Canon PIXMA TS 5350 nyomtató teszt

Nagy Anita | 2020. Február 28., Péntek 11:00

Legújabb tesztalanyunk egy sokoldalú nyomtató, ami különlegesen szép külsején kívül a kreatív funkcióival hívja fel magára a figyelmet. Ha többre vágytok egy sima nyomtatónál, a Canon PIXMA TS 5350 a kedvencetek lesz.

Szerző: Nagy Anita

 

Legújabb tesztalanyunk egy sokoldalú nyomtató, ami különlegesen szép külsején kívül a kreatív funkcióival hívja fel magára a figyelmet. Ha többre vágytok egy sima nyomtatónál, a Canon PIXMA TS 5350 a kedvencetek lesz. A gyártó a Pixma TS szériát otthoni felhasználásra szánta és a nyomtatók közül a TS 5350 rendelkezik a legtöbb kreatív funkcióval. Kiemelt célja, hogy segítségével még inkább kibontakozhat a művészi érdeklődés és a kreatív véna. A nyomtató komoly támogatás lehet a professzionális fotósok részére is, hiszen kreatív és ötletes marketing anyagok gyártására tökéletesen alkalmas. A nyomtatóhoz fontos tartozék a mobiltelefonra letölthető Canon print applikáció, amin keresztül csatlakozni tudunk a készülékhez telefonon keresztül is. A Creative Park honlap számos egyéb választási lehetőséget kínál a sokoldalú használatra.

 

PIXMA_TS5350_Series_Printer_RGB_GIF_tcm128-1881141.gif

 

Külső tulajdonságok, megjelenés

A szép jelzőt nyomtatóra ritkán használjuk, de ezúttal teljes mértékben megállja a helyét. Tesztalanyunk a külsejével is hangsúlyozza, hogy nem átlagos nyomtatóval van dolgunk. Négy színben kapható, a klasszikusnak számító feketében és fehérben, valamint rágógumi rózsaszínben és mentában. Én ez utóbbi árnyalatút kaptam meg tesztelésre, aminek tetszetős külsejét a bekapcsoláskor megjelenő status bar led csík, - ami által azonnal leolvasható az állapot -, csak fokozza. A nyomtató súlya kb. 6,3 kg, méretei pedig a közepesnek mondható 403 x 315 x 148 mm. Az OLED kijelző, ami a nyomtató jobb oldalán található, másfél hüvelykes méretű, közvetlenül mellette a QR kód gomb kapott helyet.

 

1080_9b8a0dcd-65a9-4e14-a308-0aa418d17724-e1567424015411.jpg

 

Belső jellemző, használat a gyakorlatban

A Canon PIXMA TS 5350 nyomtató egy többfunkciós készülék, azaz a nyomtatáson kívül másolni és szkennelni is tudunk vele. Személyes véleményem szerint otthoni, általános használatra nem is célszerű olyan eszközbe beruházni, ami nem három az egyben. A többi modelltől az is megkülönbözteti, hogy képes a két oldalas nyomtatásra, ami költséghatékonyabb és környezetkímélőbb. Ha már a környezetvédelem szóba került, a nyomtatónak kifejezetten alacsony az energiafogyasztása és az automatikus kikapcsolás funkció ezt tovább segíti. Először a sima fényképnyomtatást próbáltuk ki és az eredmény valóban kifogástalan. Élénk, gyönyörű színek, magas minőség és egyszerű papíradagolás.

 

pixma-ts5350-series-green-ambient.jpg

 

Pontosan olyanok az árnyalatok és a részletgazdagság, amilyet vártam ettől a géptől. Egyaránt alkalmas a minőség a családi fotóalbum vagy egyszerűbb nyomdai munkák készítésére. Profi fotósoknak ez utóbbi fontos szempont, hiszen a normál fényképnyomtatáson kívül ez a gép kiválóan alkalmas marketing anyagok és a brand-et erősítő pr anyagok, szórólapok, matricák és egyéb kreatívok készítésére. A gyártó szerint 100 évig nem fognak kifakulni képeink a Fine nyomtatófejes technológiának hála, amit mi el is hiszünk. A nyomtatóba két darab festékpatron való, fekete és színes. A tintakazetták Chromalife 100 típusú tintát használnak, melyek kapacitása 180 db nyomtatás fekete-fehérben és színesben egyaránt, A4-es papírlapok esetén. A monokróm nyomtatási sebesség 13 ppm, míg a színes oldalak esetében 6,8 ppm. A vezeték nélküli csatlakozást a  Canon PRINT alkalmazással, AirPrint (iOS) és Mopria (Android)programokkal érhetjük el. Az én mobiltelefonom kicsit nehézkesen csatlakozott fel és ha a nyomtatónak van gyengesége, akkor az az usb és sd kártya foglalat hiánya. Természetesen a hagyományos, vezetékes csatlakozás itt is megvan.

 

SPE-ST01-0073_mp.jpg

 

Kreatív Park alkalmazás, ami megunhatatlanná teszi a nyomtatást

A Creative Park angol nyelvű oldal számos kreatív ötlettel és letölthető sablonnal szolgál. Az sem nagy gond, ha nem beszél valaki angolul, mivel annyira egyértelmű a használata. A nyomtató 45 beépített mintájának köszönhetően emlékalbumokat, naptárakat, csomagolóanyagot tervezhetünk és nyomtathatunk. Ami egy fokkal izgalmasabb, vásárolható a nyomtatóhoz olyan papír, ami vasalható vagy hűtőmágnesként használható. Rányomtatjuk a kívánt képet vagy akár a céges logónkat és máris kész a céges póló, céges hűtőmágnes, vagy az ajándék a barátainknak, kiegészítő szolgáltatásként mondjuk egy naptár, üdvözlőlap az ügyfeleinknek. Érdekes funkció az origami és origami dekoráció, aminek sablonját szintén megtaláljuk és letölthetjük a Creative Parkból. A nyomtató négyzetes formátumú papírra is nyomtat, ami az instagram népszerűségének köszönhetően főleg a harmincon aluli generációnál lesz a legnépszerűbb. A honlap folyamatosan frissül, így nem ad lehetőséget arra, hogy minden sablont kipróbálva beleunjunk a nyomtatásba. Ami külön pozitívum, igazodik a különféle ünnepekhez, így ahhoz is ami éppen aktuális, például a karácsony, Szent Patrik nap és húsvét alkalmával számos olyan opciót kínál, amivel feldobhatjuk az ünnepet. Fotósoknak további segítség a fotósarokhoz alkalmas vicces kelléknyomtatás, amihez szintén találunk sablont.  Ki kell emelnünk az Art menüpontot, ami a már kifejezetten művészi lehetőségek tárházát kínálja a felhasználónak. Ebből a szekcióból az egyik kedvencem a táncoló aranyhal origami.

 

CNT-0026412_detail-01_m@2x.jpg

 

Találunk itt 3D képnyomtatást és ami különösen hasznos lehet, papírkeretet is nyomtathatunk a fotóinknak. Az egyik nagy tanulság az volt a Canon PIXMA TS 5350 nyomtató tesztelése során, hogy korábban nem gondoltam volna, hogy egy nyomtató ilyen sokféle használatot tesz lehetővé. Ez egy nagyon jól felépített és követendő konstrukció, amit a gyártó létrehozott. Végre egy nyomtató, ami nemcsak nyomtat, hanem a lakásunk egyik dísze a szép és divatos külsőnek hála, multifunkcionális és beépül a hétköznapjainkba a folyamatosan frissülő Creative Park által. Jó lenne ha a nyomtatók világában ez a friss szemlélet uralkodna el és a kifogástalan nyomtatáson kívül kapnánk valami pluszt is.

 

CNT-0026420_detail-01_m@2x.jpg

 

Összegzés

 

Ez egy olyan fotónyomtató, amire érdemes beruházni és én magam is, ha otthoni használatra vennék nyomtatót, ezt választanám. Aki az átlagosnál kreatívabb és van ideje, kedve kihasználni azt a sok lehetőséget, amit a Canon PIXMA TS 5350, nem fog csalódni.

 

canon.hu

creativepark.canon

 

canon_pixma_ts3350_und_ts5350_serie_pixmas_mit_druckkopf_patronen_und_eigenwilligen_gehaeusefarben_ldc7c5.jpg

 

PRO ÉS KONTRA

 

PRO:

Általában jó nyomtatási minőség.

Kicsi és könnyű, nagyon szép külső

Automatikus kétoldalas nyomtató

Szegély nélküli nyomtatás

Kreatív funkciók.

 

KONTRA:

Nincs SD kártya vagy USB csatlakozási lehetőség

 

MŰSZAKI JELLEMZŐK

 

Terméktípus

Többfunkciós nyomtató

Nyomtatási technológia

Tintasugaras

Nyomtatási mód

Monokróm Színes

Csatlakoztathatóság

USB Bluetooth Wi-Fi

Alapvető nyomtatóformátum

 

Kompatibilis operációs rendszer

 

 

 

Zajszint

A4 A5 B5

 

 

Windows 10, Windows 8.1,

Windows 7 SP1 OS X 10.11.6,

macOS 10.12 – 10.14

 

 

43,5 dB

 

 

Elülső / hátsó nyomtatás (Duplex)

Automatikus

 

 

 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.182417 másodperc.