Fotó MagazinEISA Photo Maestro 2023 NYERTESEK

Fotó Magazin | 2023. Augusztus 14., Hétfő 22:00

Különleges világba invitálta az EISA PHOTO MAESTRO pályázat a világ természetfotósait. Az "ÁLLATOK VILÁGA" témakör izgalmas feladatot adott a fotósoknak. Tekintsék meg az idei legjobb sorozatokat az EISA világverseny díjazottjait és képeiket

hirdetés

EISA Maestro 2023 Logo outline-01 2.jpg

 

 

EISA MAESTRO 2023 - Az állatok világa

 

1. Díj: Magnus Berggren ( Svédország )

 

portre2.jpg

 

Magnus Berggren 2007-ben kezdett el fotózni, de csak 2018-ban döntött úgy, hogy a vadon élő állatok fotózására összpontosít. „Kisebb madarakkal kezdtem, és egyszerűen ottragadtam” – mondja. „De természetesen más állatokat is szeretek lencsevégre kapni.” Képstílusa jellegzetes és drámai. „Megpróbálom megtervezni a hátteret, és utána az alanyt elkülöníteni. A fotók kicsit drámaibb szerkesztésével szeretném megmutatni az állat szépségét, és emellett a képeken a lelküket tükröztetni” - magyarázza. „Próbálom alakítani a stílusomat, ez a folyamat évek óta tart, és még mindig fejlődik.”
Magnus egy Sony Alpha A7 IV fényképezőgépet használ Sony 400mm F2.8 objektívvel, de reméli, hogy hamarosan egy Sony 600mm F4-es objektívre frissíthet. „Ez jobban megfelelne a kisebb madarakhoz” - mondja. Fotóit PC-n szerkeszti Lightroom Classic és Topaz Sharpen programmal.

 

2. Díj: Angi Wallace (Egyesült Királyság)

 

2nd_Angi Wallace.jpg

 

„Ápolónőből lettem többszörös díjnyertes fotós, akinek szenvedélye a közeli és makró, a természet, a csendélet, a kreatív portréfotózás, a tájképek és a koncertfotózás” – mondja Angi Wallace. A fotózással eltöltött 18 év alatt örömét lelte a különböző műfajok elsajátításában, kezdetben a kétéltűek és hüllők megörökítésére koncentrálva (ami szintén a hobbija). Az utóbbi időben a virág-, gomba- és egyéb közeli természetfotózásra összpontosít, valamint a csendélet, a fókuszpontos makró- és ételfotózás terén is csiszolja képességeit. „A fotók nagy részét otthon készítem, az étkezőnkben felállított mini stúdiót használva, mivel az egészségem nem engedi meg az energiaigényes tevékenységeket” – fejtette ki.

 

 

3. Díj: Pål Hermansen (Norvégia)

 

3rd_.PaÌŠl Hermansen.jpg

 

Pål Hermansen fotósként dolgozik a természet és a művészetek területén. Az oslói Robert Meyer Művészeti Főiskolán szerzett fogorvosi és homeopátiás diplomát. Munkáiban elsősorban az ember és a természet közötti kölcsönhatásra, a tájképekre és a kreatív természetfotózásra összpontosít.  40 könyvet írt és illusztrált, és szerepel a 2013-as Masters of Nature Photography című nemzetközi portfóliókönyvben (BBC/Natural History Museum, London 2013). Képei olyan kiadványokban jelentek meg, mint a National Geographic Magazine, az ORION, a GEO és a BBC Wildlife Magazine. Tagja az FFF-nek, a Norvég Művészeti Fotósok Szövetségének, és képviselteti magát a 100 norvég fotós csoportban (100norwegianphotographers.no). Mats Andersson és Erik Malm társaságában tagja a HAM művészeti közösségnek, valamint tiszteletbeli tagja és elnökségi tagja a Norvég Természetfotósok Szövetségének, az NN-nek.

 

EISA Maestro Public's Choice Award: Mirjam Radke (Németország)

 

 

 

Amikor a német utazási blogger, Mirjam Radke új úticélt választ egy közelgő utazáshoz, mindig az adott ország helyi élővilága az, ami döntő fontosságú a döntése meghozatalakor – vallja. A 38 éves müncheni amatőr fotós kiváló képeket készített már Szumátrán az orangutánokról, Tanzániában az oroszlánokról és Ugandában a vízilovakról. Nagyon is tisztában van a vadvilág fotózásához szükséges egyik alapvető tulajdonsággal: bárhová is megy, rengeteg türelmet kell magával vinnie. Mirjam Radke tudja, hogy időre van szükség ahhoz, hogy alkalmazkodjon egy adott helyhez, megismerje az ott élő állatokat, az élőhelyüket és a viselkedésüket – és megtalálja a tökéletes helyzetet a kitűnő fotókhoz. Ha épp nem kell távoli úticélt választania, mindig ott van a szülővárosához közeli Alpok hegyvidéke, ahol magasra mászik, hogy megörökítse a mormotákat, vagy a kora reggeli órákban portrékat készítsen a szarvasokról. És igen, a technikai felszerelés tekintetében is felkészült, gyakran 12 kilónyi hardvert visz magával a hátizsákjában.
„Az állatok egyértelműen az élén állnak a kedvenc fotótémáim listájának” – mondja az autodidakta fotós. Ezért természetesen nem hagyta ki az idei Maestro-versenyen való részvételt sem. Arra a kérdésre, hogy melyik lenne álmai vadvilági úti célja, Radke így válaszolt: az Antarktisz, ahol fókákat és pingvineket szeretne fotózni.

( x )I. HELYEZETT Magnus Berggren KÉPEI:


Hokuggla.jpgKaja.jpgLappuggla.jpgMindre hackspett.jpgNotskrika.jpgSparvuggla.jpg

 

 

II. HELYEZETT Angi Wallace KÉPEi:

 
foto1.jpgfoto2.jpgfoto3.jpgfoto4.jpgfoto5.jpgfoto6.jpgfoto7.jpgfoto8.jpg


 

III. HELYEZETT Pål Hermansen KÉPEI:

 

 
Norway_EISA Maestro23_ 1.jpgNorway_EISA Maestro23_ 2.jpgNorway_EISA Maestro23_ 3.jpgNorway_EISA Maestro23_ 4.jpgNorway_EISA Maestro23_ 5.jpgNorway_EISA Maestro23_ 6.jpgNorway_EISA Maestro23_ 7.jpgNorway_EISA Maestro23_ 8.jpg

 

 

 

Public's Choice Award: Mirjam Radke FOTÓI:


Geborgenheit.jpgGeschwisterliebe.jpgKletterstunde.jpgKonig des Waldes 2.jpgLowenbaum 2.jpgRelaxing time_NEU.jpgWillkommen in den Bergen.jpg

 

 

 

--------- 

 

További információk a www.eisa.eu oldalon.

 

--------

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 3.209414 másodperc.