Nagy AnitaBemutatjuk: Makovics Kornél

Nagy Anita | 2013. Június 04., Kedd 09:00

Bemutatjuk: Makovics Kornél

"Szeretem a fotózást a nem megszokott módon űzni és imádom a kihívásokat."

Makovics Kornél a fotózás igen bonyolult műfajaival foglalkozik, sikerrel. Tekintsétek meg gyönyörű fotóit, melyben villámokat, tájképeket örökít meg, gömbpanorámákat, infrafotókat és hosszú záridős felvételeket készít, mesteri módon.

1.)    Egy rövid bemutatkozás erejéig mesélj néhány szót magadról!

 

1980-ban születtem Szekszárdon. Már régóta érdekel a fotózás, gyermekkoromban sokat figyeltem a bátyámat, ahogyan a kis filmes gépével megpróbálta vaktában lövöldözve megörökíteni az éppen lecsapó villámokat. Utána elég sokáig feledésbe merült a fotózni akarás érzése, úgymond lappangott bennem, mígnem az egyik közeli ismerősöm ismét felébresztette bennem ezt a vágyat. Meghívott egy fotós közösségébe, ezért egy éve a Szekszárdi Fotóklub tagja vagyok én is. Mára már fel is nőttem a feladathoz, hogy az eleinte talán kissé véletlenszerű exponálás helyett precízen és tudatosan megkomponált képeket tudjak készíteni, odafigyelve a részletekre és a fényekre. Megközelítően már 3 éve fotózom, egy Pentax K-5 típusú gép és egy Vanguard Alta Pro 263 AGH állvány, illetve objektívek és kiegészítők állnak a rendelkezésemre.

 

csillag jaros kicsi1.jpg

 

2.)    Hogyan jellemeznéd a stílusod és mi volt rád a legnagyobb hatással?


Ahogyan azt már említettem, éppen a bátyámnak köszönhetően a villámok szerelmesei lettem. Minden egyes viharra rákészülök, képes vagyok akár hajnali 2 órakor kipattanni a családi fészekből, csak hogy egy kis izgalommal adrenalint juttassak a szervezetembe, mert gyakran adódnak igencsak izgalmas pillanatok. Szeretem a fotózást a nem megszokott módon űzni és imádom a kihívásokat, ezért is vágtam bele például a infrafotózásba , a gömbpanoráma és a Time Lapse videó készítésbe. Szeretném minél jobban fejleszteni magam abban, amit csinálok és mindezt nagyon élvezem, számomra ez kikapcsolódás és a szórakozás. Kimondott stílusom nincs, szeretek mindenbe belekóstolni és szeretem a változatosságot.

 

Kesz mai 3 kicsi1.jpg

 

 

hĂ­d kicsi1.jpg

 

 

 

3.)    Melyik a kedvenc saját képed és miért?


Az egyik kedvenc fotóm az idén készült, egy a hozzám eddig legközelebb lecsapó villámról, ezt testközelből átélni igen érdekes érzés volt. Ez a kép rácáfol arra a közhiedelemre is, hogy a villám a magasan lévő dolgokba csap bele, itt ugyan volt bőven villanyoszlop mégis a földet érte.

A másik szerelmem az infravörös fotózás, erről egy cikkem is megjelent egy blogban, akit jobban érdekelne a téma, itt mindenről tájékozódhat: http://blog.csorge.hu/blog/572/infraban-latni  

Azért szeretem az infrafotózást, mert úgy tudom bemutatni az adott tájat, ahogyan azt előtte senki más nem látta. Egy egészen különleges világba röpít el a kép , sokszor poszt apokaliptikus hatást kölcsönözve.  A mellékelt fotó Szekszárdon, a Sió csatornán készült. Nagyon közel áll a szívemhez ez a kép, mivel gyermekkoromban sokat csatangoltam erre, mára horgászni, fotózni, relaxálni járok ide.

 

SiĂł kicsi1.jpg

 

 

VillĂĄm   Kicsi1.jpg

 

 

 

4.)    Van olyan téma, ami mostanában foglalkoztat?


A fent említett témákon kívül (mert ez örök) elkezdett foglalkoztatni a Time Lapse videó készítés. Szerintem nagyon jól néz ki, ahogyan az ember meg tudja örökíteni és látványosan be tudja mutatni egy ilyen videó segítségével az idő múlását. Egy kereskedelmi csatornán napjainkban vetített műsor inspirált, amiben nagyon jó, rövid Time Lapse videók tömkelege szerepel mesterien összevágva. A legelső Timelapse próbálkozásom, amit épp a minap követtem el, a facebook-on tekinthető meg.

Tervezem, hogy a szülővárosomról egy barátommal közösen készítünk egy filmet.

 

e1 kicsi1.jpg

 

5.)    Melyek a kedvenc fotós oldalaid?


A Pentax Photo Gallery-t és a facebookot  nézegetem a legszívesebben.

 

 

e 4 kicsi1.jpg

 

 

6.)    Mit szeretnél elérni a következő években, mik a céljaid?


Minden évben tartunk kiállítást Szekszárdon és környékén, valamint sok képet küldözgetek sok helyre, pl. Tv-be, Facebook-ra és várom hogy felfedezzen  valaki. :) Persze a mai világba nem hullik az ember ölébe ilyen könnyen semmi,  úgyhogy igyekszem több lábon állni, létrehoztam például egy kis weboldalt, ami minket reklámoz, itt megtekinthető: http://terhajlitok.uw.hu/, valamint a facebook oldalunkon. 

Szeretnék abból megélni, ami egyben a hobbim is és ha ez sikerül, én leszek a világon a legboldogabb és egyben a legboldogabban munkába járó ember. :)

 

tuzijatek kicsi1.jpg

 

 

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz magazinunk facebook oldalához ITT, ahol még több tartalmat osztunk meg!

 

(-Nagy Anita-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.099386 másodperc.