Fotó MagazinEISA Photo Maestro 2022 NYERTESEK

Fotó Magazin | 2022. Augusztus 14., Vasárnap 22:00

A világnak most van igazán nagy szüksége van a vidámságra, ennek fényében a már hagyományos Photo Maestro verseny idén a "Joy", azaz a vidámság témacímet kapta. Ezúton mutatjuk be az idei nyertes sorozatokat - az EISA PHOTO MAESTRO díjazottjait.

hirdetés

 

300.jpg


EISA MAESTRO 2022/23 

KÉPEK MEGTEKINTHETŐEK A CIKK VÉGÉN

 

1. Jean-Baptiste Pellerin

 

1 Portrait Jean-baptiste Pellerin.jpg


Életrajz

 

Szabadúszó professzionális ember- és dokumentumfotós vagyok. Különböző magazinok illusztrálásán dolgoztam. Amióta az 1980-as évek végén elkezdtem fotózni, az inspirációmat alapvetően az utcán találtam. Először is fekete-fehérben, mint akkori példaképeim, Robert Doisneau és Robert Frank. De aztán gyorsan átvettem a színt, és azóta sem hagytam el.

 

Hogyan készült

 

Több mint húsz éve gyakorlom az úgynevezett "ellopott pillanatokat", mind Párizsban, mind utazásaim során. Miután szünetet tartottam a fotózásban, és két dokumentumfilmet forgattam, fogtam a fényképezőgépemet, és elmentem a menekültekhez, akik néhány lépésre az otthonomtól, a La Chapelle metróállomás alatt táboroztak. A táborban szó sem lehetett arról, hogy az emberek tudta nélkül fotózzam őket. Így meg kellett tanulnom a beállított fényképekkel bánni, és megtanultam szeretni ezt a gyakorlatot. Amikor embereket fotózok, nem adok nekik semmilyen utasítást arra vonatkozóan, hogyan pózoljanak. Ők azt adják nekem, amit akarnak. Tényleg együtt készítjük a képet.

 

Már hét éve járom az utcákat, és fotózom az embereket a maguk sokszínűségében. Minél tovább megyek, annál inkább felismerem ennek a megközelítésnek a politikai üzenetét: hogy együtt kell élnünk, és ki kell használnunk a különbözőségeinket, ahelyett, hogy bizalmatlanok lennénk velük szemben.

 

https://backtothestreet.com

https://www.instagram.com/jbpellerin

 

 

2. Caroline Allington

 

Portrait Caroline Allington.jpg

 

Életrajz

 

A fotózással való foglalkozás régen kezdődött, amikor gyermekgondozóként dolgoztam. A gyerekek napi kalandjait fotóztam, hogy a szüleik láthassák, mit csináltak, amíg ők dolgoztak. Csak a saját 4. gyermekem születése után tanultam meg igazán, hogyan kell megfelelően használni a fényképezőgépet. Most már nemcsak magamnak és saját örömömre fotózom, hanem másoknak is, egy különleges pillanatot, amelyet szeretnének megörökíteni és emlékezetükben tartani. Én magam mindent szeretek fotózni, ami szerintem szép, vagy ami örömet okoz nekem. Ez eléggé impulzív is lehet, ha például aznap este különösen szép a fény. Általában ez a döntő tényező, ha a fény gyönyörű, akkor nem lehet túl nagyot tévedni!

 

Hogyan készült


Számomra ez az "Öröm" című pályázat mindaz, amit a fotózásaim során igyekszem megörökíteni, legyen szó az ügyfeleimről és családjaikról, esküvőkről vagy a saját gyermekeimről. Hát nem ez minden, amit az élettől remélünk? Még ha az öröm egy nagyon múló pillanatáról van is szó, ezek a csodálatos pillanatok és emlékek az oka, amiért ezt csinálom. Hogy visszatekintsek erre a csodálatos pillanatra, amely megállt az időben, és a visszatekintés által remélhetőleg a néző újra át tudja élni ezt a pillanatot. És még csodálatosabb lenne, ha valaki, aki nem is volt ott, örömöt kapna, ha látná ezeket a nagyon különleges pillanatokat, és átélné a bennük rejlő örömöt.

 

Szeretem, ha teljes mértékben én irányítom a fényképezőgépet, és kézi üzemmódban fényképezek. Megtanultam a jó minőségű objektívek fontosságát, és egyáltalán nem tudok élni a nagy-látószögű objektívek nélkül. Ezek lehetővé teszik, hogy nagyon szélesre nyissam a képet, és gyors záridőt használjak, ami a mozgó gyerekeknél elengedhetetlen! Szeretem az elmosott lágy hátteret is, amelyet adnak, és amely felhívja a figyelmet a témáimra. A kedvenc objektívem a 85mm f1.2 - a legtöbb portréfotómat ezzel készítem. Használom a Canon 135 mm-es premium objektívjét is. Amikor fotózni megyek, az 5D Mark IV -emet és az R5-öt is magammal viszem, általában az egyikre a 85 mm-es, a másikra pedig a 135 mm-es objektívet, így könnyen tudok váltani a kettő között.

 

 

3. Happy Mukherjee  

 

Portrait Happy Mukherjee.jpg


Életrajz

 

Hivatásos szabadúszó utazási, ember- és dokumentumfotós, valamint fotográfiai mentor vagyok Indiából. Több mint tíz évig dolgoztam közgazdasági tanárként, majd otthagytam, hogy teljes munkaidőben a fotózással foglalkozhassak. Országos fotópályázatokon is zsűriztem. 

 

AFIP, AFIAP kitüntetésekkel tüntettek ki. Munkáimat eddig több mint hatvan országban díjazták és állították ki, és tizenhat különböző nemzeti és nemzetközi fotópályázaton a legjobb fotósnak is megválasztottak. Munkáimért több mint 450 díjat kaptam a világ minden tájáról. Munkáimat a Chiiz magazin, a Smart Photography magazin, a Viewfinder, az Asian Photography magazin, a The Times újság (UK) és még sok más lapban publikálták. Fotóim elnyerték a Lalitkala Nemzeti Akadémia díját, valamint számos versenyen, például a rangos World Photographer Club versenyen. Képemet a Siena Awards verseny döntőjébe választották. Megkaptam a tekintélyes FIAP Kék kitűzőt is Grúziából. 

 

Hogyan készült

 

Mivel utazási és emberfotós vagyok, szeretek interakcióba lépni az emberekkel, és megörökíteni a különböző hangulataikat. Számomra a vidámság a szeretet legmagasabb szintű kifejeződése, és az egyik legfontosabb hangulat, mivel összeköti az embereket kortól, kasztoktól, fajtól függetlenül, még az állatokkal is. Elterjeszti a szeretet kötődését és kiirtja a bánatot, a gyötrelmet, a bosszúvágyat és az ellenségeskedést. Egységet hoz a sokféleségben is. Főleg az örömteli hangulatokat szeretem megörökíteni, mivel szeretetet és mosolyt sugároz a nézők felé. A nézők összekötik életük jó pillanatait még a problémáikban is a fényképek boldogságával. Örömöt merítenek a fényképekből, és mindenhová elviszik a pozitivitást az életükben. Fotóim generációk, barátok, anya és lánya, valamint háziállatok közötti vidám kapcsolatokat mutatnak be. Ezeket a fotókat India különböző tartományaiban örökítettem meg, és vidám mosolyuk szeretettel tölti meg a szívet, és nagy mosolyt ad mindenkinek. Mint tudjuk, az öröm fokozódik, ha másokkal is megosztjuk, én pedig a munkámmal szeretnék örömet és szeretetet terjeszteni a világ minden emberének, ez a fontos oka ezeknek az Öröm sorozatoknak.

 


Public Choice Award-Conny Müller

 

Conny-Mueller-und-Wolf-Osso.jpg

 

"Öröm a nehéz idők után"

 

Conny Müller asszony hosszú évek óta szoros kapcsolatban áll a német Probst vándorcirkusszal. Nappali munkája során, mint marketingmenedzser, a múltban többször is együttműködött ezzel a cirkusszal. Így lett a 67 éves esseni amatőr fotós szemtanúja annak, hogy ez a családi vállalkozás másfél évre bezárta kapuit a német Covid-19 zárlat idején. Idén tudta meg, hogy a cirkusz 15 művészt vett fel Ukrajnából, akik a háború kezdetén elmenekültek hazájukból. A menekültek most már a csapatuk részei, együtt dolgoznak és utaznak, és együtt lépnek fel Conny Müller kamerája előtt. Végül is, a mosoly, amit az arcukon látni fogsz, nem csak a műsor látogatóinak szól. Ez leginkább az öröm kifejezése, ami annak köszönhető, hogy ezek a művészek végre újra felléphetnek.

 

 


DÍJNYERTES FOTÓK:

 

1. HELYEZETT

 

Jean-Baptiste Pellerin 


 

jb1.jpgjb2.jpgjb3.jpgjb4.jpgjb5.jpg

 

 

 

 

2. HELYEZETT


Caroline Allington


 

UK - Caroline Allington 1.jpgUK - Caroline Allington 2.jpgUK - Caroline Allington 3.jpgUK - Caroline Allington 4.jpgUK - Caroline Allington 5.jpgUK - Caroline Allington 6.jpgUK - Caroline Allington 7.jpgUK - Caroline Allington 8.jpg


 

 

 

3. HELYEZETT FOTÓK

 

Happy Mukherjee 


 

HAPPINESS700.jpgHEARTY SMILE.jpgHUGGING THE PET.jpgJEST IN BASKET.jpgKIDS AND GRANDFATHER.jpgLOVE FOR MOTHER20.jpgTHREE LOVELY PAIRS.jpgWE ARE THREE.jpg

 

 

 

Public Choice Award

 

Conny Müller

 

 

01_Conny Mueller  - Deutschland - Ratingen - Zirkus Probst - Elena Brukson - Contorsion_.jpg01_Conny Mueller  - Deutschland - Ratingen - Zirkus Probst - Irina Brukson_.jpg01_Conny Mueller  - Deutschland - Ratingen - Zirkus Probst - Rico Brukson_.jpg01_Conny Mueller  - Deutschland - Ratingen - Zirkus Probst - Rudi Brukson.jpg01_Conny Mueller  - Deutschland - Ratingen - Zirkus Probst - Schleuderbrett -_.jpg01_Conny Mueller  - Deutschland - Ratingen - Zirkus Probst - Tuchartistik - Elena Brukson - Aerial Silk by Elena_.jpg01_Conny Mueller  - Deutschland - Ratingen - Zirkus Probst - Tuchartistik - Elena Brukson_.jpg01_Conny_Mueller.jpg

 

---------  

 

További információk a www.eisa.eu oldalon.

 

 

--

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 3.345079 másodperc.