CFexpress/XQD, egyet pedig a szabványos SD kártyák számára. Az USB-C interfészen keresztül táplálható és teljes mértékben kompatibilis a függőleges akkumulátoros markolattal. Ez az egyik legjobb teljesítményű fényképezőgép a komoly, lelkes fotósok számára.

 

 

EISA PREMIUM CAMERA 2021-2022

Canon EOS R5

 

A Canon magasan specifikált tükör nélküli multifunkciós fényképezőgépe funkciókkal teli és tartós használatra készült. Rendkívül éles, nagy felbontású, 45 millió pixeles képeket készít, miközben 8K és 4K videó rögzítésére is képes. Emellett nagy sebességű, nagy pontosságú Dual Pixel CMOS AF II autofókusz-rendszerrel, akár 8 fokozatú, vázba épített képstabilizátorral és nagy sebességű, akár 20 kép/mp sebességű sorozatfelvétellel is büszkélkedhet. Az AI-alapú témafelismerő rendszer képes felismerni és követni az emberi szemeket, arcokat és testeket, valamint egyes állatok szemeit és testmozgását is. Kombinálja ezeket a funkciókat a robusztus felépítéssel és a kiváló kezelhetőséggel és valószínűleg nincs olyan feladat, amellyel az R5 ne tudna megbirkózni.

 

EISA PROFESSIONAL CAMERA 2021-2022

Fujifilm GFX 100S

 

A GFX 100S modellel a Fujifilm a GFX 100 úttörő funkcióit egy sokkal kompaktabb és megfizethetőbb fényképezőgépbe csomagolta. Nagyobb testvéréhez hasonlóan 102 millió pixeles, 44x33 mm-es BSI-CMOS érzékelőt alkalmaz, amely fázisérzékelő pixeleket tartalmaz a gyors és pontos hibrid autofókusz érdekében. A korszerűbb, érzékenyebb, vázba épített képstabilizátor mostantól akár 6 fokozatban is képes kompenzálni a fényképezőgép rázkódását, ami az alacsony rezgésszámú zárral együtt segít a fotósoknak a lehető legélesebb képeket készíteni kézből történő felvételek esetében. A Pixel Shift Multi-Shot módban a fényképezőgép 400 millió pixeles képeket is rögzít, így a legjobb minőséget nyújtja állóképek készítésekor.

 

 

EISA PHOTO/VIDEO CAMERA 2021-2022    

Sony Alpha 7S III

 

A Sony Alpha 7S III kompromisszumok nélkül nyújt 4K videót. A középpontban egy új, 12 millió képpontos, hátulról megvilágított, teljes képkockás Exmor R CMOS képérzékelő áll, amely kiemelkedő teljesítményt nyújt nagy ISO-érzékenység mellett, minimális redőnyhatással. Teljes képpontos leolvasása ultraéles és tiszta videót tesz lehetővé vágás nélkül. 4K/60p módban a fényképezőgép több mint egy órán át képes túlmelegedés nélkül rögzíteni, míg a lassított felvételekhez 4K/120p és Full HD/240p is rendelkezésre áll. A kamera belsőleg 10 bites felvételeket rögzít 4:2:2 színmintavételezéssel; HDMI csatlakozón keresztül 16 bites RAW adatokat képes küldeni egy vele kompatibilis külső felvevőre. További kiemelkedő tulajdonságai közé tartozik a rendkívül nagyméretű, nagy felbontású, 9,44 millió képpontos kereső és a teljesen kihajtható, dönthető érintésérzékeny monitor. 

 

 

EISA LENS OF THE YEAR 2021-2022

Tamron 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD

 

Azon lelkes fotósok számára, akik APS-C érzékelővel rendelkező Sony fényképezőgépeket használnak és egy kiváló minőségű zoomot keresnek, ez lehet a tökéletes választás. Egyedülállóan hasznos kombinációt kínál a nagy maximális rekesznyílás és a széles, 26-105 mm-es, teljes képkocka-egyenértékű gyújtótávolság-tartományból, anélkül, hogy az optikai minőség terén kompromisszumot kötne. Az objektív időjárásálló, hogy megfeleljen a magasabb kategóriás Alpha 6000-es sorozatú modelleknek, hatékony optikai stabilizátorának köszönhetően pedig kézből, lassú záridővel is készíthetünk felvételeket a fényképezőgép rázkódása miatti elmosódás nélkül. Emellett az autofókusz csendes és pontos, miközben teljes mértékben kompatibilis az olyan funkciókkal, mint az Eye AF. Összességében nagyszerű választás a mindennapi fényképezéshez.

 

 

 

 

 

EISA WIDEANGLE LENS 2021-2022

Sony FE 14mm F1.8 GM        

 

Ez a rendkívül kompakt, nagy fényerejű, ultraszéles látószögű prémium minőségű objektív a Sony legújabb optikai tervezési eredményeit és gyártási technikáit egyesíti egy egyenes vonalú 14mm f/1,8-as objektívben, amelyet éppolyan könnyű terepen hordozni, mint stúdióban használni. A kompakt méret és súly azonban nem megy a magas képminőség és az időjárásállóság minőségének rovására. A gondos optikai korrekcióval rendelkező Sony FE 14mm F1.8 GM lenyűgözően jól teljesít tájképek, éjszakai és építészeti felvételek esetén. A 9 lamellás rekesznyílás és az XA lencsetagok hozzájárulnak a vonzó bokeh-hez, míg a lineáris AF-motorok gyors és pontos autofókuszt biztosítanak

 

 

EISA WIDEANGLE ZOOM LENS (APS-C) 2021-2022

Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD

 

A Sony E-bajonettes fényképezőgépekhez tervezett, a világ első olyan APS-C tükör nélküli fényképezőgépekhez készült ultraszéles látószögű zoomobjektívje, amely f/2,8-as maximális rekeszértékkel büszkélkedhet. Kompakt és könnyű, mégis kiváló minőségű eredményeket ad. Legközelebbi fókusztávolsága a legrövidebb gyújtótávolságnál mindössze 15 cm, így ideális a közeli felvételek készítéséhez. Az RXD autofókusz motorja teljesen csendes, és minden témára pontosan és gyorsan fókuszál, ami különösen fontos a videofelvételek készítésekor. Ennek eredményeképpen tökéletes választás a rendkívüli látószögű és lenyűgöző perspektívájú felvételekhez 

 

EISA WIDEANGLE ZOOM LENS (FULL FRAME) 2021-2022

Sony FE 12-24mm F2.8 GM

 

A Sony nagy rekesznyílású ultraszéles látószögű zoomobjektívje igazán lenyűgöző objektív, figyelemre méltó optikai teljesítménye a csúcskategóriás prímobjektívekkel egyenrangú. Az élesség nagyon lenyűgöző, széltől-szélig, még maximális rekeszértéknél is. Az objektív 122°-os látószögéhez és fényerős, f/2,8-as maximális rekeszértékéhez képest elképesztően kompakt is. A magas építési minőséghez időjárásálló tömítés, víz- és olajtaszító fluorbevonat tartozik az elülső elemen. A gyors és pontos autofókusz teszi ezt az objektívet hasznos eszközzé a tájfotósok és a fotóriporterek számára egyaránt.

 

 

EISA STANDARD LENS 2021-2022

Sony FE 50mm F1.2 GM

 

Ez az egyedülálló standard objektív a kiemelkedő képminőséget és a nagyon fényerős rekeszértéket ötvözi a figyelemre méltó kompakt és könnyű kialakítással. A 11 lamellás körkörös rekesz és az XA lencsetagok együttesen kellemes bokeh-et biztosítanak. Emellett az objektív egy olyan rekeszgyűrűvel rendelkezik, amely átkapcsolható a kattintásos és kattintás nélküli működés között, továbbá por- és nedvességálló kialakítással, valamint négy XD lineáris autofókusz motorral van ellátva, melyek gyors és pontos autofókuszt és követést biztosítanak. Ez az objektív a Sony fotósoknak egy ragyogó teljesítményű eszközt kínál portrékhoz, éjszakai jelenetekhez és általános fényképezéshez.

 

 

 

EISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2021-2022

Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD

 

A Tamron Sony E-bajonetthez készült ultratelefotó zoomobjektív lenyűgözően kompakt kivitelben nyújt vad-, sport- és akciófotózáshoz ideális gyújtótávolság-tartományt. Emellett 150 mm-es pozícióban 60 cm-es minimális fókusztávolságot kínál és 1:3,1-es maximális nagyítást biztosít a közeli munkákhoz. A Broad-Band Anti-Reflection bevonat elnyomja a szellemképeket és a tükröződést, míg az optikát a nedvességálló konstrukció védi az elülső elemen lévő fluor bevonattal együtt. Ez az első olyan Tamron objektív a full-frame tükör nélküli fényképezőgépekhez, amely optikai képstabilizátorral rendelkezik, így lehetővé teszi az éles kézi ultratelefotózást.

 

 

 

 

 

EISA PROFESSIONAL TELEPHOTO ZOOM LENS 2021-2022

Nikon NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

 

Ahogy az egy csúcskategóriás, professzionális használatra készült objektívtől elvárható, ez a gyors teleobjektív-zoom a lehető legfejlettebb. Optikailag kiváló, a nagyfokú élességet az aberrációk hatékony elnyomásával ötvözi. További kívánatos tulajdonságai közé tartozik az időjárásálló konstrukció, a gyors, csendes és pontos autofókusz, valamint a hatékony optikai stabilizálás. A testreszabható vezérlőgyűrű, a két programozható gomb és a felső részén borítón található kijelzőpanel páratlan szintű vezérlést biztosít. Az eredmény egy fantasztikus objektív, amely ideális a legkülönfélébb felhasználási módokhoz, a vadvilágtól és a sporttól kezdve a portré- és esküvői fotózásig.

 

 

EISA PORTRAIT LENS 2021-2022

Sigma 85mm F1.4 DG DN | Art

 

A Sigma egy olyan objektívet alkotott, amely újra értelmezi a portréfotózást azáltal, hogy ideális gyújtótávolságot kombinál a csúcsminőségű eredményeket biztosító technológiával. Kifejezetten full-frame tükör nélküli fényképezőgépekhez tervezett, könnyű és kompakt testét kiváló minőségű konstrukció jellemezi, beleértve a por- és vízfröccsenésállóságot is. A felhasználók az öt SLD-elem és egy aszferikus elem, valamint a legújabb, magas törésmutatójú üvegnek köszönhetően aberrációmentes, éles képeket élvezhetnek. Az f/1,4 maximális rekeszértéknek köszönhetően gyönyörű művészi bokeh-et eredményez, amely a profi és a haladó amatőr fotósok igényeit egyaránt kielégíti.

 

 

EISA MANUAL LENS 2021-2022

Laowa Argus 33mm f/0.95 CF APO

 

A Laowa Argus 33mm f/0.95 CF APO egy kivételesen fényerős standard objektív APS-C érzékelővel rendelkező tükör nélküli fényképezőgépekhez. Ez a rendkívül nagy rekesznyílású objektív tökéletes mind a gyenge fényviszonyok mellett történő fényképezéshez, mind a rendkívül sekély mélységélesség eléréséhez - különösen a 35 cm-es legközelebbi fókusztávolsággal kombinálva. Apokromatikus kialakításának köszönhetően az általában a nagy rekesznyílásokhoz társuló színrojtok szokatlanul jól kontrollálhatók. A fókuszkezelése, az alacsony fókuszállítási tolerancia és a fokozatmentes rekeszgyűrű ideális videós használatra is. Canon RF, Fujifilm X, Nikon Z és Sony E foglalatokkal kapható.

 

 

EISA MACRO LENS 2021-2022

Nikon NIKKOR Z MC 50mm f/2.8

 

Ez a Nikon Z fényképezőgépekhez készült, megfizethető árú, kompakt és könnyű szabványos makróobjektív 1:1 arányú reprodukciót biztosít a 16 cm-es minimális fókusztávolságon. Az optikai kialakítás aszférikus és extra alacsony szórású üvegelemeket is használ a kromatikus aberráció minimalizálása érdekében. Az elülső lencsetagot fluorbevonat védi, a tubus pedig por, szennyeződés és nedvesség ellen tömített, így kihívást jelentő körülmények között is használható. Csendes vezérlőgyűrűvel rendelkezik, amellyel a rekesznyílást vagy az ISO-érzékenységet állíthatja be. DX-formátumú Z-sorozatú fényképezőgéppel használva az objektív látószöge 75 mm-nek felel meg, így kiváló választás makróhoz és portrékhoz egyaránt.

 

 

 

EISA SPECIAL PURPOSE LENS 2021-2022

Laowa 15mm f/4.5 Zero-D Shift

 

Jelenleg a piacon kapható legszélesebb látószögű shift objektív, amelyet tartós acélszerkezet és kiváló kidolgozás jellemez. Teljes képkockás fényképezőgépekhez, tükör nélküli és DSLR fényképezőgépekhez egyaránt használható, ±11 mm-es eltolást biztosít, ami ideális a perspektíva korrekciójához építészeti és belsőépítészeti fotózásnál. Nagyon igényes optikai kialakítása ellenére sokkal kedvezőbb árú, mint más ultraszéles látószögű shift objektívek. A működés minden aspektusa manuális, beleértve a fókuszálást és a rekeszbeállítást is, a shift mechanizmus egy egyedi forgótárcsát használ, amely egyszerre pontos és könnyen kezelhető. Kompakt méretének, kis súlyának és zökkenőmentes, megbízható működésének köszönhetően az objektív kiváló választás építészeti fotózáshoz.

 

 

 

EISA LENS INNOVATION 2021-2022

Canon RF 100mm F2.8L Macro IS USM

 

Míg a legtöbb gyártó a legnépszerűbb tükörreflexes modelljeik másolásával építette fel a full-frame tükör nélküli objektívkínálatát, a Canon következetesen fantáziadúsabb volt. Az új RF-bajonettes 100mm f/2.8-as objektívje az autofókuszos makróobjektívek közül a legnagyobb, 1,4x-es nagyítási arányt kínálja, így az EOS R-rendszerű fényképezőgépek felhasználói mindössze 26x17 mm-es témával tölthetik ki a képkivágást. Emellett egy új szférikus aberráció-szabályozó gyűrűt is kapott, amellyel beállítható az elmosódás simasága akár az előtérben, akár a háttérben. Ez a két újítás együttesen ígéretesen új utakat nyit a kreatív kifejezésmódok előtt a közeli fényképezésben 

 

 

 

 

 

EISA PHOTO SOFTWARE 2021-2022

Zoner Photo Studio X

 

Ez az innovatív fotószoftver felhasználóbarát funkciók széles skáláját kínálja. Amellett, hogy teljes körű nyersanyag-konvertáló, egyszerű képszerkesztést biztosít rétegekkel és maszkokkal, a retusáló ecset és az arcok eszköze pedig tökéletes a portrék feljavításához. A Photo Studio X a fényképkatalógust is kezeli, lehetővé téve a dátum, a felvétel helye, kulcsszavak vagy mappák szerinti böngészést. A folyamatos frissítések és a mesterséges intelligencia használata szintén nagyon előnyös a felhasználók számára. A Photo Studio X egyesíti azokat a funkciókat, amelyekhez általában más gyártók több programjára van szükség, és mindezt nagyon versenyképes áron.

 

 

 

 

EISA ADVANCED PHOTO SOFTWARE 2021-2022

DxO PureRAW

 

A DxO PureRAW egy igazán egyedülálló szoftver. Használatával előkezelheti képeit, mielőtt importálná azokat az Adobe Lightroomba, a Photoshopba vagy bármely más, a Linear DNG nyers formátumot támogató fotószoftverbe. Ez lehetővé teszi, hogy kihasználja a DxO kiváló demozaikosító algoritmusait, a lencsekorrekciókat, a zajcsökkentést és a kép élesítését, mindezt csúszkák vagy bonyolult beállítások nélkül és anélkül, hogy egy új kezelőfelületet kellene elsajátítania. Egyszerűen csak jobb képeket kap anélkül, hogy a meglévő munkafolyamatának nagy részét megváltoztatná.

 

 

 

EISA PHOTO SERVICE 2021-2022

CEWE Photoworld. 

 

Manapság a legtöbb képet okostelefonokkal készítjük. A CEWE Photoworld alkalmazással iOS és Android operációs rendszerre, könnyen gyönyörű fotókönyvekké alakíthatja ezeket. A mesterséges intelligencia segítségével a felhasználónak csak ki kell választania, hogy a telefonján vagy táblagépén lévő képek közül melyik kerüljön a fotókönyvbe, az alkalmazás pedig automatikusan elvégzi a többit, beleértve a sorrendet, a képjavítást és azt, hogy milyen képi részletek jelennek meg. Ez óriási segítséget jelent és rendkívül felgyorsítja a folyamatot, miközben a felhasználók továbbra is mindent a saját ízlésük szerint módosíthatnak. A kinyomtatott eredmény minősége ugyanolyan magas, mint a hagyományos CEWE fotókönyveké.

 

 

 

EISA PHOTO PRINTER 2021-2022

Epson SureColor SC-P700

 

 

Ez az A3+ nyomtató lehetővé teszi a profi és az ambiciózus amatőr fotósok számára, hogy minőségét hosszan tartó nyomatokat készítsenek legkedvesebb képeikről. Az UltraChrome Pro 10 tintakészletnek köszönhetően az SC-P700 kiváló nyomtatási minőséget biztosít színes és fekete-fehér nyomtatásban egyaránt. Könnyedén kezeli a fotó- vagy képzőművészeti papírlapokat, beépített tekercses papíregységgel büszkélkedhet, és nem igényel tintacserét a matt és fényes hordozók közötti váltáskor. Kompakt helyigényének és széles körű interfészeinek (USB 3.0, Wi-Fi és Ethernet) köszönhetően az SC-P700 bármilyen munkaterületen vagy stúdióban elfér, miközben könnyen kezelhető, testreszabható felhasználói felületet biztosít a 4,3 hüvelykes érintőképernyőn keresztül.

Combined Award with Mobile Devices Expert Group

 

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2021-2022

Sony Xperia 1 III

 

A Sony Xperia 1 III az első 120 Hz-es 4K képernyővel szerelt okostelefon. Szintén újdonság a variálható fókuszt kínáló telefotókamera, ezért egy valódi multimédiás hőst kapnak mindazok, akik mobileszközüket többnyire videók és fotók készítésére, vagy hasonló tartalmak fogyasztására használják. Az említett a képességeket a Qualcomm legújabb, 5 nanométeres Snapdragon 888 lapkakészlete és 12 GB RAM támogatja, a hatékony motor biztosítja, hogy ez az okostelefon a mobiljátékokban és multitask feladatokban is kiváló legyen. A csúcskategóriás készülék egyértelműen az igényes felhasználóknak készült, akik széleskörű funkcionalitásra, víz és porállóságra (IP65/IP68), valamint kifogástalan megjelenésre számíthatnak.

 

 

EISA ADVANCED SMARTPHONE 2021-2022

OPPO Find X3 Pro

 

Az OPPO Find X3 Pro lenyűgözően átfogó funkciókészletével és jellegezetes, modern kialakításával, alaposan feltornázta a képzeletbeli lécet.  Az öt nanométeres Qualcomm Snapdragon 888 processzorral hajtott, 8 GB RAM memóriával és 6.7 hüvelykes LPTO AMOLED kijelzővel (120 Hz) rendelkező készülék, masszív 4500 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, ami a 65 W-os gyorstöltést is támogatja. Az OPPO zászlóshajója ezeken felül vitathatatlanul a legjobb okostelefon fényképezőgép-beállítást kínálja ebben a szezonban. Hátulra négy objektívet csomagoltak, 50 megapixeles primer és ultra-nagylátószögű, 13 megapixeles telefotó és egyedülálló 3 megapixeles mikro-lencsés egység kelleti magát, utóbbi 1-3 mm távolságból 60x nagyításra is képes. Az említett többkamerás szett gyakorlatilag minden ígéretét képes beváltani, így jelenleg az OPPO Find X3 a legfejlettebb okostelefon a piacon. 

 

 

 

( - )

 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 3.275071 másodperc.