Fotó MagazinEISA Photography Awards 2021-2022

Fotó Magazin | 2021. Augusztus 14., Szombat 22:00

ÜNNEPELJÜK A LEGJOBBAKAT

Az EISA a járvány alatt minden tekintetben felülmúlta önmagát és erősebb lett mint valaha. Az idei EISA díjas fotótermékek bemutatása minden olvasó számára érdekes olvasmány. Tekintsétek meg az idei EISA díjasokat.
hirdetés

EISA Award Sony Alpha 1_dropshadow.jpg

 

EISA CAMERA OF THE YEAR 2021-2022

Sony Alpha 1

 

Sony-a1_A3.jpg


A Sony Alpha 1-gyel a fotósoknak többé nem kell választaniuk a nagy felbontás vagy a nagy sebesség között. A kamera 50 millió pixeles képeket készít akár 30 kép/mp sebességgel, megszakítás nélküli, elsötétítésmentes nézettel az elektronikus keresőben, köszönhetően az egyedülálló, teljes képkockás, stacked Exmor RS CMOS érzékelőnek, amely beépített memóriával és nagy teljesítményű BIONZ XR processzorral rendelkezik. A gyors érzékelőkiolvasás lehetővé teszi a pontos fókusz- és expozíciókövetést sorozatfelvételek készítése közben, míg a kettős meghajtású zárrendszer akár 1/400 mp-es vakuszinkronizálást, az elektronikus záras vakuszinkronizálás pedig akár 1/200 mp-es szinkronizálást tesz lehetővé. A videósok számára az Alpha 1 akár 8K (7680x4320) 30p-s filmfelvételt is kínál. Ez tényleg az a fényképezőgép, amely mindent tud.

 


EISA Award Fujifilm X-S10_dropshadow.jpg

 

EISA BEST BUY CAMERA (APS-C) 2021-2022

Fujifilm X-S10

 

Fuji-X-S10_web.jpg


A Fujifilm X-S10 egy könnyű és kompakt tükör nélküli fényképezőgép könnyű kezelhetőséggel és rengeteg kreatív beállítással. Képérzékelője 26 millió pixeles képeket, 4K videót 30 kép/mp sebességgel és ISO 160 és 12 800 közötti érzékenységi tartományt biztosít. A gyors és érzékeny autofókusz-rendszer még gyenge fényviszonyok között is megbízható és pontos. Az X-S10 fényképezőgép testbe épített képstabilizátorral (IBIS) rendelkezik, amely öt tengelyen keresztül ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódását, így biztosítva az éles képeket. Emellett a fényképezőgép belső stabilizátora képes szinkronizálni az optikailag stabilizált X-bajonettes objektívekkel a még jobb eredmények érdekében. Mindent egybevetve a Fujifilm X-S10 egy kiváló fényképezőgép megfizethető áron.

 


 EISA Award Nikon Z 5_dropshadow.jpg

 

EISA BEST BUY CAMERA (FULL FRAME) 2021-2022

Nikon Z 5

 

Nikon-Z-5_web.jpg


A Nikon Z 5 egy kompakt és könnyű fényképezőgép, amely 24,3 millió pixeles, mechanikus stabilizáló rendszerrel szerelt teljes képkockás érzékelővel rendelkezik. Használata nagyon kellemes, hála a nagyméretű markolatnak, az opciók gyors váltását lehetővé tevő joysticknek, az érintőképernyőnek és az éles, 3,6 millió képpontos elektronikus keresőnek köszönhetően. Az ISO 51 200-as maximális érzékenységgel a Nikon Z 5 nehéz fényviszonyok mellett is képes a fényképezést minőségi eredménnyel folytatni. A 273 pontos autofókusz-rendszer nagyon hatékony és automatikusan felismeri az emberi szemeket és arcokat, valamint egyes háziállatokét is. A fényképezőgép 4K videót is képes készíteni, igaz 1,7-szeres vágással. Összességében ez a legjobb ár-érték arányú full-frame fényképezőgép a piacon.

 


EISA Award Nikon Z 6II_dropshadow.jpg


EISA ADVANCED CAMERA 2021-2022

Nikon Z 6II

 

Nikon-Z-6II_web.jpg

 

A Nikon Z 6II egy sokoldalú fényképezőgép 24,5 millió pixeles BSI-CMOS full-frame érzékelővel, amely akár 4K Ultra HD videót is képes rögzíteni 60 kép/mp sebességgel. Új generációs autofókusz rendszere akár -4,5EV fényerősségnél is képes dolgozni, míg két EXPEED 6 feldolgozómotorja gyorsabb képfeldolgozást és nagyobb pufferkapacitást biztosít a sorozatfelvételhez az elődjéhez képest. A Z 6II két kártyahelyet is kapott, egyet a CFexpress/XQD, egyet pedig a szabványos SD kártyák számára. Az USB-C interfészen keresztül táplálható és teljes mértékben kompatibilis a függőleges akkumulátoros markolattal. Ez az egyik legjobb teljesítményű fényképezőgép a komoly, lelkes fotósok számára.

 


EISA Award Canon EOS R5_dropshadow.jpg 


EISA PREMIUM CAMERA 2021-2022

Canon EOS R5

 

Canon-EOS-R5_web.jpg


A Canon magasan specifikált tükör nélküli multifunkciós fényképezőgépe funkciókkal teli és tartós használatra készült. Rendkívül éles, nagy felbontású, 45 millió pixeles képeket készít, miközben 8K és 4K videó rögzítésére is képes. Emellett nagy sebességű, nagy pontosságú Dual Pixel CMOS AF II autofókusz-rendszerrel, akár 8 fokozatú, vázba épített képstabilizátorral és nagy sebességű, akár 20 kép/mp sebességű sorozatfelvétellel is büszkélkedhet. Az AI-alapú témafelismerő rendszer képes felismerni és követni az emberi szemeket, arcokat és testeket, valamint egyes állatok szemeit és testmozgását is. Kombinálja ezeket a funkciókat a robusztus felépítéssel és a kiváló kezelhetőséggel és valószínűleg nincs olyan feladat, amellyel az R5 ne tudna megbirkózni.

 

 

EISA Award Fujifilm GFX 100S_dropshadow.jpg

 

EISA PROFESSIONAL CAMERA 2021-2022

Fujifilm GFX 100S

 

Fujifilm-GFX-100S_web.jpg


A GFX 100S modellel a Fujifilm a GFX 100 úttörő funkcióit egy sokkal kompaktabb és megfizethetőbb fényképezőgépbe csomagolta. Nagyobb testvéréhez hasonlóan 102 millió pixeles, 44x33 mm-es BSI-CMOS érzékelőt alkalmaz, amely fázisérzékelő pixeleket tartalmaz a gyors és pontos hibrid autofókusz érdekében. A korszerűbb, érzékenyebb, vázba épített képstabilizátor mostantól akár 6 fokozatban is képes kompenzálni a fényképezőgép rázkódását, ami az alacsony rezgésszámú zárral együtt segít a fotósoknak a lehető legélesebb képeket készíteni kézből történő felvételek esetében. A Pixel Shift Multi-Shot módban a fényképezőgép 400 millió pixeles képeket is rögzít, így a legjobb minőséget nyújtja állóképek készítésekor.

 


EISA Award Sony Alpha 7S III_dropshadow.jpg 

 


EISA PHOTO/VIDEO CAMERA 2021-2022    

Sony Alpha 7S III

 

Sony-a7S-III_web.jpg

 

A Sony Alpha 7S III kompromisszumok nélkül nyújt 4K videót. A középpontban egy új, 12 millió képpontos, hátulról megvilágított, teljes képkockás Exmor R CMOS képérzékelő áll, amely kiemelkedő teljesítményt nyújt nagy ISO-érzékenység mellett, minimális redőnyhatással. Teljes képpontos leolvasása ultraéles és tiszta videót tesz lehetővé vágás nélkül. 4K/60p módban a fényképezőgép több mint egy órán át képes túlmelegedés nélkül rögzíteni, míg a lassított felvételekhez 4K/120p és Full HD/240p is rendelkezésre áll. A kamera belsőleg 10 bites felvételeket rögzít 4:2:2 színmintavételezéssel; HDMI csatlakozón keresztül 16 bites RAW adatokat képes küldeni egy vele kompatibilis külső felvevőre. További kiemelkedő tulajdonságai közé tartozik a rendkívül nagyméretű, nagy felbontású, 9,44 millió képpontos kereső és a teljesen kihajtható, dönthető érintésérzékeny monitor.

 

 

 EISA Award Tamron 17-70mm F2.jpg


EISA LENS OF THE YEAR 2021-2022

Tamron 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD

 

Tamron-17-70mm-F2.8-Di-III-A-VC-RXD_web.jpg


Azon lelkes fotósok számára, akik APS-C érzékelővel rendelkező Sony fényképezőgépeket használnak és egy kiváló minőségű zoomot keresnek, ez lehet a tökéletes választás. Egyedülállóan hasznos kombinációt kínál a nagy maximális rekesznyílás és a széles, 26-105 mm-es, teljes képkocka-egyenértékű gyújtótávolság-tartományból, anélkül, hogy az optikai minőség terén kompromisszumot kötne. Az objektív időjárásálló, hogy megfeleljen a magasabb kategóriás Alpha 6000-es sorozatú modelleknek, hatékony optikai stabilizátorának köszönhetően pedig kézből, lassú záridővel is készíthetünk felvételeket a fényképezőgép rázkódása miatti elmosódás nélkül. Emellett az autofókusz csendes és pontos, miközben teljes mértékben kompatibilis az olyan funkciókkal, mint az Eye AF. Összességében nagyszerű választás a mindennapi fényképezéshez.

 


EISA Award Sony FE 14mm F1.jpg 

  

EISA WIDEANGLE LENS 2021-2022

Sony FE 14mm F1.8 GM        

 

Sony-FE-14MM-F1.8-GM_web.jpg


Ez a rendkívül kompakt, nagy fényerejű, ultraszéles látószögű prémium minőségű objektív a Sony legújabb optikai tervezési eredményeit és gyártási technikáit egyesíti egy egyenes vonalú 14mm f/1,8-as objektívben, amelyet éppolyan könnyű terepen hordozni, mint stúdióban használni. A kompakt méret és súly azonban nem megy a magas képminőség és az időjárásállóság minőségének rovására. A gondos optikai korrekcióval rendelkező Sony FE 14mm F1.8 GM lenyűgözően jól teljesít tájképek, éjszakai és építészeti felvételek esetén. A 9 lamellás rekesznyílás és az XA lencsetagok hozzájárulnak a vonzó bokeh-hez, míg a lineáris AF-motorok gyors és pontos autofókuszt biztosítanak

 

 

EISA Award Tamron 11-20mm F2.jpg


EISA WIDEANGLE ZOOM LENS (APS-C) 2021-2022

Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD

 

Tamron-11-20mm-F2.8-Di-III-A-RXD_web.jpg


A Sony E-bajonettes fényképezőgépekhez tervezett, a világ első olyan APS-C tükör nélküli fényképezőgépekhez készült ultraszéles látószögű zoomobjektívje, amely f/2,8-as maximális rekeszértékkel büszkélkedhet. Kompakt és könnyű, mégis kiváló minőségű eredményeket ad. Legközelebbi fókusztávolsága a legrövidebb gyújtótávolságnál mindössze 15 cm, így ideális a közeli felvételek készítéséhez. Az RXD autofókusz motorja teljesen csendes, és minden témára pontosan és gyorsan fókuszál, ami különösen fontos a videofelvételek készítésekor. Ennek eredményeképpen tökéletes választás a rendkívüli látószögű és lenyűgöző perspektívájú felvételekhez 

 

 

EISA Award Sony FE 12-24mm F2.jpg


EISA WIDEANGLE ZOOM LENS (FULL FRAME) 2021-2022

Sony FE 12-24mm F2.8 GM

 

Sony-FE-12-24mm-F2.8-GM_web.jpg


A Sony nagy rekesznyílású ultraszéles látószögű zoomobjektívje igazán lenyűgöző objektív, figyelemre méltó optikai teljesítménye a csúcskategóriás prímobjektívekkel egyenrangú. Az élesség nagyon lenyűgöző, széltől-szélig, még maximális rekeszértéknél is. Az objektív 122°-os látószögéhez és fényerős, f/2,8-as maximális rekeszértékéhez képest elképesztően kompakt is. A magas építési minőséghez időjárásálló tömítés, víz- és olajtaszító fluorbevonat tartozik az elülső elemen. A gyors és pontos autofókusz teszi ezt az objektívet hasznos eszközzé a tájfotósok és a fotóriporterek számára egyaránt.

 

 

EISA Award Sony FE 50mm F1.jpg


EISA STANDARD LENS 2021-2022

Sony FE 50mm F1.2 GM

 

Sony-FE-50mm-F1.2-GM_web.jpg


Ez az egyedülálló standard objektív a kiemelkedő képminőséget és a nagyon fényerős rekeszértéket ötvözi a figyelemre méltó kompakt és könnyű kialakítással. A 11 lamellás körkörös rekesz és az XA lencsetagok együttesen kellemes bokeh-et biztosítanak. Emellett az objektív egy olyan rekeszgyűrűvel rendelkezik, amely átkapcsolható a kattintásos és kattintás nélküli működés között, továbbá por- és nedvességálló kialakítással, valamint négy XD lineáris autofókusz motorral van ellátva, melyek gyors és pontos autofókuszt és követést biztosítanak. Ez az objektív a Sony fotósoknak egy ragyogó teljesítményű eszközt kínál portrékhoz, éjszakai jelenetekhez és általános fényképezéshez.

 

 

EISA Award Tamron 150-500mm F5-6.jpg

 

EISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2021-2022

Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD

 

Tamron-150-500mm-F5-6.7-Di-III-VC-VXD_web.jpg


A Tamron Sony E-bajonetthez készült ultratelefotó zoomobjektív lenyűgözően kompakt kivitelben nyújt vad-, sport- és akciófotózáshoz ideális gyújtótávolság-tartományt. Emellett 150 mm-es pozícióban 60 cm-es minimális fókusztávolságot kínál és 1:3,1-es maximális nagyítást biztosít a közeli munkákhoz. A Broad-Band Anti-Reflection bevonat elnyomja a szellemképeket és a tükröződést, míg az optikát a nedvességálló konstrukció védi az elülső elemen lévő fluor bevonattal együtt. Ez az első olyan Tamron objektív a full-frame tükör nélküli fényképezőgépekhez, amely optikai képstabilizátorral rendelkezik, így lehetővé teszi az éles kézi ultratelefotózást.

 

 

EISA Award Nikon NIKKOR Z 70-200mm f2.jpg

 

EISA PROFESSIONAL TELEPHOTO ZOOM LENS 2021-2022

Nikon NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

 

Nikon-Z-70-200mm-F2.8-VR-S_web.jpg


Ahogy az egy csúcskategóriás, professzionális használatra készült objektívtől elvárható, ez a gyors teleobjektív-zoom a lehető legfejlettebb. Optikailag kiváló, a nagyfokú élességet az aberrációk hatékony elnyomásával ötvözi. További kívánatos tulajdonságai közé tartozik az időjárásálló konstrukció, a gyors, csendes és pontos autofókusz, valamint a hatékony optikai stabilizálás. A testreszabható vezérlőgyűrű, a két programozható gomb és a felső részén borítón található kijelzőpanel páratlan szintű vezérlést biztosít. Az eredmény egy fantasztikus objektív, amely ideális a legkülönfélébb felhasználási módokhoz, a vadvilágtól és a sporttól kezdve a portré- és esküvői fotózásig.

 

 

EISA Award Sigma 85mm F1.jpg


EISA PORTRAIT LENS 2021-2022

Sigma 85mm F1.4 DG DN | Art

 

Sigma-85mm-F1.4-DG-DN-Art_web.jpg


A Sigma egy olyan objektívet alkotott, amely újra értelmezi a portréfotózást azáltal, hogy ideális gyújtótávolságot kombinál a csúcsminőségű eredményeket biztosító technológiával. Kifejezetten full-frame tükör nélküli fényképezőgépekhez tervezett, könnyű és kompakt testét kiváló minőségű konstrukció jellemezi, beleértve a por- és vízfröccsenésállóságot is. A felhasználók az öt SLD-elem és egy aszferikus elem, valamint a legújabb, magas törésmutatójú üvegnek köszönhetően aberrációmentes, éles képeket élvezhetnek. Az f/1,4 maximális rekeszértéknek köszönhetően gyönyörű művészi bokeh-et eredményez, amely a profi és a haladó amatőr fotósok igényeit egyaránt kielégíti.

 

 

EISA Award Laowa Argus 33mm f0.jpg

 

EISA MANUAL LENS 2021-2022

Laowa Argus 33mm f/0.95 CF APO

 

Venus-Optic-Laowa-Argus-33-mm-f0,95-CF-APO_web.jpg


A Laowa Argus 33mm f/0.95 CF APO egy kivételesen fényerős standard objektív APS-C érzékelővel rendelkező tükör nélküli fényképezőgépekhez. Ez a rendkívül nagy rekesznyílású objektív tökéletes mind a gyenge fényviszonyok mellett történő fényképezéshez, mind a rendkívül sekély mélységélesség eléréséhez - különösen a 35 cm-es legközelebbi fókusztávolsággal kombinálva. Apokromatikus kialakításának köszönhetően az általában a nagy rekesznyílásokhoz társuló színrojtok szokatlanul jól kontrollálhatók. A fókuszkezelése, az alacsony fókuszállítási tolerancia és a fokozatmentes rekeszgyűrű ideális videós használatra is. Canon RF, Fujifilm X, Nikon Z és Sony E foglalatokkal kapható.

 

 

EISA Award Nikon NIKKOR Z MC 50mm f2.jpg


EISA MACRO LENS 2021-2022

Nikon NIKKOR Z MC 50mm f/2.8

 

Nikon-Nikkor-Z-MC-50mm-F2.8_web.jpg


Ez a Nikon Z fényképezőgépekhez készült, megfizethető árú, kompakt és könnyű szabványos makróobjektív 1:1 arányú reprodukciót biztosít a 16 cm-es minimális fókusztávolságon. Az optikai kialakítás aszférikus és extra alacsony szórású üvegelemeket is használ a kromatikus aberráció minimalizálása érdekében. Az elülső lencsetagot fluorbevonat védi, a tubus pedig por, szennyeződés és nedvesség ellen tömített, így kihívást jelentő körülmények között is használható. Csendes vezérlőgyűrűvel rendelkezik, amellyel a rekesznyílást vagy az ISO-érzékenységet állíthatja be. DX-formátumú Z-sorozatú fényképezőgéppel használva az objektív látószöge 75 mm-nek felel meg, így kiváló választás makróhoz és portrékhoz egyaránt.

 

 

EISA Award Laowa 15mm f4.jpg

 

EISA SPECIAL PURPOSE LENS 2021-2022

Laowa 15mm f/4.5 Zero-D Shift

 

Venus-Optic-Laowa-15-mm-f4,5-Zero-D-Shift_web.jpg


Jelenleg a piacon kapható legszélesebb látószögű shift objektív, amelyet tartós acélszerkezet és kiváló kidolgozás jellemez. Teljes képkockás fényképezőgépekhez, tükör nélküli és DSLR fényképezőgépekhez egyaránt használható, ±11 mm-es eltolást biztosít, ami ideális a perspektíva korrekciójához építészeti és belsőépítészeti fotózásnál. Nagyon igényes optikai kialakítása ellenére sokkal kedvezőbb árú, mint más ultraszéles látószögű shift objektívek. A működés minden aspektusa manuális, beleértve a fókuszálást és a rekeszbeállítást is, a shift mechanizmus egy egyedi forgótárcsát használ, amely egyszerre pontos és könnyen kezelhető. Kompakt méretének, kis súlyának és zökkenőmentes, megbízható működésének köszönhetően az objektív kiváló választás építészeti fotózáshoz.

 

 

EISA Award Canon RF 100mm F2.jpg

 

EISA LENS INNOVATION 2021-2022

Canon RF 100mm F2.8L Macro IS USM

 

Canon-RF-100-mm-F-2.8L-Macro-IS-USM_web.jpg


Míg a legtöbb gyártó a legnépszerűbb tükörreflexes modelljeik másolásával építette fel a full-frame tükör nélküli objektívkínálatát, a Canon következetesen fantáziadúsabb volt. Az új RF-bajonettes 100mm f/2.8-as objektívje az autofókuszos makróobjektívek közül a legnagyobb, 1,4x-es nagyítási arányt kínálja, így az EOS R-rendszerű fényképezőgépek felhasználói mindössze 26x17 mm-es témával tölthetik ki a képkivágást. Emellett egy új szférikus aberráció-szabályozó gyűrűt is kapott, amellyel beállítható az elmosódás simasága akár az előtérben, akár a háttérben. Ez a két újítás együttesen ígéretesen új utakat nyit a kreatív kifejezésmódok előtt a közeli fényképezésben 

 

 

 EISA Award Zoner Photo Studio X_dropshadow.jpg

 

EISA PHOTO SOFTWARE 2021-2022

Zoner Photo Studio X

 

Zoner-X_web.jpg


Ez az innovatív fotószoftver felhasználóbarát funkciók széles skáláját kínálja. Amellett, hogy teljes körű nyersanyag-konvertáló, egyszerű képszerkesztést biztosít rétegekkel és maszkokkal, a retusáló ecset és az arcok eszköze pedig tökéletes a portrék feljavításához. A Zoner Photo Studio X a fényképkatalógust is kezeli, lehetővé téve a dátum, a felvétel helye, kulcsszavak vagy mappák szerinti böngészést. A folyamatos frissítések és a mesterséges intelligencia használata szintén nagyon előnyös a felhasználók számára. A Zoner Photo Studio X egyesíti azokat a funkciókat, amelyekhez általában más gyártók több programjára van szükség, és mindezt nagyon versenyképes áron.

 

 

 EISA Awards DxO PureRAW_dropshadow..jpg

 

EISA ADVANCED PHOTO SOFTWARE 2021-2022

DxO PureRAW

 

DxO-PureRAW_web.jpg


A DxO PureRAW egy igazán egyedülálló szoftver. Használatával előkezelheti képeit, mielőtt importálná azokat az Adobe Lightroomba, a Photoshopba vagy bármely más, a Linear DNG nyers formátumot támogató fotószoftverbe. Ez lehetővé teszi, hogy kihasználja a DxO kiváló demozaikosító algoritmusait, a lencsekorrekciókat, a zajcsökkentést és a kép élesítését, mindezt csúszkák vagy bonyolult beállítások nélkül és anélkül, hogy egy új kezelőfelületet kellene elsajátítania. Egyszerűen csak jobb képeket kap anélkül, hogy a meglévő munkafolyamatának nagy részét megváltoztatná.

 

 

EISA Award CEWE Photoworld_dropshadow.jpg

 

EISA PHOTO SERVICE 2021-2022

CEWE Photoworld. 

 

CEWE-photoworld_web.jpg


Manapság a legtöbb képet okostelefonokkal készítjük. A CEWE Photoworld alkalmazással iOS és Android operációs rendszerre, könnyen gyönyörű fotókönyvekké alakíthatja ezeket. A mesterséges intelligencia segítségével a felhasználónak csak ki kell választania, hogy a telefonján vagy táblagépén lévő képek közül melyik kerüljön a fotókönyvbe, az alkalmazás pedig automatikusan elvégzi a többit, beleértve a sorrendet, a képjavítást és azt, hogy milyen képi részletek jelennek meg. Ez óriási segítséget jelent és rendkívül felgyorsítja a folyamatot, miközben a felhasználók továbbra is mindent a saját ízlésük szerint módosíthatnak. A kinyomtatott eredmény minősége ugyanolyan magas, mint a hagyományos CEWE fotókönyveké.

 

 

EISA Award Epson SureColor SC-P700_dropshadow.jpg

 

EISA PHOTO PRINTER 2021-2022

Epson SureColor SC-P700

 

Epson-SureColor-SC-P700_web.jpg


Ez az A3+ nyomtató lehetővé teszi a profi és az ambiciózus amatőr fotósok számára, hogy minőségét hosszan tartó nyomatokat készítsenek legkedvesebb képeikről. Az UltraChrome Pro 10 tintakészletnek köszönhetően az SC-P700 kiváló nyomtatási minőséget biztosít színes és fekete-fehér nyomtatásban egyaránt. Könnyedén kezeli a fotó- vagy képzőművészeti papírlapokat, beépített tekercses papíregységgel büszkélkedhet, és nem igényel tintacserét a matt és fényes hordozók közötti váltáskor. Kompakt helyigényének és széles körű interfészeinek (USB 3.0, Wi-Fi és Ethernet) köszönhetően az SC-P700 bármilyen munkaterületen vagy stúdióban elfér, miközben könnyen kezelhető, testreszabható felhasználói felületet biztosít a 4,3 hüvelykes érintőképernyőn keresztül.

 


Combined Award with Mobile Devices Expert Group

 

EISA Award Sony Xperia 1 III_dropshadow.jpg


EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2021-2022

Sony Xperia 1 III

 

Sony-Xperia-1-III_web mĂĄsolat.jpg


A Sony Xperia 1 III az első 120 Hz-es 4K képernyővel szerelt okostelefon. Szintén újdonság a variálható fókuszt kínáló telefotókamera, ezért egy valódi multimédiás hőst kapnak mindazok, akik mobileszközüket többnyire videók és fotók készítésére, vagy hasonló tartalmak fogyasztására használják. Az említett a képességeket a Qualcomm legújabb, 5 nanométeres Snapdragon 888 lapkakészlete és 12 GB RAM támogatja, a hatékony motor biztosítja, hogy ez az okostelefon a mobiljátékokban és multitask feladatokban is kiváló legyen. A csúcskategóriás készülék egyértelműen az igényes felhasználóknak készült, akik széleskörű funkcionalitásra, víz és porállóságra (IP65/IP68), valamint kifogástalan megjelenésre számíthatnak.

 

 

EISA Award OPPO Find X3 Pro_dropshadow.jpg

 

EISA ADVANCED SMARTPHONE 2021-2022

OPPO Find X3 Pro

 

Oppo-Find-X3-Pro_web mĂĄsolat.jpg


Az OPPO Find X3 Pro lenyűgözően átfogó funkciókészletével és jellegezetes, modern kialakításával, alaposan feltornázta a képzeletbeli lécet.  Az öt nanométeres Qualcomm Snapdragon 888 processzorral hajtott, 8 GB RAM memóriával és 6.7 hüvelykes LPTO AMOLED kijelzővel (120 Hz) rendelkező készülék, masszív 4500 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, ami a 65 W-os gyorstöltést is támogatja. Az OPPO zászlóshajója ezeken felül vitathatatlanul a legjobb okostelefon fényképezőgép-beállítást kínálja ebben a szezonban. Hátulra négy objektívet csomagoltak, 50 megapixeles primer és ultra-nagylátószögű, 13 megapixeles telefotó és egyedülálló 3 megapixeles mikro-lencsés egység kelleti magát, utóbbi 1-3 mm távolságból 60x nagyításra is képes. Az említett többkamerás szett gyakorlatilag minden ígéretét képes beváltani, így jelenleg az OPPO Find X3 a legfejlettebb okostelefon a piacon. 

 

( - )

 

 

EISA-logo kisebb.jpg

 

 

 

2021-2022 EISA DÍJAS TERMÉKEI - A DÍJAZOTTAK TELJES LISTÁJA

 

 

Hi-Fi Expert Group

 

EISA FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2021-2022

Monitor Audio Silver 500 7G

 

EISA STANDMOUNT LOUDSPEAKERS 2021-2022

KEF LS50 Meta

 

EISA WIRELESS FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2021-2022

System Audio Legend 40.2 Silverback

 

EISA WIRELESS STANDMOUNT LOUDSPEAKERS 2021-2022

KEF LS50 Wireless II

 

EISA HIGH-END LOUDSPEAKERS 2021-2022

Wilson Audio SabrinaX

 

EISA HI-FI SUBWOOFER 2021-2022

KEF KC62

 

EISA STREAMING AMPLIFIER 2021-2022

Cambridge Audio EVO 150

 

EISA INTEGRATED AMPLIFIER 2021-2022

Rotel Michi X3

 

EISA POWER AMPLIFIER 2021-2022

NAD C 298

 

EISA PHONO STAGE 2021-2022

Hegel V10

 

EISA DIGITAL MUSIC PLAYER 2021-2022

Bluesound NODE

 

EISA HIGH-END MUSIC PLAYER 2021-2022

HiFi Rose RS150

 

EISA DAC 2021-2022

Cambridge Audio DacMagic 200M

 

EISA BEST VALUE TURNTABLE 2021-2022

Pro-Ject Debut PRO

 

EISA HIGH-END TURNTABLE 2021-2022

Thorens TD 124 DD

 

EISA PHONO CARTRIDGE 2021-2022

Ortofon 2M Black LVB 250

 

EISA STEREO SYSTEM 2021-2022

Marantz Model 30/SACD 30n

 

EISA HEADPHONE SOLUTION 2021-2022

Naim Uniti Atom Headphone Edition

 

EISA HEADPHONES 2021-2022

Focal Clear Mg

 

 

EISA HIGH-END HEADPHONES 2021-2022

T+A Solitaire P-SE

 

EISA BEST VALUE HEADPHONES 2021-2022

Sennheiser HD 560 S

 

EISA HI-FI ACCESSORY 2021-2022

Ferrum Hypsos

 

 

Combined Award with Home Theatre Audio Expert Group

 

EISA COMPACT SUBWOOFER 2021-2022

SVS 3000 Micro

 

 

Combined Award with Mobile Devices Expert Group

 

EISA WIRELESS HEADPHONES 2021-2022

Philips Fidelio L3

 

EISA IN-EAR HEADPHONES 2021-2022

LG TONE Free FP8 (DFP8, UFP8, DFP8W, FP8W, UFP8W, FP8E, TFP8E)

 

 

Home Theatre Audio Expert Group

 

EISA SMART SOUNDBAR 2021-2022

Denon Home Sound Bar 550

 

EISA SOUNDBAR INNOVATION 2021-2022

LG Eclair QP5 (DQP5, DQP5W, QP5W)

 

EISA COMPACT SOUNDBAR 2021-2022

JBL Bar 5.0 Multibeam

 

EISA BEST BUY SOUNDBAR 2021-2022

TCL TS8132

 

EISA HOME THEATRE SOUNDBAR 2021-2022

Philips Fidelio B97

 

EISA BEST BUY HOME THEATRE SUBWOOFER 2021-2022

SVS SB-1000 Pro

 

EISA COMPACT SUBWOOFER 2021-2022

SVS 3000 Micro

 

EISA HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2021-2022

Polk Audio Reserve

 

EISA HOME THEATRE RECEIVER 2021-2022

Yamaha RX-V6A

 

 

Combined Award with Home Theatre Video Expert Group

 

EISA UHD PLAYER 2021-2022

Reavon UBR-X200

 

 

Home Theatre Video & Display Expert Group

 

EISA 8K TV 2021-2022

LG 75QNED99

 

EISA BEST PREMIUM OLED TV 2021-2022

LG OLED65G1

 

EISA BEST GAMING TV 2021-2022

LG OLED48C1

 

EISA FAMILY TV 2021-2022

Hisense 65U8GQ

 

EISA BEST BUY LCD TV 2021-2022

TCL 55C728 (55C727 & 55C729)

 

EISA PREMIUM LCD TV 2021-2022

TCL 65C825 (65C821 & 65C822)

 

EISA BEST HOME THEATRE TV 2021-2022

Philips 65OLED936

 

EISA BEST BUY OLED TV 2021-2022

Philips 55OLED806

 

EISA PREMIUM UST PROJECTOR 2021-2022

Samsung The Premiere LSP9T

 

EISA HOME THEATRE PROJECTOR 2021-2022

Sony VPL-VW590ES

 

EISA BEST BUY PROJECTOR 2021-2022

XGIMI HORIZON’

 

EISA LASER TV PROJECTION SYSTEM 2021-2022

BenQ V7000i/V7050i & ALRS01

 

 

 

Photography Expert Group

 

EISA CAMERA OF THE YEAR 2021-2022

Sony Alpha 1

 

EISA BEST BUY CAMERA (APS-C) 2021-2022x

Fuji X-S10

 

EISA BEST BUY CAMERA (FULL-FRAME) 2021-2022x

Nikon Z 5

 

EISA ADVANCED CAMERA 2021-2022x

Nikon Z 6II

 

EISA PREMIUM CAMERA 2021-2022xx

Canon EOS R5

 

EISA PROFESSIONAL CAMERA 2021-2022x

Fujifilm GFX 100S

 

EISA PHOTO/VIDEO CAMERA 2021-2022

Sony Alpha 7S III

 

EISA LENS OF THE YEAR 2021-2022

Tamron 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD

 

EISA WIDEANGLE LENS 2021-2022

Sony FE 14mm F1.8 GM

 

EISA WIDEANGLE ZOOM LENS (APS-C) 2021-2022

Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD

 

EISA WIDEANGLE ZOOM LENS (FULL-FRAME) 2021-2022

Sony FE 12-24mm F2.8 GM

 

EISA STANDARD LENS 2021-2022

Sony FE 50mm F1.2 GM

 

EISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2021-2022

Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD

 

EISA PROFESSIONAL TELEPHOTO ZOOM LENS 2021-2022x

Nikon NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

 

EISA PORTRAIT LENS 2021-2022x

Sigma 85mm F1.4 DG DN Art

 

EISA MANUAL LENS 2021-2022

Laowa Argus 33mm f/0.95 CF APO

 

EISA MACRO LENS 2021-2022x

Nikon NIKKOR Z MC 50mm f/2.8

 

EISA SPECIAL PURPOSE LENS 2021-2022

Laowa 15mm f/4.5 Zero-D Shift

 

EISA LENS INNOVATION 2021-2022x

Canon RF 100mm F 2.8L Macro IS USM

 

EISA PHOTO SOFTWARE 2021-2022

Zoner Photo Studio X

 

 

EISA ADVANCED PHOTO SOFTWARE 2021-2022

DxO PureRAW

 

EISA PHOTO SERVICE 2021-2022

CEWE Photoworld

 

EISA PHOTO PRINTER 2021-2022

Epson SureColor SC-P700

 

 

Combined Award with Mobile Devices Expert Group

 

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2021-2022

Sony Xperia 1 III

 

EISA ADVANCED SMARTPHONE 2021-2022

OPPO Find X3 Pro

 

 

Mobile Devices Expert Group

 

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2021-2022

Sony Xperia 1 III

 

EISA ADVANCED SMARTPHONE 2021-2022

OPPO Find X3 Pro

 

EISA BEST SMARTPHONE 2021-2022

Apple iPhone 12 Pro Max

 

EISA FOLDABLE SMARTPHONE 2021-2022

Huawei Mate X2

 

EISA BEST BUY SMARTPHONE 2021-2022

TCL 20 Pro 5G

 

EISA WIRELESS HEADPHONES 2021-2022

Philips Fidelio L3

 

EISA IN-EAR HEADPHONES 2021-2022

LG TONE Free FP8 (DFP8, UFP8, DFP8W, FP8W, UFP8W, FP8E, TFP8E)

 

EISA MOBILE SPEAKER 2021-2022

We. by Loewe We. HEAR 2

 

EISA SMARTWATCH 2021-2022

Huawei Watch 3 Pro

 

 

 

In-Car Electronics Expert Group

 

EISA IN-CAR HEAD UNIT 2021-2022

Kenwood DMX8020DABS

 

EISA IN-CAR INNOVATION 2021-2022

Audiotec Fischer Conductor

 

EISA IN-CAR SPEAKER SERIES 2021-2022

Ground Zero Uranium SQ series

 

EISA IN-CAR SOUND PROCESSOR 2021-2022

ESX D68SP

 

EISA IN-CAR SPEAKER SYSTEM 2021-2022

Eton ONYX 16, ONYX 80, ONYX 28

 

EISA IN-CAR DSP AMPLIFIER 2021-2022  

Match UP 10DSP

 

EISA IN-CAR CAMPER VAN COMPONENT 2021-2022

Alpine Adventure Audio

 

EISA IN-CAR COMPACT SUBWOOFER 2021-2022

Pioneer TS-WX010A

 

EISA IN-CAR INTEGRATION 2021-2022

Zenec Z-E2055

 

EISA IN-CAR OEM PREMIUM AUDIO SYSTEM 2021-2022

Maserati MC20 with Sonus faber

 

 

További információk a www.eisa.eu oldalon.

 

 

 

--

 

EISA AWARDS 2021-2022:

CITATIONS FOR PHOTO EXPERT GROUP

 

EISA CAMERA OF THE YEAR 2021-2022

Sony Alpha 1

 

A Sony Alpha 1-gyel a fotósoknak többé nem kell választaniuk a nagy felbontás vagy a nagy sebesség között. A kamera 50 millió pixeles képeket készít akár 30 kép/mp sebességgel, megszakítás nélküli, elsötétítésmentes nézettel az elektronikus keresőben, köszönhetően az egyedülálló, teljes képkockás, stacked Exmor RS CMOS érzékelőnek, amely beépített memóriával és nagy teljesítményű BIONZ XR processzorral rendelkezik. A gyors érzékelőkiolvasás lehetővé teszi a pontos fókusz- és expozíciókövetést sorozatfelvételek készítése közben, míg a kettős meghajtású zárrendszer akár 1/400 mp-es vakuszinkronizálást, az elektronikus záras vakuszinkronizálás pedig akár 1/200 mp-es szinkronizálást tesz lehetővé. A videósok számára az Alpha 1 akár 8K (7680x4320) 30p-s filmfelvételt is kínál. Ez tényleg az a fényképezőgép, amely mindent tud.

 

 

EISA BEST BUY CAMERA (APS-C) 2021-2022

Fujifilm X-S10

 

A Fujifilm X-S10 egy könnyű és kompakt tükör nélküli fényképezőgép könnyű kezelhetőséggel és rengeteg kreatív beállítással. Képérzékelője 26 millió pixeles képeket, 4K videót 30 kép/mp sebességgel és ISO 160 és 12 800 közötti érzékenységi tartományt biztosít. A gyors és érzékeny autofókusz-rendszer még gyenge fényviszonyok között is megbízható és pontos. Az X-S10 fényképezőgép testbe épített képstabilizátorral (IBIS) rendelkezik, amely öt tengelyen keresztül ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódását, így biztosítva az éles képeket. Emellett a fényképezőgép belső stabilizátora képes szinkronizálni az optikailag stabilizált X-bajonettes objektívekkel a még jobb eredmények érdekében. Mindent egybevetve a Fujifilm X-S10 egy kiváló fényképezőgép megfizethető áron.

 

 

 

EISA BEST BUY CAMERA (FULL FRAME) 2021-2022

Nikon Z 5

 

A Nikon Z 5 egy kompakt és könnyű fényképezőgép, amely 24,3 millió pixeles, mechanikus stabilizáló rendszerrel szerelt teljes képkockás érzékelővel rendelkezik. Használata nagyon kellemes, hála a nagyméretű markolatnak, az opciók gyors váltását lehetővé tevő joysticknek, az érintőképernyőnek és az éles, 3,6 millió képpontos elektronikus keresőnek köszönhetően. Az ISO 51 200-as maximális érzékenységgel a Nikon Z 5 nehéz fényviszonyok mellett is képes a fényképezést minőségi eredménnyel folytatni. A 273 pontos autofókusz-rendszer nagyon hatékony és automatikusan felismeri az emberi szemeket és arcokat, valamint egyes háziállatokét is. A fényképezőgép 4K videót is képes készíteni, igaz 1,7-szeres vágással. Összességében ez a legjobb ár-érték arányú full-frame fényképezőgép a piacon.

 

EISA ADVANCED CAMERA 2021-2022

Nikon Z 6II

 

A Nikon Z 6II egy sokoldalú fényképezőgép 24,5 millió pixeles BSI-CMOS full-frame érzékelővel, amely akár 4K Ultra HD videót is képes rögzíteni 60 kép/mp sebességgel. Új generációs autofókusz rendszere akár -4,5EV fényerősségnél is képes dolgozni, míg két EXPEED 6 feldolgozómotorja gyorsabb képfeldolgozást és nagyobb pufferkapacitást biztosít a sorozatfelvételhez az elődjéhez képest. A Z 6II két kártyahelyet is kapott, egyet a CFexpress/XQD, egyet pedig a szabványos SD kártyák számára. Az USB-C interfészen keresztül táplálható és teljes mértékben kompatibilis a függőleges akkumulátoros markolattal. Ez az egyik legjobb teljesítményű fényképezőgép a komoly, lelkes fotósok számára.

 

 

EISA PREMIUM CAMERA 2021-2022

Canon EOS R5

 

A Canon magasan specifikált tükör nélküli multifunkciós fényképezőgépe funkciókkal teli és tartós használatra készült. Rendkívül éles, nagy felbontású, 45 millió pixeles képeket készít, miközben 8K és 4K videó rögzítésére is képes. Emellett nagy sebességű, nagy pontosságú Dual Pixel CMOS AF II autofókusz-rendszerrel, akár 8 fokozatú, vázba épített képstabilizátorral és nagy sebességű, akár 20 kép/mp sebességű sorozatfelvétellel is büszkélkedhet. Az AI-alapú témafelismerő rendszer képes felismerni és követni az emberi szemeket, arcokat és testeket, valamint egyes állatok szemeit és testmozgását is. Kombinálja ezeket a funkciókat a robusztus felépítéssel és a kiváló kezelhetőséggel és valószínűleg nincs olyan feladat, amellyel az R5 ne tudna megbirkózni.

 

EISA PROFESSIONAL CAMERA 2021-2022

Fujifilm GFX 100S

 

A GFX 100S modellel a Fujifilm a GFX 100 úttörő funkcióit egy sokkal kompaktabb és megfizethetőbb fényképezőgépbe csomagolta. Nagyobb testvéréhez hasonlóan 102 millió pixeles, 44x33 mm-es BSI-CMOS érzékelőt alkalmaz, amely fázisérzékelő pixeleket tartalmaz a gyors és pontos hibrid autofókusz érdekében. A korszerűbb, érzékenyebb, vázba épített képstabilizátor mostantól akár 6 fokozatban is képes kompenzálni a fényképezőgép rázkódását, ami az alacsony rezgésszámú zárral együtt segít a fotósoknak a lehető legélesebb képeket készíteni kézből történő felvételek esetében. A Pixel Shift Multi-Shot módban a fényképezőgép 400 millió pixeles képeket is rögzít, így a legjobb minőséget nyújtja állóképek készítésekor.

 

 

EISA PHOTO/VIDEO CAMERA 2021-2022    

Sony Alpha 7S III

 

A Sony Alpha 7S III kompromisszumok nélkül nyújt 4K videót. A középpontban egy új, 12 millió képpontos, hátulról megvilágított, teljes képkockás Exmor R CMOS képérzékelő áll, amely kiemelkedő teljesítményt nyújt nagy ISO-érzékenység mellett, minimális redőnyhatással. Teljes képpontos leolvasása ultraéles és tiszta videót tesz lehetővé vágás nélkül. 4K/60p módban a fényképezőgép több mint egy órán át képes túlmelegedés nélkül rögzíteni, míg a lassított felvételekhez 4K/120p és Full HD/240p is rendelkezésre áll. A kamera belsőleg 10 bites felvételeket rögzít 4:2:2 színmintavételezéssel; HDMI csatlakozón keresztül 16 bites RAW adatokat képes küldeni egy vele kompatibilis külső felvevőre. További kiemelkedő tulajdonságai közé tartozik a rendkívül nagyméretű, nagy felbontású, 9,44 millió képpontos kereső és a teljesen kihajtható, dönthető érintésérzékeny monitor. 

 

 

EISA LENS OF THE YEAR 2021-2022

Tamron 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD

 

Azon lelkes fotósok számára, akik APS-C érzékelővel rendelkező Sony fényképezőgépeket használnak és egy kiváló minőségű zoomot keresnek, ez lehet a tökéletes választás. Egyedülállóan hasznos kombinációt kínál a nagy maximális rekesznyílás és a széles, 26-105 mm-es, teljes képkocka-egyenértékű gyújtótávolság-tartományból, anélkül, hogy az optikai minőség terén kompromisszumot kötne. Az objektív időjárásálló, hogy megfeleljen a magasabb kategóriás Alpha 6000-es sorozatú modelleknek, hatékony optikai stabilizátorának köszönhetően pedig kézből, lassú záridővel is készíthetünk felvételeket a fényképezőgép rázkódása miatti elmosódás nélkül. Emellett az autofókusz csendes és pontos, miközben teljes mértékben kompatibilis az olyan funkciókkal, mint az Eye AF. Összességében nagyszerű választás a mindennapi fényképezéshez.

 

 

 

 

 

EISA WIDEANGLE LENS 2021-2022

Sony FE 14mm F1.8 GM        

 

Ez a rendkívül kompakt, nagy fényerejű, ultraszéles látószögű prémium minőségű objektív a Sony legújabb optikai tervezési eredményeit és gyártási technikáit egyesíti egy egyenes vonalú 14mm f/1,8-as objektívben, amelyet éppolyan könnyű terepen hordozni, mint stúdióban használni. A kompakt méret és súly azonban nem megy a magas képminőség és az időjárásállóság minőségének rovására. A gondos optikai korrekcióval rendelkező Sony FE 14mm F1.8 GM lenyűgözően jól teljesít tájképek, éjszakai és építészeti felvételek esetén. A 9 lamellás rekesznyílás és az XA lencsetagok hozzájárulnak a vonzó bokeh-hez, míg a lineáris AF-motorok gyors és pontos autofókuszt biztosítanak

 

 

EISA WIDEANGLE ZOOM LENS (APS-C) 2021-2022

Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD

 

A Sony E-bajonettes fényképezőgépekhez tervezett, a világ első olyan APS-C tükör nélküli fényképezőgépekhez készült ultraszéles látószögű zoomobjektívje, amely f/2,8-as maximális rekeszértékkel büszkélkedhet. Kompakt és könnyű, mégis kiváló minőségű eredményeket ad. Legközelebbi fókusztávolsága a legrövidebb gyújtótávolságnál mindössze 15 cm, így ideális a közeli felvételek készítéséhez. Az RXD autofókusz motorja teljesen csendes, és minden témára pontosan és gyorsan fókuszál, ami különösen fontos a videofelvételek készítésekor. Ennek eredményeképpen tökéletes választás a rendkívüli látószögű és lenyűgöző perspektívájú felvételekhez 

 

EISA WIDEANGLE ZOOM LENS (FULL FRAME) 2021-2022

Sony FE 12-24mm F2.8 GM

 

A Sony nagy rekesznyílású ultraszéles látószögű zoomobjektívje igazán lenyűgöző objektív, figyelemre méltó optikai teljesítménye a csúcskategóriás prímobjektívekkel egyenrangú. Az élesség nagyon lenyűgöző, széltől-szélig, még maximális rekeszértéknél is. Az objektív 122°-os látószögéhez és fényerős, f/2,8-as maximális rekeszértékéhez képest elképesztően kompakt is. A magas építési minőséghez időjárásálló tömítés, víz- és olajtaszító fluorbevonat tartozik az elülső elemen. A gyors és pontos autofókusz teszi ezt az objektívet hasznos eszközzé a tájfotósok és a fotóriporterek számára egyaránt.

 

 

EISA STANDARD LENS 2021-2022

Sony FE 50mm F1.2 GM

 

Ez az egyedülálló standard objektív a kiemelkedő képminőséget és a nagyon fényerős rekeszértéket ötvözi a figyelemre méltó kompakt és könnyű kialakítással. A 11 lamellás körkörös rekesz és az XA lencsetagok együttesen kellemes bokeh-et biztosítanak. Emellett az objektív egy olyan rekeszgyűrűvel rendelkezik, amely átkapcsolható a kattintásos és kattintás nélküli működés között, továbbá por- és nedvességálló kialakítással, valamint négy XD lineáris autofókusz motorral van ellátva, melyek gyors és pontos autofókuszt és követést biztosítanak. Ez az objektív a Sony fotósoknak egy ragyogó teljesítményű eszközt kínál portrékhoz, éjszakai jelenetekhez és általános fényképezéshez.

 

 

 

EISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2021-2022

Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD

 

A Tamron Sony E-bajonetthez készült ultratelefotó zoomobjektív lenyűgözően kompakt kivitelben nyújt vad-, sport- és akciófotózáshoz ideális gyújtótávolság-tartományt. Emellett 150 mm-es pozícióban 60 cm-es minimális fókusztávolságot kínál és 1:3,1-es maximális nagyítást biztosít a közeli munkákhoz. A Broad-Band Anti-Reflection bevonat elnyomja a szellemképeket és a tükröződést, míg az optikát a nedvességálló konstrukció védi az elülső elemen lévő fluor bevonattal együtt. Ez az első olyan Tamron objektív a full-frame tükör nélküli fényképezőgépekhez, amely optikai képstabilizátorral rendelkezik, így lehetővé teszi az éles kézi ultratelefotózást.

 

 

 

 

 

EISA PROFESSIONAL TELEPHOTO ZOOM LENS 2021-2022

Nikon NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

 

Ahogy az egy csúcskategóriás, professzionális használatra készült objektívtől elvárható, ez a gyors teleobjektív-zoom a lehető legfejlettebb. Optikailag kiváló, a nagyfokú élességet az aberrációk hatékony elnyomásával ötvözi. További kívánatos tulajdonságai közé tartozik az időjárásálló konstrukció, a gyors, csendes és pontos autofókusz, valamint a hatékony optikai stabilizálás. A testreszabható vezérlőgyűrű, a két programozható gomb és a felső részén borítón található kijelzőpanel páratlan szintű vezérlést biztosít. Az eredmény egy fantasztikus objektív, amely ideális a legkülönfélébb felhasználási módokhoz, a vadvilágtól és a sporttól kezdve a portré- és esküvői fotózásig.

 

 

EISA PORTRAIT LENS 2021-2022

Sigma 85mm F1.4 DG DN | Art

 

A Sigma egy olyan objektívet alkotott, amely újra értelmezi a portréfotózást azáltal, hogy ideális gyújtótávolságot kombinál a csúcsminőségű eredményeket biztosító technológiával. Kifejezetten full-frame tükör nélküli fényképezőgépekhez tervezett, könnyű és kompakt testét kiváló minőségű konstrukció jellemezi, beleértve a por- és vízfröccsenésállóságot is. A felhasználók az öt SLD-elem és egy aszferikus elem, valamint a legújabb, magas törésmutatójú üvegnek köszönhetően aberrációmentes, éles képeket élvezhetnek. Az f/1,4 maximális rekeszértéknek köszönhetően gyönyörű művészi bokeh-et eredményez, amely a profi és a haladó amatőr fotósok igényeit egyaránt kielégíti.

 

 

EISA MANUAL LENS 2021-2022

Laowa Argus 33mm f/0.95 CF APO

 

A Laowa Argus 33mm f/0.95 CF APO egy kivételesen fényerős standard objektív APS-C érzékelővel rendelkező tükör nélküli fényképezőgépekhez. Ez a rendkívül nagy rekesznyílású objektív tökéletes mind a gyenge fényviszonyok mellett történő fényképezéshez, mind a rendkívül sekély mélységélesség eléréséhez - különösen a 35 cm-es legközelebbi fókusztávolsággal kombinálva. Apokromatikus kialakításának köszönhetően az általában a nagy rekesznyílásokhoz társuló színrojtok szokatlanul jól kontrollálhatók. A fókuszkezelése, az alacsony fókuszállítási tolerancia és a fokozatmentes rekeszgyűrű ideális videós használatra is. Canon RF, Fujifilm X, Nikon Z és Sony E foglalatokkal kapható.

 

 

EISA MACRO LENS 2021-2022

Nikon NIKKOR Z MC 50mm f/2.8

 

Ez a Nikon Z fényképezőgépekhez készült, megfizethető árú, kompakt és könnyű szabványos makróobjektív 1:1 arányú reprodukciót biztosít a 16 cm-es minimális fókusztávolságon. Az optikai kialakítás aszférikus és extra alacsony szórású üvegelemeket is használ a kromatikus aberráció minimalizálása érdekében. Az elülső lencsetagot fluorbevonat védi, a tubus pedig por, szennyeződés és nedvesség ellen tömített, így kihívást jelentő körülmények között is használható. Csendes vezérlőgyűrűvel rendelkezik, amellyel a rekesznyílást vagy az ISO-érzékenységet állíthatja be. DX-formátumú Z-sorozatú fényképezőgéppel használva az objektív látószöge 75 mm-nek felel meg, így kiváló választás makróhoz és portrékhoz egyaránt.

 

 

 

EISA SPECIAL PURPOSE LENS 2021-2022

Laowa 15mm f/4.5 Zero-D Shift

 

Jelenleg a piacon kapható legszélesebb látószögű shift objektív, amelyet tartós acélszerkezet és kiváló kidolgozás jellemez. Teljes képkockás fényképezőgépekhez, tükör nélküli és DSLR fényképezőgépekhez egyaránt használható, ±11 mm-es eltolást biztosít, ami ideális a perspektíva korrekciójához építészeti és belsőépítészeti fotózásnál. Nagyon igényes optikai kialakítása ellenére sokkal kedvezőbb árú, mint más ultraszéles látószögű shift objektívek. A működés minden aspektusa manuális, beleértve a fókuszálást és a rekeszbeállítást is, a shift mechanizmus egy egyedi forgótárcsát használ, amely egyszerre pontos és könnyen kezelhető. Kompakt méretének, kis súlyának és zökkenőmentes, megbízható működésének köszönhetően az objektív kiváló választás építészeti fotózáshoz.

 

 

 

EISA LENS INNOVATION 2021-2022

Canon RF 100mm F2.8L Macro IS USM

 

Míg a legtöbb gyártó a legnépszerűbb tükörreflexes modelljeik másolásával építette fel a full-frame tükör nélküli objektívkínálatát, a Canon következetesen fantáziadúsabb volt. Az új RF-bajonettes 100mm f/2.8-as objektívje az autofókuszos makróobjektívek közül a legnagyobb, 1,4x-es nagyítási arányt kínálja, így az EOS R-rendszerű fényképezőgépek felhasználói mindössze 26x17 mm-es témával tölthetik ki a képkivágást. Emellett egy új szférikus aberráció-szabályozó gyűrűt is kapott, amellyel beállítható az elmosódás simasága akár az előtérben, akár a háttérben. Ez a két újítás együttesen ígéretesen új utakat nyit a kreatív kifejezésmódok előtt a közeli fényképezésben 

 

 

 

 

 

EISA PHOTO SOFTWARE 2021-2022

Zoner Photo Studio X

 

Ez az innovatív fotószoftver felhasználóbarát funkciók széles skáláját kínálja. Amellett, hogy teljes körű nyersanyag-konvertáló, egyszerű képszerkesztést biztosít rétegekkel és maszkokkal, a retusáló ecset és az arcok eszköze pedig tökéletes a portrék feljavításához. A Photo Studio X a fényképkatalógust is kezeli, lehetővé téve a dátum, a felvétel helye, kulcsszavak vagy mappák szerinti böngészést. A folyamatos frissítések és a mesterséges intelligencia használata szintén nagyon előnyös a felhasználók számára. A Photo Studio X egyesíti azokat a funkciókat, amelyekhez általában más gyártók több programjára van szükség, és mindezt nagyon versenyképes áron.

 

 

 

 

EISA ADVANCED PHOTO SOFTWARE 2021-2022

DxO PureRAW

 

A DxO PureRAW egy igazán egyedülálló szoftver. Használatával előkezelheti képeit, mielőtt importálná azokat az Adobe Lightroomba, a Photoshopba vagy bármely más, a Linear DNG nyers formátumot támogató fotószoftverbe. Ez lehetővé teszi, hogy kihasználja a DxO kiváló demozaikosító algoritmusait, a lencsekorrekciókat, a zajcsökkentést és a kép élesítését, mindezt csúszkák vagy bonyolult beállítások nélkül és anélkül, hogy egy új kezelőfelületet kellene elsajátítania. Egyszerűen csak jobb képeket kap anélkül, hogy a meglévő munkafolyamatának nagy részét megváltoztatná.

 

 

 

EISA PHOTO SERVICE 2021-2022

CEWE Photoworld. 

 

Manapság a legtöbb képet okostelefonokkal készítjük. A CEWE Photoworld alkalmazással iOS és Android operációs rendszerre, könnyen gyönyörű fotókönyvekké alakíthatja ezeket. A mesterséges intelligencia segítségével a felhasználónak csak ki kell választania, hogy a telefonján vagy táblagépén lévő képek közül melyik kerüljön a fotókönyvbe, az alkalmazás pedig automatikusan elvégzi a többit, beleértve a sorrendet, a képjavítást és azt, hogy milyen képi részletek jelennek meg. Ez óriási segítséget jelent és rendkívül felgyorsítja a folyamatot, miközben a felhasználók továbbra is mindent a saját ízlésük szerint módosíthatnak. A kinyomtatott eredmény minősége ugyanolyan magas, mint a hagyományos CEWE fotókönyveké.

 

 

 

EISA PHOTO PRINTER 2021-2022

Epson SureColor SC-P700

 

 

Ez az A3+ nyomtató lehetővé teszi a profi és az ambiciózus amatőr fotósok számára, hogy minőségét hosszan tartó nyomatokat készítsenek legkedvesebb képeikről. Az UltraChrome Pro 10 tintakészletnek köszönhetően az SC-P700 kiváló nyomtatási minőséget biztosít színes és fekete-fehér nyomtatásban egyaránt. Könnyedén kezeli a fotó- vagy képzőművészeti papírlapokat, beépített tekercses papíregységgel büszkélkedhet, és nem igényel tintacserét a matt és fényes hordozók közötti váltáskor. Kompakt helyigényének és széles körű interfészeinek (USB 3.0, Wi-Fi és Ethernet) köszönhetően az SC-P700 bármilyen munkaterületen vagy stúdióban elfér, miközben könnyen kezelhető, testreszabható felhasználói felületet biztosít a 4,3 hüvelykes érintőképernyőn keresztül.

Combined Award with Mobile Devices Expert Group

 

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2021-2022

Sony Xperia 1 III

 

A Sony Xperia 1 III az első 120 Hz-es 4K képernyővel szerelt okostelefon. Szintén újdonság a variálható fókuszt kínáló telefotókamera, ezért egy valódi multimédiás hőst kapnak mindazok, akik mobileszközüket többnyire videók és fotók készítésére, vagy hasonló tartalmak fogyasztására használják. Az említett a képességeket a Qualcomm legújabb, 5 nanométeres Snapdragon 888 lapkakészlete és 12 GB RAM támogatja, a hatékony motor biztosítja, hogy ez az okostelefon a mobiljátékokban és multitask feladatokban is kiváló legyen. A csúcskategóriás készülék egyértelműen az igényes felhasználóknak készült, akik széleskörű funkcionalitásra, víz és porállóságra (IP65/IP68), valamint kifogástalan megjelenésre számíthatnak.

 

 

EISA ADVANCED SMARTPHONE 2021-2022

OPPO Find X3 Pro

 

Az OPPO Find X3 Pro lenyűgözően átfogó funkciókészletével és jellegezetes, modern kialakításával, alaposan feltornázta a képzeletbeli lécet.  Az öt nanométeres Qualcomm Snapdragon 888 processzorral hajtott, 8 GB RAM memóriával és 6.7 hüvelykes LPTO AMOLED kijelzővel (120 Hz) rendelkező készülék, masszív 4500 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, ami a 65 W-os gyorstöltést is támogatja. Az OPPO zászlóshajója ezeken felül vitathatatlanul a legjobb okostelefon fényképezőgép-beállítást kínálja ebben a szezonban. Hátulra négy objektívet csomagoltak, 50 megapixeles primer és ultra-nagylátószögű, 13 megapixeles telefotó és egyedülálló 3 megapixeles mikro-lencsés egység kelleti magát, utóbbi 1-3 mm távolságból 60x nagyításra is képes. Az említett többkamerás szett gyakorlatilag minden ígéretét képes beváltani, így jelenleg az OPPO Find X3 a legfejlettebb okostelefon a piacon. 

 

 

 

( - )

 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.082223 másodperc.